Arki ja elämä Matkat

Pakkaa matkalle mukavasti, kevyesti ja lämpimästi – tässä parhaat vinkkini

8 Comments

 1. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Teen nykyisin -ainakin pidemmilĺe reissuille – kuvitetun listan, joko piirtäen tai Polyvoren avulla. Mustavakoinen toimii aina. Jo nyt on haaveissa Japanin matka kesällä ja vaatekaappia avatessani tulee usein mieleen mitä pakata mukaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   On huojentavaa kuulla, että joku muukin suunnittelee tarkasti pakkaamistaan 🙂 Japaninmatka kuulostaa ihanalta! Olen käynyt kaksi kertaa Japanissa ja se on jäänyt sydämeeni ikuisesti lumoavana maana.

 2. Sara S.

  Kiva postaus ! Rakastan myös listoja ja muistikirjoja 🙂 Pakkausvinkkisi olisivat voineet olla myös minun, pakkaan aika samaan tyyliin. Vähällä tavaralla pärjää. kun muistaa tuon mix & match kohdan, ja aina pitää olla jotain lämmintä mukana.

  Suloista sunnuntaita !

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Sara – ja jatketaan samalla hyväksi havaitulla linjalla!
   Mukavaa viikonalkua sinulle!

 3. Celia C/ good to be home

  Niin kuin ennenkin olemme todenneet, pakkaamme aika samalla tavalla 🙂 Oikeastaan ero on vaan siinä, että meillä on tavallisesti aina vaan lentolaukut mukana, ja se rajoittaa kosmetiikan vain pikkupurtiloihin. Mm. aurinkorasva ja perusvoide ostetaan kohteessa. Niitä kuluu niin paljon.
  Listat ovat herkkua minullekin aivan kaikessa. 10 tärkeää mukaan ja lentolaukku riittää 😉
  Kuulostaa siltä, että olette lähdössä pian taas reissuun…?
  Mukavaa, tunnelmallista joulunodotusta toivotellen, C.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Meillä on ne miehen valtavasti tilaa vievät harrastusvälineet, minkä takia pitää ottaa yhteiseksi laukuksi mahdollisimman iso matkalaukku ja on mietittävä tarkoin mitä otetaan mukaan. Säätämistä on siinäkin 🙂 Ensi vuoden puolella odottelee seuraava matka…
   Ollaan just kotiuduttu ja eiköhän joulutunnelmaan pääse vähitellen, kun saan laitettua koristeita esille.
   Sateisesta säästä huolimatta mukavaa joulukuun alkua!

 4. Nadine G

  Ilmeisesti pakkaaminen on miltei yhtä tärkeä asia, kun matkustaminen itse. Törmäsin tähän postaukseesi sen jälkeen, kun olen lukenut tuoreemman jutun toisesta blogista. Ei tämä keskustelu koskaan laannu näköjään.

  Kysymykseesi siitä, miten itse pakkaan, olen vastanut tässä postauksessa (tai siis se on postauksein sarja): https://viaperasperaadastra.com/2021/07/04/miten-pakkaan-matkoille/.
  Yritän suhteuttaa pakkaamiseni ensisijaisesti matkan tarkoitukseen.

  Postauksesi vinkit tulevat minulle tarpeeseen. Nyt pitää hankkia ainakin uuden lämpimän huivin, koska omani (kamelikarvasekotetta olevaa) olen lahjoittanut äidilleni ja toisen villaisen menetin pesukoneelle.

  1. Maarit

   Pakkaaminen on lähes taitolaji enkä koskaan suhtaudu siihen niin, että kasaan vain laukkuun kaikkea ’kyllä mä niillä pärjään’.
   Kävin lukemassa postauksesi ja siellä oli paljon samansuuntaisia ajatuksia kuin itsellänikin. On kyllä hyvä varautua etukäteen ja se aurinkovoide-case kohdallanne oli todella ikävä tapaus! Menee aikaa ja etenkin turhaan rahaa. En edes muista, koska olisi tarvinnut lähteä ostamaan paikan päällä jotain tärkeää. Itselläkin on travel survival kit, mutta en ole ollut niin johdonmukainen kuin sinä – nyt hoidan senkin kuntoon; kiitos innostamisesta 🙂
   Nuo Balmuirin huivit on kokemukseni mukaan parhaita, koska ovat äärettömän kevyitä ja saa rullattua melko pieneenkin käsilaukkuun. Silti isoina toimivat hyvänä peittonakin lennolla.

Leave a Reply