Yleinen

Thaimaassa 2: miksi vaihtaisimme paikkaa?

19 Comments

 1. Riitta

  Me reissataan aina Japaniin, välillä käydään muualla ja sitten palataan takaisin. Lempikirjojakin voi lukea useamman kerran, ja aina löytää lukemattoman lauseen, niin miksei sitten tutuista matkakohteista löytyisi uutta? Sitäpaitsi lomalla ei mun mielestä tarvitse ns. suorittaa, vaan voi mennä sinne, minkä jo tietää itselle sopivaksi.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ah, Japanissa muutaman kerran käyneenä ymmärrän hyvin…
   Meillä on justiinsa niin, ettei enää viitsi suorittaa mitään. Thaimaassakin on nähtävyyksiä nähty hyvin laajalti ja nyt tullaan tänne varman trooppisen lämmön, takuuhyvän ruoan ja ihan vain rennon olemisen vuoksi. Ei tarvitse pelätä mitään, ei ole kaupustelijoita eikä juuri muitakaan paineita. Nuorempana tilanne olikin toinen, kun haettiin enemmänkin kokemuksia ja
   elämyksiä – nyt rauhaa ja seesteistä nautintoa.

 2. Outi Krimou/Outi's life

  Minä olen siitä tylsä, että jos joku toimii ja tuntuu hyvältä, en lähde sitä muuttamaan. Lomakohteet voisi laskea tuohon mukaan 🙂
  Ihanan yksityinen paikka teillä on siellä. Tuollaisesta lomamatkasta haaveillaan miehen kanssa, sitten kun jäädään kaksin.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Toi on niin totta, miksi muuttaa asioita muuttamisen vuoksi! Se on myös mukavuudenhalua – ja ihan positiivisessa mielessä.
   Oma aika lasten kasvettua pesästä pois on ihanaa aikaa, kun takana on monen monta ruuhkaista vuotta. Silloin voi luvalla olla sopivasti itsekäskin.

 3. Tuija

  Hiiuli hei! Minäpä ilmoittaudun ja ylpeänä riemuiten jaan iloani löytämästämme onnelasta, joka meille sopii ja on kuin "toinen koti". Olipa teillä yllättävä sattuma tapaamisessanne. Kuulostaa ihanalta!
  Tutussa paikassa pääsee heti oikopäätä lomatunnelmiin, kun ei mene aikaa ihmettelyyn: missä, mitä, miten. Yöunelmointiani on kävely tutuilla kujilla kohti lempipaikkojamme. Erakkoluonteellemme sopii, että majoitumme pienissä paikoissa omassa rauhassa.
  Terveiset täältä valtavien nietosten keskeltä! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tuo 'majoittuminen pienissä paikoissa omassa rauhassa' kuulostaa niin samanmoiselta kuin meidän toiveemme! Emme voisi enää kuvitellakaan asuvamme jättihotellissa, missä aamiaishuoneessa tönii ja köhisee sata muuta. Ei ei. Toisaalta se on niin, että kun tämäkin paikka on niin hiljainen ja yksityinen, niin ei edes helposti löydä vastaavaa muualta. Vaikeusastetta lisää vielä sekin, että paikan pitää olla meren rannalla, eikä tietä edes saa olla välissä. No, tänne toiseen 'kotiimme' voi aina tulla…

   Ja se on juuri niin kuin sanot, pääsee nauttimaan heti lomasta ja tietää missä on hyvät ruokapaikat ja muutkin. On niinkuin heti asemissa 🙂 Ei se oo mitenkään negatiivinen asia, päinvastoin.

   Valtavat nietokset tosiaan taitaa odottaa meitäkin – jo kentällä parkkiksella, argh!

 4. Tiina

  Tapaamisemme Prasebanissa oli ihana yllätys meille. Löysimme tämän kohteen blogistasi, kiitos Maarit, ja olimme siellä jo toista kertaa! Olemme ihastuneet paikan rauhallisuuteen, ilmapiiriin sekä kauniiseen puutarhaan. Nautimme ihanista auringonnousuista ja päivittäisistä kävelyistä lähes autiolla rannalla ja tietysti valosta ja lämmöstä. Täytyy vielä mainita, että olen Maaritin blogista löytänyt myös monta muutakin hyvää vinkkiä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä meidän tarinamme on ihan uskomaton – ja kuten sanoit, tuntuu kuin olisimme tunteneet toisemme kauankin! En oikein pysty vieläkään käsittämään sitä, että osuimme juuri samaan aikaan tähän hotelliin. Sattumaa lisäsi vielä sekin, että meillä meni mönkään se ensimmäinen hotelli. Mutta hyvä niin, oli ihana nähdä ja nauttia rento lounas teidän kanssanne täällä ihanassa puutarhamiljöössä.

