Yleinen

Havaintoja Espanjasta – plussat & miinukset (+resepti)

14 Comments

 1. pirjo

  Aika hyvin pystyitte kiteyttämään nuo plussat ja miinukset. Olemme viettäneet jo toistakymmenettä vuotta talvet Andalusiassa ja olen samaa mieltä monestakin asiasta. Tuo liikkeiden kassojen käyttäytyminen on ainoa asia josta voisin olla eri mieltä, vai onko meidän kohdalle sattunut vaan ”maanantai” tapauksia? Usein maksaessa, kassa keskustelee toisen kassan kanssa ja joudun odottamaan että juttu saadaan kerrottua loppuun ja voin maksaa. Saatikka että olisi tervehditty!. Toki löytyy juuri mainitsemanlaistakin palvelua mistä kirjoitit, sitä en kiistä. Usein olen kyllä ihmetellyt kassojen käyttäytymistä. – Loistavaa avuliasta palvelua löytyy myös ja ylipäätään jos tutustut paikallisiin, niin ovat ystävällisiä ja avuliaita. Ihanaa loman jatkoa teille!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Pirjo kommentistasi! Juu, kyllä mekin ollaan törmätty noihin keskenään pölöttäviin kassoihin, jotka palvelevat sitten, kun tärkeimmät asiat on hoidettu ensin kaverin kanssa, heh. Teillä onkin huomattava kokemus meihin verrattuna, joten tunnet asian ja tavat hyvin. Mukavaa marraskuun loppua ja toipumista! terkuin Maarit

 2. Virpi

  Kiitos tästä esittelystä -ja aikaisemmistakin matkapostauksistasi! Olen suhtautunut varauksella Espanjaan ja Aurinkorannikkoon enkä ole siellä koskaan käynyt. Kaupunkimatkat ovat olleet enemmän juttuni. Nyt kuitenkin alkaa eläke siintää silmissä ensi vuoden puolella ja ajatus marraskuusta lämpimässä ja auringossa ei tunnu ollenkaan hassummalta ajatukselta. Eikö Aurinkorannikko todellakan näytä hassummalta:D

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos sinullekin, kun kommentoit, on aina ilahduttavaa saada palautetta! Näitä alueita morkataan mielestämme syyttä. Onhan täällä omat huonotkin puolensa ja alueensa jne. mutta niitä voi välttää, eikä niihin ole pakko mennä. Kaiken kaikkiaan me olemme tykänneet alueesta, täällä on hyvät palvelut, kaikki lähellä, lämmintä, erinomaiset lenkki- ja liikuntamaastot ja monipuoliset retkikohteet ympäri Andalusiaa. Myös se, että täällä on riittävästi paikallista asutusta, tekee alueesta mielenkiintoisen. Kannattaa ainakin kokeilla 🙂

 3. Tuija

  Olipa mukavaa lukea ajatuksianne Aurinkorannikosta, joka meille aivan tuntematon kohde. Samoksen säätä seuratessani olen alkanut haaveilemaan syyslomasta siellä, koska aurinkoisia päiviä on vielä lokakuulla ja sesongin rauhoituttua saisi uudenlaisen kokemuksen tutusta paikasta. Espanja kiinnostaisi, mutta kaikkeen ei voi innostua eli pakko rajata intohimojaan. Kiitos aurinkoisten kuvien tunnelmasta! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuija, ihanaa kun kommentoit! Totta on, että sesongin ulkopuolella on aivan erilainen fiilis lomakohteissa ja ainakin itselle ruuhkattomuus sopii paremmin. Pääasia on, että on löytänyt kivan lomakohteen minne haluaa uudelleen ja uudelleen. Terkkuja Cordobasta!

 4. Anonyymi

  Aurinkorannikko on tuttu pitkältä ajalta, vanhemmillani oli siellä aikoinaan talo, josta tosin myöhemmin luopuivat (ja hyvä niin, espanjalainen byrokratia on oma lukunsa ja erityisesti esim. perunkirjoitukset todella hankalia).

  Aikaa on siis tullut vietettyä siellä paljon, ensin vanhempien vieraana opiskeluaikoina ja myöhemmin oman perheen kanssa lomilla. Eteläistä Espanjaa on kierretty sieltä ja täältä, se oli helppoa, kun oli auto jatkuvasti käytössä.
  Vaikka esim. Fugea haukutaan, on se mielestäni kiva paikallinen ja aito kaupunki (kunhan kiertää ne turistialueet). Iltaisin Pasoelle saapuu espanjalaisia mammoja retkituoleineen katselemaan ihmisiä ja pitämään torikokouksia. 30min autolla sisämaahan ja ohitat olkihattuisen papan, joka taluttaa heinäkuormaa kantavaa aasia. Meillä oli paikallisia tuttuja vuorilla ja oli hienoa hakea puutarhasta avocadoja suoraan puustaja nähdä espanjalaista maalaiselämää.

