Yleinen

Thaimaassa 5: vastakohtaisuuksia matkan varrelta

14 Comments

 1. Annukka

  Hyvin kuvattu :).

  Vaikka mun Thaimaan matkaopasajoista on kauuuuuan, niin sekä teksti että kuvat sopii ihan täydellisesti edelleen mun omiin kokemuksiin ja näkemyksiin. "Turistirysissä" moni asiaa taitaa olla niistä ajoista muuttunut, eikä kuulemani mukaan läheskään aina parempaan suuntaan.

  Rotista on jäänyt mieleen Bangkokissa kohtaamani lähes uskomaton näky, kun rankkasade yllätti ja vettä tuli niin paljon, ettei viemärit vetäneet alkuunkaan, vaan sen sijaan viemäreistä nousi ylös varmaan satapäin rottia kadulle, josta jatkoivat kiipeämistään asuintalojen seiniä pitkin ylöspäin. Hrrrr…..

  Ja mieleen on jäänyt sekin, kuinka tietyillä kadunpätkillä piti kulkea sanomalehti tai joku muu suojana pään päällä niin, ettei saanut yllä parveilevien lintujen jätöksiä suoraan niskaansa. Ropina vaan kävi.. (sorit näistä mielikuvista, mutta ei sitä siellä sen kummemmin tullut mietittyä, vaan seurattua paikallisten esimerkkiä ja opastettua asiakkaita tekemään samoin).

  Joko pian palaatte tänne Winter worklandiin (lumitöitä piisaa niin, että heikompaa hirvittää)?

  Niin tai näin, niin toivottelen joka tapauksessa mitä parhainta viikonloppua. Matille kans 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitti Annukka!
   Yritin saada miehen vastaamaankin näihin, niin että konkreettisesti näkisi tämän koko prosessin. Jäi sitten minun vastuulleni, ei taida tulla bloggaajaa vaikka kuinka olen ylistellyt ja ollaan yhdessä luettu näitä kommentteja 🙂

   Turistirysiin ei oteta enää askeltakaan. Olimme Phuketin Kamala Beachillä silloin kun ensimmäinen hotelli oli avattu 3 kk aiemmin. Seuraavana vuonna menimme sinne lasten kanssa ja se oli vielä yhtä rauhallinen. Sitten kului muutama vuosi ja halusimme käydä jälleen katsomassa miltä se näyttää: rannat täynnä tuolirivistöjä, kaikenmaailman myyjiä ja kojuja. Rauha oli mennyttä. Ja niin on käynyt monelle kohteelle.
   Täällä Bran Purissa me ollaan käyty kuutena vuotena peräkkäin, eikä siellä ole ollut mitään muutosta. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että ruokapaikkoja voisi olla lähempänä tätä hotellia (mutta niitä on paljon 1-2 km päässä) ja joku kiva rantabaarikin voisi olla. Mutta. Sitten kun niitä tulee, se väistämättä tarkoittaa muutakin infran muutosta, eikä parempaan suuntaan. Eli mielellämme hurauttelemme mopolla syömään.
   Karsea kokemus tuo rottatulva! Mutta Thaimaassa – ja toki kyllä muuallakin – kaikki on mahdollista. Intiassa ei olla käytykään, ja uskon että siellä voi kokea aivan erilaisia asioita, sekä ulkoisesti että sisäisesti.
   Me tultiin tiistai-iltana, ja saman tien oikeastaan alkoi vilunväristykset ja nyt olen potenut karseeta köhää kuumeen kera koko viikonlopun.
   Terkut välitetty miehelle ja hän oli kovasti otettu 😉

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Hyvin kirjoitettu, nyt Matille oma blogi 😉

  Thaimaassa oeln käyny tpari kertaa kauan aikaa sitten, Hua Hin oli silloin rauhallinen pieni kaupunki tai melkein kylä. Taitaa olla kasvanut aika lailla sen koommin. Ruoka oli hyvää ja ihmiset ystävällisiä.

  Nuo kuivatut kalat ja merenelävät voivat olla kauniisti sanottuna todella voimakkaan hajuisia. Viime Hongkongin reissulla hotellin vieressä oli "kalakatu", mieheni ei kestänyt erilaisten kuivattujen kalojen hajua yhtään, piti aina kulkea toista kautta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kun aloittaisikin ;o) Hua Hin on nykyään melko iso ja hälisevä kaupunki eikä houkuttele muuta kuin käymään. Samoin on käynyt sen alueen rannoillekin, täynnä aurinkotuoleja ja kaiken maailman kaupustelijaa, hotelleja vieri vieressä. Mutta se on totta, että joka puolella on todella hyvää ruokaa.
   Komppaan miestäsi, haju on sanoinkuvaamaton. Tulee mieleen kalakastike, mikä on mitä mainioin maustaja – hajusta huolimatta.

