Yleinen

Olenko löytänyt sisustusrauhan?

23 Comments

 1. Minna Kristallikimarasta

  Kyllä teillä näyttää rauhalliselta ja kauniilta, joten villi veikkaus, että kyllä olet��
  Itse en ole koskaan jaksanut ajan mukana täysin laukata, mutta pieniä juttuja vaihtanut, kun entiset, kuten tyynyt, ovat kulahtaneet. Nyt kyllä alkaa intoa olla, kun pitäisi vähän rempata ja uusia huonekaluja. Entiset ovatkin ihan loppusuoralla jo☺️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Pitää kyllä paikkansa 🙂 Se onkin niin järkevää jos vain siihen pystyy, että vaihdetaan sitten kun aika on tehnyt tehtävänsä. Meilläkin on valtaosa todella vanhoja huonekaluja, ruokapöytä lähes 30 vuotta meillä ja ties kuinka kauan silläkin on entistä elämää takanaan, samoin isolla ruskealla kaapilla olkkarissa…
   Leppoisia iltahetkiä <3

 2. Tiia

  Teillä on omaan makuun ihan täydellinen koti ja sellainen, jonka värimaailma tuottaa harmoniaa ja siihen ei helposti kyllästy.

  Meiltä löytyy monta samaa juttua, tiiliseinää, vaaleita sohvia ja puuta, täällä taas lempiväri pitkään ollut punainen, niin sitä yhdessä sinisen ja vaaleansinisen kanssa löytyy. Tuntuu, että muutamia vuosia sitten löysin sisustusrauhan ja koti tuli valmiiksi. Trendejä en ole ehkä seurannut, jos ei joitain klassikko astioita lasketa. Omasta lapauudenkodista saanut rakkauden kirjahyllyihin kodin sydämenä, kelim/autoihin mattoihin, niitä meille metsästän lisää ja astiohin.

  Sisustaminen on kivaa, mutta nykyään siihen riittää milteipä uudet kukat.

  Ihanaa päivää Maarit. ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tiia <3 Teidän koti on mielettömän kodikkaan näköinen ja niin sinun oloisesi – täynnä ihania yksityiskohtia – ja iloa. Tärkeintä on se, että on itse tyytyväinen ja jokaisellahan on omanlaisensa tyyli. Onneksi!
   Ei ole meilläkään trendikästä, yhtään, vaan aika vanhoja huonekaluja ja tavaraa, mukaanlukien asukit, haha.
   Rauhallista myöhäisiltaa <3

 3. Tiia

  Autoihin��ne ei kiinnosta kylläkään, pieni lapsus pääsi tekstiin. No nyt huijaan, haaveissa punainen Mini. ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sopisi sisustukseenkin ;o)

 4. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Sinulla on kyllä silmää kauneudelle♥ Ihanan harmoninen ja tyylikäs sisustus teillä ja samalla todella kodikas.
  Juuri nyt meillä ei ole harmoniasta tietoakaan, sillä koiranpennun takia on matot kääritty rullalle ja muutoinkin sisustusta pelkistetty ja siellä täällä kotia somistaa pissa-alustat 🙂 Onneksi tämä on väliaikaista.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitti Maikku <3
   Huomasinkin, että teillä vilistää siellä uusi perheenjäsen. Aina päivittelen sitä kovaa työtä mitä pennut tuovat tullessaan, mutta onhan ne niin suloisia. Työtä ja iloa.

 5. Sari Riekkola

  Hyvä postaus aihe ja kysymys.
  Minäkin tavallaan olen löytänyt sisutusrauhan. Kodin järkkä on vakiintunut melkein pysyväksi, kun se ennen muuttui melkein viikottain. Omat värit ovat myös maanläheisiä ja vähän on väriä missään, nyt ostin keltaiset tyynyt olkkarin sohville kevään kunniaksi. Asetelmia minäkin tykkään vaihdella ja niillä saakin kivasti vaihtelua sisutukseenn.

  Rakastan myös sisutelua, se antaa niin paljon iloa arkeen.

