Yleinen

Kuinka paljon valkoista on tarpeeksi?

21 Comments

 1. Sari Riekkola

  Hei Maarit, heti huomaa eron, kun kaappi on valkoinen, on paljon valosampaa!
  Jos kerran maalaat oven karmit ja ovet valkoiseksi, ei lattia välttämättä kaipaa muutosta, näyttää niin ehjältä ja tuo kivasti lämpöä huoneeseen.
  Ihanan näkönen tuo olkkari <3

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Sari <3 Varmaan kannattaakin edetä niin, että maalaa nuo karmit, ovet ja ikkunanpokat ensin ja katsoo sitten rauhassa häiritseekö lattia. Et arvaakaan, miltä tämä näytti sisältä, kun koko kämppä oli tuota samaa puuta. Myös katot ja seinät… Kesäistä viikkoa sinullekin!

 2. Sari/Casa Mimi

  Valkoinen lattia on kyllä haastava,kokemusta siitäki. Näyttää aika samalle, kun meillä mökillä juuri nyt. Lattioita ei ole käsitelty, mutta seinät ja katto valkaistu. Ovet ja ovenkarmit myös. Voisiko sävyttää jollain toisella sävyllä? Mutta ihanalta näyttää kyllä nykin. Kivaa mökkeilyä <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitti Sari <3 Lattia on niin iso juttu, ettei sen kanssa pidä hötkyillä, enkä ole vielä saanut miestänikään vakuuttuneeksi asiasta. Ja se hionta on aina edessä… Mutta voisi olla kyllä muunkin värinen, jotain harmaitakin olen katsellut. Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että ensin nuo muut elementit ja sitten katsotaan rauhassa. Yritin muuten kaivella blogistasi mökkikuvia, mutten löytänyt… 🙂

 3. Anonyymi

  Samaa pohdintaa meillä, tuota keltasävyistä vanhaa puuta löytyy ja lattia on erityisen huonossa kunnossa. Keittiön lattiaa peittää korkki. Haluan kuitenkin antaa meille tuumausaikaa ja myös lattiarempan työllistävyyden tiedostaen lykkäämne päätöstä. Itselleni – ainakin nyt- kokovalkoinen mökki tuntuu liian steriililtä, samoin kuin kokovalkoinen kotiin itse asiassa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan ratkaisujanne��. Ihana teidän mökki on! Maiju

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka Maiju ja kiitos <3 Juu, ihan sama juttu. Ihailen aina kokovalkoisia, mutta ei ole minun (eikä todella meidänkään) juttu. Meillä oli alussa vielä sellainenkin ajatus mökin suhteen, että säilytetään palanen historiaa, eli pidetään vähän puuta ennallaan. Nythän noi molemmat makkarit on vielä ihan käsittelemättä, eli puupinnalla myös seinät ja katot, eikä se kyllä häiritse yhtään. Niissä on jotenkin niin kotoisa ja lämmin fiilis. Mutta, nyt elellään tämän lattian ja yritetään saada nämä maalausprojektit tämän kauden aikana kuntoon ja sitten voi taas katsoa uusin silmin kokonaisuutta. Ihanaa loman jatkoa! Toivottavasti ehditte myös lorvailla 🙂

 4. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kyllä valkoinen raikastaa!

  Lattian, jos sen haluatte maalata, voi sävyttää vaikka harmaaksi.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuuli, harmaa on vahvana mielessä meilläkin!

 5. KastehelmiB

  Kivalta näyttää ja mökin ilme muuttuu huimasti modernimmaksi. Maalaisin lattian harmaaksi. Millä maalilla maalasit kaapin? Minulla odottaa iso, punaruskea senkki uutta valkoista maalia.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos! Maalasin sen paneelikattomaalilla, koska meillä oli sitä iso tönikkä jäljellä. Se ei ollut ihan hyvä ratkaisu, sillä astiat tarttuvat hiukan siihen kiinni…Kaveri suositteli kalkkimaalia, mikä on nyt kovin suosittu ja jättää myös kivan mattapinnan.

