Arki ja elämä

Kuka minä olen?

32 Comments

 1. Tiia Koivusalo

  Aivan ihana postaus ja sydämessä oikein läikähti, että pääsin postaukseen mukaan, kiitos Maarit❤️

  Niin kauniit lapset, ilmankos, kun heillä on noin kaunis äiti❤️

  Hitsi miten nämä vuodet vierii, 5 vuotta jo❤️

  Ihanaa viikonloppua Maarit ystäväin?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tottakai Tiia <3 Meillä on ollut niin ihania tapaamisia ja tämä matka Saarenmaalle kun oltiin kämppiksiä, oli ihan huippu! Nyt voi vain muistella niitäkin reissuja…
   Sydän läikähti kauniista sanoistasi ja kun kerroin tyttärelle, hän laittoi viestin, että itku pääsi <3
   Olen puhunut monelle että olen kirjoitellut neljä vuotta – vuodet tosiaan menee hurjaa vauhtia, kun ei itsekään pysy mukana. Mutta niin ihanat vuodet nämä on olleet ja sinäkin olet tullut elämääni!

   Kiitos Tiia viestistäsi ja ihanaa viikkoa! <3

 2. Tuula's life

  Oi, miten ihana kirjoitus! Olet juuri tuota mitä kirjoitit. Positiivinen, luova ja upea aikuinen nainen. Kiitos, että olen päässyt postaukseesi mukaan. On ollut hienoa tutustua sinuun. Ja haluan sanoa, että sinusta säteilee onnellisuus. Seurassasi viihtyy.
  Ja minä myös jäin ihailemaan lapsiasi. Kauniita lapsia. Tytär on perinyt äitinsä hymyn. Ja upea on myös äitisi, sieltä olet geenisi saanut.
  Ihanaa viikonloppua Maarit -ystäväni <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos niin paljon Tuula <3
   Sinä olit niitä ensimmäisiä, johon tutustuin blogiaikana ja heti olimme kuin vanhat tutut <3 Ja viime kesän Turun-reissu, miten ihana päivä ja ilta meillä olikaan. Aurinko paistoi kuumasti, hyvät ystävät liikenteessä hyvän ruoan ja herkkujen äärellä. Se oli niin hieno reissu!

   Mukavaa viikkoa sinulle ihana Tuula! <3

 3. JonnaH.

  Tätä oli ihana lukea! Vuodet menee oikeasti hirmuvauhtia.

  Ihanaa sunnuntaita. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla Jonna! Näitä on jotenkin niin vaikea kirjoittaa – ei ole oma vahvuusalueeni todellakaan. Mutta täytyy sanoa, että itsekin luen mielelläni vastaavia taustoittavia kirjoituksia.

   Valoisaa viikkoa sinulle <3

 4. Taru

  Olipa ihana postaus ja oli kiva kuulla enemmän taustastasi. Jatka samaan tyyliin ihana <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla, kiitos Taru kovasti <3
   Oletko sinä kirjottanut tämän tapaista – tässä olisi haaste 🙂

 5. Outi Krimou/Outi's life

  Ihana postaus! Teidän koko perhe on niin kaunis. Äitisikin on ihanan tyylikäs nainen!
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Lämmin kiitos ihana Outi <3
   Äiti on ollut aina niin tarkka ulkonäöstään ja pidän edelleen itsekin häntä niin kauniina, vaikka ikääkin on jo kohta 89 <3 Hän on virkeä ja nauttii kaikenlaisista asioista ihan täysillä!

   Mukavaa maanantai-iltaa Outi <3

 6. Marja terttu

  Hei
  Blogisi on hieno ja laadukas kokonaisuus. Ilo mielelle ja silmälle ja tietoakin niin monipuolisesti.
  Kiitos.
  Kaunista kevättä sinulle!
  Yst
  Marjaterttu

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Marjaterttu niin kauniista sanoistasi. Tulee niin hyvä mieli, kun huomaan
   että seuraat vuodesta toiseen ja lähetät aina niin kivoja viestejäkin <3
   Sydämelliset kiitokset sinulle ja ihanaa kevättä!

 7. Sigrid Klede

  Dear Maarit, I'm a relatively new reader of your blog and am looking forward to finding out a little more about you in this post. Thanks for that. Greetings and a hug
  Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Thank you Sigrid so much, I'm so happy that we have this connection though we live so far away from each others. This is one of the many nice things when writing a blog.
   Have a lovely Easter, with hugs,
   Maarit

 8. Tuija

  Kiitos Maarit!

  Olipa ihanaa lukea olleeni inspiraationa postauksellesi. Sinun elämänmyönteisyytesi huokuu kuvista ja riveiltä sekä rivien välistäkin.

  Muistan hyvin blogisi alkutaipaleen, koska blogisi nimi jäi hyvin mieleen. Muistanet miksi! Erityisesti pidän sinun postaustesi monipuolisuudesta ja laadukkaasta tekstistä ryyditettyinä erinomaisilla kuvilla. Kaikesta huomaa, että suunnittelet ja mietit kokonaisuutta ammattilaisotteella. Ihailtavaa ja inspiroivaa!

