Kauneus ja hyvinvointi

Ruusufinni – näin sain sen kuriin

10 Comments

 1. Mape

  Ruusufinni on viheliäinen ihosairaus. Itselle ei vielä selvinnyt, mikä sen laukaisee omalla kohdallani. Triggeriksi epäilen aurinkoa, säävaihteluita, stressiä, liiallista sokerin& vehnän syöntiä, histamiinia sisältäviä elintarvikkeita. Myös punaviini, suklaa sekä tietyt juustot yhdistän rosaceaan. Ihonhoidossa sarjojen usein vaihtaminen ei ole toiminut omalla kohdallani , johtunee siitä kun iho on reaktiivinen & tulehtunut. Luonnonkosmetiikan saralta en ole löytänyt sopivaa sarjaa, näissä usein eteerisiä öljyjä, sitruunahappoa, sitrusjohdannaisia, jotka eivät välttämättä sovi ruusufinni- iholle. Oletko käyttänyt edelleen myös BTB13- tuotteita ? Kasvohoitoon en ole uskaltautunut , koska Rosacea on aktiivisessa vaiheessa. Medikaaliset sarjat Is Clinical , Zo skin health sekä Bioline kiinnostaa. Myös Medi8 sekä V10- sarjat kiinnostaa. Led- valohoidosta olen kuullut paljon hyvää. Näissä kaikissa korkea hinta, joten ilman testereitä & ammattilaisen apua en uskalla lähteä näitä kokeilemaan. Neostrataa on myös kovasti kehuttu. Ihanaa , että olet saanut rosaceasi kuriin. Itsellä vielä rosaceaa & couperosaa poskipäissä. Olisi todella kivaa tietää , mikä on omalla kohdalla se laukaiseva tekijä. Ai niin Skinoren & Rosez kokeiltu , niistä ei hyötyä. Soolantra vielä kokeilematta , monella aiheuttanut ihon pahenemisvaiheen. Otsonoitu oliiviöljy ( medium vahvuus) ostettu eilen ja en osaa sanoa sen toimivuudesta vielä mitään. Oletko ollut kevään / kesän aikana kasvohoidossa ?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Mape! Se juuri onkin niin hankalaa, kun ei tiedä mikä sen aina kulloinin aiheuttaa, mutta nuo mitä luettelit, ovat ainakin hyvin yleisiä. Nyt en muista olitko se sinä, joka aikaa sitten kommentoi myös, että se menisi ohi kun on vuosikausia piinannut. Mietin sitä itse, että olisiko omalla kohdallani nyt myös se tilanne, kun sain sen rauhoittumaan Soolantralla.
   Käytän BTB13 muutamia tuotteita edelleen säännöllisesti, mutta käytän ohessa myös muita sekalaisesti. Hoidan ihoa aina sen mukaan, mitä se tuntuu kaipaavan. Välillä putsaan öljyllä, välillä vaahtomaisella. Välillä naamiota yöksi, toisinaan seerumin päälle vain öljyä. Laitan entsyymikuorinnan noin 1,5 viikon välein. Iho ei ole reagoinut mitenkään näihin enkä ole käynyt kasvohoidossa sitten tammikuun.
   Minullekin suositeltiin led-valohoitoa, sillä oli kaveripiiriin kuuluva henkilö saanut erinomaisia tuloksia, mutten ole itse kokeillut sitä.
   Olen myös ollut mökillä tänä vuonna paljon ja siellä saunon joka päivä – sekään ei siis nostanut näppylöitä esille, mitä kyllä ihmettelen kovasti.
   Kosmetiikan hinta on todellakin kynnyskysymys kokeilemiseen, mutta tuli mieleeni, että BTB13:lla on pieniä ns matkakokoja, ainakin settinä. Sellainen voisi olla yksi tapa kokeilla vähän edullisemmin.
   Toivon sydämestäni että saisit ihon rauhoittumaan.
   Mukavaa syyskuuta sinulle!

