Reseptit

Kevyesti kropalle ja kukkarolle & japanilainen marinadi kanalle

16 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life

  Tuo ruoan jatkojalostaminen on välillä kivaa, kun saa oikein miettiä, että mitä ylijäämistä tekisi vielä seuraavaksi päiväksi.
  Herkullista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eikös olekin palkitsevaa! Ja usein niistä tulee vielä mitä parhainta ja maukkainta ruokaakin.
   Valoisaa viikkoa Outi <3

 2. Sigrid Klede

  Dear Maarit,
  we are very similar in that respect, we also have a lot of cabbage and root vegetables in winter. Out of the oven, as a stew, fried, there are indeed many possibilities and very tasty recipes.
  Best regards
  Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid, that is true, we also eat them mainly in wintertime and towards the spring all gets lighter 🙂
   Hugs and regards from winter Finland!
   Maarit

 3. JonnaH.

  Vitsit, että nämä sinun ruokakuvat ovat aina äärimmäisen herkullisen näköisiä. En klikkaa tänne koskaan sen takia nälkäisenä, jos näen lukulistalta, että on jotain ruokaa käsittelevää. 😀

  Ihanaa viikonlopun odotusta. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Siitä vain kokkailemaan Jonna 🙂 Mulla onkin ollut nyt aika paljon ruokajuttuja, niistä on niin helppo kirjoittaa ja onhan ruoka päivittäin mielessä, tavalla tai toisella…
   Kirpakkaa pakkaspäivää <3

 4. Annukka

  Pitää oikein pinnistellä, että muistaisin milloin olen viimeksi syönyt palsternakkaa. Ei ihan äkkiä tule mieleen muuta kuin joku liha- tms. keitto, jossa sitä on ehkä ollut, mutta enpä kyllä muista sitäkään, milloin on viimeksi ollut lihasoppaa lautasella :D. Jotenkin palsternakka on mun mielikuvissa sellainen ankea ennenvanhainen pakkojuures, mutta koska luotan kaikkeen mitä teet tai sanot, täytynee antaa sille uusi mahdollisuus kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen.

  Kaneliporkkanoita voisin hyvinkin kokeilla myös ja ruusukaalit on mun suosikkeja muutenkin.

  Mulla on ollut ruokailut viimeaikoina ihan retuperällä etenkin kasvisten suhteen. Lukuunottamatta arkilounaita, jotka olen tänä vuonna syönyt pelkästään lounasruokalassa, kun siirryin takaisin toimistolle hommiin kyllästytyttäni etäilemään.

  Kiitos jälleen inspiroivista vinkeistä ja kauniista kuvista! Pöytäliina on jotenkin hyväntuulinen ja tavallaan retrokin <3.

  PS: Sellaisen huomion tein, että linkit (joita klikkasin) avautuvat tämän varsinaisen postauksen päälle ja jos niitä avaa useamman, niin lopulta ei välttämättä jaksa enää nuolella peruuttaa riittävän kauas takaisin. Voi olla tilapäistäkin sulla tässä tekstissä, mutta siltä varalta, ettei ole, niin se "avaa sivu uuteen ikkunaan" tai mikä se oikea teksti onkaan siinä vaiheessa, kun linkityksiä tekee, kantsii ruksia, niin kaikki aukeaa omalle välilehdelleen. (Sorit jo valmiiksi, jos latelen itsestäänselvyyksiä)

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kaneliporkkanat, palsternakkaa ja ruusukaalia – siinä jo olisikin maukkaat ainekset talviseen ja terveelliseen salaattiin. Itsellä lanttu kuuluu niihin ikivanhoihin juureksiin, joista en niinkään piittaa – tosin raasteena oikein mehukas ja uuden sadon lanttu voisi toimia tosia hyvin.

   Lounasruokala on varmasti kivaa ja kaivattua vaihtelua päiviin, ei tarvitse miettiä itse ruokia ainakaan päiväsaikaan.

   Kiitän vielä tätäkin kautta tästä oppitunnista, sillä olen aina ihmetellyt mitä se 'uusi ikkuna' tarkoittaa, ja niistä on niin vaikea löytää tietoakaan. Nyt ymmärrän minkä hankaluuden se on aiheuttanut lukijoille, sillä on melko aktiivisesti linkittänyt aiempiin.

