Yleinen

Tanger – opastetun retken tunnelmia laidasta laitaan

24 Comments

 1. Anonyymi

  Kiitos aivan mahtavista kuvista, joista todella välittyi pysähtynyt tunnelma. Aivan mahtavat markkinat, mikä värisinfonia!!Kyllä maailmassa on paljon kauniita paikkoja ja sinä esittelit niistä taas yhden kolkan. Täytyy laittaa korvantaakse! Ihanaa lomaa! Arja-Leena

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Arja-Leena! 🙂 Tulee aina niin hyvä fiilis, kun juttu herättää kiinnostusta. Kyllä sinne kannattaa ehdottomasti mennä käymään, koska matka on lyhyt Etelä-Espanjastakin.

 2. Anonyymi

  Hienoja kuvia olet kuitenkin kiireen keskellä ottanut. Matkailu avartaa…. Oikein hyvää loppuviikkoa teille. /t. Helena

  1. Maarit / Sopusointuja

   No kyllä! Ja on välillä hyvä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolellekin… Mukavaa viikonloppua!

 3. Anonyymi

  Tosi Pro kuvia!T.Pone

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Pone :))

 4. Celia C/ good to be home

  Oijoi, mikä väri-ilottelu! Hienoja kuvia. Jostakin kumman syystä tykkään marokolaisista sisustusjutuista mausteena… Ostitko mitään sisustukseen liittyvää?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Minustakin ne on hienoja. Mutta se juuri kismittikin, että siellä mattoliikkeessä oli myös sisustustavaraa, mutta enemmänkin historiallisia koriste-esineitä, mitkä eivät olleet mieleisiä eikä niitä mitä olisin kaivannut. Ja minnekään muualle ei ollut aikaa pysähtyä…

 5. Tuija

  Upeita kuvia, mutta hengästyttävältä kuulosti retkenne. Olisikohan vegetaristille ollut mitään tarjolla? Terveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   No niinpä! Siihen retkeen ei ollut muuta vaihtoehtoa, ei ainakaan esitelty… Mutta muualta varmasti saa, onhan se myös kasvisten luvattu maa ja täysin omavarainen – kuten Our Man selosti ;o)

 6. Anonyymi

  Olipa kiva lukea. Sama kokemus vaikka eri maasta! Olin Intiassa ja just tuo, ettei voi oleilla aidoissa paikoissa ja pakkomyynti turistipaikoissa ja niihin vieminen oli yllätys. Intiassa ruoka oli aina hyvää.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Aitoon tunnelmaan ja oikeisiin paikkoihin pääsee varmimmin omatoimimatkoilla… Varmasti tuollakin saa hyvää ruokaa, onhan marokkolaiset maut hyviä ja hienosti maustettuja, mutta kyseinen ravintola oli selvästi turistimatkoihin keskittynyt ja näin halvalla tehty kustannustehokasta muonaa. Luin vielä muutamia matkablogeja, ja sieltä löytyikin aivan samanlaisia kokemuksia myös ruoasta kuin meilläkin oli…eli sama kuvio toistuu…

 7. Sara S.

  Pikaretkestä huolimatta aivan upeita ja tunnelmallisia kuvia. Harmi tuo pakkomyynti ja huono ruokailu erityisesti, sillä marokkolainen ruoka on todella hyvää.

  Tangerissa olen käynyt muutaman kerran, läpikulku matkalla Espanjaan lomalle ja pari kertaa suomalaisten ystävättärien luona viikonlopun vietossa, asuin nimittäin Rabatissa yli 10 vuotta. Tanger on vilkas satamakaupunki, vähän rähjäinenkin. Parhammillaan mielestäni mereltä katsottuna 😉

  Kivaa viikonloppua sinulle !

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Sara! Sinä tunnetkin marokkolaisuuden sitten hyvin! Itselleni jäi sellainen fiilis, että tämä kerta Tangerissa riitti. Se huonokuntoisuus ja rähjäisyys mikä kuvissakin välittyy, loi hieman pelottavankin leiman eikä ole tarvetta mennä uudelleen. Samoin sinulle ja toivotaan aurinkoa huomiselle!

 8. souliina

  Upeaita kuvia ja kyllä tuli mahdoton matkakuume!
  Nuo pakkokaupustelijat on ärsyttäviä, onneksi niihin olen suht vähän törmäänyt.
  Tästä matkasta ja kokemuksesta oli ihana lukea.
  Kivaa viikonloppua!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ihanaa – kiitos! On niin kiva, jos on innostuttanut muutkin kuvillaan ja tarinoinnillaan. Kävin lukemassa blogiasi – kiva kokonaisuus, menee lukulistalle ehdottomasti 🙂 Mukavaa viikonloppua sinullekin!

 9. Johanna - Home at beach

  Ihania värejä ja mitkä tunnelmat kuvissa, ja ihan hengästyin tuosta menosta ryhmän kanssa, mä olisin varmaan karannut omille teilleni jos olisin uskaltanut.

  1. Maarit / Sopusointuja

   <3 Sepä se, ei kuule uskaltanut jäädä pois porukasta. Se on niin älyttömän sokkeloinenkin, ties mihin olisi joutunut. Ja me kysyttiin oppaalta laivan paluulähtöaikaa, niin eipä kertonut…varmasti sen takia, ettei lähdetä omille teillemme.

