Kauneus ja hyvinvointi

Ihonhoidon ABC – helpot ohjeet aikuiselle

12 Comments

 1. Outi Krimou/Outi's life

  Minulla on ihan hömpät ihonhoitorutiinit, mutta kerronpa ne nyt tässä kuitenkin. Illalla pyyhin kasvot meikinpoistoliinoilla ja tämän jälkeen pesen ne vielä hellävaraisella puhdistusaineella. Pesun jälkeen levitän kasvoille joko syväkosteuttavan naamion (saa olla koko yön) tai sitten kasvoöljyn. Aamulla sitten pesen kasvot vain vedellä ja levitän kasvoille Skincityn seerumilla. Kuorinnan teen pari kertaa kuukaudessa ja naamioita käytän kerran viikossa. Siinäpä tuo oli.
  Ihanat ohjeet ja tuotevinkit olit tänne koonnut. Kaunista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Outi kommentistasi – ja hyvinhän sinä hoidat ihoasi! On tärkeää, että tekee juuri niin mitä oma iho kaipaa. Yönaamiot ovat kerrassaan ihania ja aamulla iho on valtavan pehmeä.
   Rauhallista torstaita täältä myrskyn ja mylväyksen keskeltä <3

 2. leenariikkala

  Kiitos sinun Maarit, olen ottanut rutiinit tavakseni. Sunnuntai-ilta on se, jolloin kuorin kasvot ja vartalon ja laitan naamion kasvoille. Muuten rasvaan kroppani joka päivä suihkun jälkeen, eli kaksi kertaa päivässä. Kauhea työ! Naamiot tukkaan silloin tällöin, kun muistan, eli joskus. Nykyään laitan myös päivittäin ripsiin ravitsevaa seerumia ja ripset voivat hyvin.
  Yksi tapa minulla on ollut jo n.35v. Rasvaan joka ilta nukkumaan mennessä jalat ja laitan sukat jalkaani, aina! En voi olla kuivilla kantapäillä ja huolittelemattomilla varpailla laisinkaan. Minulla on purkki kookosöljyä yöpöydällä ja siitä vetelen jalkojen, säärien ja käsien lisäksi talviaikaan myös kasvoille lisärasvaa, vaikka olen laittanut voiteet ym. jo aiemmin. Ja välillä sutaisen tukkaankin jämät käsistä. Aamulla kookos saa jäädä ja mennään hoitovesi, seerumi, kasvovoide linjoilla. Niiden annan yksitellen imeytyä aamukahveja juodessani, ennen mahdollista meikkamista.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hyvä että on ollut jotain hyötyä opeistani 🙂 Sinä olet ihan suvereeni itsesi hoitamisessa ja se näkyy – tyylikäs ja aina niin huoliteltu olet.
   Mutta kuten sanoit, on siinä hommaa jos hoitaa koko kroppansa pieteetillä päivittäin, ja vielä kahteen kertaan!
   Ripsiseerumi on muuten mullakin käytössä ja eron kyllä huomaa, sekä pituudessa että vahvuudessa, ja ne on alkaneet vähän taipuakin seerumin käytöstä – se on parasta.

 3. JonnaH.

  Mun ehdoton avaintuote on retinoli, sillä vaan saa yksinkertaisesti ne kunnon näkyvät tulokset. Mutta sitä käyttäessä pitää sitten muistaa maltti ja kunnon kosteutus. 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on tehokas tunnetusti, mutta en vielä uskalla kokeillakaan kun ruusufinni on niin tuoreessa muistissa. Ja tosiaan pitää tietää nuo oleelliset seikat!

 4. Annukka

  Vaikka olen varmaankin antanut itsestäni huithapelin kuvan (mikä on osin tottakin:)), niin omat kasvojen ihonhoitorutiinini ovat hyvin lähellä näitä, jotka jälleen niin perusteellisesti, selkeästi ja kansantajuisesti kirjoitit ja kuvailit. Oli helppo lukea.

  Lisäksi käyn pari-kolme kertaa vuodessa kasvohoidossa luottokosmetologillani, joka on siitä niin ihana (ja mulle helppo), että tuntee vuosi(kymment)en yhteistyön seurauksena ihoni niin tarkkaan, että osaa aina valita just mulle sopivat kotihoitotuotteet ja neuvoo niiden käytössä, jos on jotain uutta. Ja sekin on ihana, että huomaa myös iholla tapahtuneet mahdolliset muutokset, ja hänen ansiostaan päädyin mm. ihotautilääkärille, joka jäädytti otsasta aurinkokeratoosiläikän ja lähetti plastiikkakirurgille otattamaan koepalan mahdollisesta niinikään auringon aiheuttamasta basalioomasta, jonka kirurgi päätti poistaa samalla reissulla kokonaan ja hyvä niin. (Pahoittelut, menee nyt ohi aiheen, mutta tärkeitä juttuja ihonhoidossa kuitenkin).