  Pidetään blogimaailma elävänä! Instagram on kiva, mutta aivan eri asia kuin laadukas postaus isolta ruudulta nautittuna.

  Vuodet blogistina kiitävät ja kuvitella, että minun blogiurani on jo senioriosastoa. Ajatuksesi elämästä työarjen loputtua ovat viisaita. Minulla on vielä vuosia 'vapauteen', mutta tämä on osoittautunut harrastukseksi, jonka myötä olen minäkin löytänyt elämääni mieleenpainuvia kohtaamisia. Toiveikkaana ajattelen tulevaa.

  Aurinkoista pääsiäisen aikaa! Halauksin, Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tuija, Sointu – muistan kyllä 🙂
   Mulle tuottaa vaikeuksia kirjoittaa elämän syvyyksistä tai muista mietteistä, joten tämä oli hyvä tapa sujahtaa totutun ulkopuolelle – kiitos sinulle.
   Olen niin samaa mieltä, luen itsekin mielelläni blogit ruudulta, koska haluan katsoa kuvat kunnolla ja kokonaisuuskin näkyy selkeämpänä. Ei tosiaan luovuta tästä. Ja ihan itsemmekin takia, tämä on niin antoisaa kaikin puolin.
   Sain itsekin ohjeen työkaverilta, joka jäi pois ennen minua, että 'panosta myös ystäviisi, pidä yhteyttä jo nyt, niin että yhteydenpito jatkuu luontevana sitten…' ja se on ollut yksi tärkeistä ajatuksista.

   Nyt on ennustettu kylmää ja sateista viikkoa, toivotaan että sen jälkeen lämpenisi kunnolla ja päästäisiin nauttimaan pihahommista.

   Leppoisaa loppupääsiäistä (voikohan noin sanoa…)! <3

 9. Suvi K.

  Ihana postaus ja kauniit kuvat ♡ aurinkoista kesäaikaa sinulle ♡

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kovasti ja ihanaa kevään odotusta! <3

 10. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Blogistasi tosiaan huokuu sopusointuusuus. Kauniit kuvat, sujuva teksti, kiinnostava sisältö ja aikuisen naisen parhaat kosmetiikkavinkit tuovat aina takaisin tänne.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon Tuuli – näin me tasapainottelemme, sinulta saan niin paljon inspiraatiota ruokiin ja ruoka-asetelmiin <3

 11. Annukka

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  1. Annukka

   Oli niin paljon kirjoitusvirheitä alkuperäisessä kommentissa, että en pystynyt edes itse lukemaan, joten oli parempi poistaa :).

   Piti sanomani, että kaikista teksteistäsi huokuu joku sellainen erityinen rauha, seesteisyys ja viisaus, josta tulee itsellekin aina hyvä olo.

   Itse olen vielä siinä tilanteessa, jossa en pysty kirjoittamaan niin usein kuin haluaisin. Työ vie niin suuren osan kaikesta ajasta ja energiastakin, että ei vaan rahkeet riitä. Mutta silti nimenomaan blogistania on itselleni tärkeä henkireikä. Paikka, johon voi aina palata silloin, kun siltä tuntuu, jaksaa ja on aikaa. Ja toisaalta pysytellä pois silloin kun ei tunnu, jaksa tai ehdi. Se on just ihanaa, koska jos kokisin jotain aikataulu- tai postausmäärävelvoitteita, kirjoittamisesta katoaisi vapaus, ja väkisin taas ei synny mitään hyvää. Kääntyisi vaan stressin puolelle ja sitä lajia on töitten puitteissa ihan riittämiin.

   Meitä yhdistää näköjään myös pohjalaisuus. Joskin omat juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla, mutta silti.

   Miehelläni on tapana sanoa, että "Eläkeläisillä on lähtöjä enemmän kuin ambulanssilla" ja se tuntuu aika usein pitävän paikkansa :). Erittäin hyvin saisin myös itse aikani kulumaan tekemällä kaikkea sitä, mihin ei nyt vielä aika riitä. Aika monta vuotta vielä joudun omaa eläkeikääni odottelemaan, kun tuntuu koko ajan siirtyvän kauemmaksi. Mutta sellaisen päätöksen olen tehnyt, että yhtään kauempaa en töissä aio jatkaa ihan vaan siksi, että 72-vuotiaaksi töitä tekemällä alkaisin saada aika ok eläkettä. Valitsen mieluummin vapauden siinä iässä, kun vielä oletettavasti jaksan tehdä kaikkea, mistä haaveilen.

