Yleinen

Thaimaassa 1: maisemat puhelimen läpi

16 Comments

 1. Sari Riekkola

  Kiitos upeista kuvista, joita meille jaoit. Ompas kätevä tuo puhelin. Itselläni vanhempi Huawei ja tykkään sen kamerasta, selkeät kuvat ja helppo käyttää. Itsekin olen huomannut ettei matkolla viitsi kuljetella isoa kameraa aina mukana vie paljon tilaa ja on muutenkin epäkäytännöllinen.

  Täällä pohjoisessa suomessa paukkuvat kovat pakkaset, nauttikaahan lämmöstä siellä kaukana <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   En ole koskaan ollut ns puhelinfriikki eli mulla ei ole ollut koskaan iPhonea tai muita kallitta malleja. Kaikilla pystyy soittamaan ja hoitamaan muut perusjutut. Kamera sen sijaan on tärkeä, voisi jopa sanoa työvälinekin, kun kirjoitan tätä blogia, joten sillä on erittäin iso merkitys.
   Tällä matkalla olen jo vähän jäänyt koukkuunkin tähän Huaweihin, sillä tänään just katselin etten ole kuvannut kameralla juuri mitään. No, se kertookin jo paljon laadusta!
   Ollaan seurattu pakkaskuvia somesta ja vähän kauhulla ajattelen kotiinpaluuta. Ensin kentällä auton kaivaominen kinoksen alta…
   Rapsakkaa viikkoa! <3

 2. Satu N.

  Mielenkiintoinen postaus. Minulla kännykän valinnassa painoarvo on juurikin valokuvaustoiminnoissa. Nykyään tulee vähän liiankin helposti otettua kuvia vain kännykällä ja aina välillä muistutan itseäni myös järkkärin olemassaolosta. Kivoja kuvia olet tallentanut…näistä taisi tulla pientä matkakuumetta…;)

  1. Maarit / Sopusointuja

   Matkakuume on kuume, mikä tarttuukin ihmeen helposti, ainakin itseeni 🙂 Kuten kommentoin ylläkin, en ole nyt tarttunut juurikaan kameraani vaikka se on aina ollut henki ja elämä – näin nopeasti sitä tottuu helppouteen.

 3. Aikku

  On upeat kuvat ja niin laadukkaita,kun klikkaa suuremmaksi.Tyttärellä on Huawein kännykkä uusu, hänen kuvansa ovat olleet myös hienoja.Itselläni on Samsungin puhelin, viime toukokuussa ostettu.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuvien laatu on kyllä erinomainen, olen aivan hämmästynyt siitä. Puhelimella ja puhelimella on eroa, ja tässä keskihintaisten sarjassa tämä on vertaansa vailla. Aiempi oli eri merkkinen ja sama hintakategoria, mutta ero on kuin yöllä ja päivällä.

 4. KastehelmiB

  Hienoja kuvia olet tallentanut puhelimella. Kuvanlaatu on erinomainen. Lapissa suurin ongelma oli se, ettei puhelimessa kestänyt akku yhtä lenkkiä, eikä voinut edes ajatella kuvien ottamista hiihtolenkillä. Kameran kanssa on vähän arveluttavaa hiihtää, kun ei tiedä missä mäessä tupsahtaa nurin.

  Siellä on kauniit maisemat ja täytyy myöntää, että pienoinen kaipaus tuli lämpimään, vaikka täällä pakkasen keskelläkin puut ovat kauniit. Tänään linnut lauloivat metsässä, kun kävin hiihtämässä eli kevät on tulossa tännekin. Aurinkoa päiviisi <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuvien laatu tosiaan on ihan huippu ja vertailukelpoinen kameralla kuvaamiseen. Tässä kohtaa pitää kyllä tarkentaa sitä, että omaan kuvaamiseeni, sillä en osaa käyttää varmaankaan kuin murto-osaa järkkärin ominaisuuksista.

   Kyllä tämä trooppinen lämpö on superihanaa talven keskellä – talvesta ehtii nauttimaan vielä ties kuinka monta viikkoa kun tullaan kotiin 🙂

   Reippaita hiihto- ja kuntosalihetkiä! <3

 5. Outi Krimou/Outi's life

  On kyllä aivan ihania kuvia. Rakastan sitä, miten ihania värejä käytetään eri maissa ja näissä kuvissa nuo värit tulevat kauniisti esille.
  Leppoisaa lomaa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Täällä on tosiaan värien kirjo käytössä paikoitellen, mutta silti haluaisin joskus kokea Intian värimaailman, mitä olen nähnyt vain kuvissa. Silti tämä Thaimaa on niiiiin paljon rauhalisempi paikka nauttia väreistäkin kuin Intia 🙂

   Kiitos Outi ja pikaista paranemista sinulle! <3

 6. Iloinen Kulkuri

  Mahtavia kuvia! Juuri ajattelin, että hyvällä kameralla varustettu puhelin olisi järkevä hankinta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Nyt niitä saa kohtuuhintaankin eli tässä keskihintaisten puhelimien kategoriassa tämä on loistotuote. Kannattaa lukea netistä vertailujakin ennen hankintapäätöstä, sillä tämä on pärjännyt hyvin kameravertailuissa.
   On helppokäyttöinen ja vaivaton oppia!

