Matkat

Miniloma Nizzassa – kevään kohokohta

14 Comments

 1. Maarit Santanen

  Kiitos upean täydellisestä selvityksestä. Osittain samoja kokemuksia, mutta myös paljon uutta infoa. Matkakuume lähti heti nousuun. Ehkä tulevaisuudessa lisää lyhyitä Nizza-kokemuksia, toivoin niin, tällä hetkellä olosuhteet vievät Aixiin ja sen arkeen sekä kohteisiin.

  1. Maarit

   Lämmin kiitos kivasta kommentistasi ja pahoittelut, että kiireiden myötä vastaaminen on jäänyt näin luvattoman pitkälle. Sehän on aina ilahduttavaa, kun kuulee, että juttu aiheuttaa matkakuumetta, olen itsekin monta kertaa kokenut saman ja niin sitä onkin alkanut puuhaamaan reissua 🙂
   Aix on itselleni täysin tuntematon kohde, vaikka olen joskus autoillutkin siellä suunnalla. Täytyykin katsastaa miltä se näyttää. Kiitos vinkistä!

 2. Outi

  Ihana reissu teillä on ollut ja kiva, että teette näitä matkoja aina naisten kesken. Sinulla on kyllä kaunis tytär <3
  Aurinkoista sunnuntaita Maarit <3

  1. Maarit

   Näitä reissuja on tehty vuosien mittaan useita ja olen niin onnellinen, että äitikin jaksoi vielä lähteä vaikka on jo 92-vuotias <3
   Ihanaa viikonloppua Outi <3

 3. Minna Kristallikimarasta

  Voi miten kiva postaus! Tuli sellainen fiilis, että tänne pitää päästä uudestaan! Kiitti vinkeistä! ❤️

  1. Maarit

   Kiva kuulla, että juttu innosti ja sehän innostaa kirjoittelemaan jatkossakin <3
   Teillähän taitaakin olla matka suunnitteilla - kiva kuulla sitten siitä!

 4. Nanna

  On ollut vain kerran Nizzassa, varmaan yli 20-vuotta sitten. Menimme sieltä junalla Aubagneen, upeat laventelipellot muistan hyvin. Nyt heinäkuussa menemme 10 päiväksi Antibesiin, jota odotan kovasti. Ja niin samaa mieltä Monacosta, kerran olen siellä käynyt, en usko, että menen uudestaan.
  Tosiaan lentojen hinnat ovat nousseet hirveästi, saitte todella edulliset lennot!

  1. Maarit

   Tiedätkö, että vaikka olen käynyt Nizzassa vaikka kuinka monta kertaa kymmenien vuosien aikana, en ole koskaan sattunut olemaan keväällä laventelien aikaan niillä alueilla missä niitä kasvaa. Se on haaveeni!
   Olimme viime vuonna Antibesissa ja kirjoitin siitä jutunkin, mikäli haluat katsastaa. Se löytyy täältä:https://sopusointuja.com/antibes-helmi-ranskan-rivieralla/.
   Lentojen hinnat ovat ihan järkyttävän hintavia nyt ja pitää seurailla tarkkaan, jos on vielä sama tilanne että sopivaan ajankohtaan (mutta mikä se on?) ostaessa niitä saa edullisemmin.
   Kivaa reissun suunnittelua!

 5. Sari

  Nizza ja moni lähellä oleva kohde on vaan niin ihania ja niissä kyllä vierailee useammankin kerran. Teillä on ollut taas niin ihanalta näyttänyt reissu ja asunto 💖.

  1. Maarit

   Se on totta, ja itse ajattelen niin etten enää mene hakemaan uusia nähtävyyksiä vaan ihan vain nauttimaan Ranskan tunnelmasta, lämmöstä, maisemista ja lomailemaan kauniissa miljöössä. Olen käynyt Mallorcalla Palmassakin jo monta kertaa ja aina vaan mieli halajaa sinne.

