Matkat

Lyhyt kaupunkiloma lämpimässä – näin pakkaan tehokkaasti

12 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Me olimme pari viikkoa reissussa ja ruumaan menevät matkalaukut olivat mukana. Oli niin kuumaa, että pari vaatekertaa meni päivässä väkisinkin, vaikka jonkinlainen toleranssi aina kasvaakin matkalla; vaate joka menisi kotona jo pesuun, saattaakin matkalla vielä kelvata päälle. Kaksi kertaa kävimme pesemässä itsepalvelupesulassa vaatteet. Toisella kerralla käytiin drinkeillä kulman takana ja toisella kerralla lounastettiin saman kadun varrella vaatteiden pyöriessä pesukoneessa ja kuivurissa.

  Kahdet kengät riittävät, nyt oli kolmet, joista käytin yhtä paria vain kerran, ihan turhaan siis mukana, samoin toisen käsilaukunkin olisin voinut jättää kotiin. Huivi sen sijaan on koneessa ihan mukava.

  Luomivärit jätin suosiolla kotiin; ne olisivat miten tahansa pohjustettuna vain pakkaantuneet kuumuudessa luomivakoon, Hyvin vähällä pärjäsi. Meikin oli parasta olla niin kevyt, että se siististi sulaa kasvoille. Tahriintumaton ripsari ja tietysti aurinkosuoja on must.

  1. Maarit

   Voin vain kuvitella sitä helteen määrää mikä teillä oli reissussa. Tytär oli samaan aikaan Firenzessä ja oli lähes näännyttävää. Onneksi on noita itsepalvelupesuloita!
   Laukkuasiat on juuri tuollaisia; sitä kuvittelee että eri tilanteissa haluaa vaihtelua – mulla on kokemus Kreetan matkalta. Mukana oli kaksi eri tyylistä käsilaukkua, mutta käytin koko reissun ajan mustaa virkattua pussukkatyyppistä olkalaukkua. Ja huivi on koneessa tarpeen, ja joskus illallakin.
   Siististi sulaa kasvoille on hyvä termi, näin käy omallekin meikkivoiteelle koska on niin ohut ettei tule mitään laikkuja.
   Ihana oli seurata teidän reissuanne mielettömän kauniissa maisemissa!

 2. Nadine G

  Kiitos hyvistä vinkeistä!
  Tätä samaa aihetta olen itsekin pohtinut kokonaiseen postaukseen asti 🙂 (https://viaperasperaadastra.com/2021/07/12/kevyesti-kaupunkilomalle-miten-pakkaan-kaupunkilomalle/)
  Minulla on yksi kysymys: minkä merkkinen on suurempi, vaalea käsilaukku ja mistä sait sen? Tuo on yksi malleista, josta pidän, ja vielä sellaisena valkoisena tai vaaleana se edelleen puuttuu omasta vaatekaapista 🙂

  1. Maarit

   Kiitos itsellesi kommentista 🙂
   Kävin lukemassa ja kommentoimassakin juttuasi, hyvin samantyyppisiä mietteitä oli sielläkin.
   Laukku on Furlan ns kausimalli ja olen ostanut sen noin kymmenisen vuotta sitten Bolognasta eikä taida olla valitettavasti enää heidän mallistossaan…

 3. Leena

  Pakkaamiset on sulla kyllä hallussa, ja osaat yhdistellä kivasti muutamista vaatteista kokonaisuuksia ja piristää niitä asusteilla. Itse otan mukaan yleensä runsaalla kädellä vaatteita, myös kenkiä. Ne saan tarvittaessa pieneenkiin tilaan, mutta matkalaukku ruumassa on minusta ehdottomasti kiva, ihan vaan matkustusmukavuudenkin takia. Käsipakaasin kanssa kun voi joutua istumaan koko lennon, hattuhyllyillähän ei ole tilaa kaikkien vetolaukuille.
  Jos en laita ruumaan laukkua, kosmetiikassa tulee sitten ne rajoitteet. Hyödynnän myös näytepakkauksia. Shampoota en ota juuri koskaan mukaan, hoitoaineen kylläkin ja tukkani pesen hotellien vartalosaippualla tai käsisaippualla tai sitten vaan hoitoaineella. Dödön laitan jo kotona, Absolut Torr, 7pvä kestävän dödön, ja mukaan otan saman valmistajan kosteuspyyhkeen. Ei vie tilaa juurikaan. Mujista saa loistavia pakkauksia ja pikkupurkkeja myös meikeille ym. ja niillä saa sekä tilaa, että selkeyttä pakkaamiseen ja näyttää kivalta. Myös vaatteille on siellä eri kokoisia pusseja. Niissä silitettävät vaatteet pysyvät paremmin sileinä ja eri vaateryhmät näppärästi omissa pusseissaan.

