Arki ja elämä

Piha syyskesällä ja tunnustus

15 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life

  Hortensiat on kyllä kauniita ja niistähän löytyy noita sinun lempparisävyjä vaikka kuinka <3
  On siellä hommaa ja sitten vielä mökkimaisematkin…eipähän tule tylsää syksyä teille!
  Ihanaa tiistaita Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ei tule koskaan olemaan tekemisen puutetta niin kauan kun puutarhahommat kiinnostaa =) Mutta on se niin kivaa puuhaa…

   Mukavaa viikonlopun odotusta Outi <3

 2. Celia C/ good to be home

  Voi, miten hyvältä teillä näyttää!! Juuri pääsin harmittelemasta (ja kirjoittamasta), että kaikk´ meni. Ensin helteet, sitten kaatosateet – molemmat yhdistettynä kotona poisoloihin. Ankealta näytti. Istutin joitain maahan, jos sattuisivat ensi vuonna jaksaa virota. Mutta pahaa pelkään.
  Kevät on meilläkin puutarhan parasta aikaa. On yhä uudestaan maasta nousevat helmililjat ja omenapuun kukat. Ostetut hortensiat kukoistuksessaan. Mutta ei näillä mun touhuilla mitään puutarhaelämystä koko kesäksi luoda. Taidan lisätä kiviä 😉
  Sama rajattu väriskaala on meilläkin: valkoinen, vaaleanpunainen ja sininen.
  Nauti kauniista puutarhastasi – sinä armoitettu viherpeukalo <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mun touhut on olleet vähän samanlaisia, vaikka nyt ehkä saakin kuvan armoitetusta viherpeukalosta, hih. Osaan kyllä tehdä ja touhuta, mutta kotipihan suhteen on ollut ihan saamattomuutta. Mulla on hirveesti ideoita, haluaisin sitä sun tätä, ja kun en osaa päättää ne jäävät puolitiehen.
   Meidän piha ei ole vieläkään erityinen puutarha, mutta on se parempi kuin mitä on ollut. Tästä ei voi edes tehdä liian vaikeasti hoidettavaa samasta syystä kuin teilläkin, ollaan paljon pois kesällä eikä hirvitä aina pyytää kastelijaa.
   Kivethän ovat kivoja pihassa, helppohoitoisiakin! 🙂

 3. Sigrid Klede

  Dear Maarit, you designed it wonderfully and I'm a big hydrangea lover. Unfortunately, our city balcony is too sunny in summer, so the leaves always burn. But we have now decorated our balcony in bohostyle with curtains as sun protection, I think I'll try hydrangeas again next year, I like the blue ones best. I wish you a nice week and many warm late summer days. Kisses and hugs, Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oh, I can imagine your secret boho paradise, white curtains swaying in the breeze 🙂 It will be lovely place for sky blue hydrangeas.
   I wish you nice evening, big hug, Maarit

 4. Anonyymi

  Harmittaa kyllä tämä äkisti tullut syksy.Toisaalta kesäkukat ovat kauneimmillaan.Ilmeisesti tykkäsivät viileydestä.Mutta ihaileppa niitä nyt tässä sateessa ja kylmyydessä!!Mulla on terassilla betunioita ja miljoonakelloja laatikoissa.Kerrottuja betunioita ruukuissa etelän puolella.Varjon puolella lumihiutaleita.Kellot ja hiutaleet ovat helppoja.Betunioita täytyy nyppiä.Tulisipa vaan vielä aurinko esiin!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se tuli todella topakasti, lämpötila laski ja päivittäiset sateet pimensi päivät. En tykkää… Kävin katsomassa molemmat, miljoonakellon ja lumihiutaleen, kuvat ja ne ovat todella rehevän näköisiä ja varmasti kukkivat hienosta ja runsaasti. Muistelisin että meillä on ollut lumihiutale joskus, mutta taisi päästä kuivumaan enkä saanut enää virkoamaan sitä. Petunioista on sama kokemus, että pitää nyppiä saadakseen ne pysymään kukassa.
   Toivotaan aurinkoa ja mukavaa elokuun loppua!

 5. Sari Riekkola

  Hyvältä näyttää ja varmasti myös tuntuu, kun saa paikkoja kuntoon ja kauniiksi ulkonakin. Nuo hortensiat ovat aivan ihania, meilläkin oli nuita valkoisia ja kukkivat, kun istutin ne ja kestivät muuten maljakossa pitkään sisällä. Talvi meiltä ne tappoi ja kuulin jälkeenpäin, etteivät menesty täällä, liian kylmää. Kuulin myös, että joku lajike mesnestyy, mutten ole sen kummemmin sitten asiaa selvitellyt, pitäisi kyllä, kun noita sinun kukkasia katsoo.

  Ja komposti jutut ovat hyvä juttu!
  Ihanaa, että jaksat autella äitiäsi, minunkin äidin pihalta poistettiin monta isoa kukkapenkkiä tänä kesnä, kun ovat niin työläitä.

  Kaikkea hyvää elokuun loppuun Maarit♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Nyt alkoi ihan pelottamaan jos noi hortensiat ei säilykään talven yli. Muistaisin että joku lajike on sellainen että voi huoletta luoda vaikka lumet päälle, niin se ei siitä hätkähdä. Pitää tutkia vielä tarkemmin tuo asia. Toisaalta, nyt kun mietin, niin täällä on muutamien taloyhtiöiden teiden varsilla valtavat hortensiapuskat ja ne kukkivat vuodesta toiseen – eli toivoa on.
   Kukkapenkit ovat työläitä ja kasvavat täyteen rikkaruohoa jos jättää yhdenkin kesän hoitamatta – tämä on syy miksi meilläkin poistetaan niitä.

   Samoin sinulle Sari ja tunnelmallisia pimeneviä iltoja <3

 6. Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia

  Näyttää tosi hienolta! Minulla on puutarhatyöt ihan rästissä. On ollut työpäivien jälkeen monta muuta hommaa. Onneksi on viikonloput niin ehtii touhuilla enemmän. Tai olla tekemättä mitään ja välillä vähän lepäilläkin 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Niihin menee aikaa ihan hirveästi, enkä yhtään ihmettele ettei ole energiaa työpäivän jälkeen. Noiden hortensioiden maahan saaminenkin keski tunteja, kun piti perustaa kukkapenkki nurmikon keskelle ja toiselle laajentaa kukkapenkkiä. Iloa tuottaa, mutta myös työllistää. Ihanaa kun osaat lepäilläkin – se on kullanarvoista!

 7. Tiia Koivusalo

  Ihana tunnustus ja viherpeukalo siellä. Näyttää niin kauniilta ja tulee mieleen hieman japanilainen puutarha, kaikki on jotenkin niin upealla tavalla linjassa. <3

  Sydämellistä viikonloppua Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voin sanoa, ettei ole mitään tekemistä japanilaisen ihanuuden kanssa? Kaikki ympäri taloa, siellä sun täällä… Kiitos Tiia ajatuksestasi ❤️

 8. Tuija

  Kompostimulta on aivan parasta ja tiedän tuon tunteen. Me kompostoimme ruoantähteet Biolan lämpäkompostorissa ja muheva multa on mainiota puutarhassa. Huussikompostissa vasta oivaa seosta vuosia muhittuaan on kaivettavissa. Puutarhatyöt olisivat lempipuuhaani, mutta valitettavasti en saa irrotettua tarpeeksi aikaa möyrimiseen. Sinulla on kauniit isututukset ja systeemit. Hienoa!

Leave a Reply