 6. Annukka

  Mulla meni ihan pasmat sekaisin, kun luin tämän (kahteen kertaan) ja lisäksi uudemman kerran aiemmat Nizza-aiheiset juttusi, jotka ajoittui meidän 25-vuotishääpäivävuoteen ja -kuukauteen. Silloin tehtiin epäonnisesti alkanut, mutta onnellisesti päättynyt pyrähdys Pärnuun, mutta nyt en oikein muuta pysty ajattelemaan kuin Nizzaa ja tuli pakkomielle päästä palaamaan näin 30 vuoden jälkeen katsomaan, miltä meidän häämatkakaupunki näyttää nyt. Oikeastaan mitään yksityiskohtia itse kaupungista en ensimmäiseltä ja toistaiseksi ainoalta matkalta muista, mutta monta mieliinpainuvaa ja muistoa sieltä jäi <3. Mm. se, kuinka yritin verestää lukioaikaisia ranskankielen taitojani ravintoloissa, mutta melko huonolla menestyksellä :D. Tarjoilijat ennemminkin huokaili siihen malliin, että päällepäin näki heidän miettivän aika periranskalaiseen tyyliin, että "jos et kunnolla osaa, niin vaihda suosiolla kieltä" :D. Ja taisi käydä peräti pariin, ellei kolmeenkin kertaan niin, että vaikka mitä olisin tilannut (yrittänyt), niin aina pöytään tuotiin samanlainen kala. Siitä tuli jo keskinäinen vitsi ja mies jo ennakoi tilausten jälkeen, että "varmaan tulee taas sama kampela" :D.
  Myös sellainen jäi mieleen, että jäätelöbaarissa en osannut päättää, mitä jäätelöä söisin, joten tilasin kuvan perusteella annoksen, jossa oli pallo montaa eri sorttia. Ihmettelin vähän, miksi tarjoilija kysyi, olenko ihan varma valinnasta, mutta en ihmetellyt enää, kun kulho tuotiin pöytään. Se oli ihan jäätävän kokoinen vati ja viereisen pöydän aasialaispoppoo vähän hihitteli, kun söivät viisistään tai kuusistaan samanmoista annosta, joka mulla oli edessä yksin :). Mies ei siihen tainnut osallistua, vaan tutustui matkalla ennemminkin ranskalaisiin oluisiin ja minä puolestani kivennäisvesiin, koska olin myös raskauden alkuvaiheessa.

  Monacossa käytiin, koska mies halusi käydä kävelemässä formularadalla, mutta se oli siinä. Samoin Cannes, joka sekin oli vähän turha reissu, mutta tulipahan nähtyä. Italian puolellakin käytiin, mutta se oli joku valmis bussiretki.

  Voisitko mun kanssa toivoa, että tapahtuisi ihme ja miehelle löytyisi luotettava tuuraaja ja päästäisiin tekemään pieni Nizzan 30-v häämatkareissu. Olis niin ihanaa. Katselin jo vinkkaamaasi hotellia, mutta näytti olevan toukokuun loppupuolella enimmäkseen loppuunyyty. Ja lentojakin googlailin ja on totta, että hinnoittelu on nykyään lähinnä hämmentävää. Joskus hinnat nousee lähtöpäivää kohti ja joskus taas laskee. Perustunee siihen, paljonko paikkoja on jäljellä, mutta sitä me tavalliset lentelijät ei mistään nähdä, joten ollaan enempi tuurin varasssa.

  Ihana, kun Nizza on tuollainen teidän vakiosuosikkikohde. Tykkään itsekin, että on olemassa jotain "pysyvää", johon on helppo palata ja vähempikin perilläolo riittää, kun aikaa ei kulu kaiken oleellisen etsimiseen, vaan voi keskittyä nauttimaan ympäristöstä ja havainnoida, onko kaikki ennallaan vai kenties edelliskerrasta muuttunut.

  Päästiin reissuun tässä kuussa tai ei, sain näistä postauksista valtavasti iloa ja hyödyllisiä vinkkejä ja jotenkin sellaista luottamusta tai ainakin toiveikkuuta siihen, että joskus me saadaan sinne vielä palata. Ja blogisi kulkee niin kätevästi puhelimessa mukana, että voin pitää sitä vähän niinkuin matkaoppaana <3.