  Edelleen reissaamme alueella säännöllisesti, vaikka pysyvää (ja omaa) asumusta ei enää olekaan. Pääsääntöisesti käymme siellä syksyllä, kesän kuumuudesta ja turistimassoista en välitä. Keväisin on viileämpää, mutta luonto on vihreää. Eniten rakastan siellä valoa! Ja ihmisten ystävällisyyttä ja rentoa paikallista elämää. Sitä on mahdollista kokea myös paljon parjattussa Fugessa.

  En pahemmin seuraa blogeja, mutta sinun blogisi Espanja-postauksia odotan innolla. Kuvista välittyy se tunnelma ja _valo_.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon sinulle kommentistasi! Luin sen ääneen miehelleni ja nautimme lukemastamme. Olette varmasti viettäneet nautinnollista aikaa siellä ja päässeet lähemmäksi espanjalaista elämää.
   Otit esille juuri niitä asioita, mihin mekin olemme kiinnittäneet huomiota, Fugessa on riittävästi paikallista asutusta joka antaa sen alkuperäisen leiman alueelle. Ei niihin Suomi-paikkoihin tarvitse mennä ja toisaalta, suomenkielistäkin apua on saatavilla laajasti sitä tarvitseville ja haluaville. Toivottasti viihdyt jatkossakin seurassani!

 5. Johanna - Home at beach

  Suomessa tuota salaattia myydään sydänsalaatti-nimellä lähes kaikissa marketeissa, ihan meidän lemppari sekä kylmänä että grillattuna! Nam.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ihan superjuttu! Kiitos Johanna vinkistä – ihmettelen, miten en ole sitä huomannut… Ehkäpä sitä kulkee aina niitä samoja polkuja kaupassa…

 6. tuulanneli

  Heippa Maarit:)

  Ihan samoja mietteitä Aurinkorannasta. Viihdyn todella hyvin Espanjassa ja samoin olemme ajatelleet, että emme missään vaiheessa hanki sitä omaa asuntoa vaan pysymme vuokralinjalla tai hotelleissa. Olen kuunnellut tuttavaperheiden huolia omistusasunnoista, joten no thank you!

  Sinulla olikin tuossa muutaman uusi vinkki taas seuraavalle reissulle. Olemme olleet paljon golffaamassa siellä mutta tällä kertaa olimme turistimoodilla. No ensi kerralla otamme varmaan taas mailat mukaan mutta emme pelaa joka päivä, jotta jäisi aikaa vähän kierrellä ympäriinsä.

  Kivaa alkavaa joulukuuta 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Moikka! Ja kiitos kommentistasi 🙂 Mulla löytyy näitä Espanja-aiheisia juttuja lisää sekä tämän vuoden maaliskuulta että viime vuoden marraskuulta. Käyn tutustumassa ajan kanssa myös sinun blogisi historiaan mitä olet itse kirjoitellut. On tämä kiva maa matkustaa ja sopivan lentomatkan päässäkin. Mukavaa joulukuun alkua!

 7. Marre

  Hei! Me olemme taas päätyneet hankimaan asunnon täältä, ja miksi Costa del Solista.. Olemme asuneet talvia myös Singaporessa, koska miehen työkuviot ovat sielläpäin. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että miksi ei eteläisessä Espanjassa, jossa sää suosii myös. Suomen talvet ovat liian pitkiä ja pimeitä.. Singaporen lentomatka kestää 12-tuntia, joten sekin puolsi Espanjaa, 4,5 ei tunnu pahalta.. 🙂
  Hankimme asunnon vähän yli vuosi sitten ja remontti on nyt tehty ja kaikki on mennyt hienosti. Omaa asuntoa puoltaa se, että omat tavarat ja vaatteet ovat täällä, tämä on koti. Ja Suomeen pääsee nopsasti.
  Costa del Solilla oli minun mielessä tietty maine, mutta olen todella positiivisesti yllättynyt.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ymmärrän hyvin – olisikin todella kätevää jos olisi hyvä oma koti siellä lämpimässä; sitä mekin olemme miettineet paljon, kuten kirjoitin. Hienoa, että te olette löytäneet mieleisenne kodin 🙂 Se on aivan totta, että sillä alueella on ihmisten mielessä paljon huonompi maine kuin mitä se onkaan. Minusta tässä on vähän samanlainen asetelma kuin on ollut Mallorcan suhteen, ihmisille on jäänyt mieleen siitä vain Seiväsmatkojen maine. Me ollaan tykätty kovasti sen monipuolisuudesta ja lyhyt lento on iso plussa. Kiitos paljon sinullekin, että kommentoit!

Leave a Reply