Yleinen

Kylmään mökkiin – lämpimiin tunnelmiin

26 Comments

 1. Marita

  Ihana mökki teillä! Minun mökkikuume kasvaa aina tähän aikaan vuodesta. Omaa mökkiä ei meillä ole, joten olen käyttänyt vanhempieni mökkiä tai vuokrannut ystäväni mökkiä, mutta eihän se ole sama asia kuin oma mökki! Pikkuhiljaa olen alkanut katsella tässä mökkejä sillä silmällä 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mökkikuume on paha kuume – vähän samanlainen tauti on sekin kun aina tähän aikaan alkaa miettimään mitä fiksauksia siellä tekisi. Se on totta; mekin vietimme täällä toistakymmentä vuotta 'kassielämää', kun ei voinut jättää mitään omia tavaroita tilan puutteessa tänne. Ja olet aina toisen huushollissa ja nurkissa, se ei ole sama kuin oma mökki.
   Onnea mökin metsästykseen!

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Olen aiemminkin ihaillut tunnelmallista mökkiänne. Valkoiset seimät tuovat ihastuttavaa raikkautta ja valoisuutta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Valkoinen on raikas ja kaunis, ja etenkin täällä kun seinät ovat jo kellastuneet yli kolmenkymmenen vuoden aikana, se on muuttanut ilmettä kovasti. Vielä on makuuhuoneet ja ovet maalaamatta, ja ainakin ovet yritän vielä valkaista tulevana kesänä.

 3. Kristiina - Arjen Helmiä

  Onnellista mäkkikautta teille ♥ Minä ihannoin noita kauniita maisemia ja voin vain kuvitella, miten ihanaa saunareissulla on ollut katsella tähtitaivasta. Teillä on varmasti ollut ihana mökkiviikonloppu. Hyvä, että kaikki oli pääpiirteittäin kunnossa mäkillä taöven jäljiltä. Vitsi, kevät tulee, kun ihmiset aloittavat jo mökkikauden. Ihanaa ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Krisse <3 Vaikka on vielä ihan täysi talvi ja meri jäässä, niin fiilistasolla tuntuu että talvi on jäänyt jo taakse. Mökkeily sujuu ihan hyvin, kämppä lämpiää kohtuullisen nopeasti ja ulkohuussi on tähän aikaan vuodesta aika rapsakka kokemus. Mutta tämä on just sopivan askeettista ja siksi niin kiehtovaa.
   Ja hei, sinulle ONNEA vielä tätäkin kautta <3

  2. Kristiina - Arjen Helmiä

   Kiitos, Maarit ♥

 4. Tiia Koivusalo

  Niin kaunista ja tunnelmallista kaikki. <3 Kevätaurinko jo niin kauniisti loistaa. Ihanaa uutta viikkoa Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tunnelma oli kohdallaan heti, kun pystyi riisumaan sisällä villahousut ja muut vermeet, nimittäin sisälämpötila oli +1 kun tultiin. Ilma on ollut ihanan aurinkoinen vaikka välillä on tuullut vimmatusti, ja tänään satoi vettäkin – mutta hei sehän sulattaa lumet.
   Aurinkoista viikkoa Tiia! <3

 5. Celia C / good to be home

  OI, ihana päästä taas "kyläilemään" teidän mökille. Ihana! Kevät on odotusta ja toiveita täynnä – sen aistii. Ja hienoa, että pidätte mökin mökkinä (minä pitäisin jonkun seinän, esim. makuutilassa, hirrenvärisenäkin…), ettekä tee siitä huvilaa 🙂
  Aurinkoa viikkoosi <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kevät on se paras vuodenaika! Kaikki ihana edessä – just kuten sanoit, odotusta ja toiveita täynnä. Ihanaa! Joo, vähän ihmetyttää ihmisten hinku tehdä ultramoderneja kakkoskoteja. Mutta, tämä sopii meille ja on sopiva vastakohta kaupunkikodille. Täällä on myös mieheni viettänyt kaikki lapsuutensa kesät, joten paikka on rakas siinäkin mielessä (onneksi hän on sen sortin ihminen, ettei ole silti jämähtänyt siihen vanhaan vaan on mielellään parantanaut infraa tähän päivään).
   Ihanaa viikkoa sinulle <3

 6. Outi Krimou/Outi's life

  Niin kaunista teidän mökillä, sekä sisällä, että maisematkin <3 Ihanaa mökkeilyä teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kovasti Outi <3
   Täällä häviää huolet ja murheet, saa puuhastella sisällä (=tiskata käsin) ja ulkona kaikenlaista. Aivot narikkaan ja mieli lepää.
   Mukavaa viikkoa sinulle Outi <3

 7. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa

  Ihana mökki ja kauniita kuvia!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Päivi!

 8. Taru

  Oi ei, te pääsitte jo mökille. <3 Olen henkeen vereen mökki-ihminen ja odotan kevään tuloa kuin kuuta nousevaa. Aloitamme mökkikauden vasta huhtikuussa tai toukokuun alussa.
  Nauttimista ja mökki-iloa <3<3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla että täällä on muitakin mökkihöperöitä 🙂
   No niin mekin aloitetaan aktiivisempi käynti sit vasta kun on lämpimämpää; nyt piti käydä katsastamassa tulevia projekteja ja päätettiin olla muutama päivä kun oli niin hienot kelit.
   Ihanaa loppuviikkoa!

