Arki ja elämä

Silver linings – omat valonhetkeni juuri nyt

19 Comments

 1. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Niin kauniita kuvia.

  Etsin itsekin aina niitä valopilkkuja ja hopeareunuksia arjesta.

  Pimeä kausi väsyttää aina, mutta oudosti juuri tänä vuonna en tunne ihan niin pohjatonta väsymystä kuin takavuosina. Olen tosin kuvannut aamupäivisin työpaikalla tulevaa nettikauppaa varten kahden kirkkaan kuvauslampun valossa, saattavat toimia kirkasvalolamppuina samalla.

  Vietämme joulun pienessä perhepiirissä, kaikki ovat sitoutuneet pysymään ainakin viikon aika lailla karanteenissa. Kaupassa voimme käydä vaikka yhdeltätoista illalla isossa 24 h marketissa parin kilometrin päässä kotoa, mies vie töihin ja hakee takaisin, täällä en tapaa ketään lähietäisyydellä silloin.

  Val

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voisikohan olla niin, että lampun taika toimisi näinkin! On ainakin uskominen jos olet ollut pirteämpi – minä olen puolestani ollut niin väsynyt nyt viimeisen viikon ajan, ettei meinaa jaksaa yhtään mitään. Onneksi olen nyt terhentäytynyt taas kävelemään, toivottavasti piristääkin.
   Meilläkin on sama ajatus, pidämme 10 päivän karanteenin ennen aattoa, se on se mitä voimme itse tehdä yrittääksemme välttää tartunnan.
   Mukavaa joulunodotusta Tuuli <3

 2. Taru

  Olipa ihana postaus, sain tästä paljon hyvää mieltä ja inspiraatiota. Ei ole aina helppoa, mutta on mahtavaa, että suurimmaksi osaksi sitä osaa nauttia pienistä (=isoista) jutuista.

  SAma muuten mulla, moneen ystävään ja perheenjäseneen sitä pitää nykyään lähinnä puhelimen välityksellä yhteyttä. Ei se ole sama kuin live tapaaminen, mutta enemmän kuin ei mitään.

  Tunnelmallista joulun odotusta!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla Taru 🙂 Olet oikeassa, ei se aina ole helppoa – on helppo kyllä sanoa. En itse kaipaa yleensä mitään sen ihmeellisempää hyvään mieleen tai oloon, usein olen itsekseni ja puuhastelen jotain. Vaikka tottakai olisi kiva päästä museoon, teatteriin tai tapaamaan blogikamuja jonnekin kivaan tilaisuuteen…syömään hyvin…
   Jos jotain hyviä puolia etsii, niin puhelimella ehtii pitämään useampaan yhteyttä kuin tapaamisella – nyt on tosin ollut niin väsynyt olo, ettei ole jaksanut puhuakaan; onneksi tänään tuli valoisa päivä 🙂
   Kiitos samoin sinulle!

 3. Celia C/ good to be home

  Voi, miten mukava postaus! Ja niin upeat kuvat!
  Meissä on niin samaa tuo puuhailu ja listojen tekeminen – ne tuntuvat nyt jotenkin vielä tärkeämmiltä kuin ennen. Ehkä niissä on se, että saa tämän paikoin hallitsemattoman tilanteen edes jollakin tapaa hallintaansa ja saa myös työnsä tulokset näkyväksi?! Siitä tulee seesteisempi ja tyytyväisempi olo – minulle ainakin. Siivoaminenkin kuuluu lempiharrastuksiini 😉
  Jouluruuasta olen aloitellut juuri postausta, siitäkin olen aivan innoissani.
  Selviäisimmepä kaikki terveenä jouluun! Ja olisipa ensi vuosi parempi!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Celia ja kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa 🙂
   Juu, puuhastelu on niin kivaa ja usein jutellaankin äidin kanssa, ettei koskaan ole toimetonta oloa tai tylsää (no voi olla tylsää) kun aina voi puuhasella. Ja niin allekirjoitan tuon, kyllä listojen tekeminen tuo seesteisemmän olon, hommat on ikään kuin hanskassa, kun ne on listattuna. Ihan eri asia on sitten se, koska niitä tekee, mutta eihän ne mihinkään häviä.
   Kävin katsomassa, muttei vielä ollut ruokapostausta – meillä on nimittäin huomenna menun suunnitteluilta tyttären luona ja kaikki ideat ovat tervetulleita.
   Ensi vuoden on pakko olla parempi!
   Toimeliasta viikkoa sinulle <3

