Yleinen

HELPPO, KOHOTTAVA SILMÄMEIKKI – ohjeet ja värit

26 Comments

 1. pirjo

  Juuri tällaista, näin selkeää meikkaus apua, olen kaivannut. Iso kiitos Maarit.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos Pirjo palautteestasi – ihanaa jos näistä sai selkoa! 🙂

 2. JonnaH.

  Todella kaunis meikki, just sellainen kevyt mistä itsekin pidän. 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kaunis kiitos Jonna <3

 3. Tuula56

  Maarit, mitä suosittelisit "roikkuluomilleni"? Silmäni ovat myös supersensitiiviset.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tuula!
   Paras keino häivyttää optisesti roikkuvia tai raskaita luomia on käyttää juuri näitä keskitummia sävyjä: luumu, harmaan sävyt, roosan ruskea. Niitä tulee levittää selvästi yli luomivaon ja yli roikkuvan alueen = ylöspäin häivyttäen. Se häivyttää samalla laskeutunutta luomea. On vaikea sanoa mikä tuote sopisi herkille silmille, se on niin yksilöllistä mikä sopii, mutta olen kuullut että dr Hauschkan luomivärit olisivat sopivia myös herkkäsilmäisille. Ylläoleva luumupaletti on yksi niitä värejä mitkä sopivat juuri tähän laskeutuneen luomen kohottamiseen.
   Toivottavasti tästä oli apua 🙂

 4. Anonyymi

  Kiitos näistä ohjeista! Nytpä taidan vihdoin opetella luomivärin käytön. Hienosti näki kuvista eron 🙂 Jotenkin se on mielestäni aina ollut kamalan vaikeaa ja näyttää silmissäni suttuiselta. Sen takia olenkin tehnyt aina vain rajaukset ja laittanut ripsarin. -KaimaMaarit

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eipä kestä ja kiva jos tämä innosti kokeilemaan vielä uudemman kerran. Käytä riittävän isoa sivellintä, niin sillä pystyy häivyttämään luomivärin myös ylöspäin kohti kulmia. Ja aloita ihan pienellä määrällä ja lisää väriä sitten vähitellen ja enemmän ulkonurkkiin. Se ei ole kuule vaikeaa! 😉

 5. KastehelmiB

  Kiitos selkeistä ohjeista. Luomiväri on aina ollut iso ongelma minulle ja sitä on ollut tosi vaikea laittaa oikeaan paikkaan luomilla. Ehkä kokeilen vähän isommalla pensselillä ohjeesi mukaisesti. Ripsari, rajaus ja kulmat kuuluvat jokapäiväiseen meikkiini. On totta, että vanhenevat kasvot kaipaavat vähän enemmän väriä silmämeikkiin, joten alan harjoittelemaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon itsellesi kun kommentoit!
   Tuli mieleeni vielä sellainen asia, että se on myös tärkeää ettei luomiväriin jää aukkoja mistä näkyy ihoa. Eli pehmeää pyörittelyä luomella ja riittävän ylös kohti kulmia väriä pehmesäti häivyttäen – uskon että onnistut! 🙂
   Tarvitsemme tässä iässä juuri ne oikeat kikat ja tuotteet, mutta hillityssä määrin ja neutraalimpia värejä silmille.
   Mukavia harjoitteluhetkiä!

 6. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kiitos ohjeista. Olenkin ihaillut luonnollista, kaunista meikkiäsi.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos ihana Tuuli! <3

 7. Anonyymi

  Tuhannesti kiitoksia tästä postauksesta. Kuvista näkee hyvin eron meikittömänä (lähes) ja meikattuna. Meikatut silmät ovat huomattavasti pirteämmän näköiset. Itselläni ongelmana on rajauksien pysymättömyys alaripsissä ja siihen kaipaisin vinkkejä.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi suurkiitos sinulle kun kommentoit kirjoitusta! Ajattelin kyllä ensin että en kehtaa laittaa noita meikkaamattomia kuvia, mutta muuten ero ei olisi tullut niin selvästi esille. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta aikuisen näkökulmasta suosittelisin alaluomille vain luomivärillä tehtyä rajausta, koska sillä saa pehmeän ja utuisen jäljen. Kynälläkin tuppaa tulemaan niin kova jälki, että se tekee katseesta helposti kovan.
   Luomivärin pitäisi olla hyvin pysyvä ja pölyämätön kuten esim. Isadoran tai MACin yksittäiset napit. Ja väri sama mitä laittaa yläluomellekin, noita yllä suosittelemiani värejä. Voit toki kokeilla esim laittaa ihan kevyesti irtopuuteria ensin alaluomelle, sillä se sitoo vähän luomen rasvaisuutta ja auttaa rajausta pysymään paremmin.