 9. KastehelmiB

  Voi että teillä on ihana mökki, juuri sellainen kuin mökin pitää ollakin. Vähän kade. Varmaan onkin juuri noin, että kun on vähän aikaa poissa mökiltä, niin katsoo ympäristöä vähän eri silmin. Sama koskee kotia. Silmä tottuu puutteisiin, kun niitä katselee joka päivä.

  Tuore kala on ihan superia. Se maistuu paljon, paljon paremmalle kuin kaupan tiskissä seissyt – ja vielä itse kalastettu. Tässä yhtenä iltana keskusteltiin siitä, että ensi kesänä on pakko mennä kalaan. Ei meillä mitään onkia ole, mutta äkkiäkös sellaiset mato-onget hankkii. Pilkillä en muuten ole ikinä ollut. Ihania hetkiä keväthangilla.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä on ollut aikoinaan, ennenkuin siirtyi miehen vanhemmilta meille, sellainen ankea 80-luvun hirsimökki ja me tehtiin heti ensimmäisenä kesänä todella iso maalaus-, seinänkaato- ja terassiremppa – aherrettiin koko loma aamusta iltaan töitä periaatteella kerralla kuntoon. Sitten syksyllä rakennutettiin vielä rantasauna. Se oli kova kesä, mutta tuumattiin, että on parempi rykäistä kerralla ettei mene montaa vuotta työmaalla.
   Kala on Suomessa sellaisissa hinnoissa, ettei viitsi juuri muuta kuin Norjan lohta ostaa. Ihmetellään aina sitä, miten valtavat valikoimat ja valtavan edullista kala on Espanjassa – kalatiskit pursuavat kaikkia mahdollisia lajikkeita ja mitä oudomman näköisiä. Parhaat kalat maksaa siellä n. 6 e kilo. Täällä ei saa juuri mitään sillä hinnalla.
   Onkiminen on leppoisaa touhua ja siinä sivussa maistuu kahvit luonnon helmassa, ah – onneksi sitä saa harrastaa vielä ilmaiseksi, ymmärtääkseni.
   Mukavia loppuviikon päiviä Mari <3

 10. Johanna - Home at beach

  Ihania tunnelmia ja voin niin tuntea ja kuulla tuon ihanan hiljaisuuden. Meillä myös samanlainen hitaan elämisen meininki mökillä: käsintiskaus, huussi, ulkona ruoanlaittaminen, maiseman tuijottaminen…Ihania hetkiä teillä ollut!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ne on niin parhaita hetkiä <3 On se ihanaa, että koko kausi on vielä edessä!

 11. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Mun mökkikuume vain kasvaa, mutta omaa odotellessa voi sentään ihastella muiden mökkejä ja haaveilla mitä kaikkea sitten kun aikanaan ehkä oma on.Onneksi meidän vanhemmilla on mökkejä niin meilläkin hommaa piisaa ja saadaan myös siellä nautiskella kesäisin.

  Teidän mökki pihapiireineen on kyllä ihastuttava ja mahtavaa kun pääsette siellä viettämään aikaa talvisinkin!

  Mukavaa mökkeilyä ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Mökeillä ei hommat lopu koskaan, aina on ainakin puuhommia ja muita ihan arjen askareita. Niitäkin on silti kiva tehdä, kun määrä pysyy aisoissa – itse en pystyisikään edes vain oleilemaan ja lukemaan.
   Talvioleilut meillä on juuri tällaisia pistäytymisiä siinä vaiheessa kun alkaa olla valoa ja pakkanen on nollan kieppeillä.

   Mukavia loppuviikon päiviä <3

 12. Sari/Casa Mimi

  Voi että, kyllä tuli mökkeilyä ikävä. Meillä ei kyllä ole ole talviasuttava, mutta toisaalta kyllä siellä pysyisi olemaan, kun nytkin on niin lämmin. Pitänee ehdottaa 🙂 Ihanan valoisa tuo tiedän mökki on <3

 13. Maarit / Sopusointuja

  Tämäkään ei ole talviasuttava, se pidetään täysin kylmänä koko talvikauden. Me ollaan yleensä loka-marraskuulla vikaa kertaa riippuen ilmoista ja keväällä tullaan heti kun valo lisääntyy. Kevättalvella lämmitystä helpottaa se, että se on melko pieni ja lämpiää suht nopeasti. Ja myös aurinko tekee siinä tehtävänsä.
  Me suurennettiin yhtä ikkunaa aikoinaan rempan yhteydessä ja tehtiin lisäovi ulos (mitä käytetään nyt vallan) ja siinäkin on ikkuna, joten valoa tulee nyt joka suunnalta.
  Mökkeilyssä on oma tunnelmansa kevättalvella – suosittelen <3

 14. Nina / Merikapteenin vaimo

  Ihana tunnelma välittyy kuvien kautta 🙂

Leave a Reply