Yleinen

Hetkiä viikolta – hyvinvointia moneen menoon

22 Comments

 1. Marita

  Kivoja hetkiä viikonvarrelta! Yhä useammin mietiskelen miten elämä sujuu kun jää pois työelämästä. Se nimittäin tulee ajankohtaiseksi tänä kesänä. Ainakin bloggaamiseen jää lisää aikaa, ja matkusteluun. Sinulla näyttää olevan elämä balanssissa ja kuten sanoit: nautitaan arjen pienistä hetkistä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olen monien kanssa keskustellut asiasta ja oma ohjeeni on, että kannattaa hieman varautua ja suunnitella, mitä aikoo sitten tehdä, ettei jää ihan tyhjän päälle ja ettei aika hurahda ihan kotitöiden ja -puuhastelujen parissa kun on vihdoinkin mahdollisuus tehdä jotain muuta. Ja itse pidin myös aktiivisemmin yhteyttä ystäviin jo ennen kuin lopetin, niin että yhteydenpito varmastikin jatkuisi sitten kotona ollessa.
   Mutta tämä elälmänvaihe on ihanaa, tervetuloa joukkoon sitten kesällä!

  2. Marita

   Kuulostaa niin ihanalta! Olen vuokrannut Torreviejasta loma-asunnon (Casa Mimi) toukokuussa 3 viikoksi ja tarkoitus on olla siellä yksin mukana kasa kirjoja ja tietsikka. Ehkäpä siellä selkiää mikä on mun juttuni. Haluaisin kuitenkin tehdä jotakin merkityksellistä, kaiken kivan lisäksi 🙂

  3. Maarit / Sopusointuja

   Oi olet menossa sinne! Kävin kylässä siellä, kun asuimme Torreviejassa pari vuotta sitten – heillä on ihana koti siellä; tulet varmasti viihtymään 🙂 Antoisaa matkaa ja mukavia mietintähetkiä!

 2. Tiia Koivusalo

  No voihan pitsa sentään. Tuo ylin kuva on aivan ihana. <3 Niin sitä tosiaan sanotaan, että suolisto on meidän toiset aivot.

  Huomiseen Maarit, kiva taas nähdä pitkästä aikaa. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitti – ja eiks olekin ihanaa että kevättä kohti ollaan jo menossa – kohta ollaan helmikuussa. Ah ja voih.
   Kiitos matkaseurasta Tiia <3

 3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Mukavan monipuolinen viikko siellä vietetty. Probiootit ovat kyllä tosi tärkeitä, nykyään niistä myös paljon puhutaan. Varmasti mielenkiintoinen tilaisuus.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oli niin mielenkiintoinen ja tiedontarve tosiaan vain lisääntyi tämän myötä.
   Mukavaa viikkoa sinulle! <3

 4. Tuija

  Täytyykin tutkia probiootteja, joista kirjoitat. Teillä on ollut mukavat museokierrokset. Taidehallissa on Anu Tuomisen näyttely ja Hesarin jutun perusteella kiinnostuin siitä. Jospa pikkuisemme viihtyisi vaunuissa ja voisimme käydä hänen kanssaan näyttelyssä. Museokorttia olen miettinuýt, mutta se on vasta ajatuksen tasolla. Jossakin vaiheessa se olisi varmasti järkevä hankinta.
  Ihastuttava tuo ensimmäinen kuvasi, joka huokuu seesteistä hyvää oloa.
  On kiva seurata sinun elämääsi, joka on vapaana työelämän rasitteista.
  Inspiroivaa alkavaa tammikuista viikkoa! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Museokärpänen on puraissut mukavalla tavalla heti vuoden alusta ja on ollut kiva huomata, miten paljon iloa ja monenlaisia tunteita ne herättävät. Tänään oli Tallinnassa tilaisuus käydä Kumussa katsomassa Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa – näyttely. Tämähän on jo ihan hurja vauhti!
   Kiasmassakin näkyi paljon lapsiperheitä ja myös ihan pieniä vaunuissa olevia, mikä oli mukava nähdä.
   Paikoitellen tämäkin elämä on aika kiireistä, kuten niin monet sanovat: lastenhoitoa, vanhusten asioita hoitaessa ja seurana olemista. Silti siinä on suuri ero, kun ei tarvitse lähteä aamuisin, muuta kuin omaehtoisesti, ja se on niin ihanaa.
   Kiitos samoin Tuija!

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Museokortti on hieno idea, saimme sellaiset joululahjaksi. Kukttuuria tulee tälle vuodelle varmasti lisää. Pari näyttelyä on jo käyty katsomassa ja muutamaan seuraavaan olemme jo miettineet menevämme.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Jos ette ole vielä käyneet Kiasmassa, käykää kokemassa tuo the Visitor, jos vain mahdollista. Voisi olla kiinnostava myös miehellesi, hänen työtään ajatellen 🙂

 6. tuulanneli

  Suolisto on todella meidän toiset aivot! Probiootit ovat tärkeitä meille niin ihonhoidossa kuin suoliston hyvinvoinnissa. Suoliston hyvinvoinnista ei todellakaan kirjoiteta liikaa!

