Yleinen

Monipuolinen Mallorca

17 Comments

 1. Elsa

  Nää on niin parhaita postauksia, matkailuvinkkejä ja tunnelmallisia kuvia!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oi, ihana kuulla Elsa! Kiitos paljon <3 Mä jo ajattelin, että liikaa tekstiä ja liikaa kuvia…kun olen lukenut ettei lukujat jaksa kahlata läpi pitkiä juttuja. Jätin siksi tekstistä pois kaikki historialliset ym faktat. Nyt mentiin ihan fiiliksellä ja kuvilla 😉

 2. Tuija

  Ihan huikeaa luettavaa tämä tekstisi! Soljuvaa ja sointuvaa! Olet kokonaisvaltainen esteetikko! Nautin tästä piipahduksestani Mallorcalla! Voinko jakaa omalla Facebook -sivullani? ? Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kiitos ihana Tuija! <3 S
   Ja saat toki jakaa – ja mielellään ;o)

 3. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Onpa kaunista. En ole koskaan ollut Mallorcalla mutta mieheni oli siellä työmatkalla joitakin vuosia sitten ja tykkäsi. Olemme joskus puhuneet, että sinne olisi kiva mennä juuri sesongin ulkopuolella.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Juteltiin moneen otteeseen miehenkin kanssa, että onpa tämä kaunis saari! Mekin ollaan reissattu aika paljon ja tämä kuuluu ihan ykköspaikkoihin just monipuolisuuden kanssa. Mutta, ei kannata mennä sesonkiaikaan mikäli haluaa nauttia rauhassa paikoista. Tosin pienemmissä kylissä voi olla lähes autiota, mutta meitä se ei haitannut, koska niissä ei kuitenkaan asuttu.

 4. Mantelilaakson Susanna

  Tunnelmallinen Mallorca edelleen elämyksiä täynnä!
  Kävimme "kotimaan matkailulla" siellä viime lokakuussa ja ihastuimme pieniin kyliin ja maaseudun kauneuteen.
  Vuoriston tiet saivat maisemillaan mielen lepäämään.
  Kevät kauniissa kukassa nyt. Meilläkin kukkii täällä Itä-rannikolla, Costa Blancalla, mutta ei ihan noin upeasti kuin rehevällä Mallorcalla! <3
  Kiitos näistä tunnelmapaloista!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Saari on niin ihana, etenkin näin sesongin ulkopuolella, kuten kuvistakin näkyy. Ei vielä turisteja mutta silti kahvilat ja ravintolat jo heräilemässä, eikä aurinko ole vielä polttanut luonnon vihreyttä.
   Sielllä etelässä kesäkausi on niin paljon pidempi, mitä kyllä kaipaan täällä Suomessakin.
   Kiitos Susanna sinulle, kun kommentoit! 🙂

 5. Anonyymi

  Aivan ihana matkakertomus upeine kuvineen. Tuntuu kuin olisin ollut matkassa mukana! Mukavaa viikonloppua sinulle./Helena

 6. Unknown

  Nyt iski matkakuume! Ihania kuvia Mallorcalta, kiitos Maarit! Tykkään itsekin paikasta tosi paljon. Olen käynyt pari kertaa ja vielä on paljon näkemättä ja kokematta. Kävimme toisella reissulla patikoimassa Llucin vuoristossa ja siellä oli ihan mielettömät maisemat (ja pelottavat, kapeat serpentiinitiet). Mallorca on niin paljon enemmän kuin turistirysät.

 7. Unknown

  Mukaansa tempaava matkakertomus ja upeita kuvia, niinkuin aina! Ihanaa viikonloppua! xx

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei kiitos hirveästi Karoliina!
   Iloa uuteen viikkoon 🙂

 8. Anonyymi

  Mallorca on kiinnostanut jo pitempään, kiitos postauksesta, se oli varsin informatiivinen.

  Vinkkiäkin olisin kysynyt: mikä olisi kiva rantakaupunki Palman lähellä – sellainen, josta pääsisi julkisilla kätevästi kaupunkiin? Emme ole "rannalla makaaja"-perhe, mutta perheen teinit kaipaavat snorkausta ja minäkin mielelläni istun puun varjossa lukemassa, meren äärellä. Eli etsinnässä on leppoisa ja idyllinen rantakohde, josta hyvät kulkuyhteydet Palmaan ja joka ei olisi pelkästään turisteille rakennettu rysä. Autoa ei ole tarkoitus vuokrata, koska perheen ainoana aikuisena en jaksa olla se ainoa ajovastuussa oleva.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon sinulle, kun lähetit kommentin 🙂
   Me asuimme Palmasta itään olevassa lähimmässä rantakaupungissa Sant Jordissa, mutta sieltä on julkisilla melko pitkä matka Palmaan enkä tiedä niiden sujuvuudesta.
   Sen sijaan lännen suuntaan meidän mielestämme kiva kylä on Illetas. Siellä on upea poukama, jonka rannan rinteessä on muutamia hotelleja. Me olemme asuneet Roc Playa Illetas -nimisessä, jossa mieheni snorklasi päivittäin. Auringonottopaikat sijaitsevat ihan veden äärellä, ja siellä on hienot merelle taipuvat valtavat männyt, joiden siimeksessä voi istuskella. Lisäksi hotellin oven edestä lähtee paikallisbussi Palman keskustaan (pysäkki on huvivenestamassa) ja kyyti maksoi viimeksi 1,20 e. Kylällä ei ole montaa ravintolaa, mutta sen verran että sieltä löytyy syötävää. Paikka on pieni eikä muuta tekemistä juuri löydy. Kannattaa googlata tietoa sieltä, mutta me olemme olleet siellä kolme kertaa ja viihdyttiin tosi hyvin.
   Toivottavasti tästä oli apus sinulle 🙂

 9. Celia C / good to be home

  Kyllä maistuvat nuo siniset meret ja viihtyisät ravintoloiden terassit tähän vuoden aikaan.
  Teillä on ollut ilmiselvästi hyvä loma.
  Sillä aikaa olen vähän puhunut sinusta selän takana – sorry 😉

  1. Maarit / Sopusointuja

   Heissan Celia!
   Ensin ihan hätkähdin, sitten tajusin ja sitten hämmennyin ;o)
   Oli tuo loma ja paljon kiireitä, joten en ole ehtinyt juuri lukemaan yhtään blogeja, joten kiva kun vinkkasit – ja kiitos vielä Celia <3
   Mallorca ei petä – ei voi muuta sanoa. Ja sinne mieli halajaa uudelleen ja uudelleen…

 10. Päivityksiä

  Olen lähdössä toukokuussa ystävän kanssa vaeltamaan Mallorcalle ajatuksella asua mukavasti ja tehdä yhdestä tukikohdasta päiväreissuja. Onko sinulla siihen puuhaan vinkkejä reiteistä tai optimaalisesta majoituksesta?

Leave a Reply