Reseptit

Mozzarella-sitruuna suppilovahveropasta

18 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Nyt ovat aikaisessa suppikset!

  Tämän vuoden sanotaan olevan erittäin hyvä sienivuosi, mutta ainakin omilla suosikkipaikoillani sienet ovat kasvaneet hitaasti, ensimmäiset löydöt olen tehnyt yli kuukausi sen jälkeen kun muut ovat hehkuttaneet somessa omia sienilöytöjään! Jonkin verran olen tatteja löytänyt, mutta niissä on ollut aika paljon matoja. Tatteja löysin kyllä vielä syyskuun lopullakin viime vuonna, joten tässä on vielä aikaa. Suppiksiakaan tuskin on vielä omilla sieniapajillani.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kävin itsekin etsimässä tatteja, kun some täyttyi kuvista, mutta tuloksetta. Ehken ollut oikeilla paikoilla, sillä en muista isänikään tuoneen juuri koskaan tatteja, yksittäisiä ainoastaan.
   Suppiksia on yleensä pitkälle syksyyn, jopa loka-marraskuulle, joten kyllä niitä varmasti löytyy vielä.
   Nyt olen löytänyt hyvin kanttarellejakin ja meillä on syöty jo kahtena päivänä kanttarellipastaa – sienet on niin herkullisia!

 2. Marja T

  Kiva ohje. Mun täytyy korvata noi suppilovahverot jollain muulla sienillä. Niissä on trehaloosia eli sienisoketia. Ne aiheuttavat samanlaisia vatsavaivoja kuin maitotuotteiden laktoosi. Toi lautanen on ihana!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Onpa harmi! Onneksi on niin monia sieniä saatavilla, että sopivia löytyy. Lautanen on kirppislöytö ja 50-luvulla harrastelijamaalarin tekemä 🙂

 3. Riitta

  Herkullisen kuuloinen ohje! Kuten Tuulilla, veikkaan, että mun sienimetsässä on vasta syys-lokakuun vaihteessa suppiksia, ainakin jos on aiempiin vuosiin luottamista. Tuskin maltan odottaa, suppisten metsästys on ihan parasta! Tuskaa vähän lievittää siskon anopilta saatu kantarelliÄMPÄRI (!!), josta meinaan myös tehdä pastaa – sienet ja pasta on minustakin mitä mahtavin kombo!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Jos metsäsi on lähellä, kannattaa käydä katsomassa aiemminkin 🙂 Meilläkin on tuolta poimittu yleensä loka-marraskuulla, ja nyt jo oli…Sitä en tajua, mistä noita kanttarelleja löytyy tuollaisia määriä, en ole ikinä löytänyt. Mun paikassa on tänä vuonna enemmän kuin moniin vuosiin ja silti vain muutama litra, höh.
   Mutta sienet ja pasta on ihan parasta!

 4. Outi Krimou/Outi's life

  Noi isoja suppiksia jo, ovat kyllä aikaisessa. Muistan viime vuonna ystäväni kanssa poimineeni niitä vasta syyskuun puolenvälin jälkeen.
  Ihanaa ruokaa ja metsässä samoilukin on niin kivaa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Totta – mutta metsään ei tule juuri muuten mentyä, ellei ole sopivaa 'syytä'.
   Ja siellä voi jopa olla suht rennosti, kun on puhelimen kartta päällä.

 5. JonnaH.

  Tätä pitää kokeilla, rakastan sitruunaisia pastoja. :p

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sitruuna <3 Pitääkin lisätä sitä myös kanttarellipastaan, unohtui viimeksi…

 6. Tuija

  Huomenna täytyykin mennä kurkistamaan omat apajat! Kiitos reseptistä, joka saattaa päätyä kokeiluun. Lauantai-illan terveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on niin mainiota, kun ihmiset puhuvat omista apajista tai mun sienimetsästä – parhaita paikkoja varjellaan kuin kala-apajia ;o)
   Toivottavasti kurkistus tuotti tulosta!

 7. Sigrid Klede

  Dear Maarit, I feel like cooking your recipe right away. However, I would rather buy the mushrooms at the market, I believe that when I go to the forest I only bring home poisonous ones.
  best regards
  Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid, it's the same with me – I only recognize yellow chantarelles and yellowfoots (funnel chantarelles) that is in the picture and receipe. I will not touch the others, but I think this is a good start for picking myself. Luckily you can nowadays buy so many different ones.
   Have a nice day! Maarit

 8. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  On kyllä aikasessa, yleensä niitä löytää vasta reilusti syyskuun puolella. Kävin itsekin sienimetsällä ja löysin monta litraa kanttarelleja, ihan onnenpäivä:)

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mikä saalis! Oih, missäs se sellainen kanttarellipaikka on!:D Mä en ole ikinä löytänyt tuollaisia määriä – no, en ole kyllä kovin paljoa käynytkään vuosien mittaan…

 9. -A-/ Koti Saksassa, sydän Suomessa

  Kuulostaa ja näyttää luvattoman hyvältä! Meiltä taitaa löytyä kuivattuja suppiksia joita saamme sukulaisilta Suomesta ja valmistan niistä joko keittoa tai piirakkaa. Tätä pitää kokeilla. 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon kommentistasi! Miten mahtavaa että saatte sienitoimituksia – ihan luksusta 🙂
   Päädyin muuten kanttarellienkin kanssa tähän pastaan, niiden maku tulee mielettömän hyvin esille pastassa, erityisesti kun lorauttaa sitruunaa ja kuorta sekaan.
   Mukavaa syyskuuta Saksaan!

Leave a Reply