Yleinen

Hetkiä viikolta – Espanjasta Espooseen

13 Comments

 1. KastehelmiB

  Tervetuloa kotimaahan. Rantaraitti on paras akkujenlatauspaikka. Harmi, että auringonsäteet ovat olleet harvassa. Eilen onneksi muutama säde tuli meille päin (hei, juuri aurinko pilkistää ikkunasta – jee). Mun viikko oli työnpuolesta kiireinen, mutta onneksi olin torstain lomalla. Kävin äidin luona siivoamassa ja vähän järjestelin omia asioitani. Ei siis mitään ihmeellistä. Viikonloppu meni tosi rauhallisesti ja itsenäisyyspäivä linnan juhlia katsoessa. Onnittelut kunniamerkistä <3 (ollaan samikset sen suhteen). Niin ja, luonnostelin vähän blogihaastetta, joka sain sinulta.

  Jouluvalmistelut saavat vielä odottaa, olen vain laittanut takkahuoneen ikkunaan tähden ja siinä kaikki. Vähän kyselimme viikonloppuna lasten jouluohjelmia ja saan kaikki lapset jouluaterialle Tapanina. Jouluaatto vietetään kotona vanhusten seurassa (me+äidit). Mukavaa joulunodotusta myös sinulle <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Mari! Tähän pimeyteenkin on jo tottunut, ei muu auta. Mutta kun nytkin katson tuonne taivaanrantaan, niin siellä on mustien pilvien alla huikean hieno oranssi raita, joka laajenee ja laajenee. Aika hienoa sekin.
   Itsenäisyyspäivä katkaisi viikon mukavasti ja antoi hengähdyshetken työkiireille ja monesti asioiden hoitaminenkin on rentouttavaa, kun saa niitä hoidettua pois alta. Ainakin itsestä tuntuu siltä usein.

   Paljon onnea sinullekin kunniamerkistä <3 Niin upea – ja ainutlaatuinen – saavutus!

   Ollaan siinäkin mielessä samiksia, että jouluvalmistelut on edelleen lähes nollassa täälläkin, mutta niiden aika koittaa ajallaan. Kiva kuulla, että koko poppoo kokoontuu Tapanina, saat hengähtää hetken aaton jälkeen. Täällä taitaa olla sama kuvio edessä.

   Valoisaa keskiviikkoa <3

 2. Annukka

  Kiva taas lukea kuulumisiasi. Ansioristi on kyllä arvokas tunnustus, joten isosti onnea siitä. Samoin sinulle Mari (luin kommenttisi), jos satut tämän viestini näkemään <3.

  Mulla on ollut vähän huonoa jaksoa ja tästä saattaa tulla vähän toisenlainen joulu kuin yleensä. Ja toisella tapaa erilaista on ollut se, että olen ripustellut muutamia valosarjoja sinne tänne (lähinnä ulos) edes vähän valoa tuomaan tähän jatkuvaan pimeyteen. Ja tähtikin roikkuu vintin rappujen ikkunassa, vaikka yleensä laittelen kotia vasta vähän ennen joulua. Kuusikin tuodaan meidän perinteen mukaan vasta aattona sisälle.

  Pohjoisessa asuva poika tulee liki viikoksi kotiin ja nuorempi asuukin tässä samassa kaupungissa, joten kaikki ollaan koolla. Kinkku on läheisestä Maatilan lihakaupasta tilattuna (valmiiksi paistettuna ja siivutettuna) ja loput ostan kaupasta, koska kelpaa miesväelle oikein mainiosti. Ei tarvi stressata ruuanlaitosta, kun en ole kaltaisesi kokki, joka nauttii siitä. Paitsi jotain salaatteja ja lisukkeita kyllä teen itse. Ehkä paahdettuja uunijuureksia fetalla myös. Ja puolukkajäädykettä. Että on siinä sitten kuitenkin jotain.

  Leppoisia päiviä ja ihanaa gaalajuhlaa Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Lämmin kiitos Annukka <3

   Niin ikävä kuulla, mutta toivotaan parempaa ja että tilanne tasoittuu. En oikein osaa muuta sanoa, kun en tiedä tarkemmin, mutta isot jaksamishalit sulle täältä <3

   Sähän kokkaat vaikka ja mitä – olet kyllä nyt ihan liian vaatimaton 🙂 Meilläkin tehdään ihan saman kaavan mukaan joulusapuskat; laatikot on ostettu jo vuosikausia kaupasta ja loput jutut jaetaan kolmeen pekkaan, joten siinä mielessä ei stressata. Ja tuo puolukkajäädyke onkin niin hyvä idea, että taidan napata sen. Happamanmakea suloisuus!

