Yleinen

EKOVALINTOJA KEITTIÖÖN

6 Comments

 1. Aikku

  Meillä kierrätetään paljon kaikkea: jätteet lajitellaan ja sitten kirpparilla myydään myös tavaraa ja kaikkea mikä on jäänyt meiltä tarpeettomaksi. Itse ostin vasta puisen leikkuulaudan, kylläkin Ikeasta. Mutta ihan ekologinen valinta sekin muovisen sijaan.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sama täällä; ostan ja myyn kirpparilla paljon kaikenlaista. Nyt lastenlapsille, ennen omille lapsille – mutta myös itselle.
   Muovi on haastava juttu, kun sitä tuupataan niin paljon joka puolella ja varmasti puu on ekologisempi. Ekologisuus on niin vaikea, iso ja monimuotoinen asia, että siihen pitäisi paneutua antamuksella, että osaisi tehdä oikeita valintoja. Meilläkin tämä on arjen pieniä tekoja ja siitä on hyvä jatkaa.

 2. Anonyymi

  Hienoa, että mietit ja kirjoitat näistä asioista. Pienenä huomautuksena, että kotiuunissa pitäisi polttaa paperia ja kartonkia vain sen verran, mitä sytykkeeksi tarvitaan. Muu pitäisi viedä asianmukaisiin kierrätyspisteisiin.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos paljon kommentistasi! Huomasin, että olin liian ylimalkainen kirjoituksessani. Viemme lehdet ja pahvit kierrätyspisteisiin, ja poltamme nimenomaan sytykkeinä mökillä vain pientä päivittäin tulevaa paperia, kartonkia ja muuta poltettavaksi sopivaa.
   Hyvä, että kiinnitit siihen huomiota 🙂

 3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Kierrätys on päivän sana ja ihailtavaa kuinka jo nuoretkin ovat innokkaita ja ekohenkisiä. Apljon on vielä itsellä opeteltavaa, kaikkia vinkkejä otan vastaan ja luen mielenkiinnolla. Muvipusseista poisopettelu on meillä ollut jopa koomista kun eteisessä lukuisia määrä kestokasseja, mutta ei ikinä yhtään kaupassa mukana. Mutta olen päättänyt ettei muovipusseja enää osta, tulkoon vaikka sitten kotiin isompi läjä kestokasseja.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuule, tiedän lähipiirissäni perheitä, missä on ihan sama tilanne. Kesto- ja kangaskasseja löytyy, mutta silti ostetaan muovikasseja. Se on jännä juttu. Uskoisin, että vaatii vain ns. 'naksahduksen' että käytäntö muuttuu.
   Tsemppiä sinne! 😉

Leave a Reply