5 asiaa, missä olen huono -haaste on kiertänyt blogeissa syksyn mittaan ja tämä oli pitkästä aikaa sellainen haaste, mihin oli mukava tarttua paristakin syystä. Tämä antaa hyvän syyn pysähtyä pohdiskelemaan itseään ja käyttäytymistään ja se on myös hyvä tapa avata hiukan omaa persoonaa teille lukijoille.
Oli muuten aikamoinen työ mietiskellä näitä, sillä päätin jättää ‘pikkuasiat’ nyt väliin ja yritin maalata vähän isommalla siveltimellä.
1. Olen huono sietämään saamattomuutta
Tämä ei tarkoita nyt ollenkaan sitä, että tarttuisin itse aina heti asioihin. Lähes aina on meneillään jokin juttu, mitä tulee lykättyä syystä tai toisesta. Nyt tarkoitan tällä sitä, että säännönmukaisesti jätetään asiat roikkumaan, auki, tekemättä, hoitamatta. Kun olisi monesti niin paljon stressittömämpää hoidella pieniä asioita alta pois tarttumalla vain toimeen. Sen verran toimelias olen, että nämä piirteet pistävät silmään ja tulee vastustamaton tarve ohjeistaa toisia.
Anteeksi kaikille, joita piinaan näillä neuvoillani <3
2. Olen huono valvomaan
Olen ollut aina. Nuorena, kun oltiin jossain pippaloissa, olin aina ensimmäinen joka kävi nukkumaan. Tuskinpa menetin mitään (näin ainakin itse uskottelen), sillä parhaat hetket ovat yleensä aina alkuillasta. Nykyään rakastan etkoja lähes enemmän kuin itse juhlia. Ihmiset ovat usein paljon hauskempia ja jutut parempia siinä vaiheessa iltaa 😉
Kotona on yleinen vitsi, kun kyselen jonkin telkkariohjelman alkamista, johon mies: voi kuule, se tulee sulle liian myöhään – se alkaa vasta klo 21.
Tykkään myös herätä aikaisin päivän touhuihin ja sehän on aika luonnollista, sillä eihän kukaan voi nukkua määräänsä enempää. Miten ihanaa onkaan herätä varhain ja tajuta, että on koko pitkä päivä edessä.
3. Olen matemaattisesti huono
Kirjoitin lyhyen matikan ja sain jopa M:n siitä, mutta se onkin toinen juttu. Oikeastaan kyse on enemmänkin sellaisesta loogisesta ajattelusta ja lukujen vaivattomasta tarkastelusta. Isoista kuvioista siis. Saatan tuijotella niitä hetken jos toisenkin enkä oikein saa napattua olennaista. Enää sillä ei ole niin väliä, mutta työelämässä sitä taitoa olisi kaivannut monen monta kertaa. Keskityin mieluummin trendeihin ja väreihin, hih.
4. Olen huono kestämään negatiivisuutta, töykeyttä ja itsekeskeisyyttä
Marinaa, töykeitä kommentteja, suupielet alaspäin, no just joo -kommentteja – tiedätte varmasti mitä tarkoitan. Kohtaamisia ihmisten kanssa, joiden kanssa tulee kummallinen kiemurteleva olo. Heti ei huomaa mistä se johtuu, mutta usein kyse on negatiivisuudesta tai itsekkyydestä ja sen mukana energiasyöppöydestä.
En missään nimessä tarkoita, että aina pitäisi olla superpositiivinen, enkä itsekään ole. Mutta koitan katsoa valoisin silmin asioita ja saattaa olla, että silloin ikävätkin asiat on helpompia käsitellä.
Niputin nämä asiat vähän halki-poikki-pinoon -tyyppisesti ja kaikki ovat todella isoja asioita, mutta ehkäpä juuri tuo energiasyöppöys antaa sateenvarjon niille kaikille. Ymmärrän myös hyvin sen, jos elämäntilanne on vaikea; niissä syövereissä on vaikea olla positiivinen, mutta silti voi yrittää olla vastaanottavainen.
Tämä oli niin vaikea selittää, mutta toivon, että ymmärrätte mitä yritin sanoa.
5. Olen huono leikkimään kotileikkejä
En ole koskaan ollut sellainen äiti, joka leikkisi koti- tai kauppaleikkejä lasten kanssa. En vain osaa (mistähän sekin johtuu?), en osannut omien lasteni kanssa enkä lastenlasten. Olen lukenut kirjoja, olemme askarrelleet, piirtäneet, ommelleet nukenvaatteita, rakentaneet legoja… Teemme retkiä, ulkoilemme ja käymme eri paikoissa.
