Yleinen

Uusi, iso matto – mikä muutos olohuoneessa!

6 Comments

 1. Annukka

  Kauniit matot, jotka sopii teille kyllä niin täydellisesti, että näyttää ihan kuin olisivat aina olleet. Ja jännää, kuinka tummemmasta väristä huolimatta iso mattokonaisuus näyttää suurentavan huonetta päinvastoin kuin voisi kuvitella.

  Meillä on pieni koti, mutta mulle on kanssa tärkeää, että matot on riittävän suuria niin että yltävät tosiaan huonekalujen reunojen alle, ettei tule sellasta postimerkkivaikutelmaa liian pienestä matosta. Ja kätevääkin, kun olkkarissa maton reunat on sohvan jalkojen alla, niin matto ei luistele paikasta toiseen, joka on mulle painajainen, kun olen sellanen pakkomielteinen "suoristaja" :). Muuten voi olla vaikka kuinka vinksinvonksin kaikki, mutta maton ja taulujen (joita meillä ei ole ja peilitkin on pyöreitä) reunat pitää olla jämptisti suorassa. Ennen tarkistusta en voi edes istua sohvalle, saati sit ottaa rennosti :D.

  Mua vähän himottaa Vallilan metsänvihreä silkkinukkainen ihana matto olkkariin, mutta pitäisi saada ensin testattua, nuhraantuuko nukka, kun ukkeli haluaa aina istua nimenomaan lattialla. Ja pilatesrullalla tulee itsekin rullailtua matolla telkkaria katsoessa. Ei siis ehkä ihan paras valinta toi Vallila.

  No tulipas nyt pitkästi tekstiä taas. Sori ja kivaa viikonloppua 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eikä mitään soreja – on ihanaa kuulla taas sinusta Annukka! <3
   Vähän nauratti 'pakkomielteinen suoristaja' – täällä on toinen, heh. Kun lähdetään reissuun ja pitäisi alkaa pakkaamaan, pitää kodin olla siisti niin että aivoissa on kapasiteettia pakkaamisajatukselle. On tää aikamoista.
   Voisikohan ne antaa koekäyttöön neliön palasen, missä voisi koeistuskella ja testata mahdollista nuhraantumista
   ennen päätöksentekoa…? ;o)
   Leppoisaa viikonloppua sinne!

 2. KastehelmiB

  Kauniit matot kivalla kuvioinnilla ja teillä on tunnelmallinen olohuone. Aiemmin meillä vaihdettiin mattoja tiheämpään, kun meillä oli koira. Useampi matto ostettiin Ikeasta ja kaksi nukkamattoa liitettiin pohjasta yhteen mattoteipillä. Keväällä ostimme yhden ison vaalean maton olohuoneeseen. Juuri niin kuin kirjoitit maton koosta, niin iso matto tuo tilantuntua huoneeseen. Se onkin ollut tärkeä pointti meillä, että matto on riittävän iso.

  Ison maton haittana on tosiaan se, ettei sitä viedä ulos eikä pestä yhtä helposti kuin pientä. Ainakin toistaiseksi imurointi on riittänyt ja pikku tahrat lähtevät kostutetulla rätillä puhtaaksi villasta. Ihanaa lomaa sinne lämpimään.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Totta tosiaan – koirataloudessa matot joutuvat useammin vaihtoon. Tytön perheessäkin on niihin tullut vaikka ja mitä, ja vaihtoon on mennyt kun pesu ei ole enää auttanut.
   Niin Jaanakin mainitsi, että on vallan yleistä liian pienien mattojen hankinta. Itse luulisin että usein se on kustannuskysymys – ainakin meillä on ollut. Mutta onneksi nyt on vaihtoehtoja.
   Lämpöiset terveiset sinne!

 3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Sopivat teille todella hyvin! Olen Fanni K:n mallistoa käynyt aina välillä ihailemassa, mutta nyt ei ole tarvetta uusille matoille:)
  Mukavaa loppuviikkoa ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos – pidän itsekin niistä ihan mielettömästi.
   Samoin sinulle – toivotaan edes pientä valon pilkahdusta sinne harmauden keskelle!

Leave a Reply