   Nyt aamu valkenee parhaillaan rusottaen taivaanrannan niin ihanasti – mukavaa keskiviikkoa Annukka <3

 3. Outi Krimou/Outi's life

  Minä en koskaan ole ollut näin myöhässä lahjojen kanssa kuin tänä vuonna. Onneksi ei ole montaa ihmistä, joille hankkia lahjoja. Kovasti jo odotan lomaa, syksy on ollut väsyttävä ja todella rankka töiden suhteen. Ihanaa kun pääsee rentoutumaan pariksi viikoksi. Tällä viikolla lähden Karkkilaan vielä keräämään voimia 🙂
  Gaala kuulostaa upealta, laita tänne sitten asusta kuvaa.
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olet niin kekseliäs ja myös äärettömän kätevä käsistäsi, että taiot varmasti vielä kivat antamiset!
   Niin moni valittaa työn raskautta ja stressaavuutta, että tuntuu ihan pahalta. Miten ihmeessä
   työelämä on nykyään sellaista, kun toisaalta kuitenkin puhutaan niin paljon työilmapiiristä ja jaksamisesta. Niin ihanaa, että sulla on noin pitkä loma tiedossa! Ja ihanaa Karkkilanreissua – teillä on aina niin hauskat jutut siellä 🙂
   Katsotaan saanko kuvaajan innostumaan… ;o)

 4. pirjo

  Tervetuloa kotiin, – Edessä muutto vuodenvaihteessa, joten Joulu täällä on myös ”vaiheessa”.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Pirjo!
   Muutto kuulostaa aina kivalta muutokselta, mutta aikamoinen hässäkkä se tuppaa olemaan. Toivotaan, että ehdit pienen hetken jouluilemaankin <3

 5. Anonyymi

  Tämä on niin piristävä blogi! ❤ Toki myös kateutta ja osattomuutta pienesti herättävä; itsellä ei todellakaan tule olemaan mahdollisuutta jättäytyä vapaaherrattareksi yli 10 vuotta ennen virallistä eläkeikää, joka minullakin on jo liki 70��Mutta onneksi joillain on.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Lämmin kiitos kommentistasi <3 On aina niin mieltä lämmittävää kuulla, että olen pystynyt tuomaan piristystä näillä kirjoituksillani ja jutuillani 🙂
   Täytyy sanoa, että kauhulla seuraan itsekin tätä eläkeiän nousua; miten ihmeessä jaksetaan olla työelämässä niin pitkään, vaikka ymmärränkin yhteiskunnan ja ikärakenteen kautta asian. Olen itse jo ihan virallisesti eläkkeellä ja jäin pois työelämästä vain jonkin aikaa ennen eläkeikää. Työni oli vuosikausia niin rankkaa, että päädyin tähän ratkaisuun pitkän ja perusteellisen harkinnan ja säästämisen kautta.
   Mukavaa joulunodotusta ja kiitos, että olet täällä seuranani!

 6. Tuija

  Joulu on vähitellen hiipinyt kotiimme ja varsinkin viime viikonloppuna viritellyt valot ulkona ja sisällä tuovat hohtoa pimeälle kylänraitille. Nyt iski vielä hinku laittaa samanlaiset kyntteliköt yläkerran ikkunoille. Tämä on minulle yllättävä takinkääntö, koska aiemmin olen vastustanut sähkövaloja ja nyt ne näyttävätkin silmääni kaunillta. Tähän on saattanut vaikuttaa se, että pari kertaa olen ollut hilkulla unohtaa sammuttaa kynttilät illalla. Onneksi asia on putkahtanut mieleen ennen unia. Parvekkeen valosarja on paras sammuttaa yöajaksi, koska olemme tottuneet nukkumaan säkkipimeässä talvisin niin heti huomasin unen olleen katkonaista ikkunasta kajastaneen valon osuessa vuodekatoksen läpi silmiini.
  Joulu on vaiheessa, mutta tärkeimmät asiat ovat iloa, rauha ja hyvä mieli ja voisinpa lisätä terveys. Vuosi sitten kaikki ei mennyt aivan putkeen, kun yksi meistä söi vain jäätelöä ja jäisiä mansikoita särkylääkkeiden lisäksi.
  Inspiroitumisiin! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Teidän talonne ja pihapiirinne on niin kaunis, idyllinen ja rauhoittava – todellinen unelmakoti!
   Jännää tosiaan, miten mieli muuttuu. Kyllä itsellenikin on käynyt samoin joissain asioissa, ja jälkeenpäin
   suorastaan naurattaa miten ehdoton on saattanut olla (joskus kyllä hävettääkin). Vaikka valo onkin niin ihana asia,
   sitä ei saa olla yöaikaan; huomaan itsekin kärsiväni vaikkapa oven alta tai verhon raosta pilkottavasta valosta ja siihen
   todellakin havahtuu kun ei ole tottunut.
   Meidän iässämme terveys on lahja – sitä ei ole nuorempana ajatellut eikä ymmärtänyt samalla tavalla. En myöskään enää koskaan sano, että ikä on vain numero. Ei se ole.
   Tunnelmointiterkkuja <3

  2. Tuija

   Asenne ratkaisee paljon suhteessa ikään. Hulluttelut ja höpsöilyt pitävät mielen vireänä! Onneksi tuossakaan asiassa ei ole enää niin ehdoton ja uskaltaa mokata ja olla nolokin. 😉 Tuikku Tonttu Toiveikas

Leave a Reply