Yleinen

Kaunis ja hoidettu iho apteekista

18 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Apteekkikosmetiikaa, mm. Avenea toin ennen Pariisista, mutta nyt on niin hyvät valikoimat Suomessakin, etten viime kerralla edes käynyt suosikkipharmaciessani.

  Ensi viikoksi on monitehot tulossa, toivottavasti pienin teksti on siten luettavissa.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ranskassa pharmaciet ovat aikamoisia 'aarreaittoja' jos niin voi sanoa. Paljon kosmetiikkaa ja muuta kiinnostavaa, siis muuta kuin lääkkeitä. Laseilla näkee paremmin 🙂

 2. tuulanneli

  Minulle tutuin ja toimivin näistä on Atopik. Taisimme siitä keskustella oman postaukseni yhteydessä. Kauravoide on loistava tuote herkälle iholle. Kauravoide sananmukaisesti rauhoitti ihoni. Nyt minulla on menossa testiin anti age -sarja.

  Avenea kokeilin aikoinaan heti herkistymisen jälkeen. Silloin emme päässeet yhteisymmärrykseen. Toisaalta ihoni oli tuolloin huonossa kunnossa Lancomen aiheuttaman allergiareaktion jälkeen.

  Tuoteselosteet ovat todellakin joskus pientä luettavaa 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Iho kärsii pitkään ja ottaa aikansa ennenkuin tokenee reaktioista, mutta hienoa kuulla että olet löytänyt siihen sopivat tuotteet. Ihmettelen itse sitä, että oma ihoni on kestänyt niinkin hyvin kaiken tämän testaamisen.
   Kiinnostavaa lukea anti-age -juttusi sitten kun julkaiset sen!

 3. Outi Krimou/Outi's life

  Apteekin tuotteet tuttuja meidänkin perheessä. On pitänyt tarkasti miettiä ihon kosteuttavia ja hoitavia rasvoja, kun perheessä on 3 atoopikkoa.
  Aurinkoista keskiviikkoa sinulle Maarit ❤️

  1. Maarit / Sopusointuja

   Perusvoiteissakin on eroja ja meilläkin on kokemusta siitä, että oma atoopikkoni vieroksuu niiden tuoksuja – siis raaka-aineiden – vaikka ne ovat hajusteettomia. Silti ne tuoksuvat.
   Varmasti haastavaa testata ja löytää sopivat.
   Ihanaa viikonloppua Outi! <3

 4. JonnaH.

  Minulla on pintakuiva iho ja Atopikin probioottinaamio sopii sillekin loistavasti. Ei ole yhtään liian kuivattava. Käytän paljon savinaamioita ihon puhdistukseen kuorintojen sijasta. 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Itse käytän niitä ehkä kerran kuukaudessa tai satunnaisesti, mutta entsyymiversioita säännöllisesti, koska ihoni on niin ohut.

 5. KastehelmiB

  Käytän mielelläni apteekin tuotteita. Avène ja ACO:t ovat tuttuja. Aamulla juuri kävin hakemassa apteekista ACO:n suihkuöljyä ja huulirasvaa. Tekstien pienuus tosiaan häiritsee aika lailla, kun ei niistä meinaa saada selvää millään. Mielituoksuni kosmetiikkatuotteissa on raikkaan hentoinen.

  1. Maarit / Sopusointuja

   ACO erityisesti, laajana sarjana, on kiinnostava ja kohtuuhintainen ja siitä löytyy monia erinomaisia tuotteita. Pitääkin kokeilla mainitsemaasi suihkyöljyä. Huulirasvoja löytyy monta tälläkin hetkellä…
   Olen törmännyt silmänympärysvoiteisiinkin, missä on melko vahva ruusuntuoksu – sitä en oikein ymmärrä.

 6. Tuija

  Acon tuotteet ovat tulleet tutuiksi ihotautilääkärin suosituksesta, kun kärsin hurjasta aikuisiän aknesta. Se talttui vasta rankan isotretoiinikuurin avulla, mutta Acon tuotteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Modo Mion suurennuslasi auttaa pienten pränttien kanssa. 😉 Keskiviikkoillan terveisin Tuija Toiveikas

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tuija Toiveikas!
   Hyvä että sait avun tuohon ikävään vaivaan; toivottavasti se pysyy pois myös jatkossa.
   Jos aloittaisin sillä, että ottaisin lukulasit aktiivikäyttöön – mutta suurennuslasi voisi olla kätsä ihan käsilaukussa, meikkipussissa. Kiitos vinkistä!
   Leppoisaa perjantai-iltaa!

 7. Kristallikimara.fi

  Avene on tuttu sarja ja käytin sitä useamman vuoden. Aco tuotteet myös ovat tuttuja ja varsinkin aurinkotuotteina toimineet hyvin koko perheelle.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Meillä on ollut myös monenlaisia Acon aurinkotuotteita ja sama juttu, hyväksi on havaittu. Niissä on mieto tuoksu ja hyvin levittyvät notkeat koostumukset.

 8. Anonyymi

  Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa, mutta Avenen aurinkotuotteet ovat loistavia ja vakituisessa käytössä. Ainoa aurinkosuojasarja, jota pystyy atooppinen teininikin käyttämään.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos sinullekin vinkistä – Avenen aurinkotuotteet eivät olekaan vielä tuttuja.
   Oi että kun tämä rospuuttokeli muuttuisi pian kuivemmaksi ja tulisi kevättä ja aurinkoa ilmaan!

 9. Tuija

  Hei Maarit ja kiitos kivasta blogistasi! Minulle puhkesi jokin aika sitten ruusufinni, joka ainakin toistaiseksi on pysynyt aika lievänä. Miten hoidat ruusufinniä, oletko todennut jotkut tietyt tuotteet erityisen toimivaksi? Entä onko jotain minkä olet huomannut pahentavan ihottumaa? T. Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tuija ja kiitos, ihana kuulla että olet viihtynyt täällä! Ikävä kuulla, vaikkei se olekaan niin vakava mutta se on harmillinen.
   Aurinko ja sauna ovat kaksi asiaa, minkä olen huomannut pahentavan sitä ja jopa puhkeamaan rauhassa olleen. Minulla on aina samassa paikassa, poskella lähellä nenän pieltä. Auringossa on auttanut tosi hyvin SPF50 kerroin eikä esim tammikuun Thaimaan reissulla puhjennut lainkaan. Saunan suhteen on neuvottu pitämään kosteaa pientä pyyhettä suojaamassa. Välillä olen noudattanut ohjetta ja välillä en 🙂
   Kaikkein paras voide on Skinoren, resepti voide. Kun laittaa sitä heti kun huomaa punoitusta, se toimii erinomaisesti eikä näppylät puhkea. Käytän yleensä tavallisia päivävoiteita, mutta silloin kun tämä äityy otan mukaan Lieracin Rosacea -voiteen ja käytän sitä jonkun aikaa. Siinä on kevyt vihertävä sävy, mikä neutraloi sitä väriäkin samalla. Toivottavasti tästä oli apua ja kysy ihmeessä, jos tulee jotain mieleen – vaikka olenkin ihan itseoppinut näissä asioissa ?

Leave a Reply