Arki ja elämä

A-luokan miniloma Turussa

32 Comments

 1. Anonyymi

  Turku on <3

  Ruissalon telakka on ihana ja näin kesällä loistava paikka lounaalle tai kahville. Föli-lipulla pääsee jopa vesibussin kyytiin, kovin monenna kaupungissa ei julkiseen liikenteeseen kuulu vesibussi 🙂

  -kata-

  1. Maarit / Sopusointuja

   Hei Kata!
   Olen niin samaa mieltä! Espooseen(kin) verrattuna Turun pienuus ja siinä mielessä kompaktius tekee kaiken liikkumisen niin helpoksi. Paikkaan kuin paikkaan on lyhyt matka. Huomaan, että kaipaan sitä, kun täällä pitää aina lähteä bussilla/metrolla/autolla jos haluaa vaikkapa leffaan. Monesta muusta puhumattakaan, ja täytyy sanoa että se kyllä nostaa lähtemisen kynnystä.
   Viimeksi kun oltiin miehen kanssa Turussa, hän heitti ajatuksen, että tämä voisi olla meille sopiva paikka sitten joskus…
   Helsingissä taitaa päästä Suomenlinnaan ihan HSL:n lipulla, niin uskoisin.
   Leppoisaa sunnuntaita sinne Turkuun 🙂

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Ihanat naiset ihanassa Turussa.

  Turun Seurahuone on kyllä erinomainen, viihtyisä ja kaunis.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Huomenta Tuuli <3
   Voi että olikin kiva reissu – ja hotellissa myös palvelu on niin mutkatonta ja suomalaisille ei-niin-tyypillisen iloista ja auttavaista. Silmä lepäsi kaikissa yksityiskohdissa.
   Kivaa päivää Laruun!

 3. Sari/Casa Mimi

  Ihana matkakertomus ja olipa kiva katsella taas kuvia, tällä kertaa sinun silmin ja sinun ikuistamana, omiani olenkin jo monta kertaa selaillut. Mitäköhän seuraavaksi keksittäisiin 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Eiks näytäkin erilaiselta, kun toinen on ottanut kuvia! Pelkkä kuvakulmakin vaikuttaa niin paljon. Jaa-a, mitähän tässä uskaltaa suunnitella…mutta laitetaan asia muhimaan.

 4. Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Onpas kivan näköisiä paikkoja. Kuvista välittyy niin hyvin teidän kiva kesämoodi. Tuonne Ruissalon telakalle on joskus päästävä. Miten kiinnostavan näköinen sisustuskauppa ja kahvila! Tosi kivalta näyttää myös Turun Seurahuone.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Nyt kun jälkikäteen mietin reissua, niin siinä oli kaikki elementit hyvin kasassa minilomalle. Voin lämpimästi suositella tuota hotellia, se sijaistsee ihan keskustassa ja siitä on näppärä kävellä moneen suuntaan.

 5. Tuula's life

  Ihastuttava matkakertomus. Onpa kiva katsella kotikaupunkiani sinun silmilläsi ja kamerasi kautta. Hienoja Turku -kuvia ja tunnelmia. Kiitos kivasta ja iloisesta seurasta, oli kiva kulkea Turussa sinun ja Sarin kanssa. Nyt on energiaa tankattu pitkälle syksyyn.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Tuula! Tällä energialla mennään pitkälle, on ihania muistoja kivalta reissulta – ja mikä parasta, opittiin tuntemaan taas paremmin <3

 6. Kristallikimara.fi

  Kylläpä vaikuttaa kivalta reissulta ja ihanat on Turun maisemat. Melkein, kuin olisitte olleet ulkomailla, joidenkin kuvien perusteella:) Hotelli jäi kiinnostamaan ja miehen kanssa mietittiin, että jos lähtisi joku viikonloppu Turussa käymään, kun niin kivalta näyttää:) En ole itse käynyt kunnolla Turussa, muistaakseni vain satamassa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Olen miettinyt ihan samaa, Turku olisi kiva viikonloppukohde miehenkin kanssa. Se just on niin kätevää, kun ei tarvitse lähteä bussilla tai metrolla, vaan kaikki on kävelymatkan päässä. Se on pienempien kaupunkien iso plussa! Ja tosiaan, kun et ole käynyt kunnolla niin suosittelen lämpimästi.

 7. leenariikkala

  Turku on todellakin kompakti, kuten tuossa totesit. Jokavuotinen kohde, joko ihan sellaisenaan tai mökkimatkalla käytynä. Kuppiloita ja kivoja mutkattomia ravintoloita ja kahvikojuja joenranta täysi.
  Seurahuoneelle majoituttiin viime kesänä sinun suosituksestasi ja tykättiin kovasti. Ruissalon telakka-alue on kaunis, ja Ruissalo muutenkin käymisen arvoinen, sieltä kun löytyy golfia, kahviloita, rantoja ja upea luonto.
  Teidän reissu näytti kyllä ihan huipulta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sinulta taisin kuullakin, että telakka-alueelle pääsee laivalla, jolloin jo matkakin on elämys. Kahvikojuja oli tosiaan ilmaantunut joenrantaan kuin Seinelle konsanaan 🙂 Seurahuone on ihana!

