Yleinen

Neljä asiaa minusta

29 Comments

 1. Marita

  Hauska listaus – pitäisikö minunkin…Ja tuttuja yhtymäkohtia: mm. mieheni on ollut Tilgmannilla nuorena lähettinä (Annankatu 18 ennenkuin T muutti Suomenojalle). Voi, muistan mainiosti Pukevan. Muutin Hesaan (tai Stadiin kuten nykyän sanotaan) v. 1988 ja Pukevahan oli muodin mekka tuolloin. Normandia myös tuttu, sillä miehen sisko asui monta vuotta Carougen kylässä lähellä Alenconia, jossa vierailimme usein kun lapset olivat pieniä. Teimme päiväretkiä mm. Mont Saint-Michelin luostarisaarelle.

  1. Marita

   Ai nyt kyllä meni vuodet sekaisin – siis 1978 muutin Hesaan…! Näköjään kommentteja ei voi muokata…

  2. Maarit / Sopusointuja

   Tartu ihmeessä haasteeseen!
   Onpa hauskoja sattumia! Pukeva oli silloin se 'one and only' ja Teinitalo ja Seppälä siinä vieressä ensimmäisiä nuorten muodin paikkoja. Mont Saint-Michel oli vaikuttava saari monella tapaa ja muistan sen jännityksen, ehditäänkö päästä autolle ennen nousuvettä! Kyllä tekisi mieli lähteä sinnekin uudelleen…

 2. Unknown

  Ihana seurata blogiasi, jota olen lukenut ja inspiroitunut niistä jo useamman vuoden ajan. Tiemme on kohdannut vuosituhannen alussa kun olin itsekin lähes 10 vuotta Lumenella. Sinulla on visuaalista silmää ja taito luoda positiivisuutta lukijoille. Aurinkoista kevään jatkoa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuten arvaat päässäni alkoi raksuttamaan heti kiivaasti kuka mahdat olla? Siellä oli ja on ollut niin paljon ihania työkavereita!
   Kiitos niin paljon ilahduttavasta kommentistasi 🙂

 3. Kristallikimara.fi

  Kivoja juttuja sinusta, mitä en tiennyt! Nimittäin itse olen syntynyt Oulaisissa ja muuttanut 9 vuotiaana Raaheen, joten samoilta hoodeilta, melkein:) No ilmankos synkkaa! 😀

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sanos muuta <3 Pohjanmaan ja länsirannikon tyttöjä ollaan 🙂
   Kirjoitappas sinäkin tämä haaste!

 4. Sari/Casa Mimi

  Voi ihana Taiteilijan tytär, olisi kiva katsoa uudelleen. Mieheni taas osaa kaikki Hill street bluesin vuorosanat ulkoa, siis ihan oikeesti ?. Kiva postaus ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Pitääpä katsoa voiko sitä nähdä vielä jostain… Miten voi olla – onkohan miehillä jokin erityistaito…? Meillä osataan kaikki Kummelit ja muut sarjat – ja niitä myös hoetaan, heh.
   Ota Sari sinäkin tästä koppi – olisi kiva lukea sinustakin lisää taustoja <3

 5. Outi Krimou/Outi's life

  Olipa kiva postaus ja taas opin sinusta lisää. Minäkin mietin, että ei ole hurjan paljon ollut noita työnantajia minullakaan. Taidan olla sellainen jymähtäjä, että kun hyvä löytyy niin siinä pysytään 😀
  Ihanaa iltaa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mietin itsekin vuosien mittaan että maailma menisi suorastaan sekaisin, jos olisi joutunut vaihtamaan työpaikkaa.
   Ja mitäpä sitä vaihtamaan, jos viihtyy – eikö vain!
   Mukavaa sunnuntaipäivää Outi <3

 6. Sari Riekkola

  Kivoja juttuja ja joitakin samoja mieltymyksiä.
  Mukavaa viikkoa sinne ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla – ota sinäkin Sari haaste vastaan <3

 7. Tuula's life

  Olipa kiva esittely sinusta. Jotain tiesin, mutta paljon opin uutta sinusta.
  Minä myös yritin tuossa katsoa Karppia ja samoin kävi kuin sinulla, jätin katsomisen, kun en saanut mumisemista selvää. Kaipasin suomenkielistä tekstitystä 🙂
  Miten muistitkin tuon Taiteilijan tyttären, se oli ihana sarja, ehkä siihen vaikutti sekin, että olen päässyt kuulemaan Nana Mouskoria Pariisissa.
  Ihastuttava postaus! ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuula – ja ota hei koppi tästä itsekin; vaikka sinullahan olikin työhistoria juuri blogissa ja oli kiva juttu sinusta, mutta tässä on monia muitakin muisteloja.
   Mistral's Daughter – kuuntelin nyt taas sen Youtubesta – video on vähän aikansa elänyt, mutta musiikki elää ja siksi varmaan jäikin mieleeni ikuisiksi ajoiksi! Taidan olla parantumaton romantikko…
   Mutta että olet ollut Mouskorin konsertissa, oli varmaan upeaa 🙂
   Mukavaa sunnuntaita <3

 8. Anonyymi

  Löysin blogisi muutama vuosi sitten ja pidän blogistasi paljon, koska on yksinkertaisesti ihanan monipuolinen. Taitavasti käsittelet milloin matkustamista, ruokaa tai kosmetiikkaan liittyviä aiheita, unohtamatta sisustamista tai muotia. Visuaalisena ihmisenä rakastan kaikkea kaunista ja sitä blogisasi riittää. Teininä löysyin Teinitalon ja kadun toisella puolella oli Pukeva. Muistan!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos valtavan paljon ihanasta kommentistasi <3
   Teinitalo oli jotain aivan uskomattoman upeaa siihen aikaan, aina uusimmat jutut – noh, varmaan siksikin kun nuorten muotia ei juuri ollut muualla. Sieltä joskus ostettiin, mutta usein haettiin ideat ja äiti auliisti ompeli kaikki muotikuteet 🙂
   Oi niitä aikoja!