 6. Pia

  Moi Maarit! Meillä on 30 neliön lasiterassi, jonka lattia oli punertavan ruskea. Kalusteet meillä on teakin väriset. Lattia alkoi kaivata käsittelyä ja reilun vuoden mietin asiaa. Viime viikolla sitten loman alkajaisiksi hioin lattian kevyesti käsin ja maalasin Betoluxin hajuttomalla lattiamaalilla valkoiseksi. Maalasin lattian kahteen kertaan ja jätin sen hiukan rustiikkiseksi eli pinta ei ole 100% peittävä. Olen aivan onnessani lopputulokesta. Nyt muut kuin valkoisen väriset kalusteet ja tavarat eivät haittaa. Lopputulos on ihanan raikas ja valoisa.
  Hyvää kesäviikkoa! Käy katsomassa facessa on muutama kuva maalatusta lattiasta��

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka! Kävin katsomassa kuviasi ja näyttää kyllä hirmuisen raikkaalta ja valoisalta. Eikös olekin kumma miten valkoinen rauhoittaa tilan ja yhtäkkiä muut kamat alkavat näyttää sen rinnalla ihan uuden näköisiltä! Ihanaa lomailua sinulle!

  2. Pia...Sopivan suolaista

   Se on juuri näin. Maalasin terassin kahdessa osassa. Kaikki tavarat ensin toiseen reunaan ja toisenpuolen maalaus. Maalin kuivumisaika oli nopea, joten jo seuraavana päivänä sai tavarat siirtää toiselle puolelle ja maalata loput. Kun maalauksen hoiti pitkävartisella sudilla se ei loppujen lopuksi ollut ihan valtava homma. kevyt hionta varrellisella lätkällä johon santapaperi kiinnitettiin ja kuin pesisi lattiaa hioin pinnan rikki, hionta pölyn pyyhkiminen ja maali pintaan. Lopputulos oli niin ihana että kannatti todella tehdä.

  3. Maarit / Sopusointuja

   Tässä tulee nyt niin paljon puoltavaa ja innostavaa tietoa, että varmaan mekin ryhdytään hommaan. Jos hionta tosiaan onnistuu noin ilman konetta, niin ei tunnu järin valtavalta työltä. Mutta jääköön ensi kesän ensitöihin… Kiitos hyvistä vinkeistä Pia!

 7. Kotonainen

  Moikka, Maarit 🙂 Oletteko tutustuneet soodapuhaltamiseen? Sillä saa tummuneen värin lattiasta tai muusta puhdistettavasta pinnasta pois ja alkuperäinen väri tulee esiin. Käsittelyn jälkeen pinnan voi jättää sellaiseksi tai jos haluaa väriä vielä vaaleammaksi, sen voi lipeäkäsitellä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Heissan Suvi! Olen kuullut siitä ja sehän on vanha tehokas kirkastaja, mutta se ei taida tepsiä lakatuille pinnoille…? Mun pitää googlata sitä nyt vielä tarkemmin… Kiitos vinkistä!

  2. Kotonainen

   Mun tietojen mukaan lakatun lattian voi soodapuhaltaa ilman hiomista. Se hiominen vie lakatkin mennessään. Kannattaa kuitenkin varmistaa asia, en mene takuuseen 😉

 8. Marja T

  Moi Maarit. Tuossa muutama on edellä jo ehdottanut lattian väriksi harmaata. Se voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Kummasti valkoinen maali selkeyttää ja esineet ja huonekalut tulevat paremmin esille. Mä aloittelen täällä mökillä kuistin maalausta. Lattia on keskisininen, joten seiniin tulee vaaleanharmaata. Mukavaa mökkeilyä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka Marja! Kauniilta yhdistelmältä kuulostaa kuistiprojektisi. Sininen on taas niin pinnalla ja hommasin itsekin juuri pari keskisinistä tyynyä. Harmaa on neutraali ja sopii niin moneen paikkaan ja väriin. Tsemppiä maalaukseen! Se on ihan kivaa puuhaa, kun pääsee vain alkuun.

 9. Anne

  Näyttää aivan ihanalta siellä!

  Harmaa olisi varmasti hyvä vaihtoehto, siinäkin löytyy niin paljon variaatioita sävyissä ja tummuuksissa.

  Mutta mitä jos lattia olisi jonkin sortin vihreä. En nyt ole nähnyt muuta kuvakulmaa kokonaisuudesta, mutta kuvissa tuo valaisimen vihreä jalka näyttää niin freesiltä ja sopii teidän värimaailmaan täydellisesti. Mökillä ollaan niin pieni osa vuodesta, että siellä ehkä uskaltaa kokeilla erikoisempiakin sävyjä. Toisaalta maalin päälle on aina helppo maalata jos kyllästyy.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hyvä oivallus – tästä näkeekin miten itse kulkee usein laput silmillä ja näkee asiat yksipuolisesti. Vaaleana ja ehkä harmahtavaan vivahtavana vihreäkin voisi sopia hyvin. Kiitos ammattilaisnäkökulmasta! 🙂

Leave a Reply