Sisustus ja koti

Pieni muutos olohuoneessa – iso merkitys tunnelmaan

10 Comments

 1. Celia C/ good to be home

  Meillä on oikeastaan aika samanlainen värimaailma olohuoneessa kuin teillä. Ikkunamme edessä valkoinen pöytä vaihtuvine asetelmineen tasapainottamassa ruskeaa puuta ja nahkaisia huonekaluja. Asetelma pöydällä muuttuu vuodenaikojen mukaan – kesällä ilmavampi ja talvella sitten tiiviimpi. Hommasin huoneeseen myös tovi sitten vaalean taljan ruskean lisäksi – huoneesta tuli heti isomman näköinen.
  Hyvään paikkaan mööpleerasit valkoisen pöytäsi – ehdotan, että annat olla vielä ilmavana tuo ikkunan edustan, kun valo siivilöityy noin kauniisti tehden seeproja kaikesta huoneessa 😉
  Vanhojen sisustuslehtien karsintaprojekti käynnissä. Siinä samalla saan jatkuvasti ideoita – katsotaan, mitä lähden niistä toteuttamaan.
  Raikkaammat lenkkisäät kelpaavat mullekin!! Reipasta syksyn alkua toivotellen <3

  1. Maarit

   Meillä taitaa olla samanlainen sävymaailma myös vaatteiden suhteen 🙂
   Joskus pienikin asia muuttaa ilmettä paljon, kuten mainitsemasi vaalea talja. Samoin jokin tumma, vaikkapa tyyny, muuttaa fiiliksen heti syvemmäksi ja syksyisemmäksi.
   Pidän ilman muuta ‘auki’ sen nojatuolin ja pöydän kohdan, olen tehnyt saman havainnon. Ja meillä on lisäksi sohva sillä samalla ikkunaseinällä, joka jo peittää ikkunoiden alaosat. Tykkään muuten edelleenkin tosi tosi paljon tuon pöydän uudesta paikasta ja sen tuomasta keveydestä just tuohon kohtaan.
   Pläräsin eilen uusia sisustuslehtiä kaupassa, mutta päätin että käynkin jälleen läpi kotona olevia pinoja. Ne eivät vanhene, koska kodin tyyli on niin ajaton.
   Mukavaa sunnuntaita ja ihanaa että ennusteessa on hyviä syyspäiviä! <3

 2. Outi

  Meillä vuodesta toiseen haaveillaan uudesta sohvasta olkkariin. Haluaisin myös uudet verhot olohuoneeseen, mutta ihan just sellaisia passeleita ei ole löytynyt vielä.
  Tuo valkoinen pöytä on kyllä aivan ihana ja sopii kivasti teidän olohuoneeseen.
  Kaunista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit

   Sohvan hankinta on mielestäni yksi vaikeimpia kotia ajatellen, koska ne on hinnakkaita, miten testaat että se on mukava käytössä, kestääkö se ja miellyttääkö vielä vuosien päästä. Meillä muuten tuo sohva on hankittu jo silloin kun rakennettiin tämä, eli kohta 20 vuotta vanha! Välillä se oli saada lähtöpassit, mutta sitten ihastuin siihen uudelleen eikä enää vaivaa mieltä juurikaan. Se oli silloin isossa alennuksessa Kodin1:ssä ja oli tosi edullinen.
   Toivottavasti olet jo parantunut; leppoisia syyspäiviä Outi sinulle <3

 3. Tuija

  Suunnitelmia ja unelmia on aina pää pullollaan. Eri asia on sitten toteutus. Sohvatyynyihin on kankaat valmiina ja vaihtelua saisi siirtelemällä kalusteita paikasta toiseen. Edelliseen postaukseesi kirjoitin lukevasta tyttöpatsaastani ja nyt se onkin etsinyt uutta paikkaansa.
  Näitä sinun kuviasi on ihana tarkastella isolta näytöltä. Inspiroivaa! Viihtyisin tuossa miljöössä loistavasti. Asetelmasi ja pienet yksityiskohdat on kauniita. Ruskea puukaappi on mielettömän upea. Mitähän kaikkea se säilöökään sisäänsä?
  Kiinnostavaa kurkkia ja antaa sen myötä luovuuden kuplia.
  Hyvää elokuun loppua ja säihkettä syyspäiviisi! Terveisin Tuija

  1. Maarit

   Samoja tunnelmia on täälläkin päässä ja se on välillä niin rasittavaa, vaikka on ihanaakin. Mieli ryöppyää liikaa eri asioissa ja on välillä vaikea tarttua siihen tärkeinpään. Sen vuoksi on niitä to do -listojakin…
   Kaapissa on lehtiä, myös kierrätykseen menevät sekä koriste-esineitä, kynttilänjalkoja ja muuta – eli niitä, mitä pyörittelen ja vaihtelen tuon tuosta. On muuten erinomainen paikka pitää kamat piilossa. Edellisessä kodissa meillä oli myös tv siellä, mutta nyt se on ihan esillä olohuoneen vieressä olevassa avoimessa huoneessa.
   Heitän sinulle inspisterveiset, jospa ompelisit ne uudet tyynynpäälliset 🙂