Löytyisiköhän täältä taustalta ehkä rationaalisen toiminnan persoona, jos sitä alkaisi tutkimaan 😉 Viikonloppunakin järjestelin kankaita ja keräsin sivuun myös nappeja ja nauhoja, mistä voisi tehdä Barbielle vaatteita, kun O tulee seuraavan kerran mummolaan <3
Tämmöisiä ajatuksia syntyi eilien itsetutkiskelun myötä. Kirjoitin aiemmin vähän samantyyppisestä aiheesta ‘aina, joskus, ei koskaan’, ja se juttu löytyy tämän linkin takaa.
Synnyttikö tämä ajatuksia, mietteitä missä te olette huonoja? Pieniä tai isoja ajatuksia…
Maarit
Annukka
Ykkösen ja nelosen voisin hyvin kopioida itselleni :). Ensimmäisen sellaisella tarkennuksella, että kaikkein huonoiten siedän omaa saamattomuuttani. Saatan käyttää ennakkostressaamiseen vaikka kuinka kauan aikaa, ja asia painaa koko ajan takaraivossa. Ja sitten kun lopulta saan tartuttua hommaan, mietin jälleen kerran, että minkä ihmeen takia taas piti niin kauan jahkata, kun aikaa homman hoitamiseen meni minimaalisesti ennakkojahkaamiseen nähden. (Nyt on esim. kohta toista vuotte meneillään mun lakkoilevan betonipajan jälkien siivous piharakennuksesta, mutta toistaiseksi olen vaan kulkenut sotkuisen työpöydän ohi ja ahdistunut siitä, kuinka "toikin pitäis siivota", mutta aina löytyy jotain kivempaa tekemistä :).
Sulla oli hirmu kivat, harkiten kirjoitetut vastaukset. Ja ainakin minä ymmärsin ihan kaiken 🙂
Maarit / Sopusointuja
Tiedätkö tunnistan itsessäni tismalleen saman ennakkostressaamispiirteen! Ja vaikka kuinka yritän miettiä miksi ja millaisiin asioihin tuo liittyy, en vain ymmärrä. Ne ovat joskus pieniä ja joskus isoja asioita. Kummallinen on tämä ihmismieli.
Että stressaa tuo stressaaminen 🙂
Onnekas Opossumi
Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tämän postauksen. Olen hirveän kova puuhaamaan jatkuvasti kaikkea, ja muiden tekemättömyys ottaa joskus hermoon. :s Illalla pidettävät juhlat väsyttää aina, matematiikkaan en koskaan jaksa keskittyä, minulla on aina positiivinen asenne.
Kotileikeistä en tiedä, koska minulla ei ole vielä omaa perhettä. ^^
Ehkäpä kirjoitan tästä aiheesta omaankin blogiini, vaikka viime aikoina on tullut avauduttua negatiivisista asioista useampaankin kertaan. Mitenkäs se positiivinen asenne nyt… 🙂
onnekasopossumi.com
Maarit / Sopusointuja
Hauska kuulla, vaikka taitaakin olla ikäeroa välillämme 🙂
Ota ihmeessä haaste vastaan – teki tosi hyvää pysähtyä miettimään näitä asioita.
Kivaa syksyä sinulle!
Celia C / good to be home
Ihanasti olit avannut näitä "huonouksia". Jopa niin, että minusta ne olivatkin ihan hyvyyksiä <3 Niin kuin minusta saa positiivisesti asiat nähdäkin! Kaikella on kääntöpuolensa.
Samaistuin itse ykköseen, kakkoseen ja neloseen – aivan samoista syistä 🙂
Hieno postaus. Mukavaa viikkoa sinulle <3
Maarit / Sopusointuja
Kiitos Celia!
Ihan pakko on lisätä vielä sekin, että kohdan 4 pohdintaa voi heijastaa myös hyvään parisuhteeseen. Kuuntele, arvosta, keskity, näe, ole läsnä…Niin tärkeitä asioita monella tapaa.
Syysterkut mökiltä <3
Sari Riekkola
Kiva postaus, näiden avulla oppii tuntemeen toista bloggaajaa paremmin.
Maarit / Sopusointuja
Niin onkin! Otappa kuule haaste vastaan!
Maarit / Sopusointuja
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.