 3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Ihan loistava kirjoitus, sun miehen kannattais kyllä harkita ihan omaa blogia sillä niin mukavaa luettavaa tuo oli?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla ja on itsekin yllättynyt näistä kommenteista 🙂
   Hänellä on todella hyvin sana hallussaan ja osaa kiteyttää hienosti, muttei vielä ainakaan näytä olevan aika kypsä.

 4. KastehelmiB

  Komppaan edellisiä kommentoijia, blogi pystyyn vaan. Kirjoitus kuvaa täysin Thaimaalaista elämäntapaa, jopa tuoksut tulivat tänne asti.

  Edellisellä Thaimaan lomalla kävimme Bangkokissa yöruokakierroksella useammassa ravintolassa. Ruoka oli hyvää, mutta ei tosiaan olisi kannattanut kurkata köökin puolelle. Kupruiset padat ja pannut ei kokkia haittaa ja näppituntumalla heitellään raaka-aineita pannuun, siisteys ja puhtaus on vähän eri luokkaa kuin meillä.

  Grillattuihin rottiin törmasin Krabin torilla. Siinä ne köllöttelivät rivissä odotellen ostajaa. Ei kyllä tullut mieleen maistaa. Joka kerta ihmettelen thaimaalaisten mopoja ja sitä kun koko perhe ahtautuu mopon päälle. Thaimaassa on monta upeaa paikkaa ja ihmiset ovat ystävällisiä. Se on yksi parhaimmista lomakohteista.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eiköhän se riitä, että meillä toinen istuu nenä kiinni läppärissä tai siunailee hämärää päivää kuvausten kannalta 🙂
   Thaimaassa tuoksuja – tai hajuja – siellä niitä piisaa! Minäkin olen nähnyt monesti tiskihommia hoidettavan ns keittiön takahuoneessa, lattialla, eikä vesikään näytä ihan just vaihdetulta. Kumma juttu silti on, että me ollaan säästytty vatsataudeilta varsin hyvin, miehellä on ollut vain kerran; itselläni ei koskaan.
   Olemme ihan samaa mieltä, se on matkakohteena erinomainen. Ja siihen on monen monta perustelua. Siellä on myös paljon todella rumia kaupunkeja ja rönttösen näköisiä alueita, mitä kuvissamme yritettiin ilmentää.
   Kuten Matti kirjoitti, ne johdattavat silti hienoihin paikkoihin – ja niitä on paljon, kun vain löytää ne nykyään ja on tarkka valinnoissaan.
   Leppoisaa maanantai-iltaa!

 5. Outi Krimou/Outi's life

  Hyvin kirjoitettu, hyvä Matti! Ihania kuvia ja varmasti onkin juuri tuollainen vastakohtaisuuksien maa <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Myhäilee tuolla sohvalla 🙂 Kiitos hänen puolestaan!

 6. Anonyymi

  Hyvin kynäilty mieheltäsi; oli kiva lukea ja kuvat upeita. Tämä on parasta matkustelua sohvaperunan mielestä 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon! Ihanaa, jos se viestitti Thaimaan aitoutta sohvalle asti 🙂
   Mukavaa maanantai-iltaa sinulle!

 7. Marjo

  Hyvin kirjoitettu joten minäkin ehdotan miehellesi omaa blogia!
  En koskaan käynyt Thaimaassa mutta nuo "hajut" tunnistaa aika monesta paikasta, joissa
  olen käynyt. Muistan yhden lomamatkan kun olimme Sisiliassa ja siellä oli
  menossa juuri miekkakalojen pyyntiaika. Joka yö klo 02 alkoi kalahuutokauppa hotelli takana
  ja huuto, meteli, hajut herättivät kunnes tottui siihen. Aamulla 06 kaikki oli
  jo rauhallista. Vain aivan vieno "kalantuoksu" heijui vain ilmassa 😀

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hih, kiitos!
   Kalasatamat ovat aina kiehtovia paikkoja matkoilla hajuineen ja kaikkineen. Niissä on jotain vanhanaikaista, perinteistä ja
   aitoa. Teillä taisi olla mukana myös meteli!

Leave a Reply