Yleinen

Kymmenen reissu-unelmaani

30 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kiitos haasteesta, olen vähän huono näihin vastaamaan, mutta tästä koetan kyllä kirjoittaa postauksen.

  Tykkään suunnitella matkoja ja ensi viikolla onkin viikonloppumatka tiedossa. Meidän piti mieheni kanssa lähteä Lontooseen, mutta hän on työreissulla pohjoisessa eikä pääse mukaan. Hänen – onneksi halpa- lippunsa jää nyt käyttämättä, mutta lähden yksin matkaan. Olen Lontoossa ollut aiemminkin yksin, joten eiköhän matka suju hyvin.

  Toivottavasti pääsemme myöhemmin keväällä vielä yhdessäkin matkaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ymmärrän, en itsekään vastaa moniinkaan 🙂
   Kävipä huono tuuri – toisaalta voi olla kivakin mennä joskus yksin, olen itsekin sitä miettinyt joskus, kun niillä messumatkoilla tuli reissattua aina yksin. Jos ajattelee positiivisen kautta, voi tehdä ihan oman mielensä mukaan asioita.
   Antoisaa matkaa!

 2. Unknown

  Kiitos haasteesta :)! Ihania paikkoja listasit! Kirsikka-aika Japnissa olisi kyllä niin ihana, mutta on kyllä kuulemma ruuhkainenkin.. ruoan suhteem pitää paikkansa, että monta kertaa Suomesta saakin pääasiassa parempaa vaikka vietnamlaista kuin Vietnamissa :D.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva jos ehdit vastaamaan – on aina niin ihanaa lukea sun matka-aiheisia juttujasi 🙂
   Kuvien perusteella ja mitä olen myös kuullut, kukinta-aikana paikat on täpötäynnä ihmisiä ja paikkoja varataan jo aamuyön tunteina. Ei ole sekään mun juttuni! Rauhaa eikä ruuhkaa…

 3. Satu

  Hih, turvallisuushakuisuuskin on kai tulkinnanvarainen kysymys, sillä moottoripyöräily ei ole minusta lainkaan turvallisuushakuista; kaikkea muuta. ;-D

  Oli kyllä hieno kuvakokoelma! Näitä haasteita on mukava fiilistellä, varsinkin kun en itse varmaan keksisi kaikkiin kohtiin mitään. Japanissa minäkin tahtoisin käydä, ja Norjan vuonoristeilyllä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   No sittenhän mä olen ihan uhkarohkea ;o) Mies korjasi just, että oikea nimitys on isompi skootteri, eikä me kaahata sillä…
   Kirjoita ihmeessä aiheesta, jos alkoi aihe kutkuttamaan – minusta on hirmu kiva lukea muiden haaveista ja ehkä napata niistä vinkkiä itsellekin.
   Ei kuule mullakaan ollut useimpiin kohtiin yhtään mitään mielessä, mutta sitten kun aloin kirjamaan ylös parina-kolmena iltana, mielen sopukoista putkahteli nämä asiat ulos. Kun mietin tuota vuono-asiaa tarkemmin, niin tajusin, että eihän siellä vuonoissa varmaan ole merenkäyntiä, kun ne on vuonoja, heh.

 4. Heidi / Maailman äärellä

  Ihana että otit haasteen vastaan! Ja ai miten ihania kohteita kaikki. Voisin todellakin matkustaa minne tahansa näistä. Tai se moottoripyöräily olisi kyllä liian extremeä minulle. MInäkään en ole yhtään risteilyihminen. Kerran olen ollut Hurttigruttenin kyydissä ja kerran Välimeren risteilyllä. En voi sanoa nauttineeni mitenkään erityisesti. Varsinkin yöt olivat ahdistavia. Jos pimeässä yhtään keikuttaa, mieleeni tulevat kaikki laivaonnettomuudet. Päiväristely vuonolla on ok, mutta yöksi mieluummin maihin.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämähän oli tosi kiva haaste ja kiitos vielä että haastoit mukaan!
   Myrsky ja pimeä yö laivalla – ne on ne pahimmat. En itse asiassa pelkää yhtään päivällä, etenkään jos on vielä aurinkoista, mutta näitä asioita ei voi tilata etukäteen ohjelmaan.
   On ihanaa lukea sinun matkakertomuksiasi eksoottisista ja upeista paikoista; kuin olisi itse reissanut ja kokenut korkeita paikkoja – turvallisesti ruudun takaa.

 5. KastehelmiB

  Olipas kiva lukea unelmiasi. Kiitos haasteesta, vaikkakin sitä täytyy hetki mietiskellä milessään.