 4. Outi Krimou/Outi's life

  Juttelut kavereiden ja äitini kanssa tuovat aina valoa ja iloa päiviin. Rakastan myös fiilistellä kynttilän valossa. Leffailu oman kullan kanssa on myös ihan top kympissä iloa tuomassa.
  Ihania juttuja sinullakin täällä Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kaikenlaiset sidosryhmät erityisesti tänä karseana vuonna ovat tarpeen ja tuovat tosiaan valoa ja tunteen, että ollaan samassa veneessä – kyllä tästä selvitään.
   Ihania joulukuun iltoja ja päiviä sinulle Outi <3

 5. Marja T

  Hei Maarit. Kivan postauksen olit laittanut. Onhan tämä korona-aika poikkeuksellista ja mieltämasentavaa. Itse käytän maskia kaupassa käydessä mutta kaikki niin ei tee. Sellaisesta en pidä, että tungetaan ihan kylkeen kaupan ruokahyllyllä tai maitokaapilla. Niin kävi taas eilen. Sää on harmaa mutta onneksi marraskuu on jo lusittu. Kausivalot pensaissa tuovat piristystä. Kynttilöitä en kauheasti polta. Kiva kuulla, että olet löytänyt neulomisen taas vuosien jälkeen. Itse neulon myös ja teen tilkkutöitä. Paperi & korttiaskartelu on myös yksi intohimoni. Leipominenkin on kivaa ja sillä saa ajatukset muualle. Kaikkea mitä saa käsillä aikaan saa hyvän mielen. Joulu pitää viettää tänä vuonna pienellä porukalla. Mukavaa joulun odotusta. P.S. Mistä toi vika kuva on?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Marja ja kiva kun ilahdutit viestillä! Maskiasia on tosiaan herkkä juttu, sillä olen itsekin huomannut ettei kaikki niitä käytä. Jonkun kerran kun on käynyt useammassa paikassa, on maskit loppuneet autosta ja silloin on kyllä ihan rikollinen olo kun menee ilman sitä kauppaan pistäytymään. Samoin tulee katsoneeksi itsekin vähän vinoon maskittomia.
   Tänään olikin monen päivän jälkeen niin ihana valo heti aamusta – ihanaa! Mieluummin vähän kylmempää ja valoa, minulle sopii se. Sinä oletkin tehnyt aina kaikenlaista askaretta, mitä olen ihastellut Instassa. Se on hieno taito ja tuo paljon iloa kun osaa ja etenkin viitsii tehdä. Ja niin saa myös yksilöllisyyttä.
   Vika kuva on Tallinnasta, parin vuoden takaa.
   Leppoisaa joulunodotusta sinullekin!

 6. Anonyymi

  Väsymys on tosiaan aikamoinen, sitä tämä pimeys ja harmaus saa aikaan. Olen ollut etätöissä maaliskuusta alkaen, omat etunsa tässä on mutta se että on pelkästään kotona alkaa kyllä ahdistaa. Aikaisemmin työpäivän jälkeen ihana kun tuli kotiin, mutta nyt on jatkuvasti täällä niin kyllä siinä alkaa seinät kaatumaan päälle 🙁 Liikunta kyllä tuo helpotusta, koirien kanssa pitkät lenkin, salilla on voinut vielä toistaiseksi käydä, käsityöt, lukeminen, kynttilät palamaan illalla, ehkä lasillinen viiniä 🙂 Jouluksi tulossa lapset kotiin ja sitten mennäänkin jo kevättä kohti!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tartun ensimmäiseksi tuohon kevättä kohti! -asiaan. Minähän alan odottamaan kevättä jo heti joulun jälkeen, joulu korjataan pois heti pyhien jälkeen ja sitten alkaa odototus!
   Etätöissä on monille varmasti paljon etuja kun ei tarvitse lähteä ja säästyy konkreettisesti aikaakin. Varjopuoliakin on, kuten sanoit, monenlaisia.
   Sinun valonhetkesi kuulostavat mukavilta, pidän itsekin samoista asioista – arjen pieniä kohokohtia, ja lasi viiniä silloin tällöin maistuu kyllä!
   Ihanaa joulunodotusta ja jos emme kuule, tunnelmallisia joulunhetkiä koko perheen voimin <3

