Niin usein tulee juttua ystävien kanssa siitä, miten vaikeaa on tehdä silmämeikkiä. Ei osata käyttää luomiväriä, puhumattakaan värin valinnasta. Käytetään luomiväriä vain silloin kun mennään jonnekin. Kysellään juhla- ja arkimeikin eroja. Ja usein juuri siksi jätetään se tekemättä.
Itse meikkaan aina lähes samalla tavalla, ei ole eroa sillä menenkö juhliin vai jonnekin muualle. Juhliin laitan huolellisemmin rajaukset ja inasen tummemman silmämeikin.
Tässä jutussa on helppoon ja ilmettä kohottavaan silmämeikkiin omat ohjeeni. Ja jälleen kerran kerron, kun olen kuitenkin verraten uusi bloggaaja ja teitä uusia lukijoitakin on niin paljon, että en ole ammattimeikkaaja enkä yritä esiintyä sellaisena. Olen tehnyt työurani kosmetiikan parissa ja olen ollut muutenkin aina hirveän kiinnostunut meikkaamisesta. Nyt opastan täällä blogissa aina silloin tällöin mielelläni muita ikäisiäni meikkaamisen saloihin – ja aina nimenomaan niin, miten saatte helposti tehtyä raikastavan meikin. Luonnollisesti korostaen.
Aikuisen naisen meikkaamisessa silmät ovat tärkeässä roolissa ja erityisesti kulmat. Kirjoitin kulmien meikkaamisesta kesäkuussa ja juttu on luettavissa
täällä, joten en nyt käsittele niitä. Luomiväri on äärettömän tärkeä, jopa niin tärkeä, etten itse laita koskaan ripsiväriä niin etten laittaisi myös luomiväriä. Pelkkä ripsiväri tekee hiukan hämähäkkimäisen vaikutelman, jos se on yksinään. Nuorilla se kyllä toimii, mutta ei ikäisilläni.
Avainasia on luomivärin sävy. Jos valitsee jonkin neutraalin keskitumman tai keskivaalean värin – miten sen haluaakaan nähdä ja levittää sitä isohkolla siveltimellä koko luomelle ja riittävän ylös, muuta ei tarvita. Eikös kuulosta helpolta?! Eli sinertävän harmaa, roosanruskea, tummahko nude… Nämä olivat muutamia esimerkkejä, mutta useinmiten tämän tyyppiset värit sopivat useimmille aikuisille. Ne eivät oikeastaan anna väriä, mutta tekevät ns. varjon luomille, mikä terästää katsetta.
Ja toinen tärkeä asia on silmien rajaus. Ihan lyhyesti sanoisin, että jos laittaa ripsiväriä ja kovin terävän mustan rajauksen ja jättää luomivärin pois, ilmeestä tulee hyvin helposti hailukka. Ripset korostuvat kyllä, mutta kokonaisuus saattaa olla olmi. Silloin vaikka hyvinkin neutraali, muttei liian vaalea tai pastellinen, luomiväri ihan koko luomelle pelastaa useinmiten tilanteen.
RAJAUKSET
Käytän itse rajausten tekoon nykyään vaihdellen kolmea erilaista tuotetta: kyniä, purkissa olevia geelimäisiä rajaustuotteita tai tummaa luomiväriä. En ole koskaan lämmennyt eyelinertusseille, koska niillä tulee mielestäni liian jyrkät rajaukset. Itselläni luomien iho on jo sen verran veltostunutkin että on vaikea saada rajausta tehtyä siististi. Vaihtoehtoja siis on ja suosittelenkin ikäisiäni käyttämään suosiolla helpompia, kauniimman ja luonnollisemman lopputuloksen tuovia tuotteita.
