Sisustus ja koti

Kukat tunnelman luojana

24 Comments

 1. Ladette

  Hyvä diili sinulla noiden kukkien kanssa? itselläni on jo melkein 3 viikkoa vanhat ruusut, olivat reilun kaupan ja lisäksi roosa nauha -ruusuja. Olen vaihtanut vettä aina välillä ja napsaissut varresta uuden imupinnan, mutta silti ovat kestöneet ihmeen kauan. Yöksi nostan lasitetulle partsille. Eilen teki mieli uusia kukkia, mutta kävimme Bauhausissa muilla asioilla, eikä siellä ollut mitään innostavaa. Selvästi kaipaan leikkokukkia, kun kesäkukat ovat jo menneet. Hyvää Pyhäinpäivän iltaa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Noin kukat saakin kestämään huomattavasti pidempään, mutta mitenkä ihmeessä se hoitaminen tuppaa unohtumaan 🙂 Monet lajit viihtyvät viileässä ja lasitettu partsi on siihen mitä mainioin, se on kuin kuisti ennenvanhaan.
   Kukat ovat melko hintavia, jos niitä ostaisi joka viikko kunnon kimpun; eikä aina ole takeita niiden kestävyydestä kun ikä ei välttämättä näy päälle päin. Siksi onkin niin ilahduttavaa löytää edullisesti ja tuunailla niitä 🙂
   Mukavaa marraskuun alkua sinulle!

 2. Ladette

  Unohdin vielä: joulun viettäisin mieluusti jossain ihan muualla. Tänä vuonna se jää haaveeksi. Hirveästi en etukäteen laita koristeita tms, mutta glögikausi on avattu ja kynttilät ovat ostoslistalla. Ehkä teen kranssin. Ja tähti ikkunaan sekä valoja parvekkeelle ?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hillityllä ja maltillisella joulutyylillä mennään sielläkin 🙂

 3. Blyygi Blumsteri

  Tunnelmallista!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos – mukavaa marraskuun alkua sinulle!

 4. Sigrid Klede

  Dear Maarit, these are again wonderful pictures and an interesting blogpost. I also buy fresh flowers almost every week, I feel like you, without flowers our loft looks kind of naked. I don't have that many candles yet, but that won't take long and the Christmas decorations will be on soon. I don't know how we're going to celebrate Christmas this year. In addition to Corona, my father is now a nursing case and can no longer come to us. We shall see and hope for the best. Stay healthy. Best regards and hugs Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Thank you so much dear Sigrid. It's so dark already at 5 o'clock so xmas lights may be the issue for the coming weekend. Christmas is a BIG question mark this year I think for all European countries and also a really sad thing to think about. Especially our parents who wait the time together. We have the similar situation, my father can either join us any more <3
   Stay safe and have a nice weekend, Maarit

 5. JonnaH.

  Kauniita kuvia, aistin näistä jo ihan pientä joulun tunnelmaa. <3

  Ihanaa sunnuntaita.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Juu, se tuli vähän vahingossa kun laitoin sen valoketjun koristeeksi…
   Leppoisaa marraskuuta <3

 6. Sari Riekkola

  Lämmin ja kaunis tunnelma siellä.
  Kyllä kukat kruunaavat sisustuksen ja piristävät mielialaa valtavasti kauneudellaan.

  Viikonlopun mökkireissulta toin kotiin pienen kuusen, jonka laitoin maljakkoon olkkarin pöydälle kynttilöiden kaveriksi. Rakastan joulua ja sen odotusta yli kaiken ja viimeistään marraskuun puolivälissä laittelen paperitähet ikkunoihin ja siitä lisäilen joulua vähitellen, silti aika maltillisesti kuitenkin.

  Ihanaa uutta kuukautta sinne ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on niin totta, eikä aina tarvitse olla tällaista määrääkään – joskus ihan yksikin oksa tekee sen tunnelman.
   Kuulostaa kivalta, täytyykin käydä kurkkaamassa josko olet laittanut kuusikoristeesta kuvia 🙂 Täytyy tunnustaa, että suunnittelin hakevani havunoksia pariin ruukkuun ja jopa valot niihin, kun tuo piha on niin armottoman pimeä. En niinkään hae joulufiilistä niillä vaan valoa pimeyteen.
   Kiitos samoin sulle <3