 9. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Hill Street Blues oli teininä suosikki, taisin nähdä miltei kaikki jaksot. Pukevankin muistan, yksi sieltä ostettu paita pysyi kauan vaatekaapissa ja aina uudestaan otin sen käyttöön.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kun joku sanoo Hill Street Blues, alkaa korvissa soimaan heti se tunnari. Muistan miten oikein sydämessä sykähti, kun se alkoi soimaan ja silloin oli vain ja ainoastaan se. Ja ne tyypit oli niin ihania – koukussa olin minäkin.

 10. Anonyymi

  Voi, mitkä muistot tulivatkaan mieleen! Pukevan mainososasto oli tuttu ja kuvaussihteeri Annu P:n (tyttönimi) kanssa oli ilo työskennellä. Annu oli ihan paras siihenkin aikaan!! Raili H. ja Riitta V. olivat myös aikoinaan Max Factorilla, tai ainakin tekivät töitä sinne feelancereina . Muistatko isot Pukevan muotinäytökset siellä tavaratalon alakerrassa? Vieraina oli silloin mm Vesku ja Anneli Sari.. Näytökset olivat jo kasarin puolella. Mutta Puck`sin ja Pukevan kuvaukset hoitivat mm.
  .Annu ja Vallu Pohtokari <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Toki muistan ne isot näytökset – nehän olivat lähes maailmanluokan tapaus siihen aikaan! Pukeva oli monella tavalla edelläkävijä ja oli upeaa myös työskennellä Jaarin perheen kanssa. Myös kauppaneuvos Jaari tuli tutuksi, sillä hänen suosikkiosastonsa taisi olla mainososasto ja hän kävi usein juttelemassa sekä kyselemässä mitä pidimme itse sen päivän Hesarin ilmoituksesta, mitkä oli usein etusivulla. Täytyy taas todeta, että oi niitä aikoja – ihanat muistot siitäkin kerrassaan.
   Annu oli lähin työkaverini ja muistan hyvin myös valokuvaaja Vallun.
   Yksi asia nyt jäi vaivaamaan mieltä – kuka sinä olet 🙂 Mahdoitkohan olla Pukevan mallina? 🙂

 11. Anonyymi

  Olen löytänyt blogisi hiljattain ja nauttinut jutuistasi vuosien varrelta. Aiheet kiinnostavat meitä tämänikäisiä ja tunnustan saaneeni sinulta vinkkejä mm pukeutumiseen.
  Tämä viimeisin juttu puhutteli nostalgiallaan – meitä yhdistää Pukeva – olin opiskeluaikana siellä ilta-, viikonloppu- ja kesätöissä myyjänä muutaman vuoden ajan 70-luvun lopulla ja 80- luvun alusssa.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä on ihan uskomatonta, miten monta entistä työkaveria onkaan löytänyt tänne blogiini. Me ollaan oltu samoihin aikoihin siellä, sillä taisin aloittaa Pukevassa -77 tai -78, ja siirryin sieltä silloiseen Noiroon v 1980.
   Kiitos paljon, oli aivan ihanaa että sinäkin jätit tänne kommentin! 🙂

 12. Sara S.

  Olipa kiva postaus, yritän tehdä saman listauksen joku kerta blogiini. Hill Street blues oli mun lemppari myös, joka jakso oli pakko katsoa 🙂

  Kivaa viikon jatkoa !

  1. Maarit / Sopusointuja

   Teen ihmeessä tämä, tätä oli kiva kirjoittaa koska samalla sukelsi muistojen syövereihin – niitä asioita ei noin vain tule muuten miettineeksikään. Seurailen koska kirjoitat 🙂
   Mukavaa sunnuntaita Sara <3

 13. Marja T

  Tämä oli kiva postaus. On aina mukava lukea sun kokkauksista, matkoista ym. Ja kuvat ovat aina ihastuttavia. Tottahan toki muistan Hill Street Bluesin ja Taiteilijan tyttären 80-luvulta. Pukevassa ja Teinitalossakin tuli usein käytyä ostoksilla. Mukavaa toukokuuta sulle, Maarit.

  1. Maarit / Sopusointuja

   On niin ihanaa, että täällä lukijoissa on niin paljon oman ikäisiäni – tulee kivaa tarttumapintaa muistelujen myötä 🙂 Pukeva on legenda muotmaailmassa ja muistan miten kauhealta tuntui silloin, kun se meni konkurssiin ja jäljelle jäi tyhjä kiinteistö. Onneksi muistot elävät!
   Kivaa viikkoa ja toukokuun jatkoa Marja sinullekin!

 14. JonnaH.

  Todella kiva listaus. Taidan napata tän omaankin blogiin. 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva ja kiitos Jonna 🙂
   Nappaa ihmeessä, näitä on mukava kirjoittaa – ja muistella <3

Leave a Reply