Kaikkein tärkein seikka rajauksen tekemiselle on, tehdäänpä se millä tuotteella tahansa, on se että rajaus on aivan kiinni ripsissä – ripsien ja viivan välistä ei saisi näkyä ihoa. Silloin se tekee ripsistä tuuheamman näköiset, kun niiden ‘juuret’ on tummennettu. Rajauksen teko onnistuu parhaiten, kun tekee sen pieninä pisteinä tai lyhyinä piirtoina – ei kannata yrittää vetää sitä yhtenäisenä viivana. Sen jälkeen pisteet tai piirrot yhdistetään pienin vedoin.
1. Rajaus kynällä
Kyniä on tarjolla kaikilla sarjoilla. On puuterimaisia ja voidemaisia, terotettavia ja automaattimekanismilla olevia.. Perinteiset puukynät ovat jääneet itselläni syrjään ja olen siirtynyt voidemaisiin ihan siitä syystä, että niillä saa paremman viivan ihoa venyttämättä. Ja olen käyttänyt kaikenhintaisia, myös Nyxin ja Kikon todella edullisia ja hyvälaatuisia kyniä, jotka ovat ajaneet asiansa erittäin hyvin.
Nyt minulla on testissä nämä blogiin saamani Joe Blascon Black Eye Pencil* ja Elizabeth Ardenin voidemainen High Drama Eyeliner 02 Espresso*. JB on aavistuksen hiilimäinen, erinomaisen mustan jäljen tekevä ja pysyvä puukynä, jonka piirtoa on helppo pehmentää siveltimellä tai levittämällä päälle kevyesti luomiväriä. Tämä sopii hyvin yläluomen rajaamiseen pikimustan sävynsä puolesta.
EA on pehmeän voidemainen, vedenkestävä rajauskynä. Toisessa päässä on kumimainen aplikaattori, millä jälkeä voi pehmentää helposti. Syvä espressonruskea sävy 02 on monille sopiva kaunis ruskea väri.
2. Geelirajaus
Geelirajaus on mielestäni paljon helpompi rajaukseen kuin eyelinertussi. Geelirajaus levitetään napakalla siveltimellä, muoto voi olla terävä kuten Shiseidon mukana tuleva (kuvassa) tai viistottu kuten kuvassa oleva Ecotoolsin. Geelipiirtoa voi myös korjata siveltimellä ja sillä saa halutessaan myös hivenen pehmeämmän piirron. Ne pysyvät myös hyvin aikuisen naisen luomilla. Itse suosin rajauksia, mitkä eivät ala ihan silmän sisänurkasta, näin lopputulos on vähän luonnollisempi.
3. Rajaus tummalla luomivärillä
Joskus kun teen silmämeikin kiireessä, teen rajauksen tummalla mattaluomivärillä. Useimpia voi myös kostuttaa, jolloin väristä tulee syvempi. Teen niin, että levitän ensin luomivärin ja sen jälkeen littanalla siveltimellä piirrän rajauksen aivan ripsen tyveen, niin sen väri pysyy myös tummana. Rajaukseen hyvin tumma luumusävy on ihana, mutta myös esim tumman ruskea ja harmaa toimivat hyvin. Musta mattaluomiväri on aivan ehdoton monitoimituote, koska sillä voi tummentaa luomiväriä ulkonurkasta ja käyttää myös rajaukseen.
![](https://sopusointuja.fi/wp-content/uploads/2018/08/Helppo2Bsilma25CC2588meikki2Bdr2BHauschka2Bluomiva25CC2588ri2B-2B1.jpg) |
Dr Hauschkan* paletista oikeanpuoleinen on hyvä rajausväriksi ja toinen vasemmalta yleisluomiväriksi |
LUOMIVÄRIT
Tässä alla on sitä värimaailmaa mitä tarkoitan; oli pakko alkaa vähän leikkimään maisemakuvilla – mutta luontokuvat ja luonnolliset meikkivärit kulkevat käsi kädessä… Välillä aamulla on luumufiilis ja välillä on kiva laittaa ruskeampaa. En juurikaan mieti sitä, mitä on päälläni, vaan valitsen värin varsin impulsiivisesti.
