Sisustus ja koti

Peikonlehden jakaminen ja istuttaminen

2 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Peikonlehteä en ole juurruttanut, mutta tällä hekellä pon emenossa värinokkosten juurrutus. Vein Parvekkeella kesällä olleet värinokkoset anoppilan lasiverannalle talvehtimaan ja napsin niistä oksia vesilasiin juurtumaan. Hyvin näyttävät juuret kasvavan, kohta voin istutella niitä.

 2. Annukka

  Mullakin on olkkarissa ilahduttavan hyvävointinen peikonlehti, joka puskee uutta vihreää, muttei ole vielä noin mahtava kuin sinulla. Olen kuitenkin päättänyt, että jos se vielä kovasti kasvaa niinkuin toivon, palaan tänne lukemaan jakamisohjeet.

  Mulla oli taannoin useamman vuoden tarkoituksellinen viherkasviton kausi. En enää muista miksi, mutta ehkä syynä oli “rönsylilja simpukka-amppelissa”-tyyppisiä muistikuvia 80-luvulta, eikä se oikein enää napannut. Tai sitten en vaan yksinkertaisesti saanut vihreitä pysymään hengissä niin hyvin kuin olisin halunnut.
  Sittemmin päätin kehittää viherpeukaloani ja nyt on niin hyvä mieli, kun tälläkin hetkellä tässä vintin toimistopöydän ääressä istuessani ympärillä on paljon hyvinvoivaa vihreää. Kasvit tuntuvat viihtyvän parhaiten täällä missä on muita huoneita viileämpää.

  Teillä on olkkarissa ihanan paljon valoa, josta saa nauttia niin ihmiset kuin kasvit <3

Leave a Reply