Kauneus ja hyvinvointi

China Liangtse – apua niskakipuun (& alekoodi)

10 Comments

 1. Terttu

  Aamuyön niska- ja päänsäryt ovat tuttuja tuntemuksia. Kiinalaista hierontaa en ole päässyt kokeilemaan, mutta toimin kiinalaisen ohjeen mukaan ja päänsäryn pauloissa laitan aamulla kahviin sitruunamehua. Aina ei ole tuoretta sitruunaa, mutta tiiviste käy myös. Aika usein särky helpottaa ja jos ei, niin migreenilääke auttaa. Jumpalla yritän ehkäistä kipuja.
  Kivutonta kesää sinulle! Terttu

  1. Maarit

   Hei Terttu ja kiitos kun kommentoit.
   Olipa kiinnostava tieto sitruunasta – kiinnostuin siitä niin että pitääpä käydä etsimässä lisää tietoa. Hienoa, että olet saanut siitä joskus apua, mikäpä onkaan sen luonnollisempaa lääkettä!
   Jumppa auttaa, teen tätäkin kirjoittaessani rice-liikkeitä, ne kun voi tehdä missä vaan, vaikka autossa kunhan pitää katseen tiessä. Kivut ovat varmaan tulleet, kun ei ole jumpannut riittävästi, joten eiköhän ne myös liikkeellä lähde poiskin – toivotaan.
   Ihanaa kesää sinulle!
   Maarit

 2. Mari

  Hei. Kiitos kun taustoitit hyvin kiinalaisen lääketieteen hoitoja. Huomasin eilen tosiaan uutisen telkkarissa eli ei huuhaata, kuten monet uskovat. Minä uskon tähän hoitomuotoon kehon kiputilojen hoidossa. Mielummin näin kuin pillereitä popsien.

  Olen käynyt samassa hoidossa Tapiolassa sekä Hesassa ja omat tuntemukseni ovat hyvin kuvaamasi kaltaisia. Olen viime viikkoina monen monta kertaa miettinyt voisinko mennä meridiaanihierontaan. Mulla on ollu kuukausia kestänyt iskias hermokipu ja muu hieronta on kielletty.

  Tällaiset hoidot ja hoitohuoneiden tunnelma ilahduttaa minua, vaikka niillä hoidetaan terveyttä, niin niihin liittyy paljon muuta mielihyvää. Niin ja ne kivipussit on ihanat. Toivottavasti kipusi hellittävät ja saat apua hoidoista pidemmäksi aikaa. Iloa päiviisi!

  1. Maarit

   Hei Mari ja kiitos paljon kommentistasi!
   Samoilla linjoilla ollaan, ihminen on sellainen kokonaisuus, johon voi vaikuttaa ja jota voi hoitaa monella luonnollisella tavalla – puhumattakaan elintavoista.
   Iskias on todella ikävä ja piinaava vaiva, voi kunpa saisit siihen jotain helpotusta! Sun kannattaa kysyä asiaa, vaikka pyytää Tapiolan vetäjältä Harryltä kommenttia asiaan.
   Pidän sen askeettisesta tunnelmasta myöskin; tosin alkuun se vähän oudoksutti, mutta nyt menen vain hoitoon eikä sillä ole enää merkitystä ja hoitola on supersiisti.
   Toivotaan, että voisit taas mennä hoitoon – mukavia kesäpäiviä!

