Yleinen

Silmälasit asusteena & vinkkejä aikuisille

26 Comments

 1. Tiia Koivusalo

  Ihana tuo Love neule! Vitsi miten nuo rilliet mallit sopii sulle ja ihanat nuo pyöreätkin. <3 Täälläkin aurinkolasit aina vahvuuksilla, muunlaisilla en tee mitään, koska en näe mitään.

  Aivan ihania kuvia, rillejä ja kaikki. Specsavers on oikein pelastus ja sieltä hankin aika pitkälle tai koko meidän perhe prillit ja pian on meidän 13 vuotiaankin aika saada ekat rillinsä. Molemmat tyttäret saaneet äitinsä huonon näön eli prillit samaan aikaan, kuin itsekin. Mutta heh onneksi eivät ole saaneet siitepölyallergiaa meikäläiseltä.

  Sydämellistä pääsiäistä Maarit ihana. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tiia, ihana kuulla että tykkäät 🙂 Ne on vaihteeksi kivan kepeät, tykkään itsekin kovasti. Nyt sen huomaa, miten tärkeät on hyvät monitoimiaurinkolasitkin – on tärkeää nimittäin nähdä myös mittaristot 🙂

   Siellä on valtavan paljon tyylikkäitä laseja ja hyviä merkkejä, ja mullakin on edelliset lasit ja aurinkolasit sieltä. Näyttää olevan monille luottopaikka.

   Onneksi lasit ei ole nykyään lapsille enää hävettävä asia, päinvastoin. Ja kun täältä hankkii, niin hintakaan ei ole paha, jos sattuu haverit lasille…

   Lumisateista keskiviikkoa Tiiuli! <3

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Raikkaat ja hyvin sopivat pokat! Specsversilta olen hanķkinut jo vuosia lasini.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Tuuli! Luottokauppa myös mulle.

 3. Suvi C -blogi

  Voi, miten hyvin nuo lasit passaavatkaan sulle!
  Meidän suvussa kulkee perinnöllisenä silmänpohjarappeuma ja sen vuoksi säännölliset, perusteelliset silmätutkimukset ovat mulle tuttu juttu. On mahtavaa, miten paljon silmää tutkimalla voidaan selvittää ihmisen terveydentilasta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ooh kiitos Suvi! Jännää miten ei ole koskaan edes vilkaissutkaan tämän mallisia…
   Se on niin hienoa, että nykyään puhutaan ja pyydetään välittämään tätä tietoa myös lapsille eteenpäin näistä perinnöllisistä asioista, että osataan ottaa asia vakavasti.

 4. Sari/Casa Mimi

  Ihanat lasit valitsit ❤️. Minullakin uudet lifestyle-linssit ja olen ollut tosi tyytyväinen niihin.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ja sun viininpunaiset on ihanat! Minäkin sovittelin niitä silloin pressissä 🙂
   Sama täällä – linsseillä ja linsseillä on eroa!

 5. Sari Riekkola

  Ihanat lasit!
  Mullakin kevyet, hieman näkymättömät pokat nytten ja silmämeikki saa kyllä olla runsaampi nyt.

  Kivoja vinkkejä, pääsiäisen loppuja ja kivaa viikkoa sinne ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Muistan nähneenikin ne ainakin instan puolella – kevyet kultakehykset. On todella kauniit ja juu, samaa mieltä että
   meikkiä tulee olla 🙂
   Lumiset terveiset Espoosta <3

 6. Outi Krimou/Outi's life

  Todella hyvännäköiset silmälasit olet itsellesi valinnut. Kivan kepeät ja sopivat täydellisesti kasvojesi muotoon.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Outi – joskus tuntuu että istuu kuin hanska käteen ja nyt!
   Talvimaisema tulla tupsahti, kivaa viikkoa silti sinulle <3

 7. Annukka

  Jaksan aina vaan ihailla sun tyyliä tehdä näitä informatiivisia postauksia. Ihan hirveän paljon näet vaivaa, mutta lopputulos on myös sen väärtti. Ja tässä(kin) tapauksessa kirjaimellisesti ilo silmälle <3.

  Mun silmäongelma (lasiaisen irtauman ja sen mukana repeytyneen epiretinaalimembraanikalvon kaisteleen aiheuttama) on selvästi pahentunut tässä nyt reilun kuukauden kestäneen etätyöjakson ajalla. Kotona kun tulee helposti venytettyä työpäivää ja se kun mulla kuluu kokonaan koneella, niin huomasin kiirastorstaina, että kaikki pystysuorat viivat ja i-kirjaimet muuttu sellaisiksi vinoviivoista koostuviksi. Ei kiva. Mutta onneksi pääsiäispyhien aikana rauhoittui. Ja onneksi mulla on tää työpiste sellainen, että ikkunasta näkee kaukaisuuteen ja voi tuijotella vaikka läheisen metsän puun latvoja aina välillä).

  Olisin halunnut viime silmälääkärikäynnillä uudet lasit (tai lähinnä ne kehykset ;)), mutta lääkäri sanoi, ettei kannata, koska pitää seurata ensin riittävän kauan, miten tää mun ongelma kehittyy. Menee kalliit lasit hukkaan, jos vaihtaa siinä vaiheessa, kun muutos on kesken.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Annukka paljon! Arvostan niin palautettasi, sillä näiden kirjoittaminen käy todellakin työstä – sen verran monta tuntia menee että saa kokonaisuuden kasaan. Mutta tämä on niin mieleistä tekemistä, ettei sitä sillä lailla tule miettineeksi.