  1. Maarit

   Hyvin olen pärjännyt näillä asumäärillä ja mikä on kiva, olen siirtynyt t-paita+farkut -linjasta vähän monipuolisempaan. Se tuo heti siistimmän olemuksen ja tuntuu, että silloin on pukeutunut paremmin – vaikka vähemmillä elementeillä.
   Mulla on kabiini- tai vetolaukulla myös toinen rooli. Se on niin matala että on tähän asti mennyt poikkeuksetta edessä olevan penkin alle ja saan lepuutettua jalkoja siinä; olen sen verran pätkä, että jalkani väsyvät tosi helposti ja näin saan niille kätevästi korotuksen 🙂
   Kiitos tuosta dödvinkistä! Pitää tarkistaa heti mikä se oikein on, varmasti monille lukijoillekin kiinnostava vinkki. Muji on tuttu liike ja kotoa löytyy monenlaisia pikkupulloja, tuubeja, spraytä ja purkkeja – ne on kerrassaan käteviä ja näyttävät siisteiltä. Pussejakin on montaa kokoa ja nyt 10-vuotiaskin innostui niistä Kreetan-matkalla 🙂
   Tosi hyviä ammattilaisvinkkejä, kiitos Leena!

 4. Outi

  Tuo on just se pointti, että pakkaa mukaan vaatteita, jotka keskenään sopivat yhteen. Todella hyviä vinkkejä olet tähän kerännyt.
  Kaunista viikonloppua sinulle Maarit <3

  1. Maarit

   On meinaan kokemusta muustakin 😉 Laukku täynnä kaikenlaista sekavaa, eikä saanut oikein mitään kivaa ja kaunista aikaiseksi – onneksi olen oppinut.
   Lämpöistä elokuuta sinulle Outi <3

 5. Celia C/ good to be home

  Travelling light – on mun juttu eli lentolaukulla mennään viikon reissut. Huiveja mulla on monta, koska tarvitsen sellaista koko ajan. Lisäksi huomaan pukeutuvani naisellisemmin lomareissuilla eli mekkoja tulee pidettyä paljon vaikka olenkin muuten farkkutyttö 😉
  Tässä vielä linkki omaan pakkauspostaukseeni: https://www.goodtobehome.fi/10-tarkeaa-mukaan-ja-lentolaukku-riittaa-travelling-light-top-ten-things/
  Mukavaa elokuuta toivotellen <3

  1. Maarit

   Olinkin kommentoinut jo tuolloin postaukseesi – eli hyvin samoilla ajatuksilla ollaan, edelleen. Ehkä tuo naisellisuus-pointti on muutos omallakin kohdalla, kun ennen oli pääsääntöisesti käytännöllistä, mutta myös niin arkista, farkut ja t-paita -linjaa. Naisellinenkin on monesti hyvin käytännöllistä.
   Korostit siinä myös sujuvuutta lentokentillä ja sitä se on omastakin mielestäni. Hamam-pyyhekin on jo hankittuna 🙂
   Onkohan teillä jo reissua suunnitteilla…?
   Lämpöistä elokuuta <3

 6. Tuija

  Hyvä kooste taas sinulta! Kiitos!
  Voisipa pyrähtää takaisin pikkupakaasein. Leikin Samokselta palattuamme ajatuksella, mitä pakkaisin, jos yhtäkkiä ilmaantuisi mahdollisuus palata viikoksi. Mekot ovat minun vaatetukseni kulmakivi ja niiden varaan rakentaisin garderobini. Huivi on ihan must. Meikeistä ripsiväri, taivutin ja kulmakynä, joilla miltei pärjäisin. Nuo näytepakkaukset olisivat käteviä. Saakohan niitä ostaa jostakin? Parit bikinit, hamam -pyyhe ja uimatossut pitäisi minulla olla mukana. Kaunis ohut pyyhe toimii myös huivina tarvittaessa. Ai, että nyt iski matkakuume! Terveisin Tuija

  1. Maarit

   Kiitos Tuija ja kannattaa lukaista näitä kommentteja, siellä on hyviä vinkkejä myös.
   Onneksi on kivoja, ilmavia ja näyttäviä mekkoja niin paljon saatavilla; ne ovat ihania matkalla. Käyvät aamiaisesta iltaan, rannalle ja kaupunkiin.
   En tiedä että näytepakkauksia myytäisiin missään, omani olen saanut kampaajalta tai ihan kaupasta ostoksen yhteydessä. Jotkin verkkokaupat lähettävät niitä myös kosmetiikkaostoksen yhteydessä.
   Matkakuume on jatkuva kuume 🙂

Leave a Reply