Reseptit

Shelterin mallasleipä

7 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life

  Minä tajusin, että pari postaustani on myös ollut sellaista omien mokien huomioimista 🙂 Hyvältä näyttää sinun leipäsi. Mallasleipä on hyvää, vatsa ei vaan sitä meinaa sulatella 🙂
  Ihanaa viikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ei se haittaa, sehän on vain inhimillistä 🙂 Korjailin tuota nyt vähäsen, toivottavasti ei tullut liian sekavaa – mutta itse reseptihän on ihan oikein; turin vain itse kun oli vääriä raaka-aineita.
   Rauhallista iltaa Outi <3

 2. Mervi

  Hei, tein leipätaikinan juuri kohoamaan.
  Oliko sinun taikinasi kovin venyvää? En meinannut saada kulhosta sitä pois.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Mervi, kyllä omakin taikina oli sitkeähköä ja olen nyt aamulla googlaillut lisää asiasta, koska leivon taas tänään tätä leipää ja haluan sen tumman reikäisen leivän :). Huomasin sellaisen asian, että käytin kaapissa olleita Tuopin Mämmi- ja Leipämaltaita ja ne ovatkin vääriä! Ne ovat jauhettua hienojakoista, vaaleaa ruismallasta ja tähän reseptiin kuuluu kaljamaltaat, kuten ohjeessa onkin. Tietysti olisi pitänyt lukea tarkemmin, mutta olen luullut että maltaat kuin maltaat, sama asia. Kaljamaltaat ovat rouheisempia ja tummempia, ja ne varmasti antavat sen tumman värin leipään tumman siirapin kanssa, minkälaisia kaverit oli leiponeet kun tätä ensimmäisen kerran söin.
   Kumpia sinä käytit? Jospa tämä (ainakin itsellä) teki taikinan venyväksi, hmm. Kunhan saan leivottua niin päivitän tänne tämänpäiväisen tuotoksen lopputuloksen.
   Mukavaa päivää sinulle! t Maarit

  2. Maarit / Sopusointuja

   Tein tänään tosiaan noilla Kaljamaltailla ja tummalla siirapilla ja nyt se on sellaista kuin pitääkin. Taikina ei myöskään ollut ihan niin venyvää, mutta piti kaapia lastalla vuokiin silti. Toivottavasti sinäkin onnistuit!

 3. Anonyymi

  Moikka! Millainen koostumus sinulle tuli voi-siirappiseokseen?Itsellä se meni kinuskiksi vaikka keitin sitä miedolla lämmöllä. Ei varmaan ollut tarpeeksi miedolla lämmöllä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka, itse vain lämmittelin sitä niin ettö ne sekoittuivat. Jouluksi kun tein tämän, niin laitoin voita ja vaan vähän siirappia, kun leipä tarttuu muuten kovasti muovipussiin. Ja huomasin myös sen, että vähennän hiukan jauhojen määrää nykyään niin tulee kuohkeampaa.

Leave a Reply