Kauneus ja hyvinvointi

Kuuloverkko – kuulotestiin ilman lähetettä (+tarjous)

10 Comments

 1. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

  Ihan valtavan tärkeä aihe ja hienosti koottu postaus. Ja mikä tarjous!
  Minulla on aina ollut ehkä vähän huonompi kuulo, kun korvakäytävät ovat normia ahtaammat ja pienenä jouduttiin käydä puhdistuttamassa ne lääkärillä, kun topsypuikolla ei onnistunut.

  On muuten niin totta, että kuulokyky joutuu koetukselle tässä nykymölymaailmassa, monesti kotona nautin vaan hiljaisuudesta, enkä laita musiikkia ollenkaan päälle ja televisiokin saa olla hiljaisemmalla.

  En muuten tiennyt, että kuulontutkimukseen voi päästä ilman lähetettä, täytyypä nyt tutkiskella asiaa ja toimia. Ihanan lämpöistä iltaa sinne <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Heli! Aihe on todella tärkeä ja siitä tämä yhteistyökin lähti, kun totesin asiantuntijan kanssa keskustellessani ihan muussa yhteydessä, etten ehkä kuule kunnolla.

   Varmasti myös iän myötä meteliherkkyyskin lisääntyy; sen olen omalla kohdallani huomannut. Vaikka muistan että olen itse aina vältellyt mekkalaa ja lasten kovaääninen mekkala ja leikki on ollut vaikea kestää. Olisi kammottavaa, jos mies haluasi pitää telkkarin aina päällä, ns elämää kotiin tuovana elementtinä, huh. Meillä molemmat vaativat hiljaisuutta.

   Tarjous on todella hyvä, joten nyt olisi hyvä hetki testauttaa kuulo.

   Ihanaa syysviikkoa <3

 2. Outi Krimou/Outi's life

  Olipa hyvä postaus ja hyvin kerroit noita syitäkin kuulon alentumiseen. En ollut itsekään ajatellut noiden nappikuulokkeiden vaikutusta kuuloon. Välillä mietin, että varmasti työni koko päivän melussa tulee jossakin vaiheessa vaikuttamaan kuulooni, mutta toistaiseksi en ole vielä huolissani asiasta. Pitäisikin varmaan käydä kuulotestissa.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Outi ja tulitkin mieleeni tässä yhteydessä, kun tiesin työstäsi. Kyllähän monet ovat alttiina koville äänille ja metelille eivätkä silti saa kuulonalenemaa, joten ei varmasti sellaista syytä ole huoleen.
   Sen opin tästä aiheesta, että hankin kuulolaitteen heti kun testit osoittavat sen tarpeellisuuden – siitäkään ei tarvitse kärsiä. Laitteet ovat niin pieniä ja kauniita nykyään.
   Aurinkoista aamua sinulle Outi <3

 3. Tuija

  Sinä se osaat kirjoittaa taidolla aiheesta kuin aiheesta. Kuulonalenema ja tinnitus ovat itselleni surullisen tuttu osa elämääni. Tinnitusmasterista kuulokojeessani on ollut valtavasti hyötyä. Aaltojen kohinaan on hyvä nukahtaa, kun se peittää rasittavan ininän päässäni. Työterveyden kautta tilanne on ollut kätevintä ja edullisinta hoitaa. Laitteet ovat arvokkaita ja olen onnekas, että työni puolesta on ollut mahdollista saada hyvää hoitoa kuuloasioissa.Kohta olisi taas aika säätää laitteen asetuksia. Siellä sisällä on pieni tietokone, joka Taysin kuulokeskuksessa kytketään isoon näyttöön, josta hoitaja näkee monenlaista sen käyttöön liittyvää dataa. Erikoinen ilmiö on se, että hälyisessä ympäristössä paristo kuluu nopeasti, mikä johtunee siitä, että laite "elää" ääniä rekisteröiden ja niihin reagoiden suojatakseen kuuloani. Laite on niin pieni ja sievä, ettei sitä edes huomaa ja sainhan valita itseäni eniten miellyttävän värin. Hopeinen pikkulaite on pelastanut yöuneni ja lisännyt hyvinvointiani valtavasti. Itsekin olen ääniyliherkkä, mikä saa vapaa-ajalla välttelemään äänekkäitä paikkoja. Meren kohina on parasta "terapiaa".
  Iltaterveisin Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos Tuija! Se on varmasti niinkin, että kiinnostavasta aiheesta on helppo kirjoittaa ja tämä on lähellä sydäntä; olen melko varma että sama tie on itselläkin edessä.

   On ne pienet laitteet ihmeellisiä, pitävät sisällään valtavasti dataa! Onneksi niitä on ja mallisto on nykyään valtavan laaja, osa suorastaan kuin koruja. Ei ole kuulolaite enää muutenkaan piiloteltava tai hävettävä asia, päinvastoin. Henkilö, joka ymmärtää tarkistuttaa kuulonsa, huolehtii itestään parhaalla mahdollisella tavalla.

   Toivottavasi meren, turkoosin meren kohinaa pääsee pian kuuntelemaan!
   Mukavaa keskiviikkoa sinulle <3

 4. Tiia Koivusalo

  Huikean kattava ja informatiivinen postaus. Suuret kiitokset tästä. Tiedän sukulaisia, joille vinkata tästä ja ei ole todellakaan pahan hintainen tuo kuulotesti. Täällä kuullaan vielä hyvin, mutta kyllä se aika koittaa, että itsellekin on tarpeellista käydä testauttamassa kuulo.

  Ihanaa viikonloppua Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tiia! Kiva kuulla, nyt on niin hyvä hinta että varmasti madaltaa kynnystä testauttaa. Ja tänä päivänä kun terveyskeskuksiin on niin mahdottomat jonot, eikä kuulo ole akuutti asia, tämä vaihtoehto puolustaa paikkaansa täydellisesti.
   Hyvin kuulit ainakin viime näkemällä 🙂
   Ihanaa viikkoa sulle Tiia <3

 5. Nadine

  Kuuloni on alentunut 13-vuotiaasta asti, jolloin se oli ensimmäistä kertaa huomattu, mutta tuohon aikaan mitään ei asialle voinut tehdä. Minä en kuule useilla aaltopituuksilla olevia ääniä, osa niistä on käytössä ihmisten puheissa. Joten esim. ravintoloissa en pysty kuulemaan mitään, jos puhuja ei katso minuun. Luen nimittäin sujuvasti huulilta kolmella eri kielillä. Loput kielet ovat sitten niin ja näin. Puhelut ovat sitten asia erikseen ?.

  Mun pitäisi varmaan käydä tällaisessa tutkimuksessa selvittämään, joko nykytekniikalla on mahdollista parantaa tilannetta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Nadine kommentistasi!
   Onpa ikävää, että olet kärsinyt noin pitkään alenemasta. Onhan silti nykyään jo asiaan tullut todennäköisesti apuja, ainakin uskoisin, kun keskustelin tätäkin juttua tehdessä audionomin kanssa aiheesta. Uskon, että kuvaamasi tilanteet ovat hankalia, juuri saman tyyppisissä huomasin itsekin ongelmia kuulemisen kanssa, kuten kirjoitin. Puhelimen äänen saa onneksi isolle ja käytän sitä itse ainakin aktiivisesti.

   Toivotaan, että saat apua tilanteeseen!

Leave a Reply