 7. Celia C/ good to be home

  Meillä taitaa kyllä olla sitten alaston koti lähes aina 😉 En taida olla erityisen kukkaihminen…
  Vielä kun ei ihan ole perinteisen jouluamarylliksen aika – ensimmäisen ostan niin että se on itsenäisyyspäivänä parhaimmillaan. Seuraavan sitten joulupäivää silmällä pitäen. Keväällä on hetkisen tulppaanikimppujen aika ja muuta meillä ei nykyään sitten ikinä enää olekaan. Joskus ostin siivouskukat, enää se ei tunnu tarpeelliselta. Keväällä taisin innostua vähän viherkasveista, jotka kuskasin kesällä ulos ja sinnehän ne sitten jäivät selviytymään… En ötököiden pelossa viitsinyt enää sisään ottaa.
  Syksyn tunnelmointiin olen pihalta kauneimman värisiä vaahteranlehtiä kerännyt ja kuivannut sekä metsäretkiltä kuivia käppyräisiä männyn oksia poiminut – siinä se.
  Kynttilöitä on poltettu vähäsen ruokaillessa ja kahdet valoketjutkin olen ripustellut.
  Joka viikonloppu taitaa jotain joulun odotukseen liittyvää alkaa tupsahdella esiin, jotta niistä voi nauttia tovin. Sillä tod näk uuden vuoden päivänä alkaa taas kevään odotus ja joulusomistukset kerätään pois 😉
  Teillä on tunnelmallista niin kuin aina <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hyvin suunniteltua kukkastailausta sulla 🙂 Mä ostan milloin sattuu kun sopivia osuu kohdalle. Oksat ja havut on kyllä kauniita ja tuovat ripauksen kauden tunnelmaa olematta silti liian jouluisia vielä.
   Yksi asia meitä yhdistääkin, nimittäin joulun kerääminen pois heti tammikuun alussa. Odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun päivä alkaa pidentymään. On toinenkin syy odottaa kevättä, jospa tämä pandemia alkaisi vihdoin näyttämään hiipumisen merkkejä…

 8. Outi Krimou/Outi's life

  Ihanan tunnelmallisia kuvia <3 Jouluaatto ollaan ihan kotosalla, mutta ajateltiin kuitenkin äidin kanssa nähdä joulupäivänä, kaikkien pitää vaan olla terveinä tuolloin.
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Terveys onkin tänä vuonna tärkeämpi asia kuin koskaan ennen – ja varmasti monessa kodissa pohditaan miten joulua tänä vuonna voi ja uskaltaa viettää. Surettaa jo etukäteen koko joulu.
   Ihanaa torstai-iltaa Outi <3

 9. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Säästelen itsekin hyvät oksat vanhoista kimpusta ja lisään uuteen kimppuun.

  Joulu on vielä aika hämärän peitossa, sitä suunnitellaan vasta lähempänä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ollaan me taloudellisia Tuuli <3
   Monessa kodissa pohditaan varmasti vielä viime hetkiin miten uskaltaa viettää joulua, mekin ollaan vähän samassa tilanteessa.

 10. Sari/Casa Mimi

  Ihania valkoisia kukkia ja ihana tunnelma. Olen luvannut itselleni, että yritän säästää vähän kukissa, mutta ei ole vielä onnistunut 🙂 Aina pitää olla tuoreita kukkia. Joulu tuntuu kyllä haastavalta ja surullisena pohdin lapsia, jotka ovat tottuneet isompaan porukkaan. Toivotaan, että tilanne edes hieman helpottaisi…

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kukat on kalliita, mutta pienellä näppäryydellä voi onnistua kehittämään kaunista pienelläkin summalla. Kun tottuu siihen että kotona on kukkia, niistä on vaikea luopua.
   Nyt kun kuuntelee uutisia, ei näytä tilanne valitettavasti helpottavan ollenkaan.

 11. Tiia Koivusalo

  Niin kaunista ja aivan ihanaa vihreää ja valkoista. Niin se on, että kukat tuo kotiin sen viimeisen silauksen, sen ilmeen, kodikkuuden tunnen, sellaisen kutsuvan tervetuloa meille fiiliksen.

  Oikein ihanaa uutta viikkoa Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ei ollut nämä kukkavärit yhtään syksyisiä, mutta kaipasinkin nyt valoa tuovia tuoreita kukkia. Krysanteemit on jo vähän lurpallaan mutta alstromeriat rehottavat täysillä 🙂
   Ihanaa torstai-iltaa Tiia <3

 12. Sara S.

  Voi miten kauniita kukkia ! Rakastan valkoisia kukkia, kumpa olisin huomannut tuon tarjouksen. Joulu näyttää tällä hetkellä kyllä osin peruutetulta, ainakaan kovin suuressa porukassa sitä ei kannata juhlia. Harmillista tosiaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Sara! Juuri kuuntelin uutisista, että 75 % tartunnoista on tullut perhe/ystäväpiiristä – kyllä on syytä olla varovainen ja miettiä tarkoin mitä tekee. Meilläkin pohditaan kovasti miten järjestämme perheen joulun; aika ikävää on ajatella sitäkin että iäkäs äiti olisi yksin. On tämä niin surullista.

Leave a Reply