Yleinen

Mökkielämää vol 1 – yritin tehdä sushia, mutta moni muu asia onnistui

14 Comments

 1. Tuija

  Hauska lukea mökkielostanne! Kalaruoat maistuvat meillekin. Sushi-ideasi on mainio! Aamuhetket ovat ihania, vaikka neljältä vielä mieluusti nukkuisin. Lomalla ei haittaa kukkuminen. Aurinkoista lauantaita! ☀️ Tuija

  1. Maarit / Sopusointuja

   Kiva kuulla Tuija ja kiitos, että kommentoit. On niin ihanaa saada palautetta ja kuulla teidänkin juttujanne.
   Neljältä täälläkin ollaan välillä valveilla mutten sentään nouse siihen aikaan, vaikka päivä jo paistaakin…Sinä näköjään
   olit aamuvirkkuna ainakin tänään ;o)
   Kukkuminen olisi kyllä välillä kivaa – ja suotavaa, mutta olen niin armottoman iltauninen että pitää oikein terhentäytyä että jaksaa välillä olla myöhempään ylhäällä.

   Leppoisaa viikonloppua! Maarit

 2. Kristiina - Arjen Helmiä

  Olen melko tuore blogisi seuraaja. Pidän tosi paljon kuvistasi. Niistä todellakin näkee, että olet tarkka niiden laadun suhteen. Ihailen aina taidokkaita kuvakulmia. Itselläni on niissä vielä paljon opeteltavaa.

  Minusta oli kiva lukea elämästänne mökillä. Itsekin tykkäisin olla mökillä, mutta meillä sellaista ei ole eikä varmasti koskaan tulekaan. Viihtyisin kyllä veden äärellä, mutta mies ei niinkään. Ihanaa mökkikesää teille ♥

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi lämmin kiitos Krisse!

   Tämä kuvaaminen on jatkuvaa harjoittelua ja kokeilua. Usein epäonnistuu ja joskus onnistuukin. Tuntuu, että itse on niin hirveän kriittinen niiden suhteen. Mutta kuvaaminen on niin kivaa ja ihana harrastus, että kannustan vain jatkamaan ja treenaamaan. Olin keväällä kuvauskurssilla ja sain sieltä erinomaisen vinkin millä voi harjoitella. Canonilla on netissä simulaattori, millä näkee miten kuva muuttuu asetuksia muuttamalla: canonoutsideofauto.ca. Käy kurkkaamassa, kun ehdit.

   Mökkeily on vähän sellainen juttu että siitä joko tykkää tai ei. Hommaa on aina paljon, jos sen meinaa pitää kunnossa. Mutta se antaakin paljon. Arkiset murheet unohtuu, kun mökillä rentoutuu, sillä itse koen rentoutuvani vaikka puuhastelen niin paljon.

   Mukavaa ja lämmintä kesää teille! <3

 3. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja

  Olipa ihana lukea tätä, sulla on kiva tapa kirjoittaa niin että pääsen itsekin hetkeksi sinne maalaismaisemaan ♥ Mukavaa mökkeilyä!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ihanaa – ja kiitos paljon Maiccu! <3
   Aurinkoista viikonloppua!

 4. Tiia Koivusalo

  Ihana, sää teit sen <3 En ole ikinä tehnyt sushia, koska olen aika kärsimätön ja pelkään, ettei ole mun laji. Mutta ehkä pitäisi kokeilla kuitenkin. Niin ihanat kuvat Maarit, aurinkoisia kesäpäiviä sinne <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Ihanaa, kiitos hirveän paljon Tiia!
   Se ei ole ollenkaan vaikeaa – jos sen osaa, hih! Mutta siis riisi keitetään ihan niinkuin mikä tahansa riisi, ja siihen sekoitetaan yksinkertainen riisiviinietikka/sokeri/suolalios. Ja sitten vaan päälle kalat. Tähän työvaiheeseen kuuluu kyllä jotain, mikä estää sen tattumista käsiin, mutta en ole ehtinyt paneutua siihen.

   Samoin sinulle Tiia! <3

 5. Marjo

  Aivan ihanan kesäisiä mökkikuvia! Tuota maisemaa voisin itsekin tuijotella kesäiltana vaikka kuinka kauan ihan hiljaa vain itsekseni. Tuli kaipuu kesämökille ja veden ääreen näistä sinun upeista valokuvista.
  Vaikka olen suuri sushin ystävä en ole koskaan sitä tehnyt itse. Luulen ettei minun kärsivällisyys riittäisi sushin väsäämiseen vaan söisin siinä samalla tarvikkeet ennen niiden tarjoilulautaselle päätymista 😀
  Aurinkoita päivää ja mökkeily!

  1. Maarit / Sopusointuja

   Voi kiitos paljon Marjo 🙂
   Tiedätkö, minäkin menen usein illalla rantsuun ihan itsekseni ja ivain stun ja tuijotan vettä, ihan hiljaisuudessa. Se on onnea se!
   Samahan se on missä järjestyksessä niitä aineksia syö, mekin syötiin suoraan lusikoista 😀 Maku oli nääs ihan sama!
   Ihanaista juhannusviikkoa!

 6. Celia C / good to be home

  Nuo teidän herkut – nam. Sushi on niin aikaavievää, mutta niin herkkua. Lapset toivovat sitä usein syntymäpäiväherkuikseen – silloin puuhastelemme yhdessä. Hyvä idea tuo lusikkajuttu!!
  Mukavaa mökkeilyä teille <3

  1. Maarit / Sopusointuja

   Sen tekeminen yhdessä onkin kivaa puuhaa, siinä on jokaiselle vähän hommaa ja eri vaiheita.
   Minäkin jatkan kokeilua, sen verran se jo sai innostumaan.
   Mukavaa juhannusviikkoa sinne! <3

 7. Tuuli x Lumo Lifestyle

  Noissa maisemissa kelpaa aloitella aamu rauhallisesti, ei mikään huono tapa lainkaan.

  Oikaisen ja teen usein sushikulhon, kun en jaksa rullailla makeja tai taputella nigirejä, mutta kauniitahan noista tekemistäsi tuli.

  1. Maarit / Sopusointuja

   Onneksi osaan (minäkin) olla välillä tekemättä yhtään mitään. 🙂
   Sushikulho voisikin olla hyvä idea, ja sinne saa laitettua sekaan enemmän kasviksiakin! Pitää käydä kurkkaamassa löytyykö blogistasi ohjeta…

Leave a Reply