   Hyviä hiihtoreissuja ja ollaan kuulolla kun tullaan takaisin!

 5. Tuula

  Ihanan näköisiä maisemia ja fiiliksiä 🙂 Just tänä aamuna kun putsasin ja skrapasin autoa 10 sentin lumikerroksesta ja ajelin pitkin pöpperöisiä teitä, en voinut olla ajattelematta, että ollapa nyt jossain lämpimässä tai että olisipa jo kesä…

  Minä olin pari vuotta sitten esikoispojan kanssa kaksistaan Kreikassa Pargan idyllisessä pikkukaupungissa. Paikka oli niin kaunis ja passeli, että harkitsin tosi vahvasti sinne menemistä uudestaankin. Siitä voisi vallan hyvin muodostua vakkaripaikka. Mutta seuraavaksi kohteeksi valikoitui sitten kuitenkin eräs toinen. Pargaan haluan silti vielä palata, juuri sen sympaattisen kauneuden takia.

  Ihanaa aurinkoviikkoa sinne! <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Haha, meillä on varmaan metri lunta odottamassa auton katolla siellä kentän parkkipaikalla – siinä karisee kummasti lomamuistot niin että kolahtaa. Hikipisaroita otsalla, mutta vähän eri syystä.

   Tuosta Pargasta olen kuullut muualtakin ja se pitää kyllä tsekata. Sympaattinen kauneus kuulostaa juuri niin sopivalta ja kutsuvalta. Tuli mieleeni tässä, että onhan mulla Palma Mallorcalla ja Nizzakin sellaisia, missä olen käynyt useamman kerran ja aina mieli halajaa sinne uudelleen.
   Ehkäpä sitä voisi jo ihan tyynellä mielellä todeta, että haluaa viettää aikaa siellä missä on hyvä fiilis. Eikä yrittää edes perustella sen kummemmin, eiks niin?

   Terkkuja illan pimeydestä, tropiikin kosteudesta <3

 6. KastehelmiB

  Kauniita tunnelmallisia kuvia. Eka kuva etenkin. Voin kuvitella, miten leppoisaa on loikoilla tuossa altaan kupeessa, kun tuuli hieman humisuttaa palmuja. Onpa siellä upeita villoja. Muistan edellisen kirjoituksesi Pranburista ja jo silloin ajattelin, että tuonne pitää päästä joskus.

  Maailmassa on monta upeaa paikkaa ja usein päätän, että tänne on tultava uudestaan. Parga/Lefkas on yksi sellainen, muita mieleen painuneita paikkoja mm. Thaimaan Khanom, Australia, Belgian Brygge ja Cook saaret. Ehkä sitten joskus… pääsen uudestaan tutustumaan näihin. Kun matkakärpänen puraisee, lopulta valitsen usein sellaisen paikan, jossa en ole aikaisemmin käynyt. Uteliaisuus siis voittaa.

  Joka vuosi täällä kotimaassa matkaamme Rukalle. Sitä on jatkunut jo kymmenen vuoden ajan. Sama mökki ja samat ladut sekä vierailu Posiolla ja Kuusamossa. Aina se kuitenkin tuntuu yhtä hyvälle.

  Aurinkoa päiviisi – Mari

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voisin tästä paikasta todeta vielä senkin, minkä olen jo aiemminkin kirjoittanut että tämä kylä ja hotelli on hyvä aikuispariskunnille ja myös niille, jotka eivät hae nähtävyyksiä tai kaipaa aktiivilomaa. Täällä on rauhallista ja seesteistä, kodikastakin.
   Mekin mietimme välillä, että vois vaihtaa maata ja ylipäätänsä paikkaa, mutta sitten kun alamme katsomaan lentoja, niin sekin into häviää, kun ei jaksa useita lentoja. Ehkäpä ikä tekee tehtävänsä ja mukavuudenhalu ohjailee käytöstä.
   Ja todellakin ymmärrän teidän Ruka-innostuksenne – varmasti sama hyvä fiilis kuin meillä tämän paikan suhteen. Aina tuntuu yhtä hyvälle.
   Täällä on nyt klo 22.20 kosteanlämmintä, +26 astetta – päivän parhaita hetkiä heti aamiaisen jälkeen 🙂