  Meillä on apteekeissa aika kehnot valikoimat, mutta luulisi, että sieltä tuota ACOn sarjaa sentään löytyisi. Vaikuttaa hyvältä ja myöskin varsin edulliselta. Käytän oman kosmetiikkani aina loppuun ennenkuin ostan uutta, joten purkkien määrä ei ole iso ja siksi en näissä yleensä mieti hintaa, vaan ostan, jos luottokosmetologi on sitä mieltä, että kannattaa. Ainoastaan puhdistustuotteet mulla on varsin edulliset (L300-sarjan kuivan ihon vaahto ja Lumenen kasvovesi), mutta valintaperuste on niissä ollut nimenomaan se, ettei kiristä, eikä myöskään jätä rasvaista tunnetta iholle.

  Joulukuuksi olen jo vuosia ostanut niinikään luottokauneushoitolastani joulukalenterin, jonka jokaisessa luukussa on joku ihana hoitoampulli tai naamio. Se on mun joulukuun luksusta :).

  Mutta nyt kyllä yllätän itseni kirjoittamassa aiheesta näin pitkästi. Toivottavasti en kuitenkaan liian 🙂

  Silmänympärysvoiteen voisin välillä vaihtaa myös. Olen käyttänyt aika pitkään muistaakseni Sutkautuksia Tarun suosittelemaa Whamisaa, jonka koostumus on helposti levittyvä ja 30 ml koko on ihanan riittoisa.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olipa ilo kuulla, että näistä sai selvää! On aina niin vaikea kirjoittaa selkeästi ja loogisesti, vaikka asiat olisivatkin päässä jotenkuten selkeinä.
   Keratoosia ja muita on todella vaikea huomata itse ja olen kuullut muistakin tapauksista, joissa kosmetologi on tehnyt havainnon ja prosessi on lähtenyt siitä liikkeelle. Hemmottelun ja ohjeistuksen lisäksi terveysasiat – hyvä näin.
   Ellen väärin muista, niin ACO on markkinajohtaja apteekeissa myytävässä kosmetiikassa ja hyvin edustettuna myös pienemmissä apteekeissa ainakin täällä päin. Niillä on myös ihana huulirasva tuubissa, joka antaa vähän kiiltoakin – olen käyttänyt sitä jo monta vuotta ja edelleen ostan pari putkiloa aina kerralla, että varmasti on aina käsillä.
   Ihana idea tuo joulukalenteri 🙂
   Kommenttisi ei ole koskaan liian pitkä Annukka <3 Kiitos tästä <3

 5. Sigrid Klede

  Dear Maarit, I'm a bit of a cosmetic grouch. I also clean and use moisture, but I'm too comfortable for anything else. But as you write, after a certain age our skin simply needs more and your tips encourage me to rethink my skin care a little, especially now in autumn and winter.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid, I've always said that 'everybody sees when you have taken care of your skin' as it just looks so bright and wrinkles have disappeared or at least softened. Sooner or later it turns to nice routine 🙂

 6. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kiitos taas hyvistä vinkeistä.

  Oma luottotuotteeni on Mujin kosteusmaito, näin talvella voisin vielä siirtyä tehokosteuttavaan. Olin alunperin Japanissa törmännyt nyt niin trendilkäisini kosteusvesiin ja- maitoihin ensimmäisen kerran ja kun huomasin Mujissakin niitä, ostin edullisen pullon uteliaisuudesta. On olltu toimiva. Kuivimmilla keleillä sitä alle, lisäksi vielä seerumia ja voidetta, kesällä saattaa riitää ihan yksistäänkin suojakertoimellisen voiteen alle. Tämä on pysynyt käytössä, vaikka muut tuotteet välillä vaihtelevatkin.

  Acon tuotteista olen pitänyt, niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Nyt onkin tuo Age Delay-sarja käytössä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eipä kestä 🙂
   Nythän tuota Mujia saa myös Suomesta ja ostin sen aikoinaan itsellekin – sinun vinkkaamanasi. On kivan ja hoitavan tuntuinen.
   ACO kuuluu kyllä ihan ihonhoidon parhaimmistoon!

Leave a Reply