Yleinen

5 askelta kirkkaaseen kevätihoon

10 Comments

 1. Riitta

  Iho-parkani on todella heikossa hapessa juuri nyt, kovasta stressistä ja tuoreesta Paula´s Choice C-vitamiinikuurista ilmeisesti. Kaiholla luen kosmetiikka-aiheisia postauksia, kun en itse voi käyttää tällä hetkellä mitään erityisiä hoitoja tms. Aurinkosuojankin kanssa on niin ja näin, iho tuntuu reagoivan niihinkin. Hopeareunus on toki iho-ongelmien iskeminen juuri nyt, kun ei tarvitse lähteä ihmisten ilmoille. 😀

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi hitsi miten ikävä kuulla! Se on niin hankala tilanne, kun jotain pitäisi tehdä suojatakseen sitä, mutta lähes kaikki askarruttaa. Oletko varma, ettei sulla ole rosaceata?
   Mulla oli viime syksynä ja alkuvuodesta sama tilanne, iho kukki ja helotti – joka päivä jostain uudesta kohdasta ja meinasin ihan hermostua sen kanssa. Jouduin käymään ihotautilääkärillä ja se oli vain pahentunut rosacea. Sain siihen uudenlaisen antibioottivoiteen, joka paransi sen nopeasti. Luulen, että iho reagoi viime syksyn stressiin – mutta nyt se voi tosi hyvin.
   Tsemppiä Riitta, toivotaan että tilanne helpottuu.

 2. Tuuli - Lumo Lifestyle

  Kuorin kerran viikossa ja käytän erilaisia naamioita. Välillä käytän myös Ranskasta ostamaani 30 sekunnin vaahtoavaa Pschitt Magique-mikrokuorintaa, joka jättää ihon kirkkaaksi ja pehmeäksi. Korresin jugurttisarja on omia lemppareita, tuon yönaamion jäljiltä iho on ihanan raikas.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Tuo naamio – ja koko merkki – on mulle tuntematon. Kuorinta on kyllä, kuten tuon tuotteen nimikin, iholle taikaa – mikään muu ei tee ihoa niin raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi hetkessä. Tein itse taas tänä aamuna koko repertuaarin ja päälle vielä itseruskettavaa – on taas niin hehkee olo 🙂

 3. Annukka

  Vaikka muuten olen tämmöinen enimmäkseen meikitön huithapeli, niin kasvojeni ihosta pidän kyllä huolen.
  Vartalon ihon kanssa on vähän niin ja näin ja tällä hetkellä ainakin kädet on ihan kammottavat kaiken jatkuvan pesemisen ja käsideseillä läträämisen jäljiltä.

  Kerran viikossa yritän muistaa kuoria ja pelkästään se jo tekee ihosta ihanan kevyen. Vaikkei kasvoihin koskisikaan, niin eron kyllä tuntee. Kuorinnan päälle käytän naamiota ja aina silloin tällöin ostan paikallisesta luottokauneushoitolastani ampullikuurin, jonka käyttäminen on jotenkin erityisen juhlallista ja siksi ajoitan sen usein lomalle. Ja muutenkin käyttämäni tuotteet pyrin pitämään laadukkaina (Lumenen Ajaton pressed serum on mun suosikki, mutta se jäi nyt tauolle, kun halusin ostaa kaikki voiteetkin juuri tuosta paikallisesta kauneushoitolasta tämän nykytilanteen takia, että selviäisivät tämän ajan yli).

  Kaikkein eniten ihon kuntoon kuitenkin vaikuttaa se, mitä syön tai en syö. Näkyy peilistä niin hyvässä kuin pahassakin. Huomaa erityisesti silloin, kun päivittäiset vihersmoothiet on jäänet pidemmäksi aikaa väliin ja kun ne ottaa takaisin valikoimiin, iho ihan hehkuu. Myös oikein kunnon hikiliikunta pitää ihon parempana. Välitön vaikutus on toki hetkellisesti päinvastainen :D.