  Museokortti on todella kiva keksintö. Minäkään en vielä omista sitä. Ehkäpä tähä vaikuttaa pikkasen asuinpaikkakunta 😉

  Mukavaa viikkoa sinulle Maarit 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Välillä ihan pelottaa, kun miettii tuota suolistoasiaa. Syön omasta mielestäni kohtuuterveellisesti useinmiten, mutta onko se riittävästi pitääkseni suoliston mikrobit balanssissa. No, se on laaja kysymys, mutta tuohon kirjaan meinaan perehtyä nyt kunnolla. Kyse ei kuitenkaan ole mistään tähtitieteestä ei vaikeasta syömisasiasta…
   Olen itse ihan fiiliksissä Museokortista, omalla kohdalla se on selvästi driveri aktivoitua kulttuurin saralla.
   Kiitos samoin Tuula!

 7. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

  Missasin tuon probioottiaamun, harmi, vatsa kun aina silloin tällöin reistailee ja apukeinot olisivat tarpeen. Aika hieno startti uuteen vuoteen ja hankinta tuo museokortti, yritän itsekin päästä useammin mielenkiintoisiin näyttelyihin ja nelivuotiaan voisi jo hyvin viedä museeoonkin!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se oli kyllä mielenkiintoinen ja avasi hyvällä tavalla omatkin silmäni, vaikka jotain tiesinkin etukäteen. Harmi ettet päässyt sinne.
   Nelivuotiaan kanssa voi hyvinkin mennä, monissa paikoissa on lapset huomioitu todella kivasti jonkinlaisilla aktiviteeteilla.

 8. Celia C / good to be home

  Tässähän tuli monta kommentointiin innostavaa juttua. Ensinnäkin hienoa, että hankit museokortin, itse olen ainakin ollut niin innoissani siitä ja uusin sen taas. Tulee piipahdeltua ilman sen suurempaa suunnitelmaa paljon useammin. Helenen teokset olen käynyt Atskissa katsomassa – Helene on suosikkejani. Täytyisi käydä katsomassa se elokuva vielä.
  Keliaakikkona olen saanut perehtyä kyllä noihin suoliston saloihin puolipakolla (tuo kirja on myös luettu). Joskus on helppo tuunata asioita suotuisaan suuntaan, mutta osa vatsan vaivoista on kyllä niin mysteerijuttuja…
  Ensimmäisestä kuvasta tuli niin hyvä fiilis – la dolce vita!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olen jo nyt huomannut, että se menee juuri noin! Aivan erilainen innostus tutkia mitä on menossa – siihen ohjaa tietysti sekin että se silti maksoi lähes 70 euroa.
   Niin se varmasti onkin, eikä liikaa kannata keskittyä vatsaan tai syömisiin, ellei ole mitään sen kummempaa syytä tai sairautta. Mutta ehkä niin, että on hyvä olla tietoinen niistä asioista mitkä ovat hyväksi vatsan hyvinvoinnille ja mitkä eivät. Mulla on ollutkin aina mottona 'kultainen keskitie' senkin suhteen.
   Yritetään tarttua hetkeen!

 9. Sari/Casa Mimi

  Voi että, mikä tuo eka kuva <3 Saa kyllä kaipaamaan niin tuollaisia hetkiä laiturilla. Minun on pitkään pitänyt ostaa joku kirja, joka käsittelisi juuri suolistoa ja ruokaa. Vahvasti uskon, että juuri oikeanlainen ruoka on avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ja kiinnostus vaan kasvoin kun pääsin vierailemaan ja syömään Tukholmassa DrMatissa, vahva suositus jos käyt Tukholmassa 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hyvän olon kuva itsellekin 🙂 Tuosta kirjasta puhuttiin paljon silloin kun se julkaistiin ja se otettiin tosiaan esille siinä tilaisuudessa, eli siinä mielessä voisi olla hyvä referenssi.
   Laitan tuon ravintolan 'listalle' – kiitos vinkistä Sari!

 10. souliina

  Tuo ensimmäinen kuva sinusta on niin ihana-seesteinen <3 Innostuin tästä postauksesta niin, että mieti josko minäkin hankkisin sen museokortin itselleni. Haluan ehdottomasti nähdä itsekin nuo näyttelyt jne.

  Ranskan suurlähetystön tilaisuu oli kyllä antoisa. Täytyy ehdottomasti keskittyä tänä vuonna hieman enemmän siihen omaan hyvinvointiin.

  Mukavaa viikonloppua Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos ihana Souliina <3
   Museokortti on ollut kovassa käytössä, kävin tällä viikolla vielä Atskissa katsomassa Helene-näyttelyn – oli niin ihana ja lumouduin niin niistä pehmeän utuisista väreistä 🙂
   Sama täällä – suolistoasiat kiinnostavat :o)
   Ihanaa sunnuntaita sulle!

Leave a Reply