Yleinen

Hetkiä viikolta – rakas muisto, ompeluhaaveita ja muuta

8 Comments

 1. Sari/Casa Mimi

  Ihana tuo sinun ompelema hame edelleen ❤️. Saisi kyllä ilmat lämmetä, huomaan heti omassa mielialassa kun ei tarkene ulkona. Ja mun ihan ostettu ja esikasvatettu kesäkurpitsa sitten tietenkin paleltui kun olin jo toiveikkaana laittanut maahan…

 2. Outi Krimou/Outi's life

  Sinä olet oikea ihmenainen, saat ruoan kasvamaan, suunnittelet puutarhaa ja ompelet vaikka ja mitä. Minä olen virkkaillut vauvan tossuja tässä viime aikoina, tuntuu, että moni saa nyt pikkuisia lisää.
  Oikein ihanaa uutta viikkoa sinulle Maarit <3

 3. Suvi C -blogi

  Käsityöihmisiä löytyy täältä lisääkin! Olen tämän vuoden puolella tehnyt seitsemän villapaitaa ja viimeisimmän valmistuttua tein päätöksen kesätauosta. Syksyllä sitten taas. Päätös kesti muutaman päivän, ja taas on uusi villapaita työn alla 🙂

 4. Kristallikimaran Minna

  Oi, kuulostaa tutulta tuo, että miehet vaativat selkeän suunnitelman, mitä tulee remontteihin ja pihan uudistuksiin��
  Kiva kuulla, että olet innostunut ompelemaan �� odotan innolla, mitä olet saanut aikaan��

 5. Annukka

  Tein itse saman virheen kesäkurpitsojen kanssa. Ihastelin vaan, kuinka mahtavasti kasvavat, mutta eihän niistä sitten mitään enää voinut tehdä, kun menivät ihan puiseviksi.

  Isä kasvatteli kotona (ja kasvattaa edelleen) ihan tavallisia kurpitsoja laittamalla vaan siemenet kompostimultaan ja antamalla kasvaa. Oli vissiin niin palkitsevan helppoa puuhaa, että mulle oli nuoruudessa jo kehittynyt kammo kaikenmaailman kurpitsapikkelsejä kohtaan :). Niitä oli meillä kellari ihan täynnä, eikä ehtinyt koskaan tyhjentyä siihen mennessä, kun isän kurpitsapenkki jo pukkasi uutta satoa. Huuuh. Mutta kesäkurpitsat on ihan eri juttu.

  Ihania hamesuunnitelmia sulla! (ja arvelin, että tuossa Pinterestin kuvassa olet sinä itse). Ja pihasuunnitelmia myös. Kuntta on mun suosikkia ja haluaisin sitä myös omalle pihalle, mutta toisaalta meillä alkaa metsä heti tontin reunalta, joten metsänpohjaa löytyy näköetäisyydeltä ja olen päättänyt tyytyä siihen. Meidän tontti on niin toivotonta savimaata, että siinä on tosi vaikea saada kasvamaan mitään (paitsi sammalta..).

  Laitan sulle jossain kohtaa niitä smoothiejuttuja.

 6. Marja T

  Aivan ihana kuva tuo susta ja sun tyttärestä vuosien takaa. Monesti valokuvat tuovat mieleen jonkin tietyn tilanteen. Sanotaan, että erilaiset tuoksut tuovat eniten mielleyhtymiä. Nyt kun luonto on heräämässä uuteen kesään niin innolla jo odotan vastaleikatun nurmikon tuoksua. Toivottavasti sää lämpenee. Tänäänkin oli aivan tajuttoman kylmä ilma, vaikka aurinko paistoi. Täytyy tunnustaa, että olen käsityö & askarteluihminen. Aina on jokin projekti meneillään. Aiemmin keväällä neuloin kaksi erilaista sohvatyynyjen päällistä paksuista langoista. Pari viikkoa maitten sain valmiiksi tilkkupeiton, joka tulee ystävättären pikkutytölle. Päällystin kaksi puutuolia kukkakankaalla ja kangasta jäi vielä tyynyynkin.Eilen pengoin "keskusvarastoa" ja löysin muutaman kivan puuvillakankaan. Niistä syntyi kaksi tyynyliinaa ja Marimekon Lumimarja-kankaasta sohvatyynyn päällinen.Nyt neulon höyhenenkevyestä langasta leveää sumuroosan väristä huivia. Kivan näköinen toi sun apinahame, Maarit. Pitäisiköhän olla apila? ☺️

 7. KastehelmiB

  Ihanan nostalginen kuva sinusta ja tyttärestäsi. Niinhän se on: lainaa vain… koskettavat sanat. Meidän vanha piha oli niin huonossa suunnassa aurinkoon, että siellä ei kasvanut juuri mitään. Nyt aion laittaa kasvulaatikon pihalle. Kesäkurpitsat, tomaatit ja yritit ainakin laitan kasvamaan. Aiemmassa kodissa meillä oli luumupuu (Viktoria), joka teki ihania luumuja ämpärikaupalla. Sellaisesta nytkin unelmoin.

  Ompelupuuhat myös kiinnostavat. Nyt siihenkin on varattu sopiva tila. Aion viedä vanhan ompelukoneeni huoltoon, niin ehkä innostus vielä lisääntyy, kun saan koneen kuntoon. Pitkään mietin, että ostan uuden koneen, mutta ehkä vanhasta vielä saadaan käyttökelpoinen. Viime viikolla lyhensin olohuoneen verhot makuuhuoneeseen ja korjasin mankeliliinan. Pari mekkoa odottaa korjausta ompelulaatikossa. Puikot ovat viime aikoina olleet enemmän käytössä. Pieni vaaleanpunainen neulehaalari, sukat ja tumput valmistuivat viime viikolla. Mukavaa loppuviikkoa!

 8. Tiia Koivusalo

  Lainaa vaan, saa kyllä olon kovin haikeaksi. <3

  Niin kaunis tuo asu, täydellisen smaragdinvihreä paita. <3 Ihana. <3

  Pus loppuviikkoon Maarit. <3

Leave a Reply