  Monta ihanaa paikkaa olet kokenut ja unelmakohteetkin kuulostavat oikein mukaville. Jännää, että kun ikää tulee, niin ei yhtään kaipaa hulinaa ja ihmisjoukkoja ympärilleen. Enemmän hakeutuu rauhallisiin paikkoihin, joissa voi levätä ja nauttia. Oikeastaan olen aina karttanut turistikohteita, kuljen mieluummin omia polkuja. Kannattaa unelmoida, koska ne voivat totetua! <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Odotan mielenkiinnolla sinun unelmiasi – tällähän ei ole mikään hoppu; kun antaa aikaa, niin mieleen tulvahtaa erilaisia asioita. Näin mulle kävi.
   Olen ollut aina sen luonteinen, etten ole halunnut olla hulinassa, en kestä ryysimistä ja tuuppimista. Monesti matkoilla sykähdyttävimpiä saattavat olla omat löydöt ja kujat.
   Mukavia haaveiluhetkiä <3

 6. Kohteena maailma / Rami

  Kiitos huippuihanan Heidin haasteen jälkeen löysin blogisi. Tosi mukavia unelmia, joista näistä kelpaisi kyllä kaikki itsellekin. Lauhavuoren kansallispuistossa en ole vielä käynyt, tavoitteena itsellä on käydä retkeilemässä kaikissa kansallispuistoissa.

  Norjan vuonoristeilylle iso suositus, olen pari kertaa siellä mennyt pienemmillä lautoilla. Muutenkin upeaa seutua patikointiin, joka kannattaa yhdistää kyllä siellä reissatessa mahdollisuuksien mukaan.

  Upean näköinen mökkimaisema, ei ihme, että siellä viihdyt!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ja sinulle kiitos tästä kivasta haasteesta! Jätän monet haasteet väliin, mutta tähän tartuin innolla ja olikin tosi kiva mietiskellä näitä haaveita. Harvoin tulee summattua asioita tällä tavalla, sekin ilo ja hyöty tästä oli.
   Katsoin kuviasi Norjan vuonoreissulta ja jo nyt vähän huimasi. En ikipäivänä astuisi kivenmörikälle, mikä oli juuttunut rotkon ylle kahden kallion väliin. Iik!

 7. Outi Krimou/Outi's life

  Olipa kiva haaste ja oli mukavaa päästä lukemaan sinun matkoista lisää.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Näin tuli puettua sanoiksi se, minkä jo kyllä tiesinkin mutten ollut niinkään ajatellut – omat unelmani ovat aika 'helppoja' kohteita. Mutta se ei tarkoita ollenkaan sitä ettenkö nauttisi niistä! Kyllä reissuihin pitää päästä…
   Aurinkoista päivää sinulle!

 8. Kristiina - Arjen Helmiä

  Upeita matka unelmia ja oli kiva kukea perusteluja niille. Olit todellakin syventynyt miettimään niitä. Itse en ole matkustellut paljoakaan, joten voisin mieluusti myös matkustaa noihin paikkoihin. Kivaa keskiviikkoa Sinulle, Maarit ♥

  1. Kristiina - Arjen Helmiä

   …siis lukea eikä kukea…

  2. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Krisse 🙂 Nämä olivat sellaisia helppoja matkakohteita ja -unelmia, en jaksa enää mitään liian vaivalloista… Ota ihmeessä sinäkin tästä koppi ja kerro omista haaveistasi; olisikin kiva kuulla mietteitäsi ja unelmiasi, jos et ole matkustanut paljoa!
   Aurinkoista päivää sinulle <3

 9. Johanna - Home at beach

  Moikka,ja kiitos ihanasta haasteesta. Muutamaan kohta tuli heti mieleen parikin haavetta ja unelmaan, muita pitää vielä makustella, osan sinun haaveistasi voisin allekirjoittaa samantien. Vaikka olenkin koti- ja mökkihiiri, pelkään lentokoneessa, en laivassa, ja inhoan kaikenlaista jonottamista ja ihmislaumoja, niin sitten matkoja on tällekin vuodelle useampi tiedossa; niitä innolla odottaen yhtä paljon kuin kotiin ja arkeen palaamista. Ihmismieli on kumma. 🙂 Kivaa loppuviikkoa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla Johanna sinun ajatuksiasi ja haaveilujasi 🙂 Ja olen ihan samaa mieltä siitä, että on aina ihanaa tulla kotiin vaikka on ollutkin hyvä reissu.
   Ehkä saadaan lukea Palman matkastasi ja nauttia uuden kameran kuvistasi…
   Samoin sulle – ja ihania reissuja!

