Yleinen

Sesongin makuja & munkkihiiri

6 Comments

 1. Lady of The Mess

  Täällä myös on yritetty ruokavaliolla kolesterolia hallita – mutta vuoden tauon jälkeen taivuin myös lääkkeisiin, sillä sen verran on noita geenirasitteita, etten uskalla uhmata lääkäriä. Mutta katsellaan, miten kauan taas tämä puhti kestää;)
  Ihania mökkipäiviä teille!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Nämä ovat vähän hankalia asioita ja kuten sanoit lääkäriäkään ei oikein uskalla uhmata näissä asioissa. Se onkin ollut hämmentävää, kun olen kuullut että näillä minunkin arvoillani on määrätty lääkitys joillekin ja joillekin ei. Sukurasitus on minullakin, molempien vanhempien puolelta ja näköjään iän myötä arvot vain kohavat vuosi vuodelta.
   Lämpöistä viikkoa sinulle!

 2. Outi Krimou/Outi's life

  Minä yhdellä tapaa tykkään kuumista ilmoista, koska silloin tekee mieli syödä kevyemmin. Tänään iltaruokana onkin salaattia. Olen seonnut tummien rypäleiden ja fetajuuston yhdistelmästä, nam!
  Ihanaa tiistaita sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oi tuo kuulostaa niin hyvältä, makeaa rypälettä ja suolaista fetaa – on varmasti ihanaa salaatin seassa! Herkullisesti voi
   syödä vaikka syökin kevyemmin.
   Mukavaa loppuviikkoa Outi – toivon mukaan nämä lämmöt jatkuisivat <3

 3. Anonyymi

  Olen seurannut blogiasi mielenkiintoisena tuosta kolesteroliaiheesta (toki muutenkin). Itselläni oli kolesteroliarvot liki kuutta, kun kävin perusverikokeissa. Ajattelin ottaa tämän asian ihan vakavasti, kun ikäkin juuri ylitti kuusikymppiä. Olen mielestäni elänyt ja syönyt melko terveellisesti, paljon muutoksia en tarvinnut…mutta nyt olen 2,5 kuukauden aikana syönyt runsaasti kauraa monessa muodossa…leipä, tuorepuuro jne. Ja myös vähentänyt suklaan syöntiä, mikä ihana paha paheeni…tummaa suklaata kyllä nautin pieninä makupaloina. Eilen kävin uudestaan mittauttamassa koleteroliarvot ja ilokseni ne olivat tippuneet alle viiden ja suositustasolle. Sukurasitusta on sydänjutuista ja jos tällä kauran lisäämisellä saa pysymään arvot kohtuullisina, niin se jäi nyt pysyvästi ruokavaliooni. Tsemppiä kaikille tämän asian kanssa kamppaiveville. T. Pirkko

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Pirkko että jaoit oman kokemuksesi tänne. 🙂 Näitäkin asioita seurataan blogissani tarkkaan, vaikka lukijat eivät kommentoi niin ahkeraan. Saan silti viestejä ja kommentteja myös Instagramin puolelle, mikä on niin ilahduttavaa.
   Tämä on aihe, mikä on meillä monella huolenaiheena. Ja että kauralla ilmeisesti olisi ollut näin positiivinen vaikutus, on aivan mahtavaa. Kaura on hot juuri nyt ja sitä saa vaikka missä muodossa vaikka tietysti juuri hiutaleet ovat käsitttelemättömiä ja siksi parhaita.
   Mietin juuri, että olen itse siirtynyt kahvimaidossa kokonaan kauraan – tämä siis muiden muutosten lisäksi. Saa nähdä miten arvoilleni käy, kirjoittelen sitten aikanaan jutun kun olen käynyt seurannassa.
   Tsemppiä sinullekin ja mukavia toukokuun päiviä!
   Maarit

Leave a Reply