   Ihania talvipäiviä sulle Annukka!

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Meillä on yllättäen "valta"vaihtunut keittiössä. Miehen isä on huonossa kunnossa eikä hänen äitinsä ole kovin innostunut ruoanlaitosta. Jotta ruokaan tulisi vaihtelua, miehni on ryhtynyt tekemään heille pakastetavia annoksia. Hän on suorastaan innoissaaan ruoanlaitosta ja tekee meillekin samalla annoksia. Tänään on tulossa vanhaa kunnon makaronilaatikkoa vihannehöystöllä. Minä pidän vapaapäivän keittiöstä.

  Palsternakka on ihanaa. Se on vähän aliarvosttu juures, jossa on todella hieno maku. Marinadi kuulostaa myös hyvältä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuulostaa niin hienolta, että hän tekee ruokaa vanhemmilleen, kun on niin tärkeää saada riittävästi puhtia ja vitamiineja tuossa iässä <3
   Olen syönyt myös palsternakkamuusia tai -sosetta, ja sekin oli aivan ihanaa. Sen maku on aivan omaa luokkaansa, hienostunut.

 6. Celia C / good to be home

  Uunijuurekset ovat herkkua meilläkin! Samoin kaalisalaattia teen kulhoon säännöllisesti, usein vähän fuskaten eli sekoitan suikaloidun ja puristellun kaalin ja siihen sekoitetun raastetun porkkanan sekaan valmista kevyttä ranskalaista salaatinkastiketta.
  Se on viikonloppu taas – hyvää sunnuntaista ystävänpäivää sinulle <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Aika yksinkertaisia ja silti niin maukkaita lisukkeita saa kasviksista. Mietin aina itse niin, että teen samaa muutamia kertoja ja sitten taas jotain muuta, niin ei tarvitse miettiä joka päivä näitä asioita. Valmis kastike toimii!
   Vierähti viikko näin pitkälle, että voin toivotella mukavaa viikonloppua sinne <3

 7. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Herkullisia ideoita, kiitos Maarit! Noita kaneliporkkanoita on tehtävä, nam.
  Hyvää ystävänpäivää ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kokeile ihmeessä, ne on kyllä mielettömän ihania!
   Kiitos Maikku ja kivaa viikonloppua <3

 8. Tuija

  Suippopaprikaan olen aivan koukussa. Sen mehukas purutuntuma on ihana! Lisään sitä kaikkeen mahdolliseen kuten kapristakin. Ruusukaali on herkullista, mutta punajuuriraastetta i ole tullutkaan tehtyä. Pelkään aina sotkevani sen kanssa itseni ja kaiken muunkin. Lehtikaalia tuli syötä omasta sadosta niin paljon, että nyt olen pitänyt taukoa. Kohta voisi taas aloittaa niillä herkuttelun. Toivon, että hyvin kasvaneet kaalini jatkavat kevään tullen kohti uutta satokautta. Innoissani jo suunnittelen, mitä tänä kotikesänä laittaisin kasvamaan kasvihuoneisiin ja -lavoihin. Olen kiitollinen, että kesäkotielämässä on kaikenlaista ihanaa, vaikka mieluusti pyrähtäisin Samoksellekin. Maistuupa sitten joskus sitäkin makeammalta. Kesähaaveillen! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Niin minäkin! Se on paljon rapsakampaa ja makeampaa kuin tavallinen punainen tai muu väri. Raastan punajuuren ihan manuaalisesti leikkuulaudan päällä ja se pysyy ihan hyvin hallinnassa – sen maku on ihanan makea ja lempeän pehmeä. Ainoa vika on sen värjääminen, enkä siksi viitsi kovinkaan sekoitella sitä muiden kanssa. Myös uunissa paahdan sen omana 'osionaan' pellillä, mutta kun päälle ripottelee Auraa, se on vastustamattoman hyvää.
   Oletko kasvattanut lehtikaalit siemenistä ja idättänyt sisällä, vai miten? Kiinnostaisi kovasti kokeilla mökillä, vaikka pläntti onkin tosi pieni.
   Erityisesti näinä aikoina on onni että on oma piha ja kasvimaa, koska nyt näyttää pahasti siltä että vielä ensi kesä ollaan visusti kotinurkissa. Nautitaan siitä!

Leave a Reply