 2. Sari/Casa Mimi

  Ihana, että olet saanut avun vaivaan. Itselläni juuri tätä vaivaa ei ole, mutta tuo puutermainen aurinkosuoja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja täytyy laittaa hankintalistalle. Kiitti vinkistä ja ihanaa viikonloppua <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sanos muuta! On niin ihanaa ettei ole sitä kirvelevää tunnetta ja ainaista pelkoa pahentumisesta. Tiedätkö, että olen käyttänyt tuota puuterimaista nyt ihan meikkivoiteena tai siis sen sijaan. Laitan ensin peitevoidetta ja sitten tuota puuteria kasvoille. Siinä lienee valoa heijastavia pigmenttejä, koska iho jää tosi kivan eloisaksi eikä siis yhtään puuteriseksi. Ja kun väri on sopivan tumma, mistä pidän, niin iho näyttää kyllä fressille. Suosittelen!
   Ihanaa viikonloppua sullekin! <3

 3. Sigrid Klede

  Dear Maarit,
  I am glad that you found something against the problem. Your skin now looks great too.
  Best regards
  Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid, I'm happy too as I've got this rosacea on my face for several years and now it really looks it's gone 🙂 It's so much easier to care the skin without worries.
   Have a nice weekend 🙂
   Maarit

 4. Emmi

  Olipa ihanaa lukea tämä! Antoi uskoa, että on tässä ihmisellä toivoa ruusuröhelöhelvetistä ylös nousta. Olen ollut hyvin stressaantunut viimeisen vuoden ja ruusufinni puhkesi sen seurauksena ja myös perinnöllisyys olikin taustalla jo kummittelemassa. Ruusufinni stressaa vain lisää ja olen ehtinyt kokella jo vaikka mitä tuotteita ja nyt pyrin ravinnon kautta vaikuttamaan ihoon. Soolantra-voide on nyt seuraava tavoite elmässäni! Ihosi näyttää UPEALLE ja olen niin iloinen puolestasi, on tämä niin raivostuttava vaiva, että voin vain kuvitella helpotuksen tunteen! Ruusutonta talvea sinne <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi miten ikävä kuulla, että sait tuon viheliäisen vaivan! Olen itsekin huomannut myös stressin vaikutuksen ihoon ja niinikään ruusufinniin. Mutta toivoa on, kuten tästäkin näkee. Minun kohdallani auttoi tosiaan tuo lääkevoide, mutta sain viestiä lukijalta jolla se oli vain pahentunut samalla voiteella ja muistan että minullekin mainittiin, että alussa se voi pahentua ja sitten rauhoittuu – jos se tehoaa.
   Toivon niin sydämestäni, että saat avun!
   Mukavaa loppuvuotta sinulle <3

 5. Ellunkana

  Hei!
  Tämä kammottava ihosairaus! Kasvomaskien käyttö on pahentanut vaivaani entisestään. Luulen myös että corona rokotuksilla voisi olla jotain tekemistä tämän ongelman kanssa. Olen syönyt kaksi, 3 kuukauden antibiootti kuuria joista ei ollut mitään apua. Sain siitä vain vatsani tosi huonoon kuntoon. Nyt näkyy valoa tunnelin päässä!
  Löysin tämän mainitsemasi Skin Treat Redness Relief Face Elixir sekä Saaren taika punoituksen oireitä vähentävä seerumi. Ihoni ei ole ollut näin hyvä vuosiin. Nämä tehosivat oikeesti parissa päivässä!

  1. Maarit

   Hei! Ruusufinni on aivan järkyttävä ja siksi onkin superihanaa kuulla että olet saanut helpotuksen vaivaan!
   Olen niin monen kanssa jutellut ja saanut paljon viestejäkin asiasta, että jokaisella on jotenkin niin erilainen iho ja miten se suhtautuu esimerkiksi kosmetiikan tuotteisiin. Pitää vain kokeilla, mikä tietysti huolestuttaa kun iho on herkässä kunnossa. Itse esimerkiksi voin jo hyvin kokeilla ja käyttää erilaisia tuotteita eikä ainakaan toistaiseksi ole tullut takapakkia.
   Toivotaan että saat sen pysymään kurissa!

Leave a Reply