Reseptit

Paahtopaisti – joulunalusajan vaivaton viikonloppuruoka

10 Comments

 1. Anonyymi

  Hei Maarit,
  Ihanan kun palautat mieliin näitä vanhoja tuttuja ohjeita! Meillä paahtopaisti oli vuosikausia takuuvarma vieras- ja talviajan ruoka. Nyt kun kahdestaan puolison kanssa niin en ole muistanut tehdä paistia aikoihin. Pidän kattauskuvistasi, tämäkin on niin raikas ja herkullinen. Tunnelmallista joulunaikaa t. Tiina.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tiina, Kiva kuulla ja kiitos paljon – kaipaan itsekin välillä ihan perusruokaa, muttei vaan aina muista niiden olemassaoloa. Tämä on mitä mainioin vierasruoka, aika helposti saa ruokittua isommankin porukan tai oiva lisuke vaikka brunssipöytään.
   Kiitos samoin, toivotaan edes ripaus valkoista maisemaan!

 2. Tiia Koivusalo

  Ihanat kuvat jälleen. Kiitos Maarit reseptistä, sillä kerran elämässä tehnyt ja epäonnistuin täysin. Kuitenkin tykätään kovasti eli olisi kiva onnistua ensi kerralla. Sun reseptiä siten noudattaen. <3
  Ihanaa viikon jatkoa. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kovasti Tiia <3 Tiedän tunteen, mulla oli sama aikoinaan kunnes tein tällä ohjeella vuosia sitten ja siitähän tuli menestys. Kokeile ihmeessä!
   Ihanaa uutta viikkoa <3

 3. Outi Krimou/Outi's life

  Me syömme usein paahtopaistia tai sisäpaistia Karkkilan reissuilla. Mian mies osaa tehdä todella hyvän piparjuurikastikkeen, joka sopii paistien kaveriksi täydellisesti. Ihana resepti sinullakin täällä oli.
  Herkullista loppuviikkoa Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Piparjuurikastike tästä puuttuikin, se sopii täydellisesti paahtopaistin kylkeen. Muistaaksei se on ihan kylmä kastike, tehty kermaviiliin, ehkä…ja siksikin helppo. Kiitos vinkistä Outi <3

 4. Celia C / good to be home

  No, mutta NAM – näyttää tosi herkulliselta. Paahtopaisti on ollut suosikkejamme, mutta jäänyt tosiaan aivan unholaan, kun tuo lihan syönti on vähentynyt. Tuossa marinadissa oli kyllä sen verran mieluisat ainekset, että menee kyllä kokeiluun. Tämä voisi olla ujutettavissa meidän joulupöytäänkin…? Ajatukset pyörivät nimittäin joulun suhteen enemmänkin ruuassa kuin lahjoissa – jossakin näin lauseen "All I want for Christmas is food" – vähän pisti hymyilyttämään 😉
  Tunnelmallista joulunodotusta teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Rakastan balsamicoa, koska se sopii niin mielettömän moniin makua antamaan. Eilen tein uunipastaa, minkä kastikkeeseen lorautin sitä. Tähän paistiin se antaa hienostuneen ja uudenlaisen maun peittämättä lihan omaa makua.
   Lause sopii meillekin, ei olla moneen vuoteen touhuttu lahjojen kanssa kuin ihan minimaalisesti.
   Kiitos, samoin teille <3

 5. Riitta

  Marinadi kuulostaa ihanalta, testaan tätä! Paahtopaisti on minusta melkein parasta "tähteenä" – ja juurikin leivän päällisenä suolakurkun kera.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tanskalaistyyppinen voileipä ja piparjuuritahnakin saattaisi sopia päälle…
   Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne!

Leave a Reply