 10. Celia C / good to be home

  Kiitos Maarit – ihana haaste! Tähän paneudun todella mielelläni 🙂
  Lukiessani sinun vastauksiasi ja pohdintojasi oli pakko taas todeta mielessäni, että ajattelemme asioista todella paljon samoin <3
  Mutta varmasti saan listan hieman erilaisella twistillä aikaan, niin riittää yhteisillä lukijoillamme ehkä mielenkiintoa myös minun listaani.
  Se on kevätpäiväntasaus tänään – jee!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka! Ihana kuulla <3 Jotenkin arvasin – ja siksi haaste napsahtikin sinulle <3 Odotan innolla juttuasi ja luulisin, että meillä on ainakin yksi yhteinen kohderakkaus 🙂
   Voisi se kevätkin alkaa ilmaantumaan vähitellen…mutta onneksi on sentään aurinkoista luvassa viikonlopuksi…
   Mukavaa viikonloppua!

  2. Celia C / good to be home

   Parempi myöhään kuin ei milloinkaan – eli vihdoin ehdin vastata haasteeseen 🙂
   Matkakuume jäi päälle…

 11. Iloinen Kulkuri

  Ihana postaus! Haaveeni olla Japanissa hanamin aikana toteutui sattumalta, niinhän unelmat usein toteutuvat. Juuri nyt haaveissani on Kappadokia ja New York, ihan perusetelänmatka Kreikkaan olisi myös kiva.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos, kiva kuulla ? Voi, sepä olikin loistava sattuma! Perusetelänmatkatkin on ihania ja niistä unelmoin itsekin – juuri nyt maistuisi, kun tuuli tuivertaa ja kevät antaa odottaa itseään. En osaa paikallistaa yhtään Kappadokia, pitää kysyä Googlelta…

 12. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kirsikankukkiahan näkee ympäri Japania, niin voisi olla hyvä idea mennä katsomaan niitä johonkin, ei niin suosittuun paikkaan, jossa ihmisiä ei ole lähellekään niin paljoa. Ruuhkia välttävän kannattaa ainakin välttää ns. Golden Weekiä huhtikuun ja toukokuun vaihteessa.

  Meilläkin on Intia ollut mielessä. Aiomme ensi vuonna lähteä kiertelemään Intian kansallispuistoja.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olet oikeassa, ruuhka vie terän loistokkaammaltakin kukinnalta. Paras yhdistelmä olisikin maaseudun rauha ja kukkaloisto. Intian kansallispuistot kuulostavat elämykseltä!

 13. Tuija

  Kansallispuistoissa ympäri Suomen sielu lepää samoin kuin ainokaisessa todellisessa reissu-unelmassani. Arvaat kyllä kohteen! Innostuksen puuskassa haikailen Interrail -matkasta läpi Euroopan Thessalonikiin, josta piipahtaisimme Porto Valitsassa ennen laivamatkaa saarelta toiselle hypellen kohti rentouttavaa lomaa tuttuakin tutummalla lempisaarellamme. Kreikassa Kefalonia jätti myös kaipuun sydämeen ja Napflio kutsuu, koska ystävämme asuvat siellä talvikauden.
  Matkaunelmana olisi jakaa yhteinen loma kasvaneen perheen kanssa. Tosin tuo taitaa olla saavuttamaton toive, koska kaikilla on paljon omia aikatauluja, mutta haaveilla voi. Kenties joskus, jos meillä on mahdollisuus asua ja elellä pidempiä aikoja Samoksella niin nuori väki voisi tulla kylään Kreikan kotiimme.
  Lähinnä toteutumista on alkukesän telttaretki joko lähisaaren rauhaan tai Hanko/Tammisaari suuntaan. Ensimmäinen vaihtoehto houkuttaa eniten. Yksinkertainen leirielämä nuotioineen ja kitaran lempeät sävelet tuudittamassa kesäiseen yöhön. Voiko olla ihanampaa!
  Elämän pienet ilot tuovat hymyn huulille! Unelmoiden, Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Pitkä junamatka kuulostaa vaikuttavalta ja olen kieltä ääntä itsekin miettinyt sitä usein. Tosin tiettyä mukavuudenhalua on astunut kuvioihin niin vahvasti, etten kykenisi reilaamaan.
   On totta, mitä mainitsit nuorisosta, on niin vaikea saada sovittua mitään yhteistä. Jo yksittäinen ruokailuhetkikin on joskus haastava, puhumattakaan lomasta – mutta jatketaan haaveiluamme. Se voi toteutua ❤️
   Muistan, että olette olleet telttailemassa tai ainakin retkeilemässä ennenkin, tuo kuulosti niin tutulta. Sille reissulle on ainakin matala kynnys ja nautinto suuri!
   Aurinkoista sunnuntaita! ❤️

 14. Victor

  Super hyvin kirjoitettu! – Olen lukenut tekstin muutaman kerran. Hyvin tehty!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kovasti! Ja hienoa kuulla, että sisältö miellytti!

Leave a Reply