   Sun silmäongelma kuulostaa kyllä todella pahalta – toivon sydämestäni että se parantuu ja saat silmän kuntoon ja ennalleen. Oliko se niin, että mitään muuta hoitoa ei ole kuin aika eli se paranee itsestään? Uskon, että lepo kauas katsoen tekee sinunkin tapauksessa hyvää. Työpisteelle ihan paras paikka on ikkunan edessä, luulisin että myös fengsuin puolesta 🙂

   Minäkin katson taas noita ylväitä mäntyjä – niin rauhoittavaa!

 8. Riitta

  Aivan superhyvät pokat molemmat, sopivat sinulle tosi hyvin! Aurinkolasit ovat erityisen kauniit.

  PS: Mistä ihana LOVE-neule on?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Riitta 🙂

   Tämä love-neule on HM:n alesta, jo viime vuonna hankittu…

 9. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

  Specsaversilla on kyllä ihan paras valikoima, laatu ja palvelu! Minulla on kolmannet lasit heiltä nyt, tykkään kovasti! Eipä tullut pyydettyä asiantuntija-apua kun omia kehyksiä valitsin, aina oppii uutta ja seuraavan kerran pitää muistaa Railin opit ja pitää neuvot mielessä : )

  1. Maarit / Sopusointuja

   Palvelu oli erinomaista ja erityisesti se, että kerrottiin kaikki asiat perinpohjin – mikä vaikuttaa mihinkin mm linssejä valitessa. Onneksi kilautin kaverille – en minäkään ollut ajatellut sitä. Silti tykkään isoistakin pokista ;o)

 10. Johanna - Omamaamansikka -blogi

  Onnea uusille laseille! Ja kiitos hyvistä vinkeistä. Siis silmien pitäisi olla suunnilleen pokien keskellä. Mulla pitää olla lukiessa lasit, kauas vielä näkee kohtuullisen hyvin. Muistan kun ikänäkö alkoi painaa ja yks kaks kirjan tekstistä ei saanutkaan niin hyvin selvää.

  Sinulla on täällä kiva ja asiapitoinen blogi. Mukava lueskella.

  Kivaa viikkoa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon! Ja hei kiva että tulit pyörähtämään täällä 🙂
   Aivan, silloin lasit eivät 'vedä' piirteitä alaspäin ja yleisilme on sopusuhtainen – sillä on merkitystä erityisesti ikäisilleni, kun piirteet ovat laskeutuneet jo muutenkin.

   Kiitos samoin sinulle!

 11. JonnaH.

  Aurinkolasit on makeet! Josta tulikin mieleen, että pitäisi varmaan kesäksi hankkia uudet, mulla on kahdet, mutta olen todennut, että kolme on hyvä määrä, niitä voi vaihdella tilanteen mukaan. Esim. vesillä kaipaan vähän toisenlaisia laseja kuin esim. terassilla istuessa.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on totta – mullakin on kahdet muut, mutta ilman vahvuuksia, joten nämä tulivat siinäkin mielessä todella tarpeeseen. Kyllä vaihtelu virkistää, myös sen mukaan onko menossa lenkkeilemään vai skumpalle ;o)

 12. Marjukka / Fab Forty Something

  Mulla sama juttu, joka toinen vuosi perusteelliset tutkimukset. Näkökenttätutkimus jännittää joka kerta, kun pää laitetaan sinne koneeseen…

  Tosi kauniita laseja olet valinnut, keväisiä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on kyllä jännittävä kokemus – myös lopputuloksen kannalta, kun on niin vahva perimäkin. Mutta onneksi on noin hyviä tutkimuksia saatavilla ja tärkeintä on löytää mahdollinen muutos alkuvaiheessa.
   Lasit tuo ihanaa lisämaustetta pukeutumiseen!

 13. Tuija

  Tyylikkäät aurinkolasit! Hienoa, että löysit mieluisat kehykset, jotka sooivat sinulle hyvin.
  Me olemme löytäneet Tampereelta pienen yksityisen silmälasiliikkeen, jossa on loistopalvelu niin on jäänyt ketjuliikkeiden valikoimat katsastamatta. Jos voisin niin hankkisin useat lasit eri käyttötarkoituksiin ja aurinkolasit samaten. Nyt nämä Zen Barcelonani ovat kuitenkin niin mieluisat klipsiaurinkolaseineen etten muista osaa edes haaveilla. Moniteholaseilla on hintaa niin haaveksi jää monet erilaiset. Kyllähän on monenlaisia kehyksiä kertynyt matkan varrelta. Piilolaseja en voi käyttää niin silmälasien merkitys on iso oman hyvinvoinnin kannalta. Kiitos hyvästä postauksesta! Sinulla on taito kirjoittaa informatiivisesta, mutta lämpimän inhimillisesti ja lähestyttävästi. Terveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuija – nämä vaikuttavat sellaiselta hankinnalta, että uskon käyttäväni niitä pitkään kuten käytin edellisiäkin. Vaikka vaatteet vaihtuvat, olen onnistunut hankkimaan sellaisia laseja mihin ei kyllästy.
   Olenkin katsonut että sinulla on ihanat vaaleat maitomaiset kehykset, sopivat todella hyvin ja ovat ajattoman trendikkäät. Klipsit ovat kyllä kätevät, itselläkin on ollut yhdet – selviää yksillä laseilla eri tilanteissa.
   Viestisi lämmitti mieltä – kiitos <3

Leave a Reply