   Ihana postaus jälleen Maarit. Kiitos siitä <3

  2. Maarit / Sopusointuja

   Tulee ihan kyyneleet silmiin, kiitos ihana Annukka <3
   Sinä olet sanan mestari, joka puet ajatuksesi upeasti, ja ennenkaikkea nokkelasti, sanoiksi. Koskaan et kirjoita mitään turhaa, itsestäänselvyyksiä ja kirjoitat vain silloin, kun (ajan lisäksi) sinulla on selkeästi asiaa. Se on ihailtavaa.
   Työn ohessa kirjoittaminen on lähes uroteko mielestäni ja olenkin monesti miettinyt sitä, ettei tämä blogin pitäminen taitaisi onnistua itseltäni töiden ohella, on tässä niin paljon työtä – etenkin kun tuppaa ahdistus iskemään heti jos päästää käsistään puolivillaista tuotosta.
   'Tekemällä kaikkea sitä mihin aika ei nyt riitä' – juuri ase! Kaikenlainen aktiivisuus on mielestäni virkeyttä ja yleensäkin mukavaa arkea ylläpitävä voima. Voi tehdä asioita, tai olla suunnitellusti tekemättä mitään, on just sitä hyvää arkea mielestäni. En ainakaan itse kaipaa mitään ihmeellistä ja sen kummempaa.
   Ja todellakin halutessaan tulee toimeen vähemmälläkin – vapaus on arvokkaampaa.

   Pääsiäisterveisin, hirmuisen myrskyn keskeltä, Maarit <3

  3. Annukka

   Ihana vastaus. Lämmin kiitos siitä Maarit ❤️.

 12. Sari/Casa Mimi

  Ihana postau <3. Olen niin onnellinen, että blogit ovat tuoneet meidät yhteen ja ystäviksi. Olet ihanaa seuraa ja sinun elämänasenne on kyllä ihan kymppi <3 Monet voisivat ottaa mallia sinusta! Ihanaa pääsiäisen aikaa ja kotoilua teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   En osannut odottaa mitään tällaista aloittaessani kirjoittamisen, enkä tienny tästä maailmasta. Ja tällaisia tapaamisia se toi tullessaan. Muistan aina ensimmäisen kohtaamisemme eräässä tilaisuudessa, kun tulin kysymään että oletko sinä Casa Mimi 🙂 Olin lukenut ja tykännyt kovasti kauniista ja samanhenkisestä blogistasi. Ihan mahtavaa! Ja kiitos niin paljon kauniista sanoistasi <3
   Otappa koppi tästä jutusta, en minäkään tiedä sinusta vielä kovia paljoa…
   Kotoilu jatkuu näköjään kun noita säätiedotuksia katselee ja kuuntelee katon pauketta.
   Leppoisia hetkiä sinnekin <3

 13. Anonyymi

  Sinulla on kiva ja paljon kaikenlaista tietoakin antava blogi. Tykkään lukea mielelläni kaikkea, mistä kirjoitat.
  Mukavaa Pääsiäistä Sinulle!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Niin ihanaa kuulla, lämmin kiitos sinulle 🙂
   Tämä on parasta palautetta joskus niin tahmeastikin syntyville kirjoituksille – kiva että olet löytänyt tänne ja toivottavasti viihdyt jatkossakin.
   Ihanaa kevään odotusta sinulle!

 14. Celia C/ good to be home

  Jotenkin niin tutulta tunnut aina. Ei liene pelkästään pohojalaasuus (minä Etelä-Pohjanmaalta), vaan niin moni muukin asia.
  Aina mukava vierailla blogissasi. Hieman houkuttaisi hypätä myös oravanpyörästä pois, jotta elämälle jäisi enemmän aikaa…

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tämä ollaan monesti todettu ja se on niin jännä juttu. Kun ei kuitenkaan tunne toista – mutta meillä on niin paljon samanlaisia kiinnostuksen kohteita, mm Nizza 🙂 Voi koskahan sinnekin pääsisi!
   Sitä asiaa kannattaa miettiä, ettei vain anna vuosien huomaamatta lipua eteenpäin. Olipa lopputulos mikä tahansa, niin ainakin se on harkittua. Jaksaminen hiipuu selvästi vuosien myötä ja tuntuu raskaalta ajatella eläkeiän nousemista vuosi vuodelta.
   Lämpimin ajatuksin, Maarit

 15. Anonyymi

  Mukava kirjoitus. Olen seurannut alusta asti blogiasi. Ihailen positiivista elämänasennettasi ja lämminhenkisyyttä. Rohkea, kaunis, myönteisellä tavalla elämää nähnyt aito ihminen. Hyviä vinkkeja jaat, et saarnaa. Ilo paistaa läpi ja onnellisuus. Kiitos. Itseäni ainakin kyllästyttää kaikki samoilla sisustuksilla ja ostoksilla kuorrutetut blogit ja pinnallisuus. Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tuntuu niin ihanalta kuulla ja ennenkaikkea saada tietääkin, että joku on seurannut alusta asti mukana. Se tuntuu niin hyvältä, on palkitsevaa ja kannustaa kirjoittamaan edelleen.
   On myös ihana kuulla, että täältä on löytynyt vinkkejäkin sillä se on niin tyypillistä luonteelleeni – jakaa hyväksi havaittuja asioita muillekin, siitä tulee nimittäin itsellekin hyvä fiilis. Samalla lailla etsin niitä itsekin. Yritän jatkaa samalla linjalla 🙂
   Ihanaa kevään odotusta sinulle ja lämmin kiitos kommentistasi <3

Leave a Reply