Reseptit

Rakkaani keittiössä – sitruuna

17 Comments

 1. Leena

  Spontaani ajatukseni oli, että ei minulla ole mitään. Vähän aikaa mietityttyäni, kävin jopa jää- ja ruokakaapilla, tajusin että se on myös sitruuna. Juon joka päivä inkivääri-sitruunavettä, sitruunaa kuluu erilaisiin ruokiin, salaatteihin, leivontaan jne. Eli ei päivää ilman sitruunaa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ollaanpa me happamia! Pitääkin tehdä tuota juomaa taas pitkästä aikaa, kun on aineksiakin aina saatavilla, nimittäin myös inkivääriä on aina iso juurakko!

 2. Outi Krimou/Outi's life

  Mausteet on tärkeitä meille ruoanlaitossa. Jos pitäisi jokin ruokajuttu valita niin valkkaisin ehkä kananmunan 🙂 Sopii suolaisiin ja makeisiin syötäviin ja menee sellaisenaankin ja on täyttävää.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Totta! Jos en keksi mitä söisin lounaaksi (sen ikuisen voileivän sijaan) niin paistan kananmunan tai teen pienen pikamunakkaan. Niitä on myös aina kaapissa – tulee suorastaan hätä jos kananmunat on loppu, koska silloin yleensä iskee joku leipomisinpiskin 😀
   Ihanaa sunnuntaita Outi <3

 3. Sigrid Klede

  Dear Maarit, with the lemon I am completely with you. I love lemon very much as a spice. My favorite is salted lemon, as I have a soft spot for Levant cuisine, especially for Israeli dishes.
  best regards
  Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid – you said it! I have not remembered salted lemons for years. Middle East and Moroccan kitchen is my favourite too, and with all lovely spices salted lemon is a must.
   I wish you a relaxed Sunday mood,
   Maarit

 4. Tiia Koivusalo

  Sitruuna on niin ihana, että voisin kylpeä sitruunan tuoksussa. Sitruuna on myös fantastinen ruoassa ja salaattikastikkeiss ja yksi lempi jälkkäri on sitruunamarenkipiirakka.

  Mutta nyt kiinnostaa tuon tonnikalapiirakan ohje, olisiko sitä mahdollista saada?

  Sydämellistä loppuviikkoa Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ja kosmetiikassa yleensäkin sitruunan ja sitruunanruohon tuoksu on niin ihana! Mun pitää kaivella kätköjä millä ihmeellä tuon tein, kun säveltelen niin paljon – mutta niitä on netissä kyllä vaikka kuinka…. Käytin valmispohjaa ja mausteena ainakin rapsakkaa suippopaprikaa ja tilliä… Jos yhtään auttaa 🙂
   Ihanaa sunnuntaita Tiia <3

 5. Tuula's life

  Katselin ympärilleni ja mietin, mutta minulla ei ole mitään noin isoa suosikkia keittiössäni. Tomaatti taitaa olla jonkinlainen suosikki. Ja sitruunaa taidan käyttää liian vähän, kun tämän kivan sitruunapostauksesi luin. Veteen siivutan sitruunaa aika usein.
  Ja minäkin toivon tuota tonnikalapiirakan ohjetta.
  Ihanaa viikonloppua Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tomaatti on todella monipuolinen, etenkin silloin kun ne ovat makeita. Nyt kotimaset niin kalliita ilman mitään makua. Vinkki sinulle Tuula tomaateista: meillä on aina Lidlistä ostettuja terttutomaatteja, joita myydään rasiassa. Ne on isompia kuin kirsikkatomaatit ja aina todella makeita. Laitan vielä sinullekin ohjeen, sillä en muistanut itsekään, että se oli jo blogissa…
   Mukavaa sunnuntaita Turun suuntaan <3

   https://www.sopusointuja.fi/2020/10/syksyinen-brunssi-ulkona-ihania.html

 6. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Oijoi mitä kuvia ♥ Sitruuna on monesti mullakin keittiössä käytössä, toinen on yrtit!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tosiaan! Kun on tottunut tuoreisiin yrtteihin, kuivatut eivät enää riitäkään. Mulla on vain haasteita saada niitä kestämään, tuntuu että ne nahistuvat – etenkin basilika – silmissä… Mukavaa sunnuntaita Maikku <3

 7. Tuija

  Jos jälkikasvulta kysyttäisiin niin he sanoisivat: Kapris. Heidän mielestään lisään sitä melkein mihin vaan ruokalajiin. Totta ainakin osittain eli niitä on oltava aina kotona. Kaurariisi on toinen, josta pidämme ja se kätevyydessään on ratkaissut monta kiperää 'nälkäkiukkutulossa' tilannetta. Kauranäkkäri on tärkeä, minkä huomasin nyt, kun varasto unohtui täydentää kauppareissulla. Mausteista rosepippuri on lemppari. Sitruuna on monesti jäänyt kovettumaan pesäpalloksi. Sinun keittiökuvasi ovat herkullisia kuten varmasti aterianne. Olet taitava monipuolisesti! Terveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Onpa jännää, että kapris. Meillä käy niin että ne jää syömättä ja olen joutunut laittamaan poiskin vanhentuneina. Olen kuullut tuosta kaurariisistä monelta kaverilta, mutta on jäänyt ostamatta; sitä kyllä voisi kokeilla! Rosepippuri on mielenkiintoinen, kun itse rakastan sitä ja sen aromaattisuutta ja poika taas sanoo, että tulee 'yrjöt' kun se on niin kamalaa, hih. Onneksi on vaihtoehtoja!
   Mukavaa viikonloppua Tuija!

 8. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Sitruuna on niin herkullista, niitä meilläkin on aina.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Siinä on kaikki: sisus, kuori ja tuoksu!

Leave a Reply