 4. Annukka

  Koitin mielessäni hahmottaa, mistä suunnasta kakkoskuva on otettu suhteessa valkoisen pöydän uuteen sijaintiin, mutten hoksannut :). Vaan ei sillä väliä, koska pöytä näyttää ilmavasti ihanan isojen ikkunoiden eteen sijoitettuna tosi kivalta. Pääsee kaunis maljakkokin oikeuksiinsa siinä pöydän päällä ja omasta mielestäni mittasuhteet on just eikä melkein. Samoin tykkään modernin maljakon ja rustiikkisen pöydän kontrastista. Eli todellakin kyseeessä on pienellä vaivalla aikaansaatu suuri muutos, koska aiheuttaa täälläkin päässä näin paljon pohdittavaa ja katsotttavaa :).

  Kiitos myös villiviinivinkistä. Sitähän täällä Finlaysonin vanhoilla tiiliseinillä kiipeilee valtavia määriä, enkä usko, että kukaan huomaa, jos vähän vien töistä lähtiessäni mennessäni kotimaljakkoon.

  Ei varsinaisesti liity sisustukseen, mutta olen onnellinen, kun saatiin talon sokkelit viime viikolla pinnoitettua siistiin kuntoon ja eilen hyvän sään aikana miehen kanssa maalattua kaikki silmää häirinneet ja fiksausta vailla olleet kohdat sekä talosta että ulkorakennuksesta.

  Odottamassa on pino sormipaneelia, jota tilasin olohuoneen paria seinää pehmentämään. Sen vuoro tulee ensi viikon alkupuolella ja vähän veikkaan, että siitä lähtee homma laajenemaan niinkuin tuppaa käymään.
  Se tuntuu just nyt suorastaan kutkuttavan kivalta ajatukselta, koska ihan liian pitkiin aikoihin meillä ei ole tapahtunut mitään. (Paitsi tavaranraivauksen saralla). Ainakin verhot, valaisimet ja ehkä matonkin haluaisin päivittää, kunhan löydän mieluisat. Toistaiseksi en ole löytänyt, mutta jahka paneelit on paikallaan, hahmotan helpommin, mitä niiden kaveriksi haluan. Ja ehkä jopa kaivelen kaapeista tekemiäni keramiikkakippoja-, vateja ja mitä nyt on tullutkin tehtyä ja koitan järkätä ainakin osalle tilaa näkösältä. Ei niistä siellä kaapeissa pahemmin iloa ole. Ja lisää on tulossa, kun kohta keramiikkakurssi taas alkaa :).

  Kiitos kaunista sisustusinspiraatiosta <3. Sitä olen syksyihin kaivannut.

  1. Maarit

   Ihan hämmentää, että teit noin tarkan huomion 🙂 Jos katsot toista kuvaa eli sitä missä kirjoituspöytä oli ennen. Oikealla näkyy sohva (tai käsinoja), niin siitä samaa ikkunaseinää kohti keittiötä. Valkoinen nojatuoli ei ole muuttanut paikkaa…
   Kävitköhän hakemassa villiviiniä? Just tarkastelin noita omiani ja ne on alkaneet kasvattamaan pieniä juurenalkuja, mikäli oikein näen.
   Talossa on aina jotain fiksattavaa, kun tulee vuosia lisää ja tunnistan hyvin tuon häirinnän; kun huomaa jonkun kohdan sitä ei saa mielestään muuta kuin korjaamalla. Silmä hakeutuu siihen aina ihan väkisinkin. Teitte ison homman ja hyvän sään aikaan. Syksy on siitä haastava, kun on jo kosteutta ilmassa ja sateen vaara aina olemassa. Arvaa mikä stressi on sen mökkihomman kanssa, kun oli nämä kaatosateen menneinä päivinä, huh.
   Sormipaneeli kuulostaa huipulta ja on niin ajakohtainenkin, lämmön tuoja sisustukseen. Laitathan jotain kuvia tulemaan jahka olette siinä pisteessä. Ja ilman muuta omat keramiikat esille, voin jo kuvitella kivoja yksilöllisiä asetelmia niistä!
   Kivaa sisustussyksyä Annukka <3

 5. JonnaH.

  Oma sisustussuunnitelma on tavaran vähentäminen. Kaapit on siivottu ja nyt mietitään tietyistä huonekaluista luopumista. Eli tavaraa ulos, mutta ei uutta sisään. 😄

  Ihanaa syksyn alkua. ❤️

  1. Maarit

   Se suunnitelma olisikin monelle tarpeen! Ei ole vain niin helppoa, vaikka halua olisikin. Multa ei onnistu ainakaan laajassa mittakaavassa, koska haluan vaihtelua tuon tuosta ja silloin on hyvä (ja edullista) kaivella kaappejaan.
   Joten onnittelut tarmokkaasta toimeen tarttumisesta 🙂
   Valoisia syyspäiviä Jonna <3

Leave a Reply