  Jälleen niin kauniit kuvat sulla ja taustoihinsa sopivasti sommiteltu.

  Hyvää viikonloppua <3.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kuulostaa hyvältä, sillä koen itse että se pieni vaivannäkö kyllä palkitaan vuosien myötä. Sitä ei tule nuorempana ajatelleeksi vaikka pitäisi – sanonkin aina ja olen täälläkin sanonut, että 'hoidetun ihon näkee'. On paljon parempi ollakin kun ei kiristä ja kirvele, mikä johtuu monesti juuri hoitamattomuudesta.
   On hieno ajatus auttaa hoitoloita tässä tilanteessa; olen kuullut monelta taholta, miten koko homma loppui kuin seinään maaliskuun puolessa välissä.
   Pitää käydä katsomassa sun blogista jos siellä on vihersmoothien ohje (muistelisin että on ollut…) – tai jos näet tämän, voisitko vinkata mitä niihin laitat. Marjoista olen tehnyt paljonkin, mutta viherrykset ovat jääneet vähille; vain joskus olen kokeillut tehdä jonkunlaisen ja silloin tuli niin paksua ettei se oikein mennyt alas :o)
   Ihanaista toukokuuta sulle – keleistä huolimatta <3

  2. Annukka

   Yritän muistaa kirjoittaa sulle pari mun suosikkismoothien ohjetta, kun olen taas ”isolla kineella” ?. Puhelimella on niin työlästä

  3. Annukka

   ..koneella.. ?

 4. Anne W.

  Itse en koskaan ole käyttänyt ihonkuorintatutotteita, kasvonnamioita tai muitakaan erikoistuotteita.Osittain johtuen ruusufinnistä. Ihonhoidossa olen aina toiminut periaatteella "less is more" – puhdistus &kosteutus ( ja tarvittaessa aurinkosuoja ).Minulla ei ole erillisiä yö/päivävoitetia eikä silmänympärysvoiteita – ovat mielestäni myyntikikkoja 😉 Ihonhoitoon en laske meikkituotteita. Panostan laadukkaisiin misellivesiin ja kosteuttaviin seerumeihin ( hyaluronihappo ehdoton ). Täyteläisiin öljypohjaisiin voiteisiin en lämpene.
  Ihoni on ikäisekseni (62) erittäin hyvässä kunnossa ja 20v vaivannut ruusufinni on joulusta asti pysynyt kokonaan poissa! Kävin juuri vuotuisessa luomitarkastuksessa luottolääkärilläni jolle mainitsin tästä. Hän kertoi että uusimpien tutkimusten mukaan ruusufinni usein rauhoittuu n. 15 vuoden jälkeen, joten voiton puolella olen sen suhteen 🙂
  Mukavaa kevään jatkoa, kesää odotellessa!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Monet asiantuntijat ovat mullekin maininneet, että rosacea-ihoa ei saisi hoitaa liikaa. Kuorinnan suhteen olen saanut kahdelta eri hoitolalta erilaiset neuvot: toinen suositteli entsyymikuorintaa ja toinen sanoi, ettei saisi käyttää mitään silloin kun on pahana.
   Hyaluronihappoon luotan itsekin, sen kosteuttavat ominaisuudet ovat vertaansa vailla ja onneksi niitäkin tuotteita on laajalti saatavilla, eri hintaluokissa.
   Tuota en ollut kuullutkaan, että se rauhoittuisi vuosien mittaan. Hienoa, että sinulla se on pysynyt nyt poissa! Minulla sama tilanne, syksy ja ihan alkuvuosi iho oli tosi huono, mutta sain siihen antibioottivoiteen ja sillä parani. Nyt tuntuu ettei ärsyynny mistään, mökilläkin saunoin päivittäin ja olen jopa istunut auringossa (spf-voide käytössä). Ehkäpä tämäkin voi olla psyykkistä, uskotaan että se on nyt selätetty kaikkien näiden vuosien jälkeen 🙂
   Mukavia kevätpäiviä sinulle!

Leave a Reply