Yleinen

8 asiaa joulusta

22 Comments

 1. Maiju

  Ihana❤. Hyvää joulunodotusaikaa, Maarit.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Maiju, tunnistit varmaan tyypin 🙂
   Hyvää Itsenäisyyspäivää ja leppoisaa joulukuuta <3

 2. Kati

  Hieno postaus <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos paljon!
   Huomasin, että kirjoittelet itsekin Ruotsin suunnalta – tulen lukemaan paremmalla ajalla ja katsomaan mitä sinulle kuuluu.
   Mukavaa joulunodotusta <3

 3. Tuija

  Olet taitava luomaan tunnelmia. Tämä postauskin kuvineen jatkaa samaa harmonista linjaa, joka inspiroi. Tuntuu kuin olisin piipahtanut luonasi. Kiitos Maarit ja leppoisaa itsenäisyyspäivää! ♥️ Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Lämmin kiitos Tuija jälleen niin kauniista sanoistasi.
   Oli ihana herätä Itsenäisyyspäivän aamuun kotona, vaikka sataa tihruttaa ja puut huojuvat tuulessa. Kun avasin aamulla radion, tuli sieltä Maamme-laulu. On hyvä olla taas kotona.
   Hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin <3

 4. KastehelmiB

  Ihana postaus ja olen monessa kohdassa kanssasi samaa mieltä. En jaksa joulua tolkuttomasti, vaikka aatto onkin tärkeä. Meillä aattoaamu alkaa riisipuurolla. Osa lapsista perheineen tulee puurolle, osa vasta illalla. Joulupäivänä on yleensä koko perheen yhteinen jouluateria meillä. Viime vuosina punajuurilaatikko ja hedelmäinen joululeipä ovat olleet suosikit. Lapset kysyvät etukäteen, onhan niitä tarjolla.

  Koti koristellaan hillitysti. Kun lapset olivat pieniä tein aina keittiön ikkunan väliin joulukuvaelman, se perinne on siirtynyt eteenpäin tyttären perheeseen. Muutaman tontun nostan esille joulupyhiksi, muuten jouluvalot ja kukat riittävät. Kuusi nostetaan sisälle vasta aattona.

  Lahjoja ostetaan ainoastaan pienille, jotain hyödyllistä. Aineettomia lahjoja annetaan aikuisille lapsille, lastenhoitoa ja yhteistä aikaa eri muodoissa. Turvallista kotimatkaa ja mukavaa joulun odotusta.

  1. Maarit / Sopusointuja

   En osannut sanoa asiaa noin selkeästi, siitä juuri on kyse etten minäkään jaksa joulua tolkuttomasti. Meillekin aatto on silti niin tärkeä ja siihen panostetaan että on kaunista, tunnelmallista ja hyvien ruokien tuoksu.

   Kuulostaa ihanan kotoisalta ja lasten tulo kotiin on tärkeämpää kuin mikään muu. Taidankin etsiä netistä ohjetta punajuurilaatikolle, se kuulostaa sellaiselta mikä maistuisi meilläkin. Kiitos vinkistä 🙂

   Leppoisaa Itsenäisyyspäivää!

 5. Outi Krimou/Outi's life

  Tervetuloa takaisin Suomeen! Ihania jouluisia kuvia ja kiva haaste muutenkin.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos Outi <3 Nappaa tästä haaste itsellesi; olisi mukava lukea sinun ajatuksiasi 🙂
   Hyvää Itsenäisyyspäivää – saateesta huolimatta!

 6. JonnaH.

  Ihania joulufiiliksiä. <3

  Meillä valvotaan aattona usein melkein aamuyöhön asti, mutta ollaan muutenkin yökukkujia. Katsotaan joko leffaa tai sitten luetaan lahjaksi saamiamme kirjoja. 🙂

  Mukavaa itsenäisyyspäivää.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuulostaa just sellaiselta, mitä olisi kiva tehdä itsekin, valvoa! ?
   Hyvää Itsenäisyyspäivää! ?