Hyviä mattasävyjä aikuisille naisille löytyy monilta sarjoilta mm. Armanin 4 sävyn paletti no 2, Isadoralla on useita todella hyviä yhden sävyn nappeja, Max Factorin 4 sävyn paletit, Hauschkan ylläoleva no 01, MACin ja Estelle&Thildin solot.
![](https://sopusointuja.fi/wp-content/uploads/2018/08/nyx2Blingerie2Bluomiva25CC2588ri2B-2B1.jpg) |
Nyx Lid Lingerie |
![](https://sopusointuja.fi/wp-content/uploads/2018/08/estelle2526thild2Bluomiva25CC2588ri2B-2B1.jpg) |
Estelle&Thild Walnut* ja Ecotools sivellin* |
KOHOTTAVA SILMÄMEIKKI – NÄIN SE TEHDÄÄN
Jos katsotte nämä kuvat ensin läpi ylhäältä alas, huomaatte heti eron. Eikö vaan? Näissä kuvissa ei ole paljoa silmämeikkiä mutta juuri ne olennaiset. Kerron kuvien alla vaihe vaiheelta miten sen tein.
1. Tässä kuvassa on ainoastaan mustalla kynällä tehty kevyt rajaus molempiin silmiin. Huomaa miten se alkaa vasta iiriksen läheltä. Kulmat meikkaamatta ja kasvoilla hyvin kevyt seerumimeikkivoide.
2. Oikeaan silmään on lisätty isolla siveltimellä dr Hauschkan paletista (kuva yllä) nudeväriä. Katso miten vasen silmä jää ikäänkuin roikkumaan ja näyttää väsyneeltä.
3. Tässä meikkasin oikean kulman. Kasvot ovat aivan toispuoleiset ja tässä näet hyvin myös miten kulman merkitys korostuu. Sillä on iso rooli kohottavassa meikissä. Oikea silmä näyttää myös huomattavasti isommalta kuin vasen.
4. Tässä kuvassa meikkasin myös vasemman kulman, mutta sepä ei kohottanutkaan ilmettä sellaisenaan – ero oikeaan on iso.
5. Luomivärin alue on laaja; sitä tulee levittää selvästi luomivaon yli niin että kun katsot suoraan peiliin näet luomiväriä luomivaon yläpuolella. Ei pidä pelätä että väriä tulisi liikaa, kun väri on neutraali. Käyttämäni väri näyttää napissa vaaleammalta kuin luomella, ja usein on näin. Siksi kannattaa kokeilla väriä ennen ostamista edes kämmenselkään. Jos väri alkaa ‘vaalentamaan’ ihon tai näkyy jotenkin kalkkimaisena, se on liian vaaleaa aikuisille luomille.
6. Vasemmalla lähtökohta ja oikealla molempiin silmiin laitettu luomivärikin. Alaluomilla ei ole mitään.
7. Nyt lisäsin molempiin silmiin myös alaluomelle kevyen rajauksen samalla sävyllä sekä vähän ripsiväriä. Silmillä on nyt luonnollinen ‘kehys’ eikä silti näytä liian meikatulta.
Tänään, kun lähdin kauppaan, tein pikaisesti meikin näillä Nyxin Lid Lingerie -väreillä. Olen tykästynyt niiden värimaailmaan ja ainakin nyt kun on päivetystä iholla, ne tuntuvat kivoilta. Otin isoon siveltimeen ylhäältä keskimmäistä ja oikeanpuoleista ja vielä pyöräytin sutia oikean alanurkan roosanruskeassa. Näin siitä tuli lämminsävyinen väri-cocktail joka oli riittävän tumma tekemään sopivan varjostuksen luomelle kuten kuvassa 5. Sen jälkeen paletin tumminta sävyä rajaukseksi ja vielä sen päälle sipaisu mustaa luomiväriä rajaa tummentamaan. Ja vain kevyesti ripsiväriä.