 7. Ladette

  Ulkoilu valoisan aikaan ja toisen kerran illalla on tuonut piristystä, samoin leipominen, kahvittelu, ystävien kanssa puhelimessa puhuminen, kynttilät. Ja kokkailu. Kirkasvalo käytössä jo syyskuusta. Jotenkin ei tänä vuonna niin raskasta, ja joulujuttujenkin puuhailu on ollut kivaa. Askartelin kranssit ikkunaan ja kukkia on koko ajan pöydällä. Siinä näitä hyvän mielen juttuja, joita näköjään on aika paljon! Ja tuon urban knit kirjan aion hankkia itselleni ? jouluna ollaan miehen kanssa kahden, ei uskalla kokoontua, emmekä ole lasten kanssa tavanneet livenä pitkään aikaan. Hyvää joulun odotusta, toivottavasti tämä ankea eristyksen aika pian päättyy.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ihania valojuttuja sinulla ja kuulostaa siltä, että olet nauttinut tästä myöhäissyksystä 🙂 Kaksi lenkkiä päivässä on niin hyvä juttu, olen nimittäin itsekin tehnyt sitä muutamana päivänä. Iltapimeällä saatan kävellä vain 20 minuuttia, mutta hengittelen syvään ja yritän ahmia happea. Mieli virkistyy ja on hyvä mennä nukkumaan.
   Kukat, oksat ja havut tuovat tunnelmaa ja joulufiilistä ja itsetehdyt kranssit kuulostavat niin ihanilta. On niin upeaa, että osaat tehdä itse ja että viitsit tehdä <3 Arvostan kovasti!
   Jouluaika on monessa perheessä vaikea ja vielä iso kysymysmerkki. Mutta jos asiaa ajattelee pragmaattisesti, aatto on vain yksi päivä ja tänä vaikeana vuotena on tärkeämpi asia pysyä terveenä.
   Kiitos paljon, samoin sinulle mukavaa joulun odotusta 🙂

 8. Tiia Koivusalo

  Aivan ihana postaus, rauhoittava ja miten kauniit kuvat ja tunnelmat. Onko teillä kirkasvalolamppua, täällä kylvetty sen valossa kolmisen viikkoa ja mitä ihmettä mieli on paljon parempi.

  Hitsi pitääkö tässä oikeasti alkaa kastautumaan kylmässä meressä, jotta nukkuisi paremmin. Kaikilta kuulee tämän harrastuksen terveyshyödyistä, mutta vilukissaa hirvittää.

  Olet muuten aivan ihana tytär ja ihanat teidän äiti ja sinä. <3

  Sydämellistä viikonloppua ja itsenäisyyspäivää Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos niin paljon Tiia <3 Meillä ei ole sitä lamppua, mutta ne korvavalot löytyy, mitkä oli muutamia vuosia sitten iso hitti :o)
   En tiedä kuinka paljon on korvien välissä tuosta avannon tai nyt kylmän meren uniin vaikuttavasta merkityksestä, mutta ainakin itse uskon siihen ja toki myös lisäntyneen lenkkeilyn. Jos ajattelet uintia, suosittelen että menet ensin kävelemään niin että saat itsesi vähän hikeen ja veren kiertämään – väsyneenä tai vähän viluisena sitä ei kannata yrittää – ei onnistu multakaan. Nyt oli viikko väliä ja olin yksinkertaisesti niin väsynyt ja jotenkin lamaantunut, että olin kylmissäni koko ajan joten ei pystynyt menemään.
   Onneksi on äiti <3
   Ihanaa viikkoa Tiia ja toivottavasti saat nukuttua paremmin <3

 9. Sari/Casa Mimi

  Kiva lukea asioita, jotka piristävät sinua, niiden ei tosiaan tarvitse olla isoja. Ihana kosmetiikka, tuoksu, kaunis toppi. Minulla on joku outo väsymys meneillään, vaikka toisaalta olen tsempannut ulkoilussa ja kuntoilussa. Mutta uni maistuu aina vaan, merkki talviunille kömpimisestä varmaan. Valoisaa viikkoa ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kyllä tunnistan itsessänikin noita väsymyksen merkkejä, ei oikein saa nyt aikaiseksi mitään ja aika vaan lipuu käsistä. Mutta ehkä näin on tarkoitettu, elämmehän pohjoisessa eikä kaamoskaan ole kaukana… Onneksi tänään heräsi rusottavaan taivaanrantaan pitkästä aikaa ja se tuntuikin ihanalta. Silti olen iltaisin jo 9 jälkeen ihan tattis. Nyt valvonkin poikkeuksellisen pitkään, kun aloin lukemaan ja vastaamaan kommentteihin 🙂
   Kiva kuulla että olet lisännyt ulkoilua ja liikuntaa, se kyllä tekee hyvää myös mielelle.
   Hyvää yötä <3

 10. Kristallikimara.fi

  Kauniita kuvia ja ihanaa, että olet löytänyt neulomisen terapeuttisen voiman:)
  Käsillä tekemisen ilo tuo minulle ainakin piristystä ja sielu lepää.

Leave a Reply