Yleinen

Vuokra-asumista Espanjassa – vähän tuuria ja vähän vaivaa

20 Comments

 1. Ladette

  Hei, kysyisin ihan konkreettisesti, mitä kautta olette asunnon vuokranneet? Ja mitä tuo maksoi per kuukausi? Muuten ei saa kuvaa siitä, että mikä on hinta-laatusuhde.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei, hyvä pointti, lisään tämän vielä juttuunkin. Tämä on sivuston/portaalin espanjanloma.fi kautta, ja välitysfirma on espanjalainen Rincon Rent. Hinta kuukaudelta oli n.1400 euroa sisältäen loppusiivouksen, vesimaksut, rajattoman netinkäytön ja sähkön.

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Asunto näyttää kyllä todella hyvältä upeine maisemineenja varustelukin kuulostaa erinomaiselta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä on löytö, nimenomaan löytö koska tällaisia hinta-laatusuhteiltaan ei edes ole osunut silmiin aiemmin. Kun on joutunut aiemmin ostamaan itse veitsiä ja muuta, osaa arvostaa tämän varusteluakin.

 3. Tuija

  Kylläpä teillä oli viihtyisä lomakoti, jossa tosiaan on kivaa viettää aikaa sisälläkin. Valon voima on mahtava. Harmi, että uima-allas ei ollut käytössä. Tervetuloa joulun aikaan! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Näinkin pitkällä matkalla asunnon viihtyvyydellä on merkitystä, sillä täällä ollaan paljon myös iltaisin. Emme ole juuri hötkyilleet liikenteeseen vaan ollaan yritetty nauttia päivistä rentoillen.
   Kiitos Tuija – kiva on tulla kotiinkin, sillä täällä ei ole joulusta juuri tietoa, ellei mene kauppoihin.
   Valoa maanantaihin!

 4. Sari/Casa Mimi

  Asunto on kyllä aika helmi, sisustus, terassi ja näkymät. Voin uskoa, ettei ole ihan helppoa löytää, ellei nyt satu olemaan järjettömästi ylimääräistä ?

  1. Maarit / Sopusointuja

   No tämä on todellakin! Mun mielestäni näissä vuokra-asioissa pitää olla jokin tolkku – ja tämä taitaa meidän kohdalla olla sitä huippuhintaakin, kun ollaan kaksin liikenteessä. Vaikka olisikin joskus ylimääräistä.
   Mä kyllä jäisinkin tänne vielä!

 5. Outi Krimou/Outi's life

  Asunto on upea ja varsinkin tuo terassi. Hinta kuulostaa reilulta, kun siihen kuuluu kaikki lisäjututkin.
  Ihanaa joulukuun alkua sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olemme verranneet niin paljon hintoja ja meillä on myöskin kokemus pari sataa euroa edullisemmasta – mutta niiden varustelutaso on ollut mitä sattuu. Eikä niihin ole yleensä kuulunut nettiä ollenkaan, ja olemme joutuneet ostamaan sen. Samoin vesi ja sähkö on laskutettu erikseen. Eli kovin suurta eroa ei loppujen lopuksi ole hinnassa – mutta asumismukavuudessa sitäkin enemmän.
   Samoin sinulle Outi <3

 6. Tuula's life

  Upea asunto tai pitäisikö sanoa lomakoti! Ja hienolla paikalla. Näkyy vuoristoa ja merta komealta terassilta. Ja hintakin kuulostaa kohtuulliselta. Teillä on ollut hieno loma!
  Ihanaa joulukuuta!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Näkymät on niin hienot ja pidän niin noista vuorenrinteen valkoisista taloistakin!
   Olen monille sanonut, että tämäkin on Fugea – se on niin monipuolinen paikka ja paljon mainettaan parempi.
   Valonsäteitä päivääsi Tuula <3

 7. Kristiina K

  Onhan tuo hieno asunto ja tuollaisessa viihtyy pidempäänkin. Valoisa, kauniit näkymät ja hyvä varustelutaso.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eikä millään raaskisi lähteä, vaikka aina on kiva mennä silti omaan kotiin 🙂

 8. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Vau millainen löytö, pitää varmaan paikkansa että omistaja/t ovat skandeja, sisustus on hyvin skandinaavinen.
  Hinta kuulostaa hyvin kohtuulliseslta, etenkin kun kaikki on uutta, sijainti hyvä ja hintaan sisältyy nuo kaikki.
  Kiva kuulla asunnon vuokrauksesta, sillä sitä on välillä mietitty.

  Mukavaa lomailua ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Asunnon vuokraaminen ei ole vaikeaa, mutta siihen kannattaa perehtyä ja pyrkiä tutkimaan asunnon lisäksi myös seutu hyvin. Mies on meillä se priimusmoottori, joka jaksaa ja jaksaa etsiä…

   Kiitos ja mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa sinulle <3

 9. KastehelmiB

  Hei Maarit. Onpa upean näköinen asunto. Varmasti viihtyy noin kodikkaassa asunnossa, kaikkihan on viimeisen päälle. Kattoterassihan on ihan huippu, eikä maisemissakaan ole moitittavaa. Kiitti kun jaoit kokemuksesi asunnon vuokrauksesta. Haaveilen, että sitten kun jään työelämästä, niin olisi kiva läheä aurinkoon pidemmäksi aikaa täältä marraskuun pimeydestä. Tänä vuonna syksy on tuntunut entistä pimeämmälle ja voimat ovat hiipuneet. Onneksi nyt on muutamana päivänä saatu aurinkoa, niin sen tuntee heti vireystilassa.

  Vuosia sitten olin muutaman viikon Calahondassa tuttavani asunnossa. Siitä jäi kivat fiilikset. Nautin lomista, joissa pääsee tavallisten asukkaiden sekaan, pois turistivilinästä. Ihanaa loman jatkoa teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka Mari! Se oli yksi syy miksi kirjoitin tästä asunnostakin, sillä niin moni kyselee vuokrauksesta ja myös siitä, onko se vaikeaa jne. Moni on myös sanonut, ettei oikein uskalla vuokrata – siinä ei ole loppujen lopuksi mitään kommervenkkejä. Tärkeintä on mielestäni se, että tutkii asunnon varustelutason ja mitä vuokra pitää sisällään, sekä ympäristön (kauppojen läheisyys, kahvilat jne). Kuvat kertovat muuten itse kohteesta.
   Lokakuun puolella olisi vielä lämpimämpää, täälläkin oli lähes 30 astetta vielä lähes koko lokakuun, mutta sitten se laski. Se on vähän liian kuuma pidempään oleiluun ja Suomessa on myös lokakuu vielä ihan ok aikaa, joten siinä mielessä marraskuussa pimeyttä karkuun lähteminen on hyvä ajatus.
   Toivottavasti joulukuu ja joulun lähestyminen tuovat valoa ja hiukan energiaa – ja hyvää mieltä sinulle <3

 10. Maarit Lehtinen

  Miksi uima-altaat on suljettu? Miksi ei voi mennä uimaan?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä on yleistä siellä taloyhtiöissä, kuten tämäkin oli. Hotelleissa ymmärtääkseni altaat on käytössä. Espanjalaiset elävät talvikautta, eikä siellä ole tapana uida 'kylmässä' vedessä. Voi olla toki, että jossakin yhtiössä ylläpidetään läpi kauden, mutta eräässä tämmöisessä asuva tuttava sanoi, ettei siellä silti ui kukaan. Meillä oli heitetty altaaseen monta kanisteria puhdistusainetta/klooria ja meno oli kielletty kylteillä.

Leave a Reply