  1. Maarit

   Kiitos Annukka näistä muistoista! Kyllä teidän pitää yrittää päästä Nizzaan uudelleen, uskoisin että se on sun kaupunki ja lomakohde kaikkien näiden vuosienkin jälkeen <3
   Miten saattoikin olla tuo kampela (tai sukulainen) aina lautasella, kun siellä on niin valtavasti kalaa tarjolla. Mutta nauratti nämä kommellukset, vaikkei ehkä silloin. Tästä tulikin mieleen, että joskus varhaisilta Ranskan-reissuilta muistan jonkun pienen kylän ruokalistoja ihmetellessäni miten kysyin erään annoksen sisältöä tarjoilijalta. Hän näytti käsillä miten sammakko loikkii - ja jäi sitten se annos tilaamatta. Vaikka nyt saattaisin kyllä syödäkin, kun on myös käärmettä ollut lautasella Kiinassa (joka tietysti ensin tuotiin esille pöydän viereen elävänä kiemurrellen, yök). Mutta liha oli kuin kanaa, oikein hyvää 😀

   En enää ajattele yhtään niin, että aina pitäisi olla uusi kohde minne mennä. Jos jokin paikka tuntuu hyvältä ja on jäänyt sydämeen, miksei sinne voisi mennä uudelleen? Loma on kuitenkin aina irtiotto normaalista arjesta ja on virkistävää lähteä pois. Tuttu mieluinen paikka on yleensä takuuvarma kohde, ja kuten mainitsit, ei mene aikaa eikä energiaa paikkojen etsimiseen ja tutustumiseen. Voi heittäytyä vain huolettomasti tunnelmaan!

   Toivotaan todellakin, että tuuraaja olisi löytynyt ja matka olisi edessä <3
   Terveisin matkaopas 🙂

 7. Celia C/ good to be home

  Kuten jo aiemmin viestiteltiin niin meillä myös vihdoin varattuna Nizzan loma – viimeksi oltiin syksyllä 2019 ja sen jälkeen jouduimme siirtämään ja perumaan useamman kerran meidän varaukset sinne… Nyt uusi yritys.
  Oli kutkuttavaa katsella taas kuviasi sieltä – kuin pieni mielikuvitusmatka tai takauma. Paikat olivat tuttuja (tosin ravintolat ja hotellit eivät – Ranska ei ole helpoin maa keliaakikoille > Siksi meidän vaihtoehto yöpymisissäkin on aina airbnb-majoitus tai vastaava.) Nizza nyt vaan tuntuu olevan se meidän yhteinen lempikohde ja postauksien aihe. Siellä on tosiaankin kaikki, mitä lomalta odottaa.

  Sulle tuttuja, mutta jos joku muu etsii postauksia lisää niin mun blogista löytyy Nizza – hakusanalla monta. Tässä yksi linkki malliksi

  https://www.goodtobehome.fi/minne-ranskan-rivieralla-french-riviera-tips/

  Tykkään kovasti myös tuosta teidän tavasta lähteä suvun naiset yhdessä – reissuun. Ihana ajatus 🙂 Ja aurinkoinen postaus.
  Ihanaa kesän odotusta sulle <3

  1. Maarit

   Olen lukenut varmasti kaikki juttusi Nizzasta ja muistelisin, että yksi niistä on ollut ihka ensimmäisiä lukemiani kirjoituksiasi mitä olen ylipäätänsä lukenut…
   Airbnb on kaikin puolin kätevä tapa asustella, vaikka niidenkin hinnat ovat mielestäni nousseet aika lailla viime vuosina. Mutta isommalle porukalle ne ovat silti selvästi edullisempi kuin hotelli ja onhan paljon mukavampaa asua kun on tilaa ympärillä.
   Sulla on hyvin kiteytettynä linkin jutussa Nizzan-matkaajan vinkkejä. Kaikki ovat tuttuja paikkoja ja St Paul de Vince on ihastuttava, vaikka sesonkiaikaan onkin täynnä turreja. Silti siellä on oma tunnelmansa!
   Ihanaa matkanodotusta ja kauniita toukokuun päiviä <3

Leave a Reply