![](https://sopusointuja.fi/wp-content/uploads/2018/08/helppo2Bsilma25CC2588meikki2B2B-2B12B252822529.jpg)
![](https://sopusointuja.fi/wp-content/uploads/2018/08/helppo2Bsilma25CC2588meikki2Bohje2B-2B1.jpg)
Nyt kun mietin meikkaamistani vuosia taaksepäin ja katson vanhoja kuviani – ihmettelen miksen ole käyttänyt rajauksia aina! No, niiden merkitys lisääntyy tietenkin iän myötä kun omat värit haalenevat ja kasvot tarvitsevat ryhtiä. Ripseni ovat aina olleet hyvin vaaleat ja suorat, kulmissa vähän karvoja ja muutenkin hiukan eripariset. Kevyet rajaukset, riittävän tumma luomiväri, vähän ripsiväriä ja kulmat kuntoon – siinä se. Ja on helppoa ja nopeaakin – kun vähän harjoittelee.
Minkälaisia ajatuksia tämä herätti? Nyt joukolla kommentoimaan ja voitte kysyä mitä tahansa aiheeseen liittyvää – yritän vastailla parhaani mukaan.
Terkuin Maarit
* -merkityt tuotteet saatu blogiin
pirjo
Juuri tällaista, näin selkeää meikkaus apua, olen kaivannut. Iso kiitos Maarit.
Maarit / Sopusointuja
Voi kiitos Pirjo palautteestasi – ihanaa jos näistä sai selkoa! 🙂
JonnaH.
Todella kaunis meikki, just sellainen kevyt mistä itsekin pidän. 🙂
Maarit / Sopusointuja
Kaunis kiitos Jonna <3
Tuula56
Maarit, mitä suosittelisit "roikkuluomilleni"? Silmäni ovat myös supersensitiiviset.
Maarit / Sopusointuja
Hei Tuula!
Paras keino häivyttää optisesti roikkuvia tai raskaita luomia on käyttää juuri näitä keskitummia sävyjä: luumu, harmaan sävyt, roosan ruskea. Niitä tulee levittää selvästi yli luomivaon ja yli roikkuvan alueen = ylöspäin häivyttäen. Se häivyttää samalla laskeutunutta luomea. On vaikea sanoa mikä tuote sopisi herkille silmille, se on niin yksilöllistä mikä sopii, mutta olen kuullut että dr Hauschkan luomivärit olisivat sopivia myös herkkäsilmäisille. Ylläoleva luumupaletti on yksi niitä värejä mitkä sopivat juuri tähän laskeutuneen luomen kohottamiseen.
Toivottavasti tästä oli apua 🙂
Anonyymi
Kiitos näistä ohjeista! Nytpä taidan vihdoin opetella luomivärin käytön. Hienosti näki kuvista eron 🙂 Jotenkin se on mielestäni aina ollut kamalan vaikeaa ja näyttää silmissäni suttuiselta. Sen takia olenkin tehnyt aina vain rajaukset ja laittanut ripsarin. -KaimaMaarit
Maarit / Sopusointuja
Eipä kestä ja kiva jos tämä innosti kokeilemaan vielä uudemman kerran. Käytä riittävän isoa sivellintä, niin sillä pystyy häivyttämään luomivärin myös ylöspäin kohti kulmia. Ja aloita ihan pienellä määrällä ja lisää väriä sitten vähitellen ja enemmän ulkonurkkiin. Se ei ole kuule vaikeaa! 😉
KastehelmiB
Kiitos selkeistä ohjeista. Luomiväri on aina ollut iso ongelma minulle ja sitä on ollut tosi vaikea laittaa oikeaan paikkaan luomilla. Ehkä kokeilen vähän isommalla pensselillä ohjeesi mukaisesti. Ripsari, rajaus ja kulmat kuuluvat jokapäiväiseen meikkiini. On totta, että vanhenevat kasvot kaipaavat vähän enemmän väriä silmämeikkiin, joten alan harjoittelemaan.
