Arki ja elämä

Joulunajan olennaiset & 12 kysymystä

10 Comments

 1. Tuija

  Joulua, kun ei ole koulua! -mielellä odotan huoahduksen aikaa. Kotona virittelen vähitellen kynttelikköjä, joista viimeisetkin lopulta löytyivät, kun oli vähän minua tarkemmat silmät etsimässä. Pistin Koronan piikkiin, etten yhtään muistanut niiden sijoituspaikkaa.
  Pyrin rauhoittamaan tahtia ja nauttimaan kynttilän lepattavasta liekistä ja neulomisesta äänikirjaa kuunnellen. Mielessä viriävät jo jouluaterian ainekset, joissa pitää olla jokaiselle jotakin pienimmästä sormiruokailijasta vegaaniin sekä kinkun rakastajiin. Sienisalaatti ja valkosipulisilakat ovat minun tärkein herkku joulupöydässä. Arveelen pyöräyttäväni muutaman limpun, koska ilman niitä ei joulu tunnu joululta. Paistan ne puulieden uunissa sähköä säästääkseni.
  Toiveikkain mielin harras toiveeni on, että viime vuonna myttyyn menneet suunnitelmat onnistuisivat tänä jouluna. Onhan meitä nyt yksi enemmän!
  Joulunalusaika on nautinnollista!
  Sydämellisin terveisin Tuija

  1. Maarit

   Toivottavasti Tuija teidän joulunne on sujunut leppoisasti ja suunnitelmien mukaan, ja että olette saaneet myös nauttia pienten jalkojen tassuttelusta. Ja ennen kaikkea että olisit saanut levätä ja rentoutua!
   Meillä puuttui korona peliin ja muutti kaikki suunnitelmat laakista. Onneksi tytär otti ohjat käsiinsä ja kutsui kaikki muut heille aatoksi 🙂
   Leppoisaa uutta vuotta sinulle!

 2. Tuija

  Inspiroiduin taas kerran postauksestasi! Kirjavinkkisi pääsee listalleni. <3 Tuija

  1. Maarit

   Saari on aivan lumoava kirja – ja tarina!

 3. Tiia

  Teillä on niin kaunista ja kaunis rouva itse myös siellä. <3 Ihana kooste Maarit. Loistava idea tuo, että joulun ruokajuttuja jaetaan ja jokainen tekee osansa. Ehkä jonain päivänä meillä sama myös. Onneksi mies rakastaa tehdä jouluruoat, niin hän loihtii ja ei ole itsellä painetta.

  Pataruoat! Arvaa teimmekö eilen Lyonin kanaa. Oot super, että tästä vinkkasit ja mekin löysimme tämän herkun.

  Sydämellistä uutta viikkoa Maarit.

  1. Maarit

   Tuo ruokien yhdessä tekeminen – tavallaan nyyttäriperiaatteella – on huikean hyvä tapa, kun se ei rasita liikaa ketään ja myös kaikki pääsevät osallistumaan tavalla tai toisella. Meidän perheessä vastuu keittiöstä on mulla, mies savustaa kyllä kalat…
   Lyonin kana on listalla täälläkin taas pikapuoliin, tupla-annoksena, niin pääsee taas helpolla pari päivää. Kiva että on maistunut sielläkin 🙂
   Ihanaa alkavaa vuotta Tiia <3

 4. Annukka

  Luin tekstisi tuoreeltaan puhelimella, mutta halusin palata tänne ajan kanssa uudelleen “isolla koneella”, että näen jälleen niin kauniit kuvasi mahdollisimman suuressa koossa.

  En tiedä, mikä taika näihin postauksiisi liittyy, mutta niinkuin olen ennenkin sanonut, niillä on itseeni joku erityisen rauhoittava ja seestyttävä (onkohan tuo mikään sana?) vaikutus. Niin nytkin.
  Ja lisäksi sain jonkunlaisen potkun persauksille tai sisäisen sysäyksen siihen, että itsekin laittelisin kotia edes jotenkin kauniiksi joulua kohden. Ei vaan ole ollut kertakaikkiaan minkäänlaista fiilistä tai mielenkiintoa, ja tunnustan viime päivät ajatelleeni, että olispa jo koko joulu ohi ja voisi taas keskittyä ihan tavalliseen elämään. Lähinnä kai niin, ettei joka kanavalta tuuppaa joulua, vaan välillä jotain muutakin. (En missään nimessä halua pilata yhdenkään jouluihmisen iloa, koska on pelkästään ihanaa, että ihimisillä on erilaisia mielenkiinnon kohteita, mutta itselleni vähemmän on joulunkin tapauksessa enemmän ja liika on helposti kuormittuvalle liikaa).

  Tekstissäsi on paljon sellaista, mihin olisi kiva tarttua, mutta joudun valitettavasti vaihtamaan katseen tästä kauniista ympäristöstä takaisin sotkuiselle työpöydälle :). Osaa aiheista kuitenkin sivusin vastauksessani omaan blogiini jättämääsi viestiin, joka ilahdutti kovasti.

  Mielellään saisit lähettää mulle piirun verran ruuanlaittotarmostasi, niin saat täältä vaihturina ulkoiluenergiaa :).
  Ja voi kunpa oma tukkani olis puoliksikaan noin paksu kuin sinulla. Ollessani pikkutyttö sitä leikattiin tämän tästä siinä toivossa, että vahvistuu, mutta ei sillä leikkelyllä oikein muuta vaikutusta silloin ollut kuin että luultiin usein pojaksi ja se ei ollut kovin kivaa se :).

  Levollisia loppuvuoden tunnelmia Maarit ja ihana, että pääsette kaipaamaanne lämpöön lepäilemään <3

  1. Maarit

   Niin se vain meni, että nuokin jouluvalot jäi tuohon lattialle kunnes siivosin ne takaisin laatikkoon. Ulkona on vain yhdet valot ja mietin juuri että tuleepa olemaan näiden sattumusten kautta helppo siivota joulu pois tänä vuonna. Edelleen on niin viluinen olo (en tiedä miksi) etten saa mennyksi edes sen vertaa ulos että ottaisin vesisateesta nekin valot pois. Uskon ja toivon, että kunhan saadaan auringonpaistetta, saan siitä kaipaamaani energiaa, kun kateellisena seuraan sun ahkeraa ulkoilua säällä kuin säällä.

   Olen tyytyväinen, kuten sinäkin varmasti, että joulu (ja k) on nyt ohi ja päästään odottelemaan päivien pitenemistä. Edessä on mielestäni vuoden paras vuodenaika, hetken päästä 🙂

   Rentouttavaa vuodenvaihdetta Annukka! <3

 5. Sari

  Inspiroiduin tuosta suosikkituoksustasi ja tilasin sen itselleni. Aivan ihanan tuoksuinen. Tästä tulee varmaan myös oma suosikkini. Ihanaa joulun odotusta🎄❤!

  1. Maarit

   Oi miten kiva kuulla Sari! Vaikka on mitä tuoksuja täälläkin, tätä suihkautan useimmiten 🙂
   Ihanaa vuodenvaihdetta sinulle <3

Leave a Reply