  Leppoisaa sunnuntaita sinne kauniiseen kotiin ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Järkän muuttaminen onkin vielä edullista ja silti säilyy se sama tunnelma. Asetelmat muuttavat yllättävän paljonkin kodin ilmettä. Maljakoita ja keraamisia kippoja tulee hankittua edelleenkin, mutta pääasiassa olen ostanut niitä kirppiksiltä. Niitä tuntuu pyörivän siellä aikamoiset määrät – varmaan sama juttu kaikilla, ylimääräiset kiertoon.
   Teillä on kaunista ja kotoisaa – ihanaa viikonloppua sinne Sari <3

 6. Tuija

  Oi, miten seesteinen teksti ja hurmaava Koti! Isolla kirjaimella, koska tunnelman ja harmonian aistii tänne ruudun taaksekin. Olen huomannut, että instakodit ja blogikodit, joissa pääpaino on jossakin muualla kuin asukkaidensa persoonallisissa, omannäköisissä valinnoissa, ovat alkaneet tympiä. Suhde kotiin muuttuu kuten sanoit ja se on hyvä se. Näinä aikoina koti on varsinainen turvasatama, jossa voi olla suojassa infotulvalta ja keskittyä asioihin, joista saa hyvää oloa ja jaksamista.
  Minullakin aika ajoin iskee uudistusvimma, johon useammin kuin kerran tuo elämänkumppani on todennut, että miksi muuttaa jotakin hyvin toimivaa ja silmää miellyttävää. Niinpä, asiaa tarkemmin pohdittuani olen usein ollut samoilla linjoilla. Piristystä saa aikaan pienilläkin jutuilla.
  Iso sohvapöytä on kätevä, kun sen laatikoihin saa jemmattua monta tärkeää tavaraa ja jalkojakin se jaksaa kannatella. Pelipöytänäkin se on oivallinen ja tuskin maltan odottaa, miten hyvä sen ympäri on mainiota opetella ottamaan ensi askelia. Arvaa vaan onko ikävä niin kuin varmasti sinullakin!
  Kiinnitetään huomiota asioihin, joista tulee iloa.
  Nyt iltapelin aika! Ostimme yatzyn ja onpa hauskaa heitellä noppaa. Tänäänkin. Terveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Teidän kotinne on mitä parhain esimerkki persoonallisesta kauniista tyylistä, mitä on hartaudella rakennettu vuosien mittaan. Olen niin samaa mieltä instakodeista, niistä ikivalkoisista missä on samat matot, sohvat, lamput, pöydät…
   Kyllä meilläkin tulee samaa kommenttia, viimeksi tänään, kun esitin yhden lampun vaihtamista uuteen, paremmin valoa antavaan. Välillä se on ollut ihan hyväkin asia, ja uudistusvimma on jäänyt sikseen eikä ole edes jäänyt vaivaamaan.
   Ero lastenlapsista on niin tuskallista ja sitä lisää tietämättömyys tulevasta, kuinka kauan tätä kestää. Mutta kyllä tämä korona selätetään ennemmin tai myöhemmin, se ajatus lohduttaa.
   Mukavaa yatzy-iltaa sinne! 🙂

  2. Tuija

   Tämän lukeminen oli päivän piristys! Aurinkoista tiistaita! ♥️ Tuija

 7. Celia C / good to be home

  Kyllä. Sisustusrauha on vallinnut vuosia, ellei vuosikymmeniä. Lähes kaikki kalusteet ovat kulkeneet mukana ties kuinka kauan. Välillä sitä miettii, että voiko mitään blogia kirjoittaakaan, kun ei hanki juuri mitään milloinkaan (kirppislöytöjä sentään joskus). Eikä edes pyörittele huonekaluja eri järjestykseenkään. Ja vaateostoksetkin keskittyvät farkkuihin ja valkoisiin kauluspaitoihin… Hih, no siirsin mä muutaman keramiikkaesineen kaappiin ja järjestin lasipulloja tilalle 😉
  Hyvä näin – ei tarvetta muuttaa mitään 🙂
  Ihana toi pyöreällä pöydällä oleva maljakko (Arabia?). Mulla oli myös ruskea sellainen, mutta pudotin sen, enää valkoinen jäljellä. Teillä on kaunis koti just noin!!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oi kiitos Celia! Silloin kalusteet tehtiin ajattomiksi ja kestäviksi – nyt saatte nauttia siitä. Meilläkin on muutama ns talonpoikaiskalluste, en tosin tiedä niiden ikää, mutta vanhoja ovat ja aivan priimakunnossa. Olet kyllä sinnikäs kun et edes pyörittele huonekaluja – meillä ne nimittäin pyörivät ehkä kerran vuodessa; tosin vain olkkarin sohva, nojatuolit ja pöydät vaihtavat paikkaa silloin.
   Maljakko on ostettu mondayTOsundayHOMEsta vuosia sitten ja muistaakseni se oli TineK:n…

   Mukavaa viikonloppua!