 10. Marja T

  Hienoja kuvakulmia olit löytänyt. Ja aivan mahtavat värit! Ihan on ammattilaisotteita kamerakäsittelyssä. Oli mukava törmätä Päivin kaupalla ennen joulua.

 11. Maarit / Sopusointuja

  Oi, kiitos paljon! Vanhakaupunki oli kuin kuvattavaksi tarkoitettu, jos ajattelee nyt ihan vain visuaalisesti. Supervaloisa, vaikkei aurinko paistanutkaan kujien syvyyksiin, mutta juuri se teki kuvaamisesta niinkin helppoa, näin vasta-alkajalle ;o) Oli tosiaan kiva tavata ja jutustella!

 12. Anonyymi

  Löysin blogisi sattumalta ihan hetki sitten ja olen ahminut kuvia vauhdilla, vähän ehtinyt tekstejäkin vilkaisemaan. Miten osuukin omaan sisustusmakuuni sekä kotisi että mökkisi! Niin kaunista, tyylikästä ja kodikasta. Ja itsekin rakastan mäntyjä, näkyy löytyvän sinultakin monista kuvista 🙂

  Koska olen uusi täällä, haluaisin kysä sinulta muutaman kysymyksen. En ole varma, oletko jossain täällä jo avannut näitä asioita – ja toisaalta jos et halua niitä kertoa, niin sekin on sitten ok. Mutta tässäpä näitä:

  1. Missäpäin Suomea asutte?
  2. Onko kotinne rivitalo vai omakotitalo?
  3. Missäpäin on mökkinne?
  4. Oletko itse vielä työelämässä? Ja jos, niin millä alalla?
  5. Minkä ikäisiä omat lapsesi ovat?
  6. Löytyykö blogistasi pihakuvia kotoanne (en itse löytänyt)?
  7. Ovatko nuo ihanat tiiliseinät kodissanne alkuperäisiä vai oletteko itse muuranneet vanhan seinän päälle vai miten on toteutettu?

  Olipa ihana löytää pitkästä aikaa uusi, viehättävä blogi! Ihanaa kevättä sinulle! 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei! Ja ensinnäkin paljon kiitoksia ja kiva, että olet löytänyt tänne blogiini. Olen kirjotellut tätä vähän yli vuoden eli melko uusi olen täällä blogimaailmassa. Hyvin voin kertoa näitä asioita, mitkä ovat jo olleet sillä blogissakin: asustelemme Espoossa omakotitalossa, ja mökkimme on Länsirannikolla pienellä paikkakunnalla (en ole sen tarkemmin tainnut sitä mainita). En ole enää työelämässä, mutta minulla on pitkä ura kosmetiikkamaailmassa, Lumenella. Sen vuoksi kirjoittelenkin paljon aikuisen naisen kauneudenhoidosta ja meikkaamisesta. Omat lapseni ovat jo aikusia, kolmenkympin molemmin puolin. Pihakuvia ei kodistamme taida olla yhtään, johtunee siitä, että tuo mökki+omakotitalo on sen verran haastava yhtälö, ettei kotipihaan ole panostettu mitenkään erityisesti 🙂 Tiiliseinä on keittiön ja makkarin välissä, ja se on muurattu paikoilleen jo rakennusaikana. Tiilet ovat vanhoja ja puhdistettuja… Aurinkoista kevättä sinullekin! :)) Terveisin Maarit
   PS Jos haluat tiedon aina uusista postauksista, käy tykkäämässä blogin facebooksivusta.

 13. Anonyymi

  Ihania kuvia. Mitkä värit ja valo! Tuntuu, ettei mikään ole hetkeen muuttunut. Omasta vierailustani samassa paikassa on jo 30 vuotta. Retki oli kuin toisinto omastani. Olin Aurinkomatkojen retkellä, kiersimme pieniä kujia, kaupustelijat riippuivat käsipuolessa, kävimme mattomyymälässä, jossa oli ahdistava tunnelma. Ulos ei päästetty, ennen kuin oli riittävän kauan viivytty…Poikkeuksena taisi olla nahkatehdas, joku ei helteellä ollut ehkä paras paikka hajun takia…Me söimme Couscousia ja tuoretta leipää, joka oli kyllä silloin maukasta. Kiehtova paikka, vähän ehkä pelottikin, mutta muistoksi jäi muutama kiva valokuva. Kauheasti ei ole tehnyt sen jälkeen mieli sinne matkustaa. Jäi tunne, että meitä hyväksikäytettiin. Toisaalta tuon kaupustelunkin ymmärtää, onhan siellä myös kurjuutta ja köyhyyttä ja elääkseenhän ne kauppaavat. Kiva oli kuviesi myötä kyllä omaa matkaa muistella.

 14. Maarit / Sopusointuja

  Eipä ole tosiaankaan retkikonsepti muuttunut vuosien mittaan :)) Vaikka jostain linkin hiljattain, että kuvaaminen heikentää silmin nähtävää muistijälkeä, olen ihan päinvastaista mieltä. Kuvat tuovat uudelleen lomamuistot mieleen! Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Leave a Reply