 3. Celia C/ good to be home

  Niska-hartia-vaivat ja takaraivosäryt tuttuja täälläkin. Olen saanut apua triggerpiste-hoidoista. Tuntuu myös tavallaan hellältä, mutta kuitenkin tehokkaalta. Jotain samaa, mitä kuvailit tuossa yllä.
  Se on kesäkuu nyt 🙂

  1. Maarit

   Kiitos Celia kommentistasi!
   En ole osannut ajatella, että niskavaivat ovat niin yleisiä. Olen saanut viestejä monen kanavan kautta kuinka paljon kärsitäänkään samoista ongelmista. Törmäsin eilen triggerpisteisiin ensimmäistä kertaa kun aloin lukemaan erästä verkkotreeniartikkelia juuri näistä niskajumeista ja ostin kotiohjelman, joten perehdyn siihen kunhan pääsen sinne asti.
   Aurinko pilkistää jo! Toivotaan että myös lämpö pilkistäisi…

 4. Sigrid

  Dear Maarit, I haven’t tried TCM yet. It sounds great and very natural. I’ve luck, I haven’t any problems. A little bit with the intervertebral disc, but I’ve that under control with some exercises.
  Best regards
  Sigrid

  1. Maarit

   Thank you dear Sigrid for your comment <3
   You are lucky as it's so common pain. So much can be done with even some training and it's more a question of starting it...
   I wish you warm summer days,
   with hugs
   Maarit

 5. Annukka

  Voi että. Oli taas niiin paljon samaistuttavaa asiaa, johon tarttua, mutta valitettavasti pitäisi keskittyä tekemään töitä, joten nyt vaan nyökyttelen täällä tutuille tuntemuksille :).

  Hauskaa, että Terttu mainitsi sitruunan. Se on kuulunut itsellänikin jo varmaan reilut parikymmentä vuotta aamurutiineihin. Puolikkaan sitruunan mehu puristettuna yön yli seisseeseen vesilasilliseen (hapettunut vesi imeytyy paremmin kuin kylmä) aamulla ensimmäiseksi tyhjään vatsaan, niin lähtee ruuansulatus heti liikkeelle. Ja on hyväksi PH-tasapainolle. Iskee paniikki, jos sitruunat on loppu, mutta sitä varten mulla on aina varuilta se sellainen keltainen vihreäkorkkinen sitruunan mallinen pikkupullo jääkaapissa.

  Luotan kiinalaisten hoitojen viisauteen ja jotenkin ajattelen, että niissä on pitkälti samaa kuin suosimassani Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa, jossa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. (Edelliskerralla mm. korjaaja taas kerran muistutteli oikeanlaisen askelluksen tärkeydestä, koska jalkaterien virheasennot voivat aiheuttaa jopa migreeniä. Ja itse kun kävelen todella paljon, viime viikolla pelkästään golfkentillä kuutisenkymmentä kilometriä, niin välillä menee harppomisen puolelle tai muuten tulee oltua huolimaton, eikä ikinä ole jäsenkorjaajalta jäänyt se asia huomaamatta, vaikken koskaan kerro. On ihme velho, joka heti käsillään tuntee kropasta, mitä todennäköisesti olen viimeaikoina tehnyt tai jättänyt tekemättä. Arvostan tällaista osaamista erittäin korkealle ja uskon, että tuo kiinalainen on hyvin samankaltaista ja siksi kiinnostavaa, mutta ei varmaan täältä asti tule hoitoon lähdettyä).

  Mainitsin Instan puolella myös sen Voice Massagen, joka keskittyy purentalihasten, niskan ja hartioiden alueelle. Nimi kai tulee siitä, että on alunperin kehitetty auttamaan äänityöläisiä (mm. laulajia). Erittäin miellyttävää, rentouttavaa hierontaa (paitsi kaulan alueella voi tuntua hetkellisesti vähän ikävältäkin, jos on kaulan lihakset todella kireällä niinkuin meillä naisilla kuulemma usein on).

  Voi olla, että nämä molemmat sinulta jo löytyykin, mutta mulla on kaksi luottoasiaa (villasukat on kolmas :)), joita ilman en koskaan lähde yön yli-reissuihin. Toinen on kauratyyny (luontaistuotekaupoista mm. löytyy tämä “Ihmisen paras ystävä”), jonka voi lämmittää mikrossa ja joka rentouttaa ja lämmittää ihanasti. Istun usein tyyny niskassa illalla kun katson telkkaria. Ja jos sääret tuntuvat särkeväisiltä tai paleltaa, laitan nukkumaan mennessä tyynyn pitkittäin jalkojen alle. Tai selän suuntaisesti, jos tuntuu, että selkä enemmän sitä lämpöä / rentoutusta tarvii (yöllä ei kyllä yleensä palele, vaan päinvastoin).