 7. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Hienoja kuvia, puhelimien kuvausominaisuudet ovat kehittyneet valtavasti mutta toki näkemystäkin tarvitaan hyvään kuvaan. Tuo unitoimintokin kiinnostaa, sillä usein heräilen aamuyöstä ja sille pitäisi saada tehtyä jotain.

  Aurinkoista lomaa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuuli!
   Se on totta, vaatii harjoittelua ja silmääkin asetteluille saadakseen nappikuvia. Siis jatkuvaa opettelua…
   Meinaa itsekin perehtyä siihen uniappiin, kunhan ehdin.
   Aurinkoisia terkkuja!

 8. Annukka

  Hienoja ja laadukkaan näköisiä kuvia. Ei olisi pystynyt mistään päättelemään, että on otettu puhelimen kameralla, jos et olisi sitä kertonut.

  Mulla on vähän ristiriitainen suhde puhelimella kuvaamiseen. Toisaalta kiva, että on tehty helpoksi, mutta toisaalta sitten taas ei, koska kuvaamisesta katoaa mun mielestä sellainen "arvokkuus". En tiedä, osaanko sitä selittää, mutta vertaan siihen tunteeseen, kun aikanaan tuli filmikameralla toooosi tarkkaan mietittyä, mistä ottaa kuvan, että myös raskii viedä sen kehitettäväksi. Toisin kuin digikameralla, jolla voi räpsiä menemään ja painaa deleteä kaikkien niiden kohdalla, jotka ei miellytä. Ja ihan liikaa tulee kyllä otettua samasta kohteesta sen tuhannen kuvaa ja sitten on pulassa, kun niitä tuijottelee ja koittaa päättää, mikä on se paras ja julkaisukelpoisin. Ja kännykällä kuvatessa se itsekritiikki ja kuvaamiskynnys(puhun edelleen vaan omasta puolestani) entisestään alenee. Sen takia varmaan suurin osa mun kuvista ei päädykään mihinkään 🙂

  Kännykkä on hyvä ja kätevä varakamera, mutta niinkuin sinäkin, aion sinnitellä myös sen oikean kameran jatkuvan opettelun suhteen. Mulla on Olympuksen minijärkkäri, joka pienen kokonsa ansiosta kulkee kyllä helposti mukana, mutta jolla saa mun mielestä ihan riittävän hyviä (siis omilla kriteereilläni) kuvia silloin, kun vaan itse onnistuu 🙂

  Mulle tuli vähän niinkuin vahingossa pojan vanha iPhone ja pelkäsin, etten vanhana (kirjaimellisesti :D) Android-käyttäjänä opi käyttämään sitä, mutta onkin mun järjelle paljon loogisempi ja helpompi ymmärtää. Sen takia olisi vaikea vaihtaa taas Androidiin, vaikkakin olen vakuuttunut noista Huawein kameraominaisuuksista, kun niitä on kovasti kehuttu.

  Terkkuja viimasta ja lumipyrystä sinne auringon alle <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Lauantaihuomenet Annukka!
   Ihan samoilla linjoilla olen, en aio missään nimessä luopua kameran käytöstä, koska olen sen hankkinut ja opetellut työn ja tuskankin kautta – enkä edelleenkään aina onnistu. Itselläni on Olympuksen pikkujärkkäri, mikä sekin kulkee matkoilla mukana ja mahtuu käsilaukkuun oivasti. Mutta lisänä tämä puhelin on kyllä vertaansa vailla. Suhasimme eilenkin vespalla ja otin mukaani vain puhelimen, sillä olimme sopineet, että kun kiljaisen HEP, niin kuski pysähtyy ja nappaan kuvan ihan vain sieltä takapaksilta. Kyllä kuski oli myötämielinen, sillä se pysähtyi aina mukisematta.

   Kirjoittelen partsilla juttua ja nyt lähden tästä aamupalalle, kunhan ensin vähän taas fressaan kainaloitani, huoh.

   Lämpöisiä terkkuja sinulle ihana Annukka <3

Leave a Reply