   Lämpimiä terveisiä! Maarit

 7. Celia C / good to be home

  No todellakin: miksi vaihtaisimme paikkaa!
  Lomasta saa niin paljon enemmän irti, kun ei tarvitse aasta alkaen orientoitua kaikkeen vaan ns. perusinfra on selvää heti ja loma voi alkaa. En häpeile meidän samojen kuvioiden toistamista yhtään vaikka joskus kommenttia siitä tuleekin. Ollaan sitten tylsiä, mutta tyytyväisiä 😉
  Ihanaa loman jatkoa teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Aah! Kiito Celia helpottavista sanoistasi – ollaan sitten tylsiä mutta tyytyväisiä 🙂
   Ei tule todennäköisesti mitään epämiellyttäviä yllätyksiäkään kun tietää infran – sehän passaa näin mukavuudenhaluiselle ja turvallisuushakuiselle tyypille, hih.
   Kauneutta pitää silti olla ympärillä, missä reissaakin!

   Kiitos Celia ja ihanaista talviviikkoa sinulle! <3

 8. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Olen enemmän kaupunkilomien ystävä, mutta samoissa kohteissa ollaan käyty useita kertoja; New Yorkissa, Tokiossa, Kööpenhaminassa, Berliinissä, Hongkongissa… Nyt suunnitellaan Lontoon matkaa, sielläkin olen ollut useamman kerran. En "keräile" maita tai paikkoja vain sen takia, että voisin sanoa olleeni mahdollisimman monessa eri maassa/paikassa vaan voin hyvin useamman kerran palata paikkoihn joista olen todella pitänyt.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kaupungeissa onkin nähtävää niin paljon, että paluumatkailun ymmärtää hyvin – kaikkea ei millään ehdi kokea riittävästi yhden reissun aikana. Kaupungeista tuli mieleeni Milano; olen käynyt siellä työmatkoilla useita kertoja eikä se kaupunki ole koskaan avautunut mulle kunnolla, en ole löytänyt sen 'juttua' vaikka olen vuosien mittaan viettänyt siellä monen monta päivää. Sinne ei tee yhtään mieli uudelleen.
   Lontoo kuulostaa ihanalta suunnitelmalta!

 9. Tuula's life

  Upea paikka! En yhtään ihmettele, että palaatte aina tuonne takaisin. Ja hauska oli tapaaminen tämän Tiinan kanssa.
  Kaupunkilomat vetävät meitä enemmän puoleensa. Ja lyhyemmät lentomatkat – kipparilla kun on tuon selän kanssa hankaluuksia pidemmillä matkoilla. Tuossa Tuuli suunnittelee Lontoon matkaa. Rakastuin taas uudelleen Lontooseen viime keväänä siellä käydessämme. Sinne voisin lähteä vaikka heti 🙂
  Ihanaa lomaa siellä kauniissa Prasebanissa!
  Ps. Onko sinulla tietokone mukana reissussa tai millä teet nämä postaukset?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kylän ympäristö on sellainen perusthaimaalainen eli ei niin kaunis. Sellaista täällä on joka puolella, joka kohteessa missä ollaan oltu. He eivät ole siisteintä kansaa ylmpäristönhoidon suhteen ja alhainen elintaso näkyy kaikkialla. Mutta tämä hotellin ympäristö ja itse rantakylä ovat symppiksiä ja viihdytään tosi hyvin täällä.

   Pitkä istuminen koneessa ei ole paras vaihtoehto selkäkipuiselle, se kun jäykistää omankin kropan vaikka kuinka yrittää liikkua ahkeraan käytävällä. En ole itse käynyt Lontoossa moniin moniin vuosiin. Miehen kanssa emme ole juuri käyneet kaupunkilomilla vaan reissut ovat keskittyneet syksyisin Espanjan suuntaan ja alkuvuodesta tänne. Palma ja Nizza taas ovat olleet muutamana vuotena kohteinani sen takia, että olen halunnut viedä äitiä matkoille ja suurkaupungint eivät tule silloin kysymykseen – noissa pienissä kaupungeissa jaksaa kävellä kun etäisyydet ovat pienet ja ranta lähellä nautiskeluun.

   Mulla on mukana tietokone, en nimittäin oikein näe kännykän ruudulta että jaksaisin naputella näitä tekstejä ;o)

   Talvista viikkoa sinulle!

 10. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa

  En ole koskaan käynyt Thaimaassa, näiden kuvien myötä kyllä saa matkakuumeen. Vaikuttaa ihanalta paikalta, oikealta rauhan ja levon tyyssijalta. Mukavaa loppuviikkoa!

Leave a Reply