 8. Milli`s Little Home

  Kiitos selkeistä ohjeista!
  Itsekin suosin vaaleita luomivärejä mutta tuo rajauksen teko on haastavaa.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eipä kestä ja iso kiitos kommentistasi!
   Kokeile harjoittelua jollain tummalla luomivärillä ja pienellä, lyhytkarvaisella siveltimellä. Tähän tarkoitukseen ei sovi pitkäkarvaiset ohuet ns eyeliner-siveltimet koska tarvitaan napakka sivellin, mikä ei taivu liikaa. Sillä kevyttä 'töpöttelyä' ihan ripsien juureen ja lopuksi vedät vähän viivamaisemmin niiden yli, niin siitä muodostuu yhtenäinen viiva. Mun mielestäni luomivärillä on paljon helpompi saada hyvä rajaus kuin kynällä tai muilla. Mutta värin pitää olla todella tumma.
   Tässäkin harjoitus tekee mestarin 🙂

 9. Tiina

  Aivan täydellistä! Kiitos tästä! Kulmat olen pitänyt kuosissa. Ripsivärin ja rajauksetkin olen saanut paikoilleen, mutta luomivärin laitto on ollut niin vaikeaa. Tästä saa hyviä vinkkejä. Viimeisestä kuvasta tuli mieleeni, että olisiko sinulla vinkkejä kuinka pitää/saada noin ihanan valkoiset hampaat kuin sinulla?

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Tiina, kiva jos tästä oli apua. Luomivärin laitosta on tehty jotenkin niin vaikeaa ja ohjeet ovat yleensä aika monimutkaisia. Etenkin kun yritetään neuvoa vaalean ja tumman käyttöä jne.
   Itselläni on luonnostaan melko valkoinen hammasluu ja olen kerran vaalentanut ne hammaslääkärissä, siitä taitaa olla kymmenisen vuotta peräti. Nykyään olen käyttänyt ehkä vuoden-parin välein kotona tehtävää muutaman tunnin vaalennusta ylläpitohoitona.

 10. Virpi P.

  Ihanan raikas meikki melko vähillä tuotteilla! Harjoittelua se vaatii, ihan siinä missä muutkin taidot, ja meikkautaidoissa voi kehittyä vielä leidi-iässäkin. Meikkiä saa keventää ja päivittää muutenkin tottumuksiaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Virpi! Ei tosiaan tarvita monia tuotteita tähän lookiin ja se on helppo tehdä vähän harjoiteltuaan. Niin moni jää tosiaan huomaamattaan kiinni vanhoihin tottumuksiin, väreihin ja tyyleihin vaikka jo pelkästään ihon muuttuminen vaatii eri asioita kuin ennen.

 11. Heli

  Voi ääh, olin juuri kirjoittanut pitkän kommentin, niin sepä otti ja hävisi, kun painoin julkaise-nappia…

  Mutta! Kiva löytää uusia aikuisia naisia ja tykkään erityisesti näistä kuvista, joissa näytät selkeästi mitä teet. Tosin, itselle on löytynyt oma tapa, kuljen arkena pääasiassa ripsarin voimin 😉 ja sitten, kun on jotain erikoisempaa tiedossa, käytän myös luomiväriä. Nyt olen totaalisen ihastunut uusiin tuotteisiin ja niistä pitää tehdä video. Niin, minä teen siis videoita, tervetuloa tutustumaan, jos yhtään kiinnostaa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   No voi harmi, mutta onneksi jaksoit näpytellä uuden! 🙂
   Käynpä katsomassa videotasi – kiitos vielä kun kommentoit. Ja kiva nähdä mitä uusia tuotteita olet löytänyt.
   Mukavaa päivää sinulle!

 12. World of Animals, Inc

  I will have to try this eyeshadow pallet out. I usually stay away from purple eyeshadows but this looks great on you. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!

  World of Animals

  1. Maarit / Sopusointuja

   Thank you!

 13. Tuija

  Kiitos havainnollisista kuvista! Ehostautuminen on hauskaa. Varsinkin, kun ero on ilmeinen. Nuorena laitoin itseäni varmaan välillä liikaakin, kun en tajunnut olevani riittävän sievä vähemmälläkin tälläämisellä. Nykyisin tavoittelen luonnollista pirteää, tyylikästä ilmettä. Sinulla on se hallussa! Häihin sain ammattilaisen tekemän meikin, joka oli loistava. Tekijä on samaa ikäluokkaa kuin itse niin tiesi, mitä kannattaa korostaa. Harmillisesti yhtää kunnon kuvaa ei minusta yksin tai kaksin tullut otettua. Lukuunottamatta pikaräpsyä polaroidilla vieraskirjaan. Aurinkosita lauantaita! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eipä kestä, niitä oli kiva tehdä ja kuvaushomma lähti totta puhuen vähän vahingossa liikkeelle, kun aloin meikkaamaan itseäni ja huomasin että nythän on just sopiva valo sisällä kuvaamiseen 🙂 Olin toki miettinyt tätä teemaa päässäni jonkin aikaa. Luonnollinen meikki onkin paras aikuiselle naiselle, joten jatketaan samoilla linjoilla 🙂 Voih, olipa harmi ettet saanut itsestäsi yhtään meikkikuvaa muistoksi. Olen oppinut, että 'ne' kuvat pitäisi ottaa ennen varsinaista tilaisuutta – ennen muita tohinoita.
   Ihanaa lauantai-iltaa sinulle! Maarit

Leave a Reply