Sisustus ja koti

Peikonlehden kevätistutus

10 Comments

 1. Jasmin

  Mun mies rakastaa kans peikonlehtiä ja aina kun näkee isoja muilla niin on että millonhan se minun kasvaa, toinen on niin hurahtanut viherkasveihin….

  Minä sen sijaan sain kaktuksenkin kuolemaan, eli ei oo mua varten nää hommat 😀

  Kaunis blogi!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  1. Maarit

   Onnea kasvatukseen ja sehän on ihanaa että miehesi on viherpeukalo 🙂

 2. Outi Krimou

  On kyllä upean näköinen peikonlehti sinulla. Ihan mielettömät juuret. Itse olen peikonlehdestä haaveillut, mutta vielä ei ole tullut hankittua. Olen onneton kasvien kanssa ja olenkin suht onnellinen, että kolme viherkasvia olen nyt pidemmän aikaa saanut pysymään elossa 🙂
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  1. Maarit

   Sopivasti vettä ja sopivasti kuivahtamista välillä – niin yksinkertaista 🙂 Toivotaan pitkää ikää viherkasveillesi ja nyt kun on kevätkin tulossa, saavat enemmän valoakin.
   Aurinkoista päivää Outi! <3

 3. Marja

  Kiva kun olit laittanut postauksen peikonlehdestä. Mulla on nimittäin lähiviikkoina tarkoitus vaihtaa mun nykyinen peikonlehti uuteen, isompaan ruukkuun. Mun peikko voi hyvin. Se on nyt noin 80 cm korkea ruukkuineen ja metrin levyinen leveimmältä kohdalta. Olen sumuttanut sitä joka toinen päivä ja tunnustelen multaa aina tarkkaan milloin on kastelun aika. Mua hieman jännittää peikon siirtäminen uuteen ruukkuun. Mutta jos sun peikonlehti voi hyvin kaikesta “kaatuilusta” huolimatta niin kai mäkin uskallan.

  1. Maarit

   Hyvin uskallat, se ei näköjään vähästä suutu. Kastele hyvin ennen irrottamista, niin lähtee paremmin pois ruukusta ja vain pari-kolme cm isompaa ruukkua suositellaan yleensä, ettei kasvata turhaan liikaa juuristoa.
   Onnea ruukunvaihtoon!

 4. Celia C/ good to be home

  Yyh, tämä oli hyvä muistutus siihen, että mun pitäis tehdä jotain meidän oliivipuulle ja kilpipiilealle, kun ne nyt yllätys-yllätys ovat vielä hengissä. Niin, että kiitosta vaan tästä 🙂
  Kevättä odotellaan!!

  1. Maarit

   Kilpipiileaa on vaikea siirtää, kun sen lehtivarret napsahtaa niin nopeasti poikki. Tein viimeksi niin, että kiepautin talouspaperia kasvin ympärille, niin säilyivät suojassa mullanvaihdossa…
   Ihanan punainen taivaanranta, toivotaan kirkkaampaa päivää kuin eilinen – aurinkoista keskiviikkoa!

 5. Seijahannele

  Komea peikonlehti ja kiva kirjoitus! Olen kanssasi samaa mieltä: peikonlehti on helppo ja kiitollinen kasvatettava. Mutta kyllä minun(kin) tyttäreni onnistuu saamaan sen hengiltä 🙂

  1. Maarit

   Kiitos Seijahannele 🙂 Niinpä, kuten monet muutkin viherkasvit, se ei vaadi mitään erityistä ja olen vankasti sitä mieltä että liika kastelu on monelle se pahin tuohoaja. Muistan tapauksen yhdeltä syksyltä, kun oltiin kuukausi lomalla ja poika kävi kastelemassa kukat. Meidän iso sutipuumme oli aivan litimärkä ja se kerta kaikkiaan mätäni siitä liikakastelusta ja menehtyi.
   Peikonlehden multakin on välillä aivan pölisevän kuiva, mutta niin se kastelun jälkeen aina virkoaa entiseen loistoonsa.
   Mukavaa viherkevättä sinulle!

Leave a Reply