 8. JonnaH.

  On löytynyt. En osta mitään, mitä ei ole pakko. Itseasiassa kesällä 10 vuoteen ostin kotiimme jotain uutta, kun oli pakko ostaa "kirjastoon" uudet nojatuolit, joissa olisi parempi istua. Seuraava ostos tulee olemaan uuden yöpöydän lamput, koska vanhat on alkaneet pitämään outoa sirinää. 😀

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sehän on ihanaa, että on tyytyväinen ja sellainen koti ettei kaipaa muutosta.
   Sisustusrauha on tavoiteltava olotila 🙂
   Vinkki: hyödynsin itse Elloksen -40% tarjouksen, mitä ne viljelee tiheään, just lamppuun – niillä on kivoja ja kohtuuhintaisia malleja.
   Kivaa viikonloppua!

 9. Marja T

  En ole koskaan sisustanut varsinaisesti trendien mukaan vaan omien mieltymyksieni mukaan. Ompelen verhot ja sohvatyynyjen päälliset itse. On myös kiva ostaa kaunis maljakko tai uusia astioita. Mielestäni teidän koti on seesteinen ja asutun näköinen. Näkee, että siellä saa olla ja elää mieltymystensä mukaan. Jotkut Instan ja blogien kotikuvat ovat kuin jostain näyttelytilasta. Viherkasvit ja leikkokukat luovat oman osansa sisustukseen. Sun peikonlehti on mahtava. Odotan innolla (ja kauhulla) jos mun peikonlehti kasvaa 2-3 metriseksi kuten niillä on tapana. Vastaukseni kysymykseesi: Olen löytänyt sisustusrauhan.
  Ja kiitos, Maarit,kun jaksat ilahduttaa blogillasi ja Insta-kuvillasi näinä aikoinakin.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Itse ommellen saa oman näköistä ja tyylistä – se on niin hieno taito, että moni on suorastaan kateellinen siitä. Aika pienillä asioilla ja vähällä rahallakin saa uudistusta, kun osaa itse.
   Peikonlehti on aika haastava juttu, koska se alkaa kallistumaan painosta kasvaessaan niinkuin meidän peikolle on käynyt. Siihen on vaikea saada enää ujutettua paksua tukikeppiä. Mä olen laittanut kaksi vierekkäin ja sidoin oksia siihen, mutta silti on kallellaan. Mutta ihanan rehevä se on!
   Kiitos Marja niin paljon, että olet täällä seurassani 🙂 Yritän kirjoitella niin positiivisia kuin nyt on hyvä, myös sen vuoksi, että se tuo itsellekin hyvää mieltä. Ja ennenkaikkea näin ihanat kommentit tuovat iloa! <3

 10. LeaK.

  Kiitos tästä kirjoituksestasi. Tämän tyyppistä tekstiä huomaan kaivanneenikin nyt. Yksilöllisyys ei synny siitä, että kaikkien on pidettävä valkoisesta ja hankittava ne samat trendityynyt. Kotinne näyttää kauniilta elämänmakuiselta kodilta, jossa on varmasti hyvä elää.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Lea sydämeni pohjasta tästä mieltä lämmittävästä kommentista <3
   On syy jatkaa kirjoittamista, vaikkei se aina luonaakaan niin helposti 🙂
   Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle!

 11. Outi Krimou/Outi's life

  Teillä on niin kaunista! Sisustusrauha on täälläkin periaatteessa saavutettu. Ainoa mitä haluaisin vaihtaa on sohva ja tämäkin siksi, että edellinen on aivan kamalaksi mennyt istua!
  Pienet jutut voi enää vaihdella paikkaansa, muuten olen aika tyytyväinen <3

 12. Maarit / Sopusointuja

  Kiitos niin paljon Outi!
  Istumismukavuus onkin sohvan tärkein juttu. Jos uusia mietitään, niin ei ole ollenkaan itsestään selvää, että sitä asiaa on mietitty. Me huomattiin se, kun oltiin vaihtamassa vuosia sitten noita valkoisia Ikean nojatuoleja uusiin (muka kivempiin). Vietiin ne jo toivorikkaana mökille, mutta me ei löydetty mukavampia! joten kuskattiin ne peräkärryllä takaisin ja tuossa ne nyt on. Eikä vaihdeta enää. Hih, karmea projekti mutta tulipahan tehtyä.
  Ihanaa viikonloppua Outi <3

Leave a Reply