 7. Emma / Harkittuja herkkuja

  Kiva postaus 🙂 Vaikka et haastanutkaan, niin taidan kuitenkin napata tämän – kirjoittamisintoa on, mutta aiheiden keksiminen tuntuu tällä hetkellä tosi hankalalta.

  Tervetuloa takaisin kotiin ja rauhallista itsenäisyyspäivän iltaa <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tunnistan niin tuon tilanteesi! Silloin ei jaksa perehtyä, kuvata tai kirjoittaa vaativia postauksia. Tämä on mielestäni aika kepeä aihe ja sopivan lyhytkin ja vastaukset olivat ainakin itselläni herkässä – kirjoitin juuri niin miltä silloin tuntui.

   Haastoin myös sinut <3
   En halunnut nimetä ketään, koska kaikki eivät ehkä pidä siitä, että haasteita napsahtaa tai jaksa kirjoittaa – mutta olisi kiva lukea sinunkin mietteitäsi.

   Kiitos – kyllä tässä harmaudessa ja aamusta alkaen ropisevassa sateessa on jo muutaman kerran ikävöinyt Aurinkorannikkoa. Silti oli ihanaa tulla omaan kotiin ja läheisten luo.

   Mukavaa joulunodotusta <3

 8. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Kiva postaus ja paljon samaistumispintaa.Riisipuurolla jouluaatto aloitellaan täälläkin ja lahjoista on myös karsittu, lapsille ja lemmikeille tosin vieläkin lahjoja hankitaan ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Riisipuuro on parasta! Mutta vain jouluaattona; en ainakaan itse osaa sitä muulloin keittää 🙂
   Haluaisin nähdä videon kun teidän lemmikit saa lahjoja – varmasi touhotusta ja aktiivista repimistä riittää <3

 9. Tiia Koivusalo

  Ihana postaus kuvineen ja saatanpa ottaa tästä postauksesta kopin. <3 Luulen, että maailma on menossa tuohon lahjattomaan suuntaan, mikä on hyvä asia. <3

  Kivaa viikonloppua Maarit .<3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Oi, ihanaa otappa koppi tästä! Tätä on kiva kirjoittaa kun ei muuta keksi, eikä ole liian hankalakaan…
   Totta, olen ihan samaa mieltä – ja olen muuten itse ostanut pikkutytöille kirjoja kirppikseltäkin synttäri- tai muiksi lahjoiksi. Sekin on kestävä vaihtoehto.

   Samoin sinulle ihana Tiia <3

 10. Heli-Hannele - Beach House Kitchen

  Aivan huippu haaste, lumoavasti olet kirjoittanut ja arvaas, nyt löytyy omasta blogista vastinen ja jatkot noille verbeille! Ihanan stressitöntä (hope so) uutta viikkoa <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiitos kaunis Heli <3 Kävin jo lukemassa ja kommentoimassakin. Tuli itsellekin hyvä mieli, kun luki teidän perinteistänne, joulustanne ja puuhistanne. Ja kiitos vielä siitä, että tartuit tähän haasteeseen 🙂
   Ihan rauhallisesti täällä mennään ja hommat on kutakuinkin hanskassa…
   Kivaa loppuviikkoa <3

 11. Marjo

  Ihana haaste, johon minäkin jo tartuin blogissani. Joulunhenki on minustakin tärkeämpää kuin ylenpalttinen lahjojen antaminen. Muistan lapsena kuinka joulupaketit oikein laskettiin ja verrattiin veljeni kanssa oltiinko saatu yhtä paljon lahjoja. Nykyään se yhdessäolo ja joulunrauha tekevät joulusta täydellisen.
  Mukavaa joulunodotusta Maarit <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kävinkin jo lukemassa ja kommentoimassa – kiitos niin paljon että innostuit ja lähdit mukaan! Oli kiva lukea sinun joulunvietostasi ja arvostan suuresti sitä, kuinka jatkat lapsuuden perinteitä.
   Kaipaan itsekin eniten rauhallista yhdessäoloa, sitä ettei tarvitse lähteä minnekään ja että perhe on koolla.
   Kiitos samoin Marjo <3

Leave a Reply