Yleinen

Sininen on taivas, siniset on…

16 Comments

 1. Sari Riekkola

  Ihania sinisiä juttuja, sininen on kyllä raikas ja sopii kesään!

  Hyvää viikonlopun jatkoa sinne, meilläkin täällä pohjoisessa aurinko hellii 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ja jotkut mieltävät sinisen kylmäksi väriksi – minäkin näen sen vain raikkaana.

   Aurinkoista viikkoa sinne pohjoiseen; taitaa olla jopa hellettä luvassa!

 2. Celia C / good to be home

  Tällaisen farkkutytön värikarttaan tuo sininen kuuluu kyllä ihan varmasti. Ja kun sielunmaisemani on merenranta, niin sieltä sitten kumpuavat ne muut lempparit: valkoinen, hiekka, harmaa ja hento roosa.
  Kiva postaus, tykkään tällaisista fiilistelyistä 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Täällä toinen farkkutyttö – ollut aina ja aina tulee olemaan!
   Noita samoja värejä löytyy omastakin kaapista – ja tietty mustaa…

   Lämmintä viikkoa ja kiitos Celia!

 3. Anonyymi

  Sininen on ollut AINA lempivärini, varsinkin tummansininen vaatteissa. Monet eivät usko, että ennen nykyistä sinisen buumia oli vuosia, ettei kaupoissa yksinkertaisesti myyty mitään sinisiä vaatteita. Sisustuksessani sininen on haaleaa ja utuista yhdistettynä hiekkaan, harmaaseen ja nudeen.

  T. Arja

  1. Maarit / Sopusointuja

   Noinhan se on, kaupat ovat pullollaan niitä värejä mitä kansainväliset kartat ennustavat.
   Sininen on ihana haaleana ja utuisenakin, niinkuin tuo FanniK ruutumatto kuvassa.
   Hyvä värisilmä on siellä! :o)

 4. Tiia Koivusalo

  Aivan mielettömiä kuvia, täydellistä, sillä rakastan niin paljon sinivalkoisia asioita. Ihanaa heinäkuun jatkoa Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos kiitos kiitos Tiia!

   Samoin sinulle – eiks ole ihanaa, että tulee taas hellekausi; pistää pikkuisen hikoiluttamaan 😀

 5. Tiina

  Sininen – täydellinen väri! On aina ollut ja tulee aina olemaan : ) Tuosta ymmärsi jo varmaan, että pidän sinisestä väristä ihan älyttömästi niin vaatetuksessa kuin sisustuksessa. Onpas muitakin kivoja postauksia sinulla. Aina, joskus, ei koskaan -postaus houkuttelee, mutta vaikuttaa myös tosi vaikealta tehdä. Ihanaa alkavaa kesäviikkoa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Juu ja muistan nähneenikin sinulla sinisiä asuja kuvissasi 🙂
   Ota ihmeessä haaste vastaan, sitä oli kiva kirjoittaa ja antoi oikeaa ajattelemisen aihettakin vaikka aloitus oli takkuista.
   Helteistä viikkoa ja kiitos Tiina!

 6. Tuuli x Lumo Lifestyle

  En juurikaan käytä sinisiä vaatteita farkkuja lukunottamatta, mutta kesällä innostun aina etsimään sinivalkoisia astioita. Parittomilla sinivalkoisilla astioilla saa tehtyä raikkaan kattauksen.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mullakin on joitain sinisävyisiä yksittäisia astioita, viimeisimmät löysin mökkikylän kirppikseltä tänä kesänä.
   Kuvattavat ja kattaukset ovat herkullisen näköisiä sinivalkoisissa astioissa.
   Ihanaa loman jatkoa!

 7. Marja T

  Maarit, kiva postaus ja aivan upeita kuvia. Kotona mulla sisustuksessa on väreinä valkoista, vadelmanpunaista ja harmaata. Mökillä sitten sinisävyiset farkkutilkkupeitot iloittelevat sänkyjen päiväpeittoina . Vaatteissa mulla on kesällä valkoista, vaaleansinistä, sumuroosaa ja aniliininpunaista . Talvella myös harmaata ja ruskeaa. Mulla nns.no-no värit ovat keltainen ja vihreä. Niitä ei ole sisustuksessa eikä vaatteissa. Astiat ovat valkoisia sekä kukikkaat PIP:n Floral Fantasy-astiat.
  P.S. Nyt on saunan lauteetkin vedetty saunavahalla mustiksi.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei, sinullakin on selvästi ne tietyt värit, mitkä kelpaavat ja mitkä eivät. Keltainen ja vihreä eivät kuulu minunkaan suosikkeihin, vihreä korkeintaan joinakin kasvikuvioina. Farkkutilkkupeitto sopii kesäiseen mökkifiilikseen varmasti ihanasti!
   Musta sauna on yes-yes!

 8. Annukka

  Jos multa kysyttäisiin, mitä mieltä olen sinisestä (niinkuin nyt siis tavallaan kysyitkin :)), niin vastaisin, että ei ole mun väri ollenkaan, mutta kappas vaan, kun on tälläkin hetkellä päällä sininen pusero ja kaapissa on vaikka kuinka monet sinivalkoraitaiset kesävaatteet :). Mutta varmaan se mielikuva sinisestä perustuu mun överisiniseen sisustuskauteen 90-luvun puolivälissä. Silloin meillä oli sinistä ihan kaikki, kunnes iski totaalikyllästyminen ja väri tuli viimeistä sinistä saippuaakin myöten karsittua pois, eikä ole sen koommin ollut paluuta. Paitsi että tässäkään en taida puhua totta, koska muutama kesä sitten ostin aivan ihanat sinivalkoiset kalakuvioiset kesäastiat, kun en vaan päässyt mitenkään niistä yli. Jotenkin se sininen väri vaan taitaa kuulua kesään. Talvi itsessään on tavallaan sininen, joten kaipaa enempi lämpimiä värejä.

  Ihanat kuvat jälleen kerran <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Annukka! Taisitkin osua nyt naulan kantaan, sillä kun katselen noita kuvia ja värejä, niin valkoinen tai joku muu vaalea (pellava, hiekka) onkin siellä usein sinisen parina ja se on juuri se, mikä on munkin juttu. Sininen on myös vähän sellainen juttu, että se sujahtaa kuvioihin vaivihkaa, vaikkei niin tunnustaudukaan sinisen ystäväksi. Indiskassa on kesäisin aivan ihanat sinisävyiset mallistot enkä meinaa millään päästä niiden ohi; olen himoinnut mm. provence-tyylistä pöytäliinaa mutta kuitenkin sitten mietin, että eihän meillä oikein ole sinistä, enkä rupea hörhöilemään.
   Ja raitapaitoja on täälläkin kaapit pullollaan, heh.
   Aurinkoista viikkoa sinulle! <3

Leave a Reply