Maarit / Sopusointuja
Kiitos paljon itsellesi kun kommentoit!
Tuli mieleeni vielä sellainen asia, että se on myös tärkeää ettei luomiväriin jää aukkoja mistä näkyy ihoa. Eli pehmeää pyörittelyä luomella ja riittävän ylös kohti kulmia väriä pehmesäti häivyttäen – uskon että onnistut! 🙂
Tarvitsemme tässä iässä juuri ne oikeat kikat ja tuotteet, mutta hillityssä määrin ja neutraalimpia värejä silmille.
Mukavia harjoitteluhetkiä!
Tuuli - Lumo Lifestyle
Kiitos ohjeista. Olenkin ihaillut luonnollista, kaunista meikkiäsi.
Maarit / Sopusointuja
Voi kiitos ihana Tuuli! <3
Anonyymi
Tuhannesti kiitoksia tästä postauksesta. Kuvista näkee hyvin eron meikittömänä (lähes) ja meikattuna. Meikatut silmät ovat huomattavasti pirteämmän näköiset. Itselläni ongelmana on rajauksien pysymättömyys alaripsissä ja siihen kaipaisin vinkkejä.
Maarit / Sopusointuja
Voi suurkiitos sinulle kun kommentoit kirjoitusta! Ajattelin kyllä ensin että en kehtaa laittaa noita meikkaamattomia kuvia, mutta muuten ero ei olisi tullut niin selvästi esille. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta aikuisen näkökulmasta suosittelisin alaluomille vain luomivärillä tehtyä rajausta, koska sillä saa pehmeän ja utuisen jäljen. Kynälläkin tuppaa tulemaan niin kova jälki, että se tekee katseesta helposti kovan.
Luomivärin pitäisi olla hyvin pysyvä ja pölyämätön kuten esim. Isadoran tai MACin yksittäiset napit. Ja väri sama mitä laittaa yläluomellekin, noita yllä suosittelemiani värejä. Voit toki kokeilla esim laittaa ihan kevyesti irtopuuteria ensin alaluomelle, sillä se sitoo vähän luomen rasvaisuutta ja auttaa rajausta pysymään paremmin.
Milli`s Little Home
Kiitos selkeistä ohjeista!
Itsekin suosin vaaleita luomivärejä mutta tuo rajauksen teko on haastavaa.
Maarit / Sopusointuja
Eipä kestä ja iso kiitos kommentistasi!
Kokeile harjoittelua jollain tummalla luomivärillä ja pienellä, lyhytkarvaisella siveltimellä. Tähän tarkoitukseen ei sovi pitkäkarvaiset ohuet ns eyeliner-siveltimet koska tarvitaan napakka sivellin, mikä ei taivu liikaa. Sillä kevyttä 'töpöttelyä' ihan ripsien juureen ja lopuksi vedät vähän viivamaisemmin niiden yli, niin siitä muodostuu yhtenäinen viiva. Mun mielestäni luomivärillä on paljon helpompi saada hyvä rajaus kuin kynällä tai muilla. Mutta värin pitää olla todella tumma.
Tässäkin harjoitus tekee mestarin 🙂
Tiina
Aivan täydellistä! Kiitos tästä! Kulmat olen pitänyt kuosissa. Ripsivärin ja rajauksetkin olen saanut paikoilleen, mutta luomivärin laitto on ollut niin vaikeaa. Tästä saa hyviä vinkkejä. Viimeisestä kuvasta tuli mieleeni, että olisiko sinulla vinkkejä kuinka pitää/saada noin ihanan valkoiset hampaat kuin sinulla?
Maarit / Sopusointuja
Hei Tiina, kiva jos tästä oli apua. Luomivärin laitosta on tehty jotenkin niin vaikeaa ja ohjeet ovat yleensä aika monimutkaisia. Etenkin kun yritetään neuvoa vaalean ja tumman käyttöä jne.
