Sisustus ja koti

Valoa pimeyteen – asetelmaideoita kotiin

8 Comments

 1. Outi

  Minä taidan olla sellainen sopivasti koristeita tyyppi. Tykkään kausivaloista ja pienistä jutuista, joita voin napsia luonnosta kotia koristamaan. Jouluilen äidilleni, mutta meillähän tuota juhlaa ei juhlita. On kuitenkin kiva pitää yllä joitain perinteitä, vaikka itse juhla jääkin juhlimatta.
  Mukavaa viikkoa ja alkavaa marraskuuta sinulle Maarit <3

  1. Maarit

   Sinäpä sen sanoit osuvasti, sopivasti koristeita -tyyppi! Sellainen olen itsekin. Pitää olla niin että tulee joulufiilis, muttei koko kodin tarvitse olla koristeltuna. Sitä paitsi hirveä siivoaminen sitten…
   Kivaa viikkoa sinulle Outi! <3

 2. Celia C/ good to be home

  Nyt kyllä täytyy sanoa, että olen aivan jälkijunassa tässä joulutus-asiassa… En tiedä, miten tämä syksy on pyyhältänyt ohi sellaista vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Kelit ovat olleet niin lämpöiset ja mukavat, ettei talven tuloa ole juuri ajatellut. Kaupoissakin on tullut käytyä niin vähän, etten ole törmännyt asiaan sielläkään.
  Aikaisempina vuosina olen kyllä jo lokakuussa ryhtynyt asettelemaan esille valoketju per viikonloppu ja marraskuussa aina ekat kaveripikkujoulut, jolloin on jo jotain meidän perinteisistä joulukoristeista päätynyt ainakin keittiöön.
  Ulos omenapuuhun on kyllä tarkoitus laittaa valoketju, kunhan loput lehdet ovat pudonneet – ensi viikonloppuna lienee se aika. Tosin naapurustossamme on edelleen pimeää vaikka parina aikaisempana vuotena lokakuun alussa on ollut lähes joka pihassa ulkovaloja. Sähkönhinta ja säästötoimet lienevät nyt vaikuttaneet asiaan. Itsekin olen kyllä miettinyt, että kehtaako edes laittaa…?
  Mutta siis, kuten tiedätkin: olen jouluihminen. Se on meillä yksi vuoden kohokohdista. Varmasti tulee vielä postaus meidän joulutuksestakin. Vaikka tietty sitä samaahan se on joka vuosi, koska perinteet 🙂
  Sitten se hauska juttu: ollaan taas samalla aaltopituudella: olen kirjoittanut jo parisen viikkoa tekstiä asetelmista! Tosin kuvissani, joita olen ottanut postausta varten, ei ole vielä joulua vaan ihan muita juttuja. Mutta hieman hihitytti, kun luin otsikkosi – oli niin tutun oloinen 😉 Enköhän saa pian painettua sitä lähetä-nappia niin näet, mitä meillä on tällä hetkellä.
  Miten kauniisti teillä tuleekaan valoa eri huoneisiin <3 Mukavaa syksyn jatkoa ja joulutustakin, sopivassa määrin.

  1. Maarit

   Jälkijunassa ollaan täälläkin, kaiken kanssa. Kuten näiden vastausten… On ollut niin paljon hommaa lähimökin rakennuksella, ettei ole jaksanut mitään järkevää tehdäkään.
   Täällä naapurustossa on jo joitakin valoja ja meidän taitaa olla ainoa, jossa ollaan siinäkin myöhässä; jos naapureihin vertaa. Varmasti monissa kodeissa kipuillaan sähkön hinnan kanssa ja mietitään keinoja sen vähentämiseksi. Sitä mietin, että aina on puhuttu siitä, ettei lamput ole isossa roolissa vaan ne kaikki koneet ja lämmitys. Mutta ehkä sitä vaistomaisesti miettii koko pakettia. Mutta jotain tunnelmaa sentään pitää olla.
   Käynkin lukemassa juttusi, jos sait sen jo liikkeelle 🙂
   Mukavaa marraskuun loppua, sytytellään kynttilöitä tunnelmaa tuomaan <3

 3. Terttu

  En koe olevani varsinainen jouluilija, mutta tänä aamuna etsin parit valot ja kohta lisää. Ajattelin, että nyt pimeän aikaan tarvitsen valoja enemmän kuin vaikka tammikuussa.
  Oli ihanaa lukea, että olet tuonut oksan ulkomailta asti. Kiviä olen tuonut ja jonkun kukkasen ulkomailta, mutta kotimaan tippuneista oksista tarttuu enemmänkin mukaan. Luontojutut ilahduttavat aina,ja niitä on tullut viriteltyä ulos useampaan paikkaan.
  Oikein valoisaa ja tunnelmallista marraskuuta ja joulun odotusta.

  1. Maarit

   Nyt on onneksi tullut hiukan valoa lumen tulon myötä, mutta on kyllä ollut muuten ankeaa. Valot tuovat kivaa tunnelmaa tähän pimeään kuukauteen eikä niillä vielä tule varsinaista liian jouluista ilmettä.
   Kiviä on meilläkin kannettu matkalaukussa, myös kiukaan valkoiset kivet jotka tuotiin Kroatiasta vuosia sitten 🙂
   Luonnossa on vaikka mitä, kun sitä sillä silmällä katselee! Sammal on yksi ihanimmista, mutta sitä ei oikein raaski ottaa kun sen uusiutuminen on niin hidasta. Ja linnut pelmuuttavat sen herkästi ruukuista pois, pesäänsä varmaan.
   Kiitos samoin sinulle – tunnelmoidaan kynttilöillä!

 4. Tuija

  Jouluilija olen! Viime viikonloppuna katselin vanhoja joulukuvia tunnelmoiden ja valmistautuen kesäajan loppumiseen, mikä otti erityisen koville. Elokuisen hellejakson menetys koronakurimuksessa jäytää vieläkin. Jo on vähän helpottanut, koska kynttilöiden valossa ja lempeässä hämyssä on myös kuitenkin viihtyisää. Joulukynttelikköjen sijoittelua olen pohtinut ja kuviesi männyt saivat innostumaan pikkutaimien tuomasta välikausivirittelystä ledvalonauhoineen ennen varsinaista pikkukuusivillitystäni. Eilen somistin ensimmäisen pienen pienen kuusilapsosen tärkeään hetkeen, joka loihti erityisen tunnelman keskelle pitämääni koulutussessiota. Unelmoimisiin! Tuija

  1. Tuija

   Maarit, vinkkasin tästä kivasta postauksestasi omassa julkaisussani. 😉

Leave a Reply