 8. Taru

  Ihana reissu teillä <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Naisten reissut tekee välillä niin hyvää, on ihan omat jutut ja niin välitöntä 🙂

 9. Outi Krimou/Outi's life

  Olipa teillä ihanan kuuloinen reissu ja mitä parhainta seuraakin vielä! Upeita naisia <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Näin oppii tuntemaankin toisia paremmin, kun viettää aikaa yhdessä – oli kyllä tosi mukavaa <3

 10. Tiia Koivusalo

  Uulalaa mitkä kuvat, naiset ja herkut. <3 Niin ihana reissu teillä. Eikö ole mieletöntä, että blogin kautta saa aivan mahtavia ja saman henkisiä ystäviä, elämä on ihmeellistä. Tuulakin on niin mahtava tyyppi, että oksat pois, kuten te kaksi.

  Nyt jo toinen serkku muutti Turkuun ja alkoi houkuttamaan tuo vesibussireissu vaikka serkkujen kanssa siellä Turussa eli kiitos mahtavasta vinkistä.

  Upeita elokuun viimeisiä päiviä Maarit. <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Se on niin totta – teihin ihaniin aikuisiin naisiin en olisi tutustunut ellen kirjoittaisi tätä blogia. Ja tietysti tämä meidän ryhmä on ollut siinä iso tekijä. Iso kiitos kuuluu sinulle Tiia, että vinkkasit ja kauttasi aukesi mahdollisuus 'anoa' ryhmään pääsyä <3
   Jos vain menet Turkuun, niin ehdottomasti Vesibussilla. Matka ei ole pitkä, tai riippuu mistä lähtee kyytiin jne mutta ihana irtiotto keskustasta. Ja ehdottomasti kannattaa syödä pizza siellä; me oltiin just syöty lounas kun päästiin perille joten ei mahtunut masuun pizza, mutta limoncellespriz kyllä meni alas :oD
   Ehkäpä seuraavaksi Porvooseen <3

 11. Tuija

  Turkuun tuli ikävä! Ihana kotimaan loma teillä kolmella. Kesäisiä tunnelmia! Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Näin näppärästi pääsee irti arjen ympyröistä ja tuntuu kuin olisi vallan ulkomailla 🙂
   Lempeitä elokuun päiviä!

 12. tuulanneli

  Aivan ihania kuvia ja tunnelmia. Turku on kaunis kaupunki. Toivottavasti ensi kesänä ehtisimme sinne. Tänä kesänä olen jättänyt kaikki matkustelut vähemmälle. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle 🙂

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tiedätkö, että pidän Turusta paljon paljon enemmän kuin Hangosta, missä häiritsee omituinen 'näyttäytyimistauti'. Turussa sitä ei ole ainakaan havaittavasti, ja siksi rennompi paikka. Ja onhan siellä upeat kulttuurimahdollisuudet, joten sellainenkin matka olisi ihana siinä vaiheessa kun taas voi ajatella sisätekemisiäkin.
   Tsemppiä sinulle kiireisiin – yritä levätäkin välillä <3

 13. Juri / MIESKIN

  Turku on kiva paikka vierailla ja Seurahuone paras paikka yöpyä ��

  1. Maarit / Sopusointuja

   Niin todella on ja Seurahuone on ihan mieletön. Kuten kirjoitinkin, henkilökunnan iloisuus ja palvelualttius on poikkeuksellista <3

 14. Sigrid Klede

  A wonderful report dear Maarit and a great blogger meeting. I would love to go straight to Turku. The hotel is exactly mine, so casual and yet stylish. And I can see the three of you had fun.
  I wish you a nice week, Sigrid

  1. Maarit / Sopusointuja

   Dear Sigrid,if you ever have possibility to come to Finland, Turku is one of the best cities to visit at least in summer time when street cafes and terraces are open and weather warm enough.
   It was really a wonderful miniholiday with ladies, so much talk and laugh!
   Warm regards, Maarit

 15. Celia C / good to be home

  Voi, miten mukavalta teidän reissunne näytti! Olisinpa törmännyt teihin tuolla liikenteessä – olisin tuppautunut seuraanne ilman muuta <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Turkuun on aina mukava tulla! Oi että, olisikin ollut ihana tavata – olisit kyllä tunnistanut varmasti meidät kaikki 🙂

 16. Kristallikimara.fi

  Turussa en ole kunnolla käynyt, joten tämä kyllä innoittaa sinne reissaamaan. Kauniita kuvia ja kyllä sää vaikuttaa paljon, sillä näyttää tosiaan, että olisitte olleet ulkomailla.

 17. Maarit / Sopusointuja

  Etkö tosiaan! Turku on etenkin kesäaikaan ihana kaupunki, kannattaa tehdä retki, vaikka miehen kanssa pieni hotelliloma ?

Leave a Reply