Itselläni on luonnostaan melko valkoinen hammasluu ja olen kerran vaalentanut ne hammaslääkärissä, siitä taitaa olla kymmenisen vuotta peräti. Nykyään olen käyttänyt ehkä vuoden-parin välein kotona tehtävää muutaman tunnin vaalennusta ylläpitohoitona.
Virpi P.
Ihanan raikas meikki melko vähillä tuotteilla! Harjoittelua se vaatii, ihan siinä missä muutkin taidot, ja meikkautaidoissa voi kehittyä vielä leidi-iässäkin. Meikkiä saa keventää ja päivittää muutenkin tottumuksiaan.
Maarit / Sopusointuja
Kiitos Virpi! Ei tosiaan tarvita monia tuotteita tähän lookiin ja se on helppo tehdä vähän harjoiteltuaan. Niin moni jää tosiaan huomaamattaan kiinni vanhoihin tottumuksiin, väreihin ja tyyleihin vaikka jo pelkästään ihon muuttuminen vaatii eri asioita kuin ennen.
Heli
Voi ääh, olin juuri kirjoittanut pitkän kommentin, niin sepä otti ja hävisi, kun painoin julkaise-nappia…
Mutta! Kiva löytää uusia aikuisia naisia ja tykkään erityisesti näistä kuvista, joissa näytät selkeästi mitä teet. Tosin, itselle on löytynyt oma tapa, kuljen arkena pääasiassa ripsarin voimin 😉 ja sitten, kun on jotain erikoisempaa tiedossa, käytän myös luomiväriä. Nyt olen totaalisen ihastunut uusiin tuotteisiin ja niistä pitää tehdä video. Niin, minä teen siis videoita, tervetuloa tutustumaan, jos yhtään kiinnostaa!
Maarit / Sopusointuja
No voi harmi, mutta onneksi jaksoit näpytellä uuden! 🙂
Käynpä katsomassa videotasi – kiitos vielä kun kommentoit. Ja kiva nähdä mitä uusia tuotteita olet löytänyt.
Mukavaa päivää sinulle!
World of Animals, Inc
I will have to try this eyeshadow pallet out. I usually stay away from purple eyeshadows but this looks great on you. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts!
World of Animals
Maarit / Sopusointuja
Thank you!
Tuija
Kiitos havainnollisista kuvista! Ehostautuminen on hauskaa. Varsinkin, kun ero on ilmeinen. Nuorena laitoin itseäni varmaan välillä liikaakin, kun en tajunnut olevani riittävän sievä vähemmälläkin tälläämisellä. Nykyisin tavoittelen luonnollista pirteää, tyylikästä ilmettä. Sinulla on se hallussa! Häihin sain ammattilaisen tekemän meikin, joka oli loistava. Tekijä on samaa ikäluokkaa kuin itse niin tiesi, mitä kannattaa korostaa. Harmillisesti yhtää kunnon kuvaa ei minusta yksin tai kaksin tullut otettua. Lukuunottamatta pikaräpsyä polaroidilla vieraskirjaan. Aurinkosita lauantaita! Tuija
Maarit / Sopusointuja
Eipä kestä, niitä oli kiva tehdä ja kuvaushomma lähti totta puhuen vähän vahingossa liikkeelle, kun aloin meikkaamaan itseäni ja huomasin että nythän on just sopiva valo sisällä kuvaamiseen 🙂 Olin toki miettinyt tätä teemaa päässäni jonkin aikaa. Luonnollinen meikki onkin paras aikuiselle naiselle, joten jatketaan samoilla linjoilla 🙂 Voih, olipa harmi ettet saanut itsestäsi yhtään meikkikuvaa muistoksi. Olen oppinut, että 'ne' kuvat pitäisi ottaa ennen varsinaista tilaisuutta – ennen muita tohinoita.
Ihanaa lauantai-iltaa sinulle! Maarit