Kauneus ja hyvinvointi

Aurinkovoide haussa? Tässä suosikkini

11 Comments

 1. Sigrid

  Dear Maarit, it’s really important to use sun protection every day. Thanks for your numerous tips. Have a great Weekend.
  Best regards
  Sigrid

  1. Maarit

   Thank you dear Sigrid for your comment. I have noticed that on cloudy mornings it’s still important to put the spf cream on the face as quite obviously the sun comes after some time like today.
   I wish you lovely sunny days <3

 2. Celia C/ good to be home

  Tärkeästä asiasta tämä postaus. Uutta tietoakin tuli tuosta HEV-suojasta.
  Äitisi tavoin aamulla laitan aurinkovoiteen kasvoille ja dekolteelle vaikka en erityisesti auringossa ajattelisi oleillakaan. Olen pisamainen peppityyppi – en halua polttaa itseäni enkä myöskään rypistyä tarpeettomasti, joten kertoimet ovat 30 tai 50. Ulkoilmaihmisenä sitä altistuu ilman varsinaista ruskettamisyritystäkin. Kevyt päivetys riittää mulle.
  Hellekesää en kaipaile, mutta kieltämättä vähän lämpimämpää saisi kyllä jo olla…
  Mukavaa viikonloppua toivotellen <3 CC

  1. Maarit

   Kevyt päivetys on mullekin se juttu ja tärkeä onkin. Olen ottanut koko ikäni aurinkoa (liikaakin) ja nautin siitä, muttei enää jaksa olla suorassa paisteessa eikä tarpeellistakaan. Kivaa on lueskella varjon alla, tai tuijotella sieltä vaikka Välimeren sineä 🙂
   Ja onneksi on itseruskettavat! Olen niiden vakikäyttäjä, ne antavat niin kauniin hennon säväyksen ja ihanan ohuita vesiä nykyään.
   Sun kannattaa ollakin huolellinen auringon kanssa, pisamat on silti kivan näköiset!
   Kesäistä viikkoa! <3

 3. JonnaH.

  Avenen aurinkotuotteet ovat kyllä huippuja, Lieracilta löytyy myös kivoja tuotteita.

  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Annukka

   Kiitos taas selkeistä ja hyvistä vinkeistä Maarit. Palaan lukemaan huolella vielä uudelleen.

   Talvilomaviikon aikana tuli pelkkien pelikierrosten ja golfleirin harjoitusten aikana oltua ulkona päväsaikaan arviolta 35 tuntia, joten siinä ajassa ehtii iho hyvinkin kärvähtää, jos ei muista tehdä niinkuin äitisi.
   Yleensä kasvot tulee kyllä suojattua alkukeväästä alkaen rutiinilla, mutta ei ole ihan yksi, eikä kaksi tai edes kolme kertaa, kun dekoltee kuumottaa ja muistuttaa peilistä katsottuba punaista varoituskolmiota. En tiedä mikä siinä muka on niin vaikeaa levittää se voide sillekin alueelle. Kaulakin on jo vähän kiikunkaakun. Varmaan siksi, että iho molemmissa on kuivempi (em. laiskuudesta johtuen), eikä voide levity yhtä helposti kuin kasvoille.

   Myös käsivarteni käräytin viime viikolla, kun yllättäen tulikin jollain kierroksella niin kuuma, että piti riisua pitkähihaiset kerrokset pois. Nyt on valkoinen kellon kuva ranteessa ja tarkat rajat siinä kohtaa mihin lyhyet hihat päättyi.

   Onneksi nykynuoriso tuntuu olevan meidän ikäpolvea valveutuneempaa (monessakin suhteessa), eikä enää sivele iholle Baby oilia ja kärvennä itseään ehdoin tahdoin auringossa niinkuin 80-luvulla oli tapana. Joskus jopa foliolevyn avulla ja siihen vielä solariumit päälle. Hui kamala (itse kuuluin tuohon joukkoon, vaikken ihan pahimmasta päästä ollutkaan, mutta vaaleaihoisena olisi ollut viisainta pysyä varjossa).

   Leppoisaa oloa ja hyvää mieltä Maarit ?‍♀️. Olen liikkunut viikon sisällä niin paljon, että nyt palauttelen tämän päivän ja loikoilen terassin sohvalla. Huomenna alkaa taas arki, mutta sitä en vielä mieti.

  2. Maarit

   Olen käyttänyt todella pitkään myös Lieracia, ja vaihtelen nykyään vähän fiiliksen mukaan. Onneksi on tarjolla
   kiinnostavia ja toimivia voiteita.
   Kesäistä viikkoa Jonna <3

 4. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Olen vaaleaihoinen, aurinkosuoja todellakin on ihan must korvista alkaen. Käytän myös aurinkosuojallista huulirasvatäa, jota levittele huulten rajojen ylikin, muuten ylähuulen rajaan tulee likaläikiltä näyttäviä pisamia.

  1. Maarit

   Totta, huulirasva on välttämätön ja myös noiden pigmenttijuttujen takia! Mun suosikkini on La Roche Posayn ohut ja ‘mauton’ voide…

 5. Maarit

  Aurinkovoide on kyllä tärkeä. Mutta se mikä mietityttää, on silmänympärysiho. Käytätkö samaa tuotetta silmänympärysiholle? Tuntuu että jotkut ovat liian rasvaisia siihen tarkoitukseen ja meikki leviää helposti. Eikä aina tiedä, sopiiko tuotetta muutenkaan käyttää silmänympärysiholle. Jotenkin tästä on vaikea löytää tarpeeksi tietoa.

  1. Maarit

   Hei kaima 🙂
   Selvittelin asiaa maahantuojilta ja PR-toimistoilta, ja erityisiä spf-voiteita silmänympäryksille ei ole kovin paljoa markkinoilla. Sain tällaisen suosituksen (en ole itse kokeillut tätä itse): Medik8 Advanced Day Eye Protect Spf 30 ja siitä löytyi paljon hyviä arvosteluja googlaamalla.
   Minulla on Lieracin puikko- tai oikeastaan kynämäinen beige voide, joka on nimenomaan silmien ympärille, Sunissime Stick spf50 eyes.
   Mukavia kesäpäiviä sinulle!

Leave a Reply