  Toinen on piikkimatto, jonka usein laitan selän alle, kun alan nukkumaan. Tai vaihtoehtoisesti aamuyöstä, kun herään siihen takaraivosärkyyn tai niskajumiin. Aina käden ulottuvilla valmiina oleva matto rentouttaa ja varmaan ne piikit parantaa verenkiertoa niin, että särky lakkaa. Halpoja ja hyviä konsteja molemmat. Taisin ostaa ensimmäisen piikkimaton jo silloin, kun siitä tuli ohimenevä hitti. Liekö jo jotain 15 vuota ainakin, mutta Tokmannilta esim. löytyy.

  Mutta nyt siis niihin niinsanottuihin töihin, vaikken malttaisi vieläkään lopettaa :). Palataan taas!

  1. Maarit

   Kiitos Annukka jälleen, on aina niin ihanaa kun jaksat kirjoitella kiireenkin keskellä <3
   En ole tuota sitruunaa muistanut taas aikoihin, tai käytän sitruunaa todella paljon ruoanlaitossa, mutten juomassa ole muistanut aikoihin. Joskus mietin, että pitäisi ottaa tietyt rutiinit taas käyttöön että muistaa kaiken. Sitten mietin että niistä pitäisi olla lista, että muistaisi nekin. Ja liikaa ei voi tehdä, mistä aloittaa, minkä priorisoi... apua! Mutta suoliston ph on tärkeä joten siitä pitää huolehtia.
   Mun äiti on käynyt kalevalaisella jäsenkorjaajalla selkäkipujen vuoksi ja on saanut sen parempaan kuntoon. En ole kokeillut sitä vielä itse, mutta kertomasi perusteella ja äidin kokemuksen myötä olisi kiinnostavaa kokeilla Peukalo-Pekkaa (hän on äidin hoitaja). On ne ihme velhoja!
   Ihan puistattaa sekin, että purentalihaksetkin on ihan jumissa. Olen ravannut kiputilojen vuoksi hammaslääkärissäkin tänä keväänä jo useamman kerran ja siellä todettiin asia ja käskettiin tekemään venytysliikkeitä.
   Uskotko kun sanon, että mulla on ollut vuosikymmeniä käytössä kauratyyny, jonka äitini antoi aikoinaan lahjaksi? Se alkoi olla jo kulahtanut (tai rupesin miettimään millaisia ne satoja kertoja kuumennetut kaurat mahtaa jo olla) ja niin tein viime jouluksi lahjaksikin asti niitä. Pari kilon pussia kauroja jäi vielä jäljellekin, joten vielä saan pari pötköä ? Olen lämmitellyt samalla lailla niskaa ja selkää iltaisin lukiessa, ja jalkojakin nukkumaan mennessä - mikä voisi olla ihanampaa kuin uuvahtaa kauran lämmössä!
   En ole kokeillut koskaan piikkimattoa ja mielessä on kyllä käynyt monesti. Uskoisin, että tällaiselle jumityypille siitäkin olisi apua ja ennenkaikkea rentoutumiseen. Voiskohan sen alle laittaa vielä littanan lämpötyynyt...? Hmmm se voisi olla hyvä yhdistelmä. Taidan käydä hankkimassa sen heti tänään - kiitos vinkistä.
   Muakin odottaa niinsanaotut työt nyt, sillä lähdetään vihdoin mökille ja ajattelin käydä kaupassa täällä kotona